Nadal buldrede videre i uge 17, hvor han i overbevisende stil vandt sin 11. titel i ATP 500-turneringen i Barcelona. Nadal holder en velfortjent pause denne uge, mens kun Anderson, Cilic og Zverev er i aktion fra top 10, når karavanen gør stop ved tre ATP 250-turneringer i henholdsvis München, Istanbul og Estoril.

München, Tyskland

Rang: ATP 250

Underlag: Grus

Forsvarende mester: Alexander Zverev

Verdens nummer tre, Alexander Zverev, er forsvarende mester på hjemmebane i München, og tyskeren er i god form efter en finale på hard court i Miami, en godkendt omgang Davis Cup på grus i Spanien og en semifinale i Monte Carlo, hvor han tabte i tre sæt til Nishikori. Zverev er med rette bookmakernes favorit til at gentage kunststykket fra 2017, og han kunne vel næppe have ønsket sig en meget bedre lodtrækning, hvor Chung er seedet som 4'er og dermed på papiret den største hurdle i tyskerens halvdel af lodtrækningen.

Zverev kan få en vej til finalen, der hedder bye, Baghdatis, Struff og Chung. Unægteligt noget af en gavelodtrækning, hvis ikke det så lige var for Gaël Monfils, der ligger som 7. seedet i Chungs fjerdedel. Monfils er umiddelbart ikke i form til ret meget, og senest han var i aktion for snart to måneder siden, måtte han trække sig med rygproblemer. Dermed er det let at konkludere, at Monfils ikke bliver nogen trussel i München, og det tror jeg heller ikke, han gør, men man ved aldrig med den franske entertainer, der har så meget bold i sig, at han kan spille sig varm i løbet af en uge som denne.

Ser vi bort fra de seedede spillere, så bør vi nok kigge i retning af Martin Klizan, som er kval'et ind i fornem stil efter en lang uge i Barcelona sidste uge, hvor han nåede kvartfinalen og havde sætbolde mod selveste Nadal. Klizan har et vanvittigt højt topniveau og et stort anlagt spil med en forhånd, der kan gå igennem de fleste på grus, og kan slovakken holde momentum og bevare fokus mentalt, så kan han godt gå rigtigt langt denne uge. Han vandt turneringen i 2014, hvor han ligesom i år måtte igennem kvalifikationen.

I den nederste halvdel er Bautista-Agut seedet til at møde Schwartzman i semifinalen, og i det hele taget er der langt flere "navne" i denne halvdel. Fognini, Kohlschreiber og Pella er alle spillere, der har masser af gode meritter på gruset. Bautista-Agut har et par semifinaler at tænke tilbage på fra München, mens Schwartzman debuterer i turneringen. Pella var i finalen mod Zverev sidste år, mens Fognini både har en finale og en semifinale på cv'et. 

Ingen af de nævnte har dog præsteret så godt i denne turnering, som Kohlschreiber, der har vundet turneringen tre gange og generelt altid har præsteret med godt niveau og fokus i München. Kohlschreiber har ikke haft sin bedste sæson, men han ser ud til at være kommet godt i gang den sidste måneds tid, og kan han overkomme den svære hurdle i første runde, hvor servebomberen Karlovic byder op til dans, så kan jeg meget vel se Kohlschreiber gå igennem den nederste halvdel.

Odds

Betfair* har 3,5 på Zverev som turneringsvinder, og det er faktisk ganske pænt, synes jeg. Klizan ligger dog og roder i tyskerens halvdel, og det er lidt en ubehagelig faktor at have med, da Klizan er den spiller, der har presset Nadal klart mest i årets grussæson. Outright-odds på Klizan er ikke tilgængeligt i skrivende stund, da han først i eftermiddag er sluppet igennem kval'en. Tyskerne klarer sig generelt pænt i München, og odds 17,00 på Kohlschreiber er også interessant - i hvert fald som tradingobjekt, selv om Karlovic er lidt en ubehagelig størrelse at lægge ud med. Skal jeg anbefale outright-spil til at handle med i løbet af ugen, så vil jeg anbefale at kigge i retning af Zverev, Klizan og Kohlschreiber.

Istanbul, Tyrkiet

Rang: ATP 250

Underlag: Grus

Forsvarende mester: Marin Cilic

Det er virkelig et kedeligt felt, der præsenteres i Istanbul denne uge, og det er lidt ærgerligt, når touren endelig kommer på de kanter, at der så ikke er flere af de gode grusspillere, der vil holde tennisfanen højt.

Cilic er forsvarende mester og turneringens helt klare favorit. Der er ikke mange drilske modstandere i feltet, men der befinder sig dog et par stykker i nærheden af kroaten. Først og fremmest risikerer han at løbe ind i Jaziri i sin første kamp. Jaziri spillede virkelig god tennis i Barcelona, hvor han havde matchbold mod Dimitrov. Tuneseren er lidt af en luksusspiller, der har spillet sæsoner med fem kilo for meget i bagagen, men når han er fit, kan han godt bide skeer med nogle af de bedste på touren. Jeg synes, han ser fit ud, og han kan godt skabe noget ravage mod Cilic, selv om jeg forventer, at en topmotiveret Cilic vil tage tempoet et hak for højt op for Jaziri.

Seppi er seedet 3 i Cilic' halvdel, og han er i ganske god form pt. med syv sejre i de seneste ni opgør på grus. Han var lidt uheldig med at tabe til den senere turneringsvinder, Cecchinato, i Budapest i den forgangne uge, men kan han bygge videre på momentum, så er han i mine øjne den største trussel til et kroatisk titelforsvar.

Andenseedede Dzumhur virker til at være helt væk pt. Han spiller en type tennis, hvor han kun kan være med, hvis indstillingen er 100% i hver eneste duel, og det lader ikke til, at han er der mentalt for tiden. Jeg tvivler stærkt på, han kan holde sin seedning, selv om det måske burde være her med det sløje felt in mente, at han begynder at strikke noget sammen igen. 

Fjerdeseedede Bedene havde en lang uge i Budapest, hvor han over to dage led et dumt og formentlig ret smerteligt nederlag mod John Millman. Bedene kan godt få problemer med at rejse sig mentalt oven på den oplevelse. Det er virkelig svært at finde en oplagt finalekandidat i den nederste halvdel af lodtrækningen, men Troicki kunne måske være et bud på en spiller, der lægger lidt fra land her. Han er dog i rædderlig form, og med ham er det ingen garanti for motivation, at han var i semifinalen i denne turnering i fjor.

Odds

Outright-markedet er lukket i skrivende stund, men får man 2,75 på Cilic, så er det i hvert fald en overvejelse værd.

Estoril, Portugal

Rang: ATP 250

Underlag: Grus

Forsvarende mester: Pablo Carreno-Busta

En del mere klasse i dette felt, hvor Kevin Anderson er førsteseedet og grusdebuterer i 2018. Anderson har bye i første runde og får kam til sit hår i anden runde, hvor han møder vinderen af Andujar, der vandt turneringen i Marrakech forleden, og Tstitsipas, der netop har tabt finalen i Barcelona til Nadal. Andujar skuffede mig i Barcelona, men Tsitsipas kunne også være ramt af mentale tømmermænd ovenpå den omgang klø, Nadal gav ham i finalen. Anderson var i semifinalen her sidste år, og hvis han ellers har trænet godt på underlaget op til turneringen, så tror jeg godt, han kan serve sig igennem anden runde, uanset hvem han møder af de to førnævnte.

Edmund, Haase, Gilles Simon, Sousa og Medvedev befinder sig også i øverste halvdel af lodtrækningen, og hvis ellers Edmund er kommet sig ovenpå sit forsmædelige finalenederlag til Andujar i Marrakech, så er han nok den af de nævnte (udover Anderson) med størst mulighed for at klemme sig igennem halvdelen. 

I den nederste halvdel begynder det for alvor at lugte af grusspecialister. Ramos-Vinolas, Carreno-Busta, Kicker, Jarry, Delbonis og Leonardo Mayer er alle spillere, der gør det godt på gruset. Den oplagte favorit fra denne halvdel er Carreno-Busta, som gjorde det godt i Barcelona, hvor han nåede semifinalen, og derudover har han 250 point at forsvare fra sin finalesejr i Estoril i 2017. Busta har fået en fremragende lodtrækning, og han er min favorit til at vinde turneringen, selv om jeg synes, han mangler at lægge lidt på sit topniveau. Det er stabilt, hvad han kommer med, men møder han en top 50-spiller, der bare rammer dagen 100%, så har han det svært. 

Odds

Outright-markedet er lukket i skrivende stund, men får man omkring 4,50 på Carreno-Busta, så er det i hvert fald en overvejelse værd.