Påsken er så godt som veloverstået, John Isner har bombet sig til sin første Masters 1000-titel i karrieren, og vi lader nu op til en uge med kvartfinaler i Davis Cup-turneringen, hvor vi finder to kæmpe favoritter, én stor favorit og én på papiret ret jævnbyrdig kamp. 

Kroatien vs Kazakhstan

Varazdin, Kroatien

Grus, indendørs

Kroatien

Marin Cilic

Borna Coric
Viktor Galovic

Ivan Dodig

Nikola Mektic

Kazakhstan

Mikhail Kukushkin

Aleksandr Nedovyesov

Dmitry Popko

Denis Yevseyev

Timur Khabibulin

Der bør ikke være megen tvivl om udfaldet af denne kamp, og oddsene afspejler det mildest talt også. Der kan hentes 1,04 hos Nordicbet* på en kroatisk hjemmesejr, og man skal da nok også være enten temmelig sensationslysten eller kazakhstansk nationalist, hvis man sætter sin lid til andet end en stensikker favoritsejr her.

Kazakhstan har vel nærmest overpræsteret i en årrække i Davis Cup-sammenhæng, og det skyldes ikke mindst, at Kukushkin har leveret gode resultater, og at hans tidligere faste holdkammerat, Golubev, havde nogle gode sæsoner. Nedovyesov har også leveret varen i turneringen, men nu er Golubev væk og både Kukushkin og Nedovyesov i tvivlsom form. 

Kroatien og vel i særdeleshed Marin Cilic mangler at få en reel forløsning med en titel efter det bitre nederlag på hjemmebane i finalen mod Argentina for to år siden. Her førte Kroatien 2-1 efter lørdagens double og Cilic var oppe 2-0 i sæt mod Del Potro i søndagens første kamp. Del Potro fik bøtten vendt, og Karlovic var efterfølgende et nervevrag mod Delbonis, hvilket til syvende og sidst efterlod kroaterne med en ekstremt bitter følelse og en aflyst sejrsfest.

Nu ser kroaterne faktisk endnu stærkere ud, og det her kan meget vel være deres år. Cilic er én af turneringens bedste spillere, Coric er i fremragende form, og i Dodig har man én af verdens bedste spillere at sætte ind i double. Skal Kazakhstan på nogen måde have en chance, så skal Kukushkin præstere uhørt godt, og samtidigt skal den heller ikke uefne doublekonstellation med Nedovyesov/Khabibulin rammet et hidtil uset højt niveau. En kroatisk skade hos enten Cilic eller Coric kan gøre det hele meget interessant, for kazakhernes andetvalg, Popko/Nedovyesov, er bestemt på niveau med kroaternes førstereserve, Galovic.

Det er lige før, jeg synes, der er værdi i 1,04 hos Nordicbet* på kroatisk sejr. Jeg kan helt ærligt på ingen måde se, hvordan Kazakhstan skal vinde tre kampe på grus i Kroatien mod et langt stærkere hold. Om det er en chancevurdering på 97, 98 eller 99% i kroatisk favør, ved jeg ikke, men de er gigantiske favoritter, og et nederlag vil være årtiers største Davis Cup-sensation. Nordicbet* giver pengene 9,75 gange igen ved en sejr til Kazakhstan. 

USA vs Belgien

Nashville, USA

Hard court, indendørs

USA
Jack Sock

Sam Querrey
John Isner

Ryan Harrison
Steve Johnson

Belgien
Ruben Bemelmans
Joris De Loore
Joran Vliegen
Sander Gille

Ingen grund til at opfinde den dybe tallerken her. Endnu en kæmpe favorit i samme oddsleje som Kroatien, og en belgisk sejr her vil være en endnu større sensation end en sejr til Kazakhstan over Kroatien. Belgien mangler både Goffin og Darcis - de to, der har sørget for to belgiske finaler de seneste tre sæsoner. Uden de to er Belgien et yderst middelmådigt hold, som Danmark på en god dag kunne spille nogenlunde lige op med.

Bemelmans er en udmærket indendørsspiller, og sammen med De Loore har Belgien bestemt også en kompetent doubleduo, men amerikanerne består udelukkende af powerspillere, der alle spiller i et højere tempo end samtlige af Belgiens folk, og med en Isner i storform efter titlen i Miami Masters 1000, så levner jeg ikke det belgiske mandskab nogen reel chance for at komme fra USA med en sejr.

Nordicbet* giver 1,04 på amerikansk sejr, og jeg synes faktisk, det er fornemt, at der overhovedet gives odds på det udfald. Vinder Belgien uden Goffin og Darcis tre kampe mod USA, så står verden ganske enkelt ikke længere, selv om bolden er rund osv. Tror man alligevel lidt på sensationen, så fås 9,75 på Belgien hos Nordicbet*.  

Italien vs Frankrig

Genoa, Italien

Grus, udendørs

Italien

Fabio Fognini

Paolo Lorenzi

Andreas Seppi

Matteo Berrettini

Simone Bolelli

Frankrig

Lucas Pouille

Adrian Mannarino

Pierre-Hugues Herbert

Jeremy Chardy

Nicolas Mahut

Weekendens klart mest åbne opgør på papiret. Italien er nok knebne favoritter, da de har fordel af både hjemmebane og grusunderlag, hvor Frankrig godt kunne have brugt både Tsonga, Gasquet og Monfils. Helt klassisk har de bedste spillere valgt at prioritere turneringen fra, efter de sidste år vandt titlen. Ærgerligt for turneringen.

Meget her afhænger af, hvilken forfatning Lucas Pouille kommer i. Han er nøglen til sejr for franskmændene, da han er deres klart stærkeste spiller og vel nok den eneste franske spiller i denne trup, der kan bide skeer med Fognini på grus, selv hvis Fognini rammer topniveau. Jeg er ikke vildt imponeret af Pouille i Davis Cup-sammenhæng indtil videre, og da formen heller ikke er specielt imponerende, så synes jeg ikke rigtigt, der er nogle tegn på, at det er ham, der vinder det hele for Frankrig. 

Det er dog på ingen måde utænkeligt, at Fognini vinder sine to kampe, men at Seppi taber til både Pouille og Mannarino/Chardy, og så har Frankrig pludselig overhånden, da de må være favoritter (omend smalt) i doublen, hvor Herbert/Mahut er en af verdens bedste konstellationer. Bolelli/Fognini er dog på ingen måde nogen let opgave for noget par i verden.

Nordicbet* har 1,77 på Italien og 2,00 på Frankrig, og det synes jeg egentlig er meget godt ramt. Jeg hælder også til Italien, da jeg tror, Fognini vinder sine to kampe, og at både den italienske double og Seppi kan vinde deres kampe.

Spanien vs Tyskland

Valencia, Spanien

Grus, udendørs

Spanien

Rafael Nadal

Roberto Bautista-Agut

Pablo Carreno-Busta

Feliciano Lopez

David Ferrer

Tyskland

Alexander Zverev

Philipp Kohlschreiber

Jan-Lennard Struff

Maximilian Marterer

Tim Puetz

Spanien stiller endelig op i stærkeste forfatning igen med Sergi Bruguera som kaptajn, og de trænger vel egentlig også til noget Davis Cup-succes igen efter nogle ret magre år. Nadal er tilbage, og det skal blive spændende at se, hvorvidt han er skadesfri og i form til grustennis, og han får følgeskab af en flok meget dygtige spanske grusspillere.

Tyskerne har både Zverev og Kohlschreiber til rådighed - noget, der ikke har været dem forundt ofte før - og det er to spillere, der godt kan begå sig på det langsomme underlag. Det er klart, at Nadal bliver tæt på uovervindelig, hvis han finder sit topniveau på grus denne weekend, men det er nok lige meget nok at forlange i et comeback. Er Nadal kun på 75%, så bliver det primært spændende at se, om Bruguera overhovedet stiller med ham fredag, og gør han det, så er det ikke fuldstændigt usandsynligt, at både Kohlschreiber og Zverev kan drille ham. 

Nadal er naturligvis det oplagte valg som førstesingle, men hvem, der vælges som andensingle, er mere tvivlsomt. Jeg kan se fordele og ulemper ved alle med undtagelse af Lopez, der vel kun er med for at spille doublen, men jeg tror ikke på, Bautista-Agut får chancen igen efter det ekstremt pinagtige nederlag hjemme på grus mod Cameron Norrie efter at have smidt en 2-0 i sæt-føring. Én af de største overraskelser i Davis Cup nogensinde efter min mening.

Kan Zverev finde det tunge skyts frem - og han har trods alt lige været i finalen i Miami, så formen er langt om længe udmærket - så har han tidligere bevist, at han kan slå de fleste på grus. Han vandt Rom Masters 1000 på grus sidste år, og han har bestemt de rette våben på underlaget til at afgøre en Davis Cup-kamp som denne. Meget afhænger af Nadal, synes jeg. Kommer han i klassisk Nadal-form, så ser det svært ud for tyskerne, men er han stadig lidt "amputeret", så ser jeg bestemt muligheder for et stærkt tysk hold, der også tørster efter succes i denne turnering.

1,24 på spansk favoritsejr hos Nordicbet* frister mig ikke, når jeg ikke kender Nadals forfatning bedre, end jeg gør. Omvendt er det også svært at give tyskerne mere end 25% (odds 3,75 hos Nordicbet*), når Spanien har Nadal på holdkortet, kampen spilles i Spanien - og med grus som underlag.