Årets verdensmesterskaber er virkeligt en rute for to af de største kometer i nyere tid på cyklen. Der er nærmest Flandern Rundt v2, da ruten på både højdemeter og længde minder meget om monumentet. Sredna ser nærmere på årets verdensmesterskaber og kampen om regnbuestriberne i denne optakt.

I det sidste årti har det klart været sprinterne og de bedste puncheurs i feltet, der har skullet kæmpe flest gange om sejren. I år bliver det i hvert fald ikke en udpræget sprinter, men en duel mellem de mest hårdføre ryttere i feltet. Sidste års top-6 med Alaphilippe, Van Aert, Hirschi, Kwiatkowski, Fuglsang og Roglic er faktisk stadig et godt peglemærke for, hvem der kan gøre sig gældende. Det er dog klart, at alle brostenene giver de store hårdføre ryttere en fordel i årets løb.


Det, man efter min mening dog skal passe på med at overvurdere, er faktisk brostenenes betydning. Rytterne skal altså kun over fire brostensbakker og to af dem kommer før, der overhovedet er kørt 100 kilometer af årets rute. Anden gang på Moskesstraat eller Bekestraat kan blive afgørende, men i mine øjne er der så mange små udfordringer allerede inden og efter, at løbet sagtens kan blive afgjort på mange andre måder, end hvem der er bedst på de to bakker.

Efter 268,30 kilometer og 2.562 højdemeter kan der være sket rigtigt mange forskellige scenarier, men uanset hvad så bliver vinderen fundet blandt løbets store motorer.

Odds på VM i cykling: Linjeløbet

Nedenfor kan du se de bedste odds på VM i cykling. Linjeløbet køres søndag med start klokken 10.20, og du kan se med på TV 2 Sport.

Hvem vinder VM i landevejscykling 2021? Højeste odds Bookmaker
Wout van Aert 3,00
Mathieu van der Poel 9,00
Julian Alaphilippe 15,00
Sonny Colbrelli 15,00
Remco Evenepoel 21,00
Kasper Asgreen 23,00
Magnus Cort 23,00
Matej Mohoric 25,00
Michael Valgren 26,00
Primoz Roglic 29,00
Tadej Pogacar 35,00
Mads Pedersen 35,00
Tom Pidcock 40,00
Peter Sagan 50,00
Matteo Trentin 55,00
Marc Hirschi 65,00

Odds på VM i cykling er senest opdateret torsdag den 23. september klokken 10.17.

Spil på VM i cykling hos Danske Spil

Den store favorit: Belgien

Bookmakerne har desværre luret, at årets mest sandsynlige vinder klart er Wout van Aert. Han har kort sagt hele pakken og vil næsten være favorit, uanset hvordan løbet bliver kørt. Dertil har han fået den fulde støtte af et meget stærkt belgisk hold bag sig. Stuyven, Benoot, Teuns, Lampaert og Evenepoel er mildest talt et skræmmende hold at kunne stille.

Men de odds 3,0 man kan hente lige nu, er mildest talt alt for lavt. Det er bedst symboliseret ved, at man kan hente 3,4 i skrivende stund på børsen, selvom likviditeten er lav.

Den evige rival: Holland

Selvfølgelig er Mathieu van der Poel også et fremragende bud på at blive den nye mand i regnbuestriberne. Han er i hvert fald på papiret det næstbedste bud på ruten.

Formen er lidt usikker på hollænderen, der dog selvfølgelig stiller op med forhåbninger om sejren, men i modsætning til van Aert, så har han i hvert fald ikke dokumenteret storform. Dertil er holdet heller ikke helt i top, og selvom det da er okay, så er det ikke så godt som Belgiens.

Den forsvarende vinder: Frankrig

Den tredje af de tre tenorer, Julian Alaphilippe, stiller naturligvis også op med forhåbninger om at blive verdensmester. Det er et ganske stærkt hold, Frankrig stiller med, og Alaphilippe vil uden tvivl have god støtte omkring sig for at vinde.

For mig at se bliver det svært for ham at vinde. Jeg kan simpelthen ikke se ruten have svære nok punkter til, at han kan køre væk på styrke, og derfra kan det blive svært at vinde for en så overvåget mand som ham, der trods alt er overmatchet i en spurt mod de allerhurtigste.

Europamesteren: Italien

Colbrelli har vel på papiret også hele pakken og i sit livs bedste form, kan han, ligesom han blev til EM, blive rigtigt irriterende at have på slæb. Støtten er okay, men ikke fantastisk, så han skal gøre meget på egen hånd. Hvis han kan følge giganterne, når de rykker på sig, så kan han pludseligt bringe et taktisk element, der gør løbet rigtigt svært for de andre favoritter.

Man kan sagtens forsvare, at han er cirka 4.-5. største favorit, men han har altid manglet lidt mod de bedste, og selv i sit livs bedste form blev han slået af Valgren i en puncheurspurt. Ganske vist er Valgren god, men han er ikke Mathieu van der Poel.

De mange kaptajner: Danmark

Men hvad med Danmark? Asgreen, Cort, Valgren og Mads Pedersen ligger i skrivende stund alle under odds 30 til at vinde løbet. Asgreen er lavest i odds, og han er også i mine øjne klart det bedste bud på en dansk verdensmester. Han er trods alt forsvarende vinder af Flandern Rundt, hvor han slog både Van der Poel og Van Aert på ren styrke.

Cort er muligvis i sit livs form, men positionskampen bliver vildt hård, og det er altså svært for mig at se ham klare den. Hvis han klarer den, så tror jeg faktisk, at han kan slå næsten alle i en sprinterafgørelse eller endda bruge sine nyfundne enkeltstartsevner til at holde et jagtende felt bag sig. Han skal i mine øjne komme afsted tidligt, ellers bliver han et sandsynligt offer i positionskampen.

Valgren er endelig tilbage med to sejre i de italienske klassikere. Perfekt timing til VM for en sand mesterskabsrytter. Det er dog svært at komme udenom, at han ikke er en udpræget vinder, så det er lidt svært for mig at anbefale ham til under odds 30.

Mads Pedersen bliver næsten med garanti smidt på en af de hårde bakker. Men hvis Belgien pludseligt kan øjne en sprinterafgørelse, så kan man ikke udelukke, at han kan vinde igen.

Spiltanker

Danske Spil* giver odds 3,50 på Asgreen som bedste dansker. Jeg kan ikke se, at Cort skulle være favorit, og Asgreen er stadig vores klart bedste og mest sikre kort. Dertil har han lige vist storform på enkeltstarten. Jeg synes, altså, at 3,5 lugter af værdi.

Kasper Asgreen slutter som bedst placerede dansker: Odds 3,50 hos Danske Spil*

BetXperts cykelekspert, Sredna, vurderer, at der er værdi i Kasper Asgreen til at slutte som bedst placerede dansker i søndagens linjeløb i Belgien.

Du kan læse spilforslag fra BetXperts ekspertpanel her.

Alle outsiderne

Her har vi selvfølgelig Slovenien som den største cykelnation lige nu med Pogacar, Mohoric og Roglic som spydspidserne. De bør kunne gøre det godt på denne rute, og man kan få halvhøje odds på dem.

Storbritannien med supertalentet Pidcock og Hayter udgør også en lidt spændende duo, der også er farlige i mange scenarier, men det er lidt svært med den nuværende form, at se dem skulle kunne slå de helt store.

Herefter er der Hirschi, Matthews og Sagan tilbage af de ryttere, som man bør kunne forvente sig noget af, men også de har alle til gode at vise, at de for alvor kan sidde med i år, når de store hold lægger pres på.

Så hvor ligger værdien?

I mine øjne er favoritterne alle alt for lave. Wout van Aert er i hvert fald slet ikke på tale til odds 3,00. Skal jeg være ærlig, så synes jeg egentlig ikke, at der er noget, der ser særligt attraktivt ud, men alligevel har jeg et par ryttere, som jeg i hvert fald vil dele lidt tanker om, da de er lidt svære at vurdere, men hvis man for alvor tror, at de kan gøre det godt, så er oddset klart til den høje side.

De to store slovenere Primoz Roglic og Tadej Pogacar kan i skrivende stund findes til henholdsvis 29 og 35 til at vinde løbet. Ruten er rigtigt god for dem, og hvis Alaphilippe kan følge van Aert og van der Poel på brostenene, så vurderer jeg, at Roglic og Pogacar også kan.

De har begge store motorer, en god sprint og evnen til at køre solo. De kan vinde i mange scenarier og til omkring odds 30, så er de i hvert fald værd at holde øje med.

Dertil har jeg lige to ryttere mere, som er et kig værd. Tom Pidcock havde kageform i starten af Vueltaen, men fik kørt sig godt i gang. Hvis formen for alvor sidder der, så er odds 40 helt skudt ved siden af. Så er han blandt de helt store favoritter. Det kan være værd at være opmærksom på udtalelser fra den britiske lejr de næste par dage.

Marc Hirschi kom i top-3 til VM, La Flèche Wallone og Liège-Bastogne-Liège sidste år efter et fænomenalt Tour de France. Han har haft et horribelt år, men lignede endelig lidt sig selv i Luxembourg Rundt. Han er hurtig på stregen og vanvittig stærk, hvis han har lagt yderligere på. Odds 65 er muligvis i overkanten.

Alt i alt tror jeg, at det kan blive svært for Belgien at bruge deres superhold. Når de store stjerne åbner, så skal Wout van Aert svare, og hvor bliver hans hold så af? De kan ikke svare på de allerbedste, det er helt sikkert, og Van Aert har ikke råd til at gamble og vente på sine holdkammerater. De kunne sagtens blive brugt tidligt til at kontrollere hårdt, men i finalen bør de andre kaptajner være stærke nok til at sætte en kæp i hjulet på dem. Om de så kan slå Wout van Aert er en anden sag.

Jeg vurderer, at Belgien bør kunne kontrollere, så de undgår den store katastrofe tidligt med meget stærke ryttere i store udbrud. Herfra bør de allerbedste kunne skille sig ud, og så er det i mine øjne værd at have et kig på, hvem der har potentialet til at følge med her. Roglic, Pogacar, Pidcock og Hirschi er i mine øjne alle fornuftige bud. Hvis man er rigtig meget til det her scenarie, så er Almeida i odds 85 også værd at tænke over.

I mine øjne skal man i hvert fald passe på med at mene, at de to brostensbakker sætter alle de gode puncheurs ud af kampen.

Eventuelle spiltips vil følge separat fra optakten.