Vi står på trapperne til indgangen af anden uge i Miami, og hvilken underlig første uge det viste sig at være i Miami, hvor der både har været exit til Novak Djokovic, Roger Federer, Roberto Bautista-Agut og David Goffin. Det betyder, at vi skal have kåret en helt ny vinder af Miami Masters 1000, og med særligt Federers farvel må man sige, at titlen er forholdsvist billigt til salg i år.

Først og fremmest blev det i første uge bekræftet, at Novak Djokovic ikke er i nærheden af at finde sit spil endnu. Han var ikke tæt på noget som helst i sit opgør mod Benoit Paire, og efterfølgende gav han da også udtryk for, at det ikke er motivationen, der mangler, men at han ganske enkelt bare ikke føler sin tennis endnu. Mon ikke han kommer efter det senere på sæsonen, hvis han kan holde sig fri af skader.

Dernæst blev mine anelser fra sidste uges Indian Wells, at Roger Federer er en smule ramt på selvtilliden pt., bekræftet. I Indian Wells tabte han efter en masse slingrekurs i løbet af turneringen finalen til Del Potro med 7-6 i tredje. Federer havde tre matchbolde undervejs, men han lignede faktisk aldrig rigtigt sig selv dér. Han har altid haft et lidt anstrengt forhold til Miami Masters 1000, og et nyt 7-6 i tredje-nederlag - denne gang til Kokkinakis i går - bekræfter kun dette. Nu har Federer tabt ni ud af ti kampe, som er gået i tiebreak i afgørende sæt.

David Goffin gjorde comeback i sidste uge, og han fik læsterlige klø af Sousa, der vandt 6-0 6-1. Belgieren var meget meget skidt spillende, og enten skyldes det, at han allerede har hovedet stillet ind på grustennis, ellers skyldes det, at han helt enkelt bare er meget langt fra at være tilbage i form. Får han ikke hurtigt styr på sin tennis, så kan der ryge en hel grussæson på at finde formen. 

Hvad kan vi forvente i uge 2?

Den øverste halvdel er nærmest umulig at spå om. Den er med andre ord hamrende åben efter Federers nederlag, synes jeg. Af de 16 tilbageværende spillere i halvdelen er der ingen af dem, som jeg bare sådan uden videre vil afskrive som mulig finalist, og ingen jeg kan kalde for klokkeklar favorit til at gå videre til finalen.

Nick Kyrgios er nok mit mest oplagte bud som vinder af halvdelen, men han har allerede Zverev i ottendedelsfinalen, og finder tyskeren sit tunge skyts frem, så er jeg ikke sikker på, at Kyrgios helt er, hvor han skal være for tiden til at kunne modstå det. På den anden side har Zverev været håbløst skrøbelig mentalt i år (med undtagelse af en Davis Cup-kamp mod netop Kyrgios, hvor presset var på Kyrgios), og med Kyrgios' gode meritter i Miami in mente, så vil bookmakerne formentlig sætte australieren som favorit.

Fra den øverste fjerdedel ligner det, at Berdych og Anderson skal kæmpe om en semifinaleplads og en evt. kamp mod Kyrgios/Zverev, og både Berdych og Anderson må føle det som at have vundet i lotto, at Federer røg ud af turneringen i går. Ingen af de to har normalt de fornødne våben til at slå Federer dybt inde i en stor turnering, men nu ligner det, at netop de to har våbnene, som de andre konkurrenter kan have svært ved at sætte en stopper for.

I den nederste halvdel af lodtrækningen har bookmakerne en klokkeklar favorit i Juan-Martin Del Potro, men jeg synes, de forventer alt for meget af ham nu, selv om han ganske vist har været tourens bedste spiller den seneste måneds tid med sine to titler i Acapulco og Indian Wells. Hvis fysikken er 100% med ham, og han ikke får hverken problemer med håndled, tunge ben, luft eller mentalt overskud, så kan han selvfølgelig sagtens vinde denne turnering, men 3,75, som Bet365* holder i skrivende stund, synes jeg simpelthen er for tyndt, når der stadig er spillere tilbage i feltet som Kyrgios, Zverev, Cilic og Dimitrov. Derudover har Del Potro en meget vanskelig kamp mod Nishikori i næste runde og en generelt tricky lodtrækning.

Jeg har stadig lidt fidus til argentinske Schwartzman i denne turnering, selv om han møder Raonic i næste runde. Canadieren har ikke overbevist mig efter sit comeback, og jeg synes, den lille argentiner har et virkelig godt spil, der kan drille de fleste og da særligt Raonic, hvis han bare får en smule fat på Raonic' serv. Chung kan også skabe ravage i den nederste halvdel, ligesom det heller ikke kan afvises, at Cilic finder noget niveau langt inde i en turnering som denne. Man må også forvente, at Dimitrov snart føler, han har noget at bevise, og så er det her også en turnering, hvor en type som Isner kunne ske at spille sig i form.

Miami Open odds

I skrivende stund synes jeg, at odds 11,00 hos Bet365* på Kyrgios som turneringsvinder er det mest interessante spil på markedet. Han er ekstremt talentfuld med et skyhøjt topniveau, og det er vel tæt på uundgåeligt, at han ikke en dag skulle vinde en stor titel á la denne i Miami. Det kunne sagtens ske nu, hvor Federer, Djokovic, Murray, Nadal, Wawrinka, Tsonga og Goffin (alle spillere med højt topniveau) ikke er der til at spænde ben for ham. Spørgsmålet er, om han er velspillende nok pt. til at gå igennem spillere som Zverev, Cilic, Berdych, Dimitrov m.fl. For selv om Kyrgios har et topniveau, der kan matche den absolutte verdenselite, så har han også et bundniveau på serieniveau og en skrøbelig og meget svingende psyke, hvor han kan gå fra en spiller, der oser af selvtillid til en spiller, der er bange for at slå en baghånd. Til odds 11,00 med den værste modstand ude, så synes jeg faktisk, at oddset er en seriøs overvejelse værd.