Fra torsdag i uge 10 til og med hele uge 11 spilles én af de mest prestigefyldte Masters 1000-turneringer i Indian Wells. Nadal har desværre måttet forlænge sin skadespause, ligesom spillere som Goffin, Wawrinka, Tsonga og Gasquet heller ikke er at finde i lodtrækningen, men derudover er hele kavaleriet med Roger Federer i spidsen kørt i stilling til 10 dages tennis i absolut verdensklasse.

Indian Wells, USA

ATP Masters 1000

Underlag: Hard court

Forsvarende mester: Roger Federer

Roger Federer cementerede sidste år sit store comeback efter Australian Open-triumfen ved også at vinde Indian Wells. Det var her, det for alvor gik op for folk, at Federer var tilbage nærmest stærkere end nogensinde. En fremragende strukturering af sæsonen 2017, hvor grussæsonen eksempelvis blev skippet, gjorde, at han stort set fuldbragte sæsonen som gennemført god. 

Federer er startet 2018 i suveræn stil. Han har vundet 18 ud af 18 kampe (fire sejre ved Hopman Cup inkluderet), og han er derfor også den soleklare favorit til at løbe med sin sjette titel i Indian Wells. At Nadal, Goffin og Wawrinka, som alle har voldt Federer problemer, er ude med skader, gør kun det hele endnu mere overskueligt for ham. Umiddelbart kunne det på forhånd ligne, at de hårdeste konkurrenter skal findes i Del Potro, Djokovic og Cilic med typer som Kyrgios, Dimitrov og Zverev som de oplagte outsidere.

Den øverste fjerdedel af lodtrækningen

Federer er naturligvis førsteseedet i turneringen, og man kan vist roligt sige, han har været begunstiget af godt gammeldags lodtrækningsheld. Han kan i værste fald ende ud i en vej til finalen, der hedder; kvalifikant, Harrison, Krajinovic, Fognini, Thiem/Berdych, Dimitrov/Kyrgios. 


Federer får altså mulighed for at spille sig varm i løbet af turneringen, da han formentlig slipper for voldsom modstand i de indledende runder. Kvalifikationsspillere kan være farlige, da de er tilvænnet underlaget og kommer med noget momentum, men det er spillere udenfor top 100, og ingen af dem besidder et niveau, der ligger i nærheden af det niveau, som Federer normalt starter turneringerne ud med. Han har desuden et solidt tag på både Berdych og Thiem, så det eneste reelle farescenarie, jeg kan se (udover skader selvfølgelig), er, at Kyrgios finder noget form. Kyrgios plejer at give Federer store problemer, og det er bestemt ikke utænkeligt, at han kan skabe noget ravage her. 

Jeg hælder nok til, at Berdych er den farligste spiller for Federer i den øverste fjerdedel. Thiem har ikke rigtigt fundet melodien på hard court endnu (kommer det nogensinde?), og jeg var egentlig ret begejstret over Berdychs niveau i Australian Open, indtil Federer som altid fik krammet på ham i kvartfinalen. Herefter har Berdych skuffet mig lidt i et par europæiske indendørsturneringer, men han var også nede med lidt sygdom i den periode og er forhåbentligt vel ovre den slags nu.

Udover de nævnte spillere har vi nogle farlige folk i Karlovic, Chung og Shapovalov vandrende rundt i denne fjerdedel. Karlovic er notorisk farlig i bedst af tre sæt pga. den frygtindgydende serv. Chung spillede helt fantastisk tennis i Melbourne, hvor han slog Djokovic, og Shapovalov bliver bare hele tiden bedre og bedre.

Den næstøverste fjerdedel af lodtrækningen

Denne del af lodtrækningen har jeg været en smule inde på tidligere, hvor jeg ser Kyrgios som den farligste spiller til at gå hele vejen. Kyrgios er dog også én af de spillere, der kan ryge ud hurtigt, fordi han er så mentalt svingende, men skulle han komme ind til turneringen med en positiv indstilling og udmærket form, så har han bestemt fået en lodtrækning, der kan bringe ham langt.

Dimitrov og Anderson er seedet til at møde hinanden i kvartfinalen, men særligt Anderson har fået en vanskelig lodtrækning med eventuelle opgør mod formstærke Khachanov og Kyrgios, inden han kan stå ansigt til ansigt med Dimitrov, der har en på papiret noget lettere lodtrækning.

Jeg synes ikke, det vrimler med spillere i denne fjerdedel, der kan påtage sig et reelt outsiderstempel, men vi har nogle spændende amerikanske folk i Donaldson, Fritz og Opelka, der måske kan skabe en overraskelse eller to. Verdasco og Khachanov er dog umiddelbart de farligste useedede spillere fra fjerdedelen.

Den næstnederste fjerdedel af lodtrækningen

Her begynder vi at få lidt flere kanoner i spil, uden at det på nogen måde er en skræmmende fjerdedel. Amerikanerne Sock og Querrey befinder sig i denne fjerdedel, og det er med Isners ringe form in mente nok her, at håbet til noget hjemmebanesucces skal sættes.

Sock og Zverev er seedede til at møde hinanden i kvartfinalen, men inden da har Zverev blandt andet en potentiel meget interessant kamp mod Raonic i tredje runde. Canadieren har været ekstremt skadesplaget i sin karriere, og han er pt. røget helt ned som nummer 38 på verdensranglisten. Formen har endnu ikke indfundet sig, og jeg tvivler på, han for alvor kan blive en trussel for de store spillere her. Han har dog ganske udmærkede meritter fra Indian Wells med en finale forrige år som sit bedste.

Zverev skuffer i år, synes jeg, og bortset fra en Davis Cup-triumf mod Kyrgios, har han intet præsteret. Han skuffede fælt i semifinalen i Acapulco forleden, hvor han blev kørt over af Del Potro, som retfærdigvis siges ramte et godt niveau den uge. Om Zverev kan forløse noget af det kæmpemæssige talent, han render rundt med, i denne uge, er ikke godt at vide, for han har vist sig som en meget svær mand at spå om. Til tider spiller han en formidabel omgang powertennis, mens han til andre tider kan lave frygtelige fejl på stribe. Måske det bare er det lod, man må tage med, når man spiller tennis på så små marginer, som Zverev gør. 

Schwartzman og Poule ligger også i denne del af lodtrækningen, og så må vi ikke glemme hjemmebanehåbet, Francis Tiafoe, som for kort tid siden vandt sin første ATP-titel i Delray Beach. Tiafoe er en meget spændende spiller med et ret stort anlagt spil, og kan han komme forbi Sock i anden runde, så er det ikke utænkeligt, at han kan gå pænt langt ind i anden uge også.

Den nederste fjerdedel af lodtrækningen

Fyrværkeri må opstå i den nederste fjerdedel af lodtrækningen. Her er Cilic seedet til at gå igennem til finalen, men der er mildest talt mange om buddet til at spænde ben for ham. Formstærke Del Potro er det oplagte bud som den største kandidat, men Djokovic, der vandt Indian Wells i 2014, 2015 og 2016 kan meget vel tænkes at komme i gang her, hvor han tidligere har følt sig så godt tilpas. Han spillede udmærket i Melbourne, men ramte muren, da han mødte en spiller, Chung, der for alvor formåede at teste ham, og jeg er meget spændt på at se, hvilken fysik og hvilket niveau han bringer til USA. 

Djokovic kan komme ud for at skulle igennem både Nishikori, Del Potro og Cilic for at avancere til semifinalerne, og i det lys må man nok konstatere, at serberen har været hårdest ramt af alle de store stjerner. Sidestillet med Nishikori naturligvis, som kan se frem til samme vej, hvis han vinder det potentielle storopgør mod Djokovic i tredje runde.

Af andre spændende outsidere har vi Monfils, Isner, Muller og Kohlschreiber, og selv om jeg ikke forventer det helt store fra nogen af dem i en så vanskelig del af lodtrækningen, så kan det da ikke afvises, at en spiller som Monfils finder sit sjette gear, eller at Isner på en eller anden måde får spillet sig i form undervejs i turneringen. Isner har tidligere både været i finale (2012) og semifinale (2010) i turneringen.

Værdi?

Roger Federer er sat som så suveræn favorit hos bookmakerne (odds 2,15 hos Unibet*), at det nok er umuligt at vride lidt værdi ud af den, og jeg har faktisk lidt svært ved at pege på én bestemt anden spiller, som ligger til at vinde turneringen. Del Potro har ramt noget form, men man skal nok passe på ikke at overgøre en ATP 500-titel i Acapulco, og desuden har vi ofte set ham falde igennem, når vi forventer allermest fra ham.

Djokovic til odds 7,00 hos Unibet* er måske interessant, men jeg er bange for, han stadig mangler et gear eller to. Det kunne dog tale til hans fordel, at turneringen her er bedst af tre sæt, men omvendt gør lodtrækningen det ikke ligefrem lettere for ham.

Kyrgios til odds 19,00 hos Unibet* er vel det mest interessante spilobjekt i mine øjne. Formen er formentlig okay, og hans lodtrækning ser som nævnt rigtig fin ud. Jeg synes ikke, der er tale om voldsom værdi, men som et trading-objekt kan det da overvejes. Farescenariet er dog, at han møder op i en underlig tilstand af ligegyldighed og vrede.