Den spanske kongeklub har vundet VM for klubhold hele fire gange, og Real Madrid indtager også denne gang turneringen som massive favoritter. Vi har set nærmere på bookmakernes odds for VM for klubhold.

Vi kan få masser af underholdning i Marokko, hvor Real Madrid jagter deres femte klubVM-titel. Den saudi-arabiske klub Al Hilal overraskede i deres semifinale mod Flamengo og tog en 3-2 sejr i et meget underholdende opgør.

I semifinalen skal Real Madrid op imod Al Ahly fra Egypten og der er store forventninger til det spanske storhold.


Finalen ved VM for klubhold 2022 afvikles lørdag den 11. februar på Prince Moulay Abdellah Stadium i Rabat, Marokko.

Hvem vinder VM for klubhold

Finalekamp
11. februar: Real Madrid - Al Hilal 

Resultaterne af semifinalerne ved klub-VM

Det var en tæt kvartfinale mellem Al Hilal og Wydad Casablanca. Kampen sluttede 1-1 efter forlænget spilletid, men det lykkedes Al Hilal at gå videre efter straffesparkskonkurrence.

I den anden kvartfinale gik Al Ahly videre efter den lille midtbanespiller Afsha scorede sejrsmålet til 1-0 i slutminutterne. Al Ahly kan nu se frem til at skulle møde Real Madrid.

Semifinale
8. februar, kl. 20:00: Real Madrid 4 - 1 Al Ahly (se MatchCenter)

Semifinale
7. februar, kl. 20:00: Flamengo 2 - 3 Al Hilal (se MatchCenter)

Odds på bronzekampen - den 11. februar kl. 16:30

Al Ahly SC - Flamengo

Tidligere vindere af klub-VM

Verdensmesterskabet for klubhold er blevet arrangeret af FIFA i alt 18 gange. Første gang var i 2000, hvor der blev afviklet en miniturnering i Brasilien med otte hold; bl.a. de to brasilianske hold Corinthians og Vasco da Gama samt Real Madrid og Manchester United.

De europæiske klubber var dog ikke begejstrede en turnering med i alt fem kampe (tre indledende gruppe-kampe, semifinale og finale). Så FIFA valgte ikke at lagde planerne om VM for klubhold på hylden og hev først turneringen frem igen i 2005, hvor de indførte det nuværende format i 2005 og rykkede turneringen til mere indbringende lande; Japan, Saudi-Arabien og Qatar.

Med udsigt til massive pengepræmier for at stille op og kun to kampe (semifinale og finale) på VM- programmet blev de europæiske klubber overtalt til at ville deltage igen.

VM for klubhold - seneste 10 års vindere
2021: Chelsea
2020: Bayern München
2019: Liverpool
2018: Real Madrid
2017: Real Madrid
2016: Real Madrid
2015: Barcelona
2014: Real Madrid
2013: Bayern München
2012: Corinthians

Besøg Bet365

100 % velkomstbonus op til 1.000 kr

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Væddemålskreditter fra 50 kr, op til 1.000 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter.

Bonuskode: Benyt bonuskoden BETX1000 når du opretter en konto hos Bet365* for at opnå den bedste bonus Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

VM for klubhold har enorm betydning for Flamengo

For Real Madrid kommer turen til Marokko måske på et ubelejligt tidspunkt, da deres fokus er på at indhente rivalerne Barcelona i La Liga samt de kommende knock out-kampe mod Liverpool i Champions League; første opgør mod Liverpool afvikles den 21. februar på Anfield.

For Flamengo er VM for Klubhold det absolut ypperste og Peter Arnholdt, ekspert på brasiliansk fodbold, udtrykker det således: 

"Flamengo kommer til Marokko på en rødsort fanbølge. Spillerne fra Rio de Janeiro-klubben blev onsdag aften sendt afsted mod Marokko med en fanfest af dimensioner, hvor tusindvis af 'flamenguistas' fulgte spillerbussen hele vejen fra træningsanlægget 'Ninho do Urubu' og ud til den internationale lufthavn i Rio de Janeiro."

Flamengo-spillerne fejrer sejren i Copa Libertadores 2022-finalen. Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Flamengo jagter VM-succes

Der er foretaget store investeringer i spillertruppen hos Flamengo, der har hentet erfarne spillere som David Luiz, Filipe Luis og Arturo Vidal. Samtidig har de holdt på offensive stjerner som uruguayanske de Arrascaeta og angrebsduoen Pedro og Gabigol.

Peter Arnholdt har store forventninger til Flamengo:
"Brassernes store styrke er en meget bevægelig og giftig offensiv og Flamengo har været en dominerende aktør i Copa Libertadores i de seneste år med sejre både i 2019 og 2022 samt så et finalenederlag i 2021."

Rio-holdet spillede seneste med om VM-pokalen i 2019, hvor det blev til et knebent nederlag til Liverpool i den forlængede spilletid. Hele seks spillere fra 2019-finalen er også med denne gang, og det er i det hele taget både en rutineret og stjernebesat trup, som Flamengo har sendt afsted til Marokko.

"Hold øje med Gabigol! På Flamengo´s midtbane finder du et par uhyre kreative playmakere i form af Everton Ribeiro og Giorgian de Arrascaeta, som begge spillede med ved VM i Qatar. Flamengos mange scoringer sættes typisk ind af duoen i front bestående af Pedro og Gabigol. Pedro er den fødte målscorer, og kom også med i den brasilianske VM-trup til Qatar. Gabigol er bare et kapitel for sig selv, og målmaskinen har i år overtaget den forpligtende trøje nr. 10".

Vinicius Jr. og ´lei do ex´

Der er stor fokus på Vinicius Jr., der har udviklet sig til en af de bærende profiler i Real Madrids offensiv. Vinicius Jr. skiftede fra netop Flamengo tilbage i 2018, hvor det unge stortalent fyldte 18 år.

Flamengos nytiltrådte portugisiske træner Vítor Pereira skal have en plan for at lukke ned for Vinicius Jr., og der er store problemer med den defensiv organisation. Flamengo kommer fra et 3-4 nederlag i den brasilianske Super Cup-finale mod Palmeiras, hvor det lykkedes både at vise den offensive power og defensive usikkerhed. I Brasilien snakker man meget om 'Lei do ex', altså reglen om eks'en. Det er en slags forbandelse, der gør, at tidligere spillere altid scorer mod deres gamle klub. Det kan meget vel komme i spil i lørdagens VM-finale, hvor enten den tidligere FCK-back Guillermo Varela eller Mateuzinho får den utaknemmelig opgave at skulle lukke ned for den flyvende Vinícius Júnior.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Turnerings-format

VM for klubhold 2022 i Marokko har deltagelse af vinderne af de kontinentale mesterskabs-turneringer samt Al Ahly, der runner-up fra den afrikanske Champions League (som blev vundet af Wydad Casablanca).

Turnerings-formen er lidt speciel, da det europæiske og sydamerikanske hold altid først træder ind i turneringen fra semfinalerne. Der er massiv niveauforskel på klubberne fra de forskellige forbund og der er ringe sportslig værdi, hvis Real Madrid skulle møde f.eks new newzealandske Auckland City.

Ofte stillede spørgsmål om VM for klubhold

🔎 Hvem er vært for VM for klubhold 2022?
Denne gang bliver VM for klubhold afviklet i Marokko med kampe både i Tangier og Rabat.
 
🔎 Hvornår afvikles finalen ved VM for klubhold?
Finalen bliver afviklet på i Rabat lørdag den 11. februar kl. 20:00.

🔎Kommer der nyt turneringsformat for VM for klubhold?
FIFA har meddelt, at VM for klubhold bliver ændret fra 2025, så turneringen udvides til 32 hold og vil blive afviklet hvert fjerde år.

🔎 Hvilken klub har vundet VM for klubhold flest gange?
Real Madrid har rekorden, da de har vundet VM for klubhold hele fire gange; 2014, 2016, 2017 og 2018.