I den kommende uge har vi kun én turnering på programmet, og den strækker sig endda til og med uge 13 også. Det er Masters-turneringen i Miami, der åbner dørene op for verdenseliten, som kommer direkte fra Masters-turneringen i Indian Wells. 

Miami, USA

Status: Masters 1000

Underlag: Hard court

Forsvarende mester: Roger Federer

Turneringen begynder onsdag aften dansk tid, hvorfor lodtrækningen endnu ikke foreligger, og optakten her opdateres naturligvis med odds og tanker, så snart lodtrækningen er foretaget, og outright-markedet har åbnet sig.  

På forhånd ved vi, at prominente navne som Rafael Nadal, Andy Murray, Dominic Thiem, Stanislas Wawrinka og Jo-Wilfred Tsonga ikke stiller til start, men til gengæld er den forsvarende mester og storspillende Roger Federer klar til start i en turnering, som bortset fra sidste år ofte har voldt ham store problemer (udover 2017 har han "kun" vundet den i 2005 og 2006. Novak Djokovic, der efter en mindre operation gjorde comeback i Indian Wells med et chokerende nederlag til Taro Daniel til følge, er vel den ubestridte Miami-champ med sine titler herfra i 2007, 2011, 2012, 2014, 2015 og 2016, og vi bliver beriget med serberens tilstedeværelse også igen i år.


Den øverste halvdel

Roger Federer er topseedet, og det skal blive spændende at se, om han kan rejse sig ovenpå det lidt bitre nederlag til Del Potro i Indian Wells-finalen. Federer havde tre matchbolde og smed sejren, da han servede for kampen ved *5-4 i tredje sæt. Jeg synes ikke, Federer på noget tidspunkt lignede sin bedste udgave i turneringen, og i det lys fortæller det egentlig bare en del om hans høje klasse, at han så alligevel kun er én bold fra at vinde turneringen.

Federer ser umiddelbart ud til igen at have fået en rigtig fin lodtrækning, hvor Zverev som fjerdeseedet kan vente i semifinalen. Zverev virker på ingen måde til at være i balance spillemæssigt pt., så det er nok temmelig tvivlsomt, hvorvidt han overhovedet når specielt langt denne uge. Carreno-Busta i ottendedelsfinalen og Berdych/Anderson i kvartfinalen lyder heller ikke specielt slemt for den aldrende schweizer. Det kunne være værre i hvert fald. 

Til gengæld gemmer der sig både Kyrgios, Coric (som førte med sæt og break over Federer i Indian Wells), Querrey og Sock i Zverevs fjerdedel, og her er det altid populært at spå om Kyrgios' chancer, som bestemt er gode, hvis han er klar. Han trak sig i Indian Wells før turneringsstart, så det er ikke godt at vide, hvordan landet ligger, men skulle han ramme niveauet fra de to sidste år i Miami, hvor han begge gange nåede semifinalen og sidste år tabte knebent til Federer (67 76 67), så har han særdeles gode muligheder for at nå lige så langt i år.

Den nederste halvdel

 Her begynder der at være noget mere fyrværkeri at se frem til. Del Potro, Nishikori og Djokovic er alle i samme ottendedel af lodtrækningen. Spørgsmålet er, hvor medtaget Del Potro er efter titlerne i Acapulco og Indian Wells, for er han helt restitueret, så kan jeg ikke rigtigt se, hvorfor han ikke skulle kunne gå meget langt igen. Hverken Nishikori eller Djokovic er i nærheden af deres topniveau, og der er ikke rigtigt mulighed for at finde det for alvor, når et møde med Del Potro ligger så tidligt i turneringen. Djokovic så meget skidt spillende ud mod Taro Daniel i Indian Wells, og ham forventer jeg ikke meget af disse uger, selv om han har en helt fantastisk historik i turneringen.

Af øvrige kompetente spillere og mulige titelaspiranter fra den nederste halvdel, skal det nævnes, at Goffin er tilbage i kamp, den genopstandne Raonic (selv om jeg ikke rigtigt var så imponeret af hans "ridt" til semifinalen i Indian Wells) er til stede, og Cilic og Dimitrov er altid farlige, hvis de får sat det hele rigtigt sammen. Derudover har vi Chung, Isner, Schwartzmann og Gasquet, som alle potentielt kan lave lidt ravage. Særligt argentineren, som kan regne med god opbakning fra argentinske tilskuere i Miami, kunne jeg godt se gå nogle runder længere end sin seedning her.