Cristiano Ronaldo samlede en mindre skade op i sit comeback for Portugal og må sandsynligvis sidde over, når Serie A vender tilbage i weekenden. Senest sparede Juventus verdensstjernen, men det gik galt. Kan der komme yderligere slinger i valsen mod motiverede oprykkere?

Serie A er tilbage efter en landsholdspause, hvor et talentfuldt italiensk landshold gjorde det, der forventes af dem, og skød EM-kvalifikationen godt i gang med sikre sejre over Finland og Liechtenstein. Blandt andet blev det til de første to landskampsmål til et af Støvlelandets mest hypede talenter, Moise Kean. Selvom han er fra Juventus, blev det imidlertid en dyr landsholdpause for det suveræne førerhold i Serie A.

Andetsteds blev superstjernen Cristiano Ronaldo nemlig skadet i sit landsholdscomeback for Portugal. Ikke noget slemt, men det ser ud til, at ligaen bliver Ronaldo-løs for anden runde i træk. Og i seneste runde blev Juventus som bekendt sendt på landsholdspause med sæsonens første liganederlag frankeret af Genoa.

Nu venter så oprykkerne Empoli for Den Gamle Dame i et meget tricky matchup. Bliver det ironisk nok Empolis ulempe, at Juventus igen er uden Ronaldo og tabte til Genoa inden pausen, så de zebrastribede nu møder endnu mere fokuserede op, trods et førstepladsforspring på 15 point ned til Napoli? Eller bliver motiverede Empolis bedste chance for at stække Juventus på trods af, at kampen spilles i Torino?

Det er noget af de centrale spørgsmål før en runde, der som så mange af de seneste af slagsen byder på et par spændende opgør involverende det enormt kompetitive subtopfelt. Let’s get to it.

Chievo - Cagliari

Spilles fredag d. 29/03 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Hvem har egentlig mest at spille for? Det er overraskende svært at specificere forud for en kamp, hvor nummer 20 møder nummer 14. Situationen er imidlertid den, at Chievo med 10 kampe tilbage af sæsonen har håbløse 14 point op til stregen. Cagliari har seks point ned til nedrykningsstregen og kan altså ikke vide sig helt sikker endnu. Dog har Cagliari fortsat meget svært ved at spille fodbold udenfor Sardinien. Alt i alt en tæt kamp, hvilket oddsene også taler et tydeligt sprog om. Jeg holder mig fra kampen. 

Udinese - Genoa

Spilles lørdag d. 30/03 kl. 15.00. Se mere info i vores matchcenter.

Her er til gengæld ikke megen tvivl om, at motivationen ligger hos Udinese. Med en kamp i hånden og et point over stregen har Jens Stryger og co. en pæn chance for at tage et skridt væk fra nedrykningsstregen mod udesvage Genoa, der godt nok ikke selv er sikker endnu, men som med ni point ned til stregen sidder i en ganske komfortabel situation lidt endnu. Udinese gør det fornuftigt på hjemmebane af et bundhold at være, og de kommer tilbage fra en tiltrængt landsholdpause efter to klare nederlag til Italiens to bedste mandskaber, Juventus og Napoli. Samtidig kommer Udinese tilbage fra pausen med en ny-gammel træner ved roret. Den ellers spændende Davide Nicola er blevet fyret, og i trænersædet sidder nu – igen – den tidligere Juventus-stopper Igor Tudor. Han tog også et kort ophold i Udinese sidste år, hvor han stod i spidsen for holdet i sæsonens sidste fire kampe. Med fin succes i form af to sejre, en uafgjort og et nederlag. Genoa kommer selvfølgelig "lige" fra en kæmpeskalp - sejren over mægtige Juventus, men der er stor forskel på Genoa hjemme på Marassi og ude. Og så kom landsholdspausen næppe på et godt tidspunkt i forhold til at holde momentum fra Juve-sejren.

Løse spiltanker: Udinese -0,25 til odds 2,15 hos Bethard (nu odds 2,17)

Alt i alt synes jeg, der er mest, der peger Udineses vej – trods en håndfuld skader. På den baggrund virker Udinese -0,25 til odds 2,15 hos Bethard ganske attraktiv. Den tager jeg.

Juventus - Empoli

Spilles lørdag d. 30/03 kl. 18.00. Se mere info i vores matchcenter.

Som understreget i indledningen bliver kampen formentlig uden Cristiano Ronaldo, og det ligner dermed – med Juventus' nederlag til Genoa nogenlunde frisk i erindringen - på papiret en livline til Empoli. Men omvendt ville det være noget så ukarakteristisk at se Juventus møde ufokuseret op for anden kamp i træk. Markedet har dog for længst bevæget sig op i et højere Juventus-odds efter Ronaldos skade, og fra en åbning i 1,2 kan der nu fås 1,32 på hjemmesejr. Linjen ligger på Juventus -1,5. Værdi i Empoli +1,5 til odds 1,94? Jeg er virkelig i tvivl. Empoli må være enormt motiverede, de har trods alt kun et enkelt point ned til stregen og bør have pæne chancer for at holde det tæt mod Juventus. Men hvilken effekt får Genoa-nederlaget og Ronaldo-skaden? Jeg skal kigge lidt nærmere på kampen, før jeg eventuelt kan udråbe værdi.

Sampdoria - AC Milan

Spilles lørdag d. 30/03 kl. 20.30. Se mere info i vores matchcenter.

Milans gode formkurve blev knækket inden landsholdspausen, hvor de ellers så hakkende bysbørn fra Inter tog trumfen i Derby della Madonnina. Det er ikke det bedste tidspunkt for AC Milan at tage til Marassi på. Sampdoria hænger i omkring de europæiske pladser og har en Fabio Quagliarella i topform. Den 36-årige angriber er Serie A-topscorer og kommer lige fra et vellykket landsholdscomeback med to mål mod – nuvel – Liechtenstein. Der var store revner i det ellers for tiden så stabile Milan-hold mod Inter, og de skal nu blive spændende at se, om det er nok til at sende Gattuso og co. ud af kurs.

Løse spiltanker: Sampdoria +0,25 til odds 1,88 hos Bethard (nu odds 1,89)

Under alle omstændigheder synes jeg, AC Milan er blevet gjort til store favoritter på en af de sværeste baner at komme til som udehold. Sampdoria +0,25 giver odds 1,88 hos Bethard og det, synes jeg, er flot.

Parma - Atalanta

Spilles søndag d. 31/03 kl. 12.30. Se mere info i vores matchcenter.

Atalanta bør komme med fornyet energi efter en landsholdspause, der må være blevet brugt på at ærgre sig over 1-1-kampen på hjemmebane mod Chievo inden pausen. Den blev ikke dyr, da en række af de nærmeste konkurrenter også faldt, men Atalanta kunne have taget et stort skridt nærmere større ambitioner – eksempelvis komme tættere på fjerdepladsen og en Champions League-overraskelse. Nu ligger Atalanta fortsat til en Europa League-plads, men konkurrencen er også stadig hård. Derfor skal Parma overvindes. Oprykkerne fra skinkebyen ligger placeret midt i tabellen, og motivationen kommer derfor fra Bergamo. Udesejr til Atalanta giver odds 1,61, og det er ikke videre interessant.

Fiorentina - Torino

Spilles søndag d. 31/03 kl. 15.00. Se mere info i vores matchcenter.

To hold, der skal forsøge at finde tilbage på rette kurs. Fiorentina kommer fra et nederlag ude til Cagliari, mens Torino mere overraskende fik stoppet sin meget flotte stime (både resultatmæssigt og defensivt) med et 2-3-nederlag på hjemmebane til nedrykningstruede Bologna. Torino har stadig en realistisk Europa League-chance, mens den del begynder at smuldre for Fiorentina. Florentinerne har endda tvivl om holdets vel nok bedste spiller Federico Chiesa, der måtte tage tidligt hjem fra landsholdslejren med en skade.

Løse spiltanker: Torino +0,25 til odds 2,09 hos bet365

Fiorentina er blevet gjort til betragtelige favoritter, og det, synes jeg, er en overvurdering. Torino +0,25 kan fås til 2,09 hos bet365, og den tager jeg.

Frosinone - SPAL

Spilles søndag d. 31/03 kl. 15.00. Se mere info i vores matchcenter.

Sidste chance er formentlig passeret for Frosinone, selvom miniputterne naturligvis vil spille sin chance i hver eneste af de sidste 10 kampe. Med otte point op til streget er det tvivlsomt, om troen på overlevelse virkelig sidder dybt i spillerne. SPALs chancer for overlevelse er selvsagt mere realistiske med en position på den rigtige side af stregen. Men med to point ned til farezonen er der også tale om en ekstremt vigtig kamp for dem. Frosinone er rækkens dårligste hjemmehold, mens SPAL gør det udmærket væk fra hjemmet.

Løse spiltanker: SPAL +0 til odds 1,9 hos Bethard (nu odds 1,91 hos bet365)

Frosinone har en del skader og også en vigtig karantæne til forsvarskrumtap Goldaniga. Alt i alt kan jeg godt lide SPAL +0 til odds 1,9 hos Bethard.

Roma - Napoli

Spilles søndag d. 31/03 kl. 15.00. Se mere info i vores matchcenter.

Spændende kamp, men ikke en, jeg vil gå meget i dybden med, da odds ser meget korrekte ud. Roma kom svingende fra start under Ranieris tilbagevenden og kan få det svært selv på hjemmebane mod et solidt Napoli-hold, der godt nok ikke har meget at spille for på nuværende tidspunkt. Roma er endda meget skadesramte og kan risikere at være uden en perlerække af profiler: De Rossi, Pellegrini, Kolarov, Florenzi, El Shaarawy, Pastore og Cengiz Ünder. Napoli-sejr giver 2,37. Måske det indeholder værdi, men jeg er endnu ikke helt sikker. 

Bologna - Sassuolo

Spilles søndag d. 31/03 kl. 18.00. Se mere info i vores matchcenter.

Endnu et møde mellem et hold, der ligger på kanten af nedrykningsstregen og et hold, der ikke kan vide sig sikker, men stadig har et pænt hul ned til nedrykningsfaren. Bologna har et point op til stregen og skal kunne udnytte, at Sassuolo foreløbigt sidder på en komfortabel midterplacering. Det er dog også inkorporeret mere i oddset end i de øvrige lignende kampe i denne runde. Svingende Sassuolo er markante underdogs, og jeg synes, de odds 2,15 på Bologna-sejr er rigtigt prissat.

Inter - Lazio

Spilles søndag d. 31/03 kl. 20.30. Se mere info i vores matchcenter.

29. spillerunde får en fornem afslutning, når måske genopstandne Inter tager imod Lazio, der fortsat er en af de skarpeste kandidater til en Europa League-plads. Begge hold kommer fra en fin seneste spillerunde. Lazio er generelt i bedre form, men Inter kommer fra et stort moralboost med en Derby della Madonnina-sejr over AC Milan på det bedst tænkelige tidspunkt. Inter er blevet gjort til favoritter med odds 2,33, og det er svært at argumentere imod.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 4
Netto-overskud: -0,08
Tilbagebetalingsprocent: 98 %

Cagliari – Fiorentina: Cagliari +0,25 (1,92 Bet365*) VUNDET (2-1)
Sassuolo – Sampdoria: Over 2,5 mål (2,00 Bet365*) VUNDET (3-5)
Atalanta – Chievo: Atalanta -1,75 (1,9 Bethard) TABT (1-1)
Milan – Inter: Milan -0,25 (2,16 Bethard) TABT (2-3)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 1
Netto-overskud: 1,1
Tilbagebetalingsprocent: 210 % 

SPAL – Roma: SPAL +0,5 (2,1 Unibet*) VUNDET (2-1)

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 25
Netto-overskud: -0,41
Tilbagebetalingsprocent: 98 %

Løse spiltanker
Antal & indsats: 25
Netto-overskud: 4,56
Tilbagebetalingsprocent: 118 %