Tre EU-politikere fra Venstre, Socialdemokratiet og Radikale Venstre vil have EU til at indføre et totalforbud mod spilreklamer i TV. Søren Gade (V) erkender, at det kan blive svært.

EU-politikerne Christel Schaldemose (S), Morten Helveg Petersen (RV) og Søren Gade (V) er gået sammen om et forslag til EU-parlamentet om at forbyde af spillereklamer på TV.

Søren Gade er dog godt klar over, at det kan blive en hård opgave.

"Det bliver svært, men vi er enige om, at det er bedre at kunne sige, vi kæmpede for det, end at vi ikke gjorde," siger han til TV2.

Søren Gade skrev i sidste uge en klumme i Jyllands Posten, hvor han sammenlignede reklamer for spil med tobak- og spiritus-reklamer.

Det er dog ikke kun spilreklamer, de tre politikere vil have fjernet fra TV. I samme ombæring vil de have indført et forbud mod at vise reklamer for kviklån.

Læs mere

Andre nyheder fra spillebranchen

30/09 Ekstra fokus på mistænkelige bettingmønstre i VM i atletik

Ved verdensmesterskaberne i atletik i Doha holder Athletics Integrity Unit, der er sat i verden for at bekæmpe matchfixing i atletik, ekstra øje med mistænkelige bettingmønstre hos bookmakerne.
Læs mere

30/09 Belgiske bookmakere vil begrænse reklamer - måske

De største belgiske bookmakere har frivilligt besluttet at begrænse store dele af deres reklamer, men kun hvis det statsejede lotteri gør det samme.
Læs mere

01/10 Nordirske myndigheder vil have ny gambling-lovgivning

Regeringen i Nordirland vil have en offentlig høring, hvor alle interessenter kan byde ind med informationer og problematikker, inden en ny lovgivning for gambling vil blive vedtaget.
Læs mere

01/10 Karamba i problemer i tvist med svensk ombudsmand

35 gange på 21 dage. Det er vilkårene for gennemspil af Karambas bonus til spillere på det svenske marked, og det har fået den svenske ombudsmand til at meddele, at Karamba kan forvente et sagsanlæg. Karamba ryster dog ikke på hånden. Selskabet føler sig forfulgt og vil tage kampen op i retten.
Læs mere

01/10 Overgår Spillemyndighedens forventninger: 500 har ringet til StopSpillet

Spillemyndigheden havde forventet 90 opkald i kvartalet på StopSpillet, der er en hotline for folk med spilproblemer samt pårørende, men efter ni måneder har man allerede modtaget 500 opkald. Mænd ringer oftest med spilproblemer, mens flest kvinder ringer ind som pårørende.
Læs mere

02/10 Betfair-kunder i Storbritannien kan selv vælge kommission på børsen

Betfair i Storbritannien giver kunderne lov til selv at beslutte, om de ønsker at betale 2 %, 5 % eller 8 % i kommission på spillebørsen. Vælger man 2 % får man ingen fordele som freebets, freespins og cashback, mens man får hele pakken, hvis man vælger 8 %.
Læs mere

02/10 Europæiske regulatorer vil ikke begrænse loot boxes

Baseret på et studie af et års varighed har en sammenslutning af regulatorer i Europa (GREF) besluttet ikke at lave restriktioner på loot boxes. Dermed læner de sig op ad Spillemyndigheden i Danmark, som tog samme beslutning i slutningen af 2017. Spillemyndigheden er repræsenteret i GREFs bestyrelse.
Læs mere

03/10 William Hill i samarbejde med NBA

William Hill er blevet officiel bettingpartner fra NBA. Det indebærer blandt andet, at William Hill får adgang til officiel bettingdata fra den bedste række i amerikansk basketball.
Læs mere

03/10 Britisk spillemyndighed roser bookmakere for beskyttelse af spillere

Der er normalt ingen kære mor, når Spillemyndigheden i Storbritannien, UKGC, trækker i arbejdstøjet, og flere spiludbydere har gennem de seneste år fået kærligheden at føle, men for en gangs skyld er formanden for UKGC ude med ros af britiske spiludbyderes arbejde for at beskytte potentielle problemspillere.
Læs mere

04/10 Flutter overtager Stars Group

Flutter Entertainment, der er firmaet bag Betfair og Paddy Power, er i færd med at købe aktiemajoriteten i Stars Group og bliver dermed en af de største bookmakere på det internationale marked.
Læs mere

04/10 Britiske myndigheder advarer udbydere, der forlader markedet

Efter ComeOn og EveryMatrix har trukket sig fra det britiske marked, advarer den britiske spillemyndighed, UKGC, nu britiske bookmakere om at sikre, at spillere får udbetalt eventuelt indestående beløber, inden udbyderne forlader landet.
Læs mere

04/10 Myndigheder vil reformere kontrollen med det franske spillemarked

Der kan være store ændringer på vej i det franske spillemarked, hvor regeringen vil ændre på, hvilke myndigheder der skal kontrollere de forskellige dele af markedet.
Læs mere