Siden 2012 er antallet af reklamer for betting i radio og TV næsten tredoblet, så der i dag i gennemsnit sendes 1.197 reklamer for betting i døgnet. DOGA afviser, at et reklameforbud er løsningen.

Hvis du ser TV eller hører radio i løbet af dagen, er du sandsynligvis stødt på en reklame for en bookmaker den seneste uges tid. Nye tal fra Kantar Gallup adfacts viser ifølge DR, at det er stort set umuligt for radio- og/eller TV-forbrugere at undgå bettingreklamer.

Fra januar til august i år er der blevet sendt 1.197 reklamer i dansk radio og TV. I døgnet.

Det er næsten en tredobling fra 2012, da markedet blev liberaliseret. Her blev der i gennemsnit sendt 426 reklamer for betting i døgnet. Det laveste niveau siden liberaliseringen var i 2014, hvor der blev sendt 305 reklamer i døgnet på TV og i radioen.

DOGA: Reklameforbud vil gøre det dyrere at se fodbold

I både Politiken og Jyllands-Posten kan man i disse dage finde debatindlæg og ledere, hvori der direkte opfordres til et forbud mod reklamer for spil og gambling i TV.

Formand for brancheforeningen DOGA, Morten Rønde, er dog af den overbevisning, at det ikke vil være en god løsning at indføre et forbud.

Han peger på, at bettingreklamer er med til at finansiere, at TV-kanalerne har råd til at vise dyre fodboldkampe fra hele verden, og at et forbud mod spilreklamer vil betyde, at seerne selv må til lommerne, hvis de har lyst til at se fodbold på første klasse.

Spiludbydere langt fra aftale om færre reklamer

Spiludbyderne i Danmark er efter aftale med regeringen blevet enige om et adfærdskodeks, der blandt meget andet skal sikre, at antallet af reklamer især i TV falder.

Aftalen blev indgået i sommeren 2018, men tallene fra Kantar Gallup viser, at der endnu er et stykke vej, før den del af kodekset bliver overholdt. For en måned siden oplyste Morten Rønde til TV2 Østjylland, at udbyderne endnu ikke er blevet enige om, hvordan antallet af spilreklamer skal nedbringes.

Og overfor DR siger han, at han tror, at der om fem år vil være færre reklamer i TV, og at reklamerne til den tid vil være bedre, end de er i dag.