18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce
Opdateret

VM Cykling Odds: Remco Evenepoel er favorit

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (6)

Årets VM i landevejscykling afholdes fra den 3. til den 13. august i Glasgow i Skotland og vi bringer dig VM cykling odds, årets favoritter og meget mere!  Men VMs ”main event” er uden tvivl herrernes linjeløb, hvor der nok engang skal dystes om hvem der skal køre næste sæson i de prestigefyldte regnbuestriber.  Læs her BetXperts optakt med odds på VM i Cykling 2023.

Odds på VM Cykling 2024

Der er 3 lande, der klart skiller sig ud blandt favoritterne i form af Belgien, Holland og ikke mindst Danmark, der kommer med op til flere af hver deres fremragende bud på at blive verdensmester. Der kan hos Bet365 købes hhv. odds 2,37, 4,75 og 5,75 for, at vinderen bliver en af de tre nationaliteter, hvilket giver et effektivt odds på 1,24. Dette giver en klar indikation på, at det ligner en af de 3 store cykelnationer skal have årets vinder.

Deltager Højeste odds Bookmaker
Mathieu van der Poel 6,50
Remco Evenepoel 7,00
Wout van Aert 7,00
Mads Pedersen 9,00
Tadej Pogacar 10,00
Jasper Philipsen 11,00
Christophe Laporte 26,00
Kasper Asgreen 26,00
Dylan van Baarle 35,00
Olav Kooij 41,00
Ben Healy 41,00
Mattias Skjelmose 71,00
Marc Hirschi 71,00

Odds er opdateret 3/8 kl. 13.30

Årets løb er ekstremt åbent, da det er en VM Cykling rute, der for alvor kan give mange forskellige udfald. Den vigtigste andel af ruten består af en uhyggeligt teknisk rundstrækning, der byder på uendelige mængder skarpe sving, der kommer lige efter hinanden. Dette er en kæmpe fordel for de angribende ryttere, da det er meget svært at organisere et felt på en rundstrækning som denne. Det kan ikke udelukkes, at der er nogen, der ønsker at åbne løbet endnu tidligere, men det lyder som et usandsynligt scenarie.

Der er 3 lande, der klart skiller sig ud blandt favoritterne i form af Belgien, Holland og ikke mindst Danmark, der kommer med op til flere af hver deres fremragende bud på at blive verdensmester. Der kan hos Bet365 købes hhv. odds 2,37, 4,75 og 5,75 for, at vinderen bliver en af de tre nationaliteter, hvilket giver et effektivt odds på 1,24. Dette giver en klar indikation på, at det ligner en af de 3 store cykelnationer skal have årets vinder.

Odds på VM Cykling: Vindende nation

Deltager Højeste odds Bookmaker
Belgien 2,37
Holland 4,75
Danmark 7,00
Slovenien 9,00
Frankrig 10,00
Italien 21,00
Australien 26,00
USA 35,00
Irland 35,00
Spanien 41,00
Storbritannien 51,00
Schweiz 51,00

Odds er opdateret 3/8 kl. 13.40

De bedste hold på World Touren 2023

Sidste sæson skete der mange interessante ting, når det kommer til magtbalancen mellem cykelsportens store hold. Vi så under Touren, hvor vitalt holdet var for Jonas Vingegaard. Derfor er det naturligvis vigtigt at tage et kig på en rytters hold, når man skal foretage odds på cykling.

Jumbo-Visma var skræmmende i Touren, hvor ingen var i stand til at hamle op mere deres hold. Det er ikke blevet svagere i år, hvor Wilco Kelderman, Attila Valter og Dylan van Baarle alle er kommet ind.

Pogacars UAE Team Emirates-mandskab har dog også forstærket sig. Folk som Jay Vine, Adam Yates, Felix Großschartner og Tim Wellens er alle interessante tilføjelser.

INEOS vandt ingen Grand Tours sidste år, men de var flyvende i klassikerne. Det billede kan meget vel blive det samme i år, hvor man dog også håber på et comeback til Egan Bernal som klassementrytter.

Hos Soudal – Quick Step forholdet er sig stik modsat. Her skuffede man i klassikerne trods Evenepoels sejr i Liège-Bastogne-Liège. Evenepoel sikrede dog holdet deres første Grand Tour-sejr, da han vandt Vueltaen. Derudover vandt den tidligere Anderlecht-ungdomsspiller også VM i linjeløb.

Favoriter til at vinde VM i cykling 2023

Årets favorit på odds er Remco Evenepoel, der også er forsvarende vinder, hvor han vandt på præcis denne måde ved at foregribe favoritterne. Noget han for alvor har gjort til sin specialitet. Han ”bakkes op” af et uhyre stærkt belgisk hold, men hvorfor jeg sætter det i citationstegn skal vi se på nedenfor.

1. Belgien

Belgien stiller årets vel klart stærkeste hold. De har den nær perfekte rytter til hvert forskelligt scenarie. Åbenlyst er den forsvarende vinder Remco Evenepoel blandt favoritterne. Han viste pæn form i San Sebastian og bør være endnu bedre nu, da Vueltaen nærmer sig. Han slår ikke de andre store favoritter i en spurt selvom han er blevet hurtig, men han er en mester i at køre alene og dette er uden tvivl planen igen. Odds er faldet på Evenepoel hele ugen, så meget, at han nu er helt nede som favoritten, hvor han var markant højere tidligere.

Hvis Belgien får skabt det hårde løb med Remco, men ikke kan undgå, at det bliver en slags spurt for de meget hårdføre ryttere, så har de vel også den 2. hurtigste rytter (efter Mads Pedersen) efter et hårdt løb i feltet i form af Wout van Aert. Han kan ligesom Remco også sagtens angribe og bakkerne samt ruten passer ham rigtigt godt. Han stiller også klart til start som en af løbets favoritter.

Hvis løbet så skaber samling og det bliver en større spurt, så har Belgien også feltets hurtigste rytter i form af den dominerende skikkelse Jasper Philipsen, der for alvor viste sig frem i Tour de France i år. Han bør blive rigtigt svær at slå, hvis Belgien pludseligt bliver nødt til at sadle om og køre for Philipsen. Jeg har lidt svært ved at se et scenarie, hvor Evenepoel og van Aert pludseligt er tvunget til at trække for Philipsen, men helt udelukkes kan det vel ikke. 

Så hvordan tackler Belgien at have flere så store stjerner? Ja de stiller heldigvis også med nogle rigtigt stærke hjælpere, der kan hjælpe deres favoritter til finalen, men der er ingen tvivl om, at det kan blive problematisk. Jeg kan ikke forestille mig, at det ville fornøje Wout van Aert at være tvunget til at skulle bakke af for Remco, der er ved at køre solo til sejren, når han selv vil vinde. Mit bedste bud er, at det nok løser sig selv, men Remcos angreb kan og vil sandsynligvis sætte Wout i situationer, der kan gøre det svært for ham at vinde.

Planen ser dog klar ud. Remco angriber først, Wout følger efter de andre klatrende favoritter og så skal de to forsøge at skabe et offensivt løb som den ene kan vinde. Hvis det ikke lykkedes for dem, så må de gå til plan b i form af Philipsen i feltet, der også er et fremragende bud i det scenarie.

Odds på VM i Cykling hos Bet365

2. Holland

Holland stiller til start med løbets oddsmæssigt 2. største favorit Mathieu van der Poel. I starten, da jeg så det, så havde jeg rigtigt svært ved at bakke op om den vurdering, men jo mere jeg tænker over det, så er det nok rigtigt nok. Ruten er hamrende teknisk og de små eksplosive bakker passer ham perfekt, hvis han er på toppen.

Det er dog også det helt store spørgsmål. Han fandt aldrig rigtigt sine bedste ben i Tour de France udover, når han skulle køre leadout for Jasper Philipsen, så hvordan er formen nu?

For at vinde, så skal han have det hårde løb, hvor alle favoritterne forsøger at kigge på hinanden, men med ham og Evenepoel i feltet, så er det svært at se andet end, at det her løb bliver åbnet meget langt udefra. Han kan slå de fleste på stregen selvom Mads Pedersen nok ville være svær at besejre og ønskescenariet heller ikke er en sprint med Wout van Aert, så må han absolut ikke undervurderes.

Der er ingen tvivl om, at hvis vi får en hollandsk vinder, så er chancerne ret store for, at han hedder Mathieu van der Poel. De stiller dog også med 2021s nummer to, Dylan van Baarle, der på ruten i Belgien efter de mange hårde kilometer var en af de få, der havde noget i tanken tilbage. Han er dog ikke super eksplosiv, men i denne slags meget lange hårde endagsløb er der ikke mange ryttere i feltet, der er så stærke som han er. Hvis Evenepoel er den værste mand som de andre kan lade køre, så kunne van Baarle godt være nummer 2. 

De to hollændere kan udgøre en stærk duo, men kan også begge falde helt igennem, da usikkerhederne er væsentlige omkring dem begge. 

Hvis det skulle ende med en større spurt, så har Holland også Olav Kooij, men jeg har godt nok svært ved at se det blive så lidt selektivt, at han kan sidde med og vinde sprinten foran Philipsen, der heraf også bør være det. 

Odds på VM i Cykling hos Bet365

3. Danmark

Det danske håb for at genvinde vm-striberne har vel aldrig været mere velbegrundede end i år. Danmarks hold ser rigtigt stærkt ud med specielt Mads Pedersen og Kasper Asgreen, der begge ligner sandsynlige deltagere i årets finale. 

Herudover må jeg nok desværre indrømme, at jeg vurderer, at Danmark ser lidt bedre ud på navnene end på, hvad jeg forventer af dem. Honore, Kragh Andersen, Skjelmose og Cort er alle klasseryttere som jeg dog har ganske svært ved at se deltage i finalen af varierende årsager.

Honore er stærk, men har slet ikke vist en form eller et topniveau, der kan berettige, at han kan køre med mod de helt store.

Kragh Andersen bør finde ruten for hård og det samme kan gentages om både form og topniveau.

Skjelmose har kørt sig ret meget i bund i Tour de France og selvom han virkede til at restituere bedre end man kunne frygte, så er det svært at komme udenom, at han synligt løb tør for kræfter flere gange. At han nu skulle stå klar til at udfordre de bedste i verden på en rute som denne finder jeg usandsynligt.

vm cykling jasper philipsen

Magnus Cort har aldrig rigtigt vist sig det store frem i endagsløb og den meget hektiske positionskamp på den meget tekniske omgangs-rute rimer på alt andet end Magnus Cort.

Men så er det jo godt, at de alle sammen med Mikkel Bjerg og Michael Mørkøv kan agere rigtigt gode hjælpere for vores to fremragende bud på VM-striberne i form af Mads Pedersen og Kasper Asgreen.

Begge virkede til at komme ud af Touren i absolut storform og denne slags rute er lige noget for dem. Dens primære flade natur og kort, men ikke for skrappe stigninger bør betyde, at de kan blande sig med de bedste. Måske kan de ikke helt holde Evenepoels hjul, når han træder an på bakken, men forhåbentligt kan mindre også gøre det for det danske håb. 

Asgreen skal anticipere finalen og forsøge at komme med i de indledende ryk og gerne før Remco kommer afsted, da han ellers bare bliver sat på bakkerne af belgieren imens Mads Pedersen skal holde sig til de andre stærke favoritter og forsøge at få en slags spurt, hvor han kan køre med om sejren. Hvis det skal afgøres i en spurt og Jasper Philipsen ikke er der, så vil Mads Pedersen have sit livs chance for at genvinde regnbuestriberne.

4. Slovenien

Slovenien står i odds 10 hos Bet365 for at vinde VM, men det er praktisk talt bare Tadej Pogacar. Han og Evenepoel har det med at levere magtdemonstrationer i de her lange endagsløb. Ruten er dog mere Evenepoel end den er Pogacar, da der ikke er helt nok højdemeter. På samme tid har han kørt sig helt i bund i Touren, hvilket tidligere har kostet og jeg kan sagtens se det koste igen i et så langt løb.

Han er slået i en spurt af de andre største favoritter, hvilket gør det til en svær situation for ham at vinde, da det nok betyder, at han skal alene hjem eller have en duel med Evenepoel som han vel bør være favorit i selvom det ikke er givet, at han vinder en sprint mellem de to. Hvis han sidder i finalen vil jeg dog tro, at han har så god en dag, at han vinder den sprint.

Det er alt i alt ret svært for mig at se et scenarie, hvor Pogacar kan vinde løbet, da hans hold er så voldsomt svagt og næppe kan spille en rolle i finalen. Risikoen for, at han falder helt igennem er også ganske reel.

5. Frankrig

Franskmændene stiller selvfølgeligt også op med forhåbninger og de har, hvad der godt kunne ligne et par gode bud. Den tidligere dobbelte verdensmester Julian Alaphilippe virker dog til at have peaket og blevet overhalt indenom af andre ryttere. Han har dog før fundet monsterform ud af ingenting, men det er svært at se ham pludseligt eksplodere så meget i niveau som det er nødvendigt, at han gør for at vinde. 

I stedet bør de nok stille deres lid til, at Christophe Laporte har sine bedste klatreben på. Han er uhyggeligt hurtig efter et hårdt løb, hvor han slet ikke må undervurderes og må samme tid har han vist, at han efter min vurdering måske er verdens bedste, når det er decideret flad vej. Stigningerne er måske lige til den skrappe side for ham, når man ser på konkurrencen, men det er absolut ikke umuligt selvom jeg vil tro, at det bliver for hårdt mod de bedste ryttere i feltet. 

De kan dog også håbe, at Benoit Cosnefroy eller Valentin Madouas kan vise sine bedste ben. Ruten er nærmest perfekt for dem begge, men kort sagt, så ligner de nogen, der er langt fra sit bedste lige nu. Hvis de hiver en kanin op af hatten og pludseligt er i storform, så kan de begge måske leje med om de gode pladser.

Langskud

Andre rytter, der kan have forhåbninger om den sejren kunne være irske Ben Healy, der har vist sig rigtig stærk i disse lange kuperede endagsløb, men han virker ikke til at have formen. Italien har også bl.a. Trentin og Bettiol, men de virker ikke til at have klatrebenene skruet godt nok på til at have en chance og i en sprint er de slået af de fleste af favoritterne.
Her fra skal man være ganske kreativ for at finde et godt bud på en vinder, da løbet typisk afgøres af de største stjerner. Marc Hirschi, Michael Matthews eller evt. Lutsenko kunne måske være bud, men de skal alle anticipere favoritterne, for de har ikke en reel chance i et favoritopgør. 

Remco Evenepoel odds 7,00 hos NordicBet

Oddset er faldet hele ugen, men det ligner i mine øjne en gentagelse af sidste år. Han er så uhyggeligt god til at finde momentet og komme afsted uden nogen, der kan slå ham. Odds 7,00 på, at Evenepoel igen finder momentet på en rute, hvor han bliver umulig at jagte virker en anelse for højt.

Tips til betting på VM i Cykling

  1. Skal du spille på en vinder af VM, så tjek for din egen skyld oddsene på Betfairs spillebørs først. Mindst 9/10 gange, så fås det højest her. Likviditeten er ret svingende, men for de fleste vil det være nok.

  2. Flere markeder. Cykling har typisk kun 2 markeder, vinderodds og H2H markedet. De er begyndt at åbne op for flere markeder. Der kan sagtens være guld gemt i disse nye markedet og det er uden tvivl værd at bruge tiden på at kigge dem igennem.

  3. Se løbet live. Endagsklassikerne bliver ofte afgjort af, at der pludseligt er nogen, der ikke kan eller vil samarbejde bag en rytter, der har angrebet. Første gang der er en rytter i gruppen bag den angribende rytter, der slår ud, så tjek om oddset på den forreste rytter er interessant. Dette er ofte et nøglemoment, hvor man kan fange guld.

Verdensmestre siden 2000

2000: Romans Vainsteins, Letland 
2001: Oscar Freire, Spanien
2002: Mario Cipollini, Italien
2003: Igor Astarloa, Spanien
2004: Oscar Freire, Spanien
2005: Tom Boonen, Belgien
2006: Paolo Bettini, Italien
2007: Paolo Bettini, Italien
2008: Alessandro Ballan, Italien
2009: Cadel Evans, Australien
2010: Thor Hushovd, Norge
2011: Mark Cavendish, Storbritannien 
2012: Philippe Gilbert, Belgien
2013: Rui Costa, Portugal
2014: Michal Kwiatkowski, Polen
2015: Peter Sagan, Slovakiet
2016: Peter Sagan, Slovakiet
2017: Peter Sagan, Slovakiet
2018: Alejandro Valverde, Spanien
2019: Mads Pedersen, Danmark 
2020: Julian Alaphilippe, Frankrig
2021: Julian Alaphilippe, Frankrig
2022: Remco Evenepoel, Belgien

Ofte stillede spørgsmål om VM i cykling

Hvem vinder VM i Cykling?

Bookmakernes favorit er Remco Evenepoel og jeg vurderer også, at han er løbets mest sandsynlige vinder.

Hvilken bookmaker har de bedste odds på VM Cykling 2023?

Hvis det handler om vinderodds, så tag et kig forbi Betfairs spillebørs. Ellers deler de fleste udbud, men Bet365 er altid et godt sted at kigge

Hvor kan man oddse på VM Cykling 2023?

Det kan ved mere eller mindre alle bookmakere.

Hvem vandt VM Cykling sidste år?

Det gjorde årets favorit Remco Evenepoel

Hvem er favoritterne til at vinde VM Cykling 2023?

Det er det belgiske hold anført af Remco Evenepoel, Wout van Aert og Jasper Philipsen. De skal dog passe meget på særligt det hollandske og det danske landshold.

Kommentarer

Feedback