BetXpert har oprustet på VM-fronten, og det er lykkedes at få hentet en massiv forstærkning til ekspertpanelet. Vores nye fodboldekspert Ivan, der i denne artikel kommer med spilforslag til sidste runde af gruppespillet.

VM 2022 er for alvor ved at spidse til og vi er nået til 3. runde af gruppespillet. Det er vind eller forsvind for flere nationer; heriblandt Danmark.

VM-kampene har for det meste været tætte og kun Brasilien, Frankrig og Portugal har vundet begge deres gruppekampe. I takt med det bliver knald eller fald-kampe tror jeg også på flere kort, hjørnespark og mål generelt.

Generelt har spillerne opført sig eksemplarisk i Qatar, og der har været få grove tacklingen og slåskampe. Med truslen om elimination ved nederlag tror jeg, flere spillere vil kaste sig ud i frustrationstacklinger og gå ekstra til stålet for at sikre videre kvalifikation.

Foto: Natalia Kolesnikova / AFP

VM 2022 i tal

- Der er scoret 78 mål i de hidtil 30 kampe (2,6 mål pr kamp)
- 21 af de første 30 VM-kampe er endt med Under 2,5 mål
- I 18 af de 30 kampe har stillingen været 0-0 efter 1. halvleg
- Vi har fået 104 gule kort (3,46 pr kamp) og 1 udvisning

Kamp: Costa Rica - Tyskland
Spilforslag: Tyskland-5,5 hjørnespark
Odds: 1,88
Bookmaker: Nordicbet*
Spilstop: 1. december kl. 20:00

Jeg har en klar forestilling om, at Costa Rica vil stille sig ned og gå efter en uafgjort, hvilket vil være nok for dem til at gå videre. De fik nul hjørnespark mod både Japan og Spanien, og jeg ser derfor Under hjørnespark som et oplagt spil i denne kamp.

Jeg forestiller mig derudover, at Tyskland vil blæse til angreb med spillere som Jamal Musiala (3 afslutninger mod Japan), İlkay Gündoğan (6 afslutninger mod Japan) og Serge Gnabry (6 afslutninger mod Japan). Jeg har især været imponeret af unge Jamal Musiala. Han holder altså spillere som Leroy Sané og Kai Havertz på bænken og har været omdrejningspunktet for Tysklands offensiv.

Spil vil blive tilføjet i løbet af ugen til artiklen alt efter, hvilke linjer der vil være mest attraktive.

INA FASSBENDER / AFP

Læs vores odds til VM 2022 

Præsentation af vores ekspert Ivan 

Her på BetXpert-redaktionen er Ivan et velkendt ansigt, da han tidligere har været ansvarlig for siden, inden Christer tog over. Vi har allerede fået de første ekspertanalyser fra Ivan, og vi lader nu vores nye ekspert få ordet.

- Kan du kort fortælle om dig selv og din erfaring med sportsbetting?

- Jeg er 24 år og har en baggrund indenfor finansiering. Jeg har sportsbettet på et seriøst plan, siden jeg var 18 år, og det har været min store passion lige siden. Jeg har en baggrund indenfor finans med en kandidat indenfor Finance og Investments på CBS.

- Til dagligt arbejder jeg som Investment Controller hos et pensionsfirma og har tidligere arbejdet som studerende for Novo Nordisk. Dog går det meste af min fritid på at se fodbold og nørde betting.

- I den forbindelse har jeg også arbejdet for Raketech i et år på flere projekter med udenlandske bettingsider, og jeg var også tilknyttet BetXpert i forbindelse med, at Christer skulle overtage som PO (Product Owner, ansvarlig for siden). Jeg har længe fulgt med på sidelinjen på BetXpert og har også tidligere været skribent for nogle liveblogs på BetXpert, lyder det fra Ivan Ou.

- Hvad kan BetXpert-brugerne så forvente?

- Jeg ser sportsbetting som et spændende marked, hvor priserne ganske tit ikke er efficiente hos europæiske bookmakere; det kan enten være på de store markeder tidligt eller på special/niche-markeder.

- Det er også indenfor disse special/niche-markeder, at jeg har min største edge. I den forbindelse kommer jeg til at dække primært hjørne/kort og spiller/kamp-specials for de større ligaer alt efter, hvor værdien befinder sig.

- Markederne på især hjørne- og kortspil er vokset ganske store - også hos de asiatiske bookmakers. Jeg glæder mig utroligt meget til at være ekspert på siden og håber selvfølgelig på gode resultater på den lange bane.

MUSTAFA ABUMUNES / AFP

Sport kombineret med tal

- Min interesse for sport har altid været stor, da jeg har været på ungdomslandsholdet i bordtennis. Jeg elsker at se diverse sportskampe, hvor følelserne er uden på tøjet, og passionen er tydelig. Jeg har i den forbindelse kombineret min interesse for sportstal fra uddannelsen i form af betting.

- I mange år har min bettingprofit været højere end min indkomst fra mit job, og jeg finder det superinteressant. I den forbindelse har BetXperts gamle artikler, der dækker money management og value betting været en rigtig fin start.

Vi har fået en forrygende start på VM i Qatar med flere store overraskelser fra Saudi-Arabien og Japan, mens England, Spanien og Frankrig hentede storsejre i første runde.

Det har været ganske underholdende at følge med i kampene, taget i betragtning af at der har været noget nervøsitet og nerver, der skulle bankes af. Vi mangler dog for alvor at få Danmark i sving, og landstræner Kasper Hjulmand kan have genfundet magien fra EM 2020.

Nogle generelle tendenser fra de første to runde af gruppespillet følger også den gængse historie om, at holdene er forsigtige i deres første kamp, hvor frygten for nederlag ofte giver taktisk-låste kampe.

Linjerne på hjørnespark er sat til omkring 8 - 8,5 hjørnespark pr. kamp i de fleste opgør, hvor linjerne typisk er sat på 10 - 10,5 hjørnespark i den engelske Premier League. Det er tydeligt, at der ikke er lige så meget fart i spillet i VM-kampene, hvor vi også får færre afslutninger.

Derudover har der været meget fokus på den absurde tillægstid, som VM-dommerne har lagt til kampene. Man må sige, at Qatar virkelig får meget bold for deres mange milliarder. 

Mens vi typisk ser 3-4 minutters overtid, så har vi under VM 2022 flere gange fået over 10 minutters overtid. Det burde give fine muligheder for livebetting på over hjørnespark, kort og mål, når vi er over de 85 minutter. Dog skal man være opmærksom på, at holdene indtil videre ikke ofte er kommet frem til det store på trods af den ekstra spilletid.

Bedste VM-bookmakere

NordicBet

NordicBet* VM-bonus

500 kr freebet


Hent bonus
Yderligere vilkår: 18+ | Kun for nye spillere i Danmark. Gevinster fra freebet udbetales uden omsætningskrav. Indsatsen udbetales ikke.
ComeOn

ComeOn* VM-bonus

100% op til 1000 kr


Hent bonus
Yderligere vilkår 18+ | Kun for nye spillere i Danmark. Min. indbetaling 100 kr. Væddemål med kun to udfald, f.eks. over/under, tæller ikke med i omsætningen.
Bet365

Bet365* VM-bonus

Spillkreditter opp til 1.000 kr


Hent bonus
Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Unibet

Unibet* VM-bonus

100% op til 1000 kr


Hent bonus
Yderligere vilkår 18+ | Kun for nye spillere i Danmark.  Min. indbetaling 80 kr. 8x bonus til 1.40 odds inden 60 dage. Bonuspenge kan ikke benyttes på poker.