Endnu en landsholdspause er overstået, og hverdagen vender tilbage i Premier League. Programmet er tætpakket, og Thomas Schyth har igen taget samtlige opgør under lup.

Efter en overstået landskampspause tager klubberne i Premier League hul på den afgørende del af sæsonen, hvor det skal afgøres, hvem der rykker ned, hvem der tager mesterskabet, og hvordan de europæiske placeringer skal fordeles. Nogle hold har haft stor glæde af landskampene, da det har givet pause til deres spillere, mens andre hold har haft deres spillere spredt ud over verdenskortet, hvorfra flere er returneret med skader.

Denne runde er i sig selv ikke afgørende for ligaen, men den har stor betydning, fordi den er starten på et tætpakket slutprogram for især topklubberne, der fortsat er med i Champions League og FA Cup, da det giver en periode med mange midtugekampe.

Fulham - Manchester City

Spilles lørdag d. 30/03 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Fulham:

  • Fulham holdt senest Liverpool til en tæt kamp, og de vil forsøge sig med samme taktik i opgøret her.
  • Fulham er markant bedre på hjemmebane end udebane og får altid god støtte på Craven Cottage.
  • Flere af Citys stjerner har været afsted med landshold, og i et presset kampprogram er det næppe positivt for dem.

Det taler for Manchester City:

  • City forventer at have flere af deres bærende spillere tilbage fra skader efter landsholdspause, så de kan komme med særdeles slagkraftigt hold her.
  • Spiller for spiller er City markant bedre end Fulham, og det er et opgør mellem top og bund.
  • City vil være topmotiverede efter at spille sig op på førstepladsen i ligaen, mens Fulhams håb om overlevelse er tæt på ude.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på +2,0 med odds 1,90 - 2,01. Siden er oddset på Fulham steget markant, hvor den største stigning kom i tiden umiddelbart efter åbning af oddset. Der har dog været tale om en ganske støt stigning, hvilket kan hænge sammen med en forventning om, at City kommer sig over de fleste af deres skader i forbindelse med landskampspausen.

Det er oplagt at sammenligne dette opgør med Fulhams seneste kamp, som var mod Liverpool, da Liverpool og City er de bedste mandskaber i rækken. Her lukkede markedet i odds der svarer til en teoretisk CV på: 7 - 12 - 81. Holder man samme CV i opgøret her, er der massiv værdi på det rene X, men da City styrkemæssigt er bedre end Liverpool, skal man tage det med i sine beregninger og justere CV derefter.

Fulham - Manchester City: Man C vinder med rent bur til odds 1,95 hos Danske Spil (nu odds 2,00 hos Betfair Sportsbook)

City har forventeligt vigtige, defensive spillere som Laporte, Fernandinho og Mendy tilbage fra skader, og det bør give Fulham begrænsede chancer. Fulhams håb om at overleve i rækken er meget smalle, og hvis de som forventet kommer bagud, kan luften hurtigt gå lidt ud af ballonen.

Brighton - Southampton

Spilles lørdag d. 30/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Brighton:

  • Brighton er klart bedst på hjemmebane denne sæson, hvor man blot har tabt 4 af de 14 ligakampe.
  • Brighton må komme med fin selvtillid her, efter man har vundet to sejre i træk i ligaen.
  • Brighton fik uafgjort i det omvendte opgør tidligere på sæsonen, og de er som nævnt markant bedre på hjemmebane.

Det taler for Southampton:

  • Southampton kan se frem til måske at få Lemina, Ings m.fl. klar, så man kan stille i absolut stærkeste opstilling.
  • Saints har skaffet fine resultater, efter Hasenhüttl overtog roret i klubben, og man spiller med væsentlig mere gejst og fight end tidligere.
  • Brighton satser meget på fysik i deres offensiv, men Saints har stærke forsvarsspillere, der bør kunne modstå dette.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -0,25 med odds 2,06 - 1,85. Siden har der været et stigning i oddset på Brighton, men det skete kort efter åbning, og den seneste uge har oddset været stabilt omkring nuværende niveau.

Opgøret her kan sammenlignes med Burnley - Southampton, da Burnley ikke er langt fra Brighton i niveau. Det opgør lukkede i en linje på +0 med odds 1,84 - 2,10.

Brighton - Southampton: Southampton +0 til odds 2,13 hos Bethard (nu odds 2,12)

Brighton kan forventes at bevæge sig mere frem på banen på hjemmebane, og det bør Southampton være tilfredse med, da de kan benytte deres presspil til at slå kontra. Derudover har Saints generelt gjort det fint på udebane, og med en fit trup kan de gøre dette bundopgør tæt og uforudsigeligt.

Burnley - Wolverhampton

Spilles lørdag d. 30/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Burnley:

  • Burnley har et fint matchup, da begge mandskaber er bedst på omstillinger, når de står defensivt, men Wolves vil forventes at skulle angribe og tage initiativ i kampen her.
  • Wolves må fortsat undvære den stærke, faste midterforsvarer Bennett, der afsoner den sidste af to karantænedage.
  • Markedet forventer en lavtscorende affære, hvilket ofte vil være positivt for underdogsene.

Det taler for Wolverhampton:

  • Wolves er det klart stærkeste mandskab af de to, hvilket også viser sig i, at de er nr. 7 i ligaen, mens Burnley ligger lige over nedrykningsstregen.
  • Wolves vandt det omvendte opgør 1-0, og de dominerede kampen fra start til slut.
  • Wolves fik et flot point senest mod topholdet Chelsea, og det kan give et ekstra boost i selvtillid.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på +0,25 med odds 2,06 - 1,85. Siden har det været et fald på Burnley, som er kommet i to ryk. Et lige efter åbning og et nyt igen her i starten af ugen. Det kan tyde på, at markedet er ved at rette ind ift., at holdenes spillestil kan tyde på en tæt affære.

Et opgør, der kan minde meget om dette, er Newcastle - Wolves, som blev spillet tidligere på sæsonen. Burnley minder en del om Newcastle i styrke og spillestil, og det opgør lukkede i linjen +0 til odds 2,02 - 1,92.

Burnley - Wolverhampton: Burnley +0,25 til odds 1,83 hos Bethard

Burnley har et rigtig fint spillemæssigt matchup, og selvom oddset allerede er faldet, så vi nok er kommet under værdigrænsen, så ligner det stadig, at det nærmeste man kommer på et værdispil her er på hjemmeholdet i en handicap-form. Markedet forventer en meget lavtscorende affære, og det bør tale til Burnleys fordel.

Crystal Palace - Huddersfield

Spilles lørdag d. 30/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Crystal Palace:

  • Huddersfield er uden tvivl ligaens ringeste hold og har blot en enkelt sejr på udebane i sæsonen.
  • Huddersfield er så godt som sikre på nedrykning, og selvom man kæmpede fint senest, kan motivationen være svær at finde for udeholdet.
  • Huddersfield har rigtig mange tvivlsomme spillere grundet skader, og det kan i høj grad bryde rytmen på holdet.

Det taler for Huddersfield:

  • Palace er ligaens næstdårligste hjemmehold med blot tre sejre på Selhurst Park denne sæson.
  • Palace sendte i pausen deres stjerne Zaha på langfart med landsholdet, men han blev ikke vurderet fit af landsholdslægen, og han måtte derfor flyve den lange vej tilbage.
  • Huddersfield vil nok overlade initiativet til Palace, der sjældent er gode i kampe, hvor de har bolden meget.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -0,75 med odds 1,81 - 2,12. Siden har der været et ganske markant fald på Crystal Palace. En stor del af dette fald kom efter Huddersfields seneste kamp, hvor man var foran 1-3 langt ind i kampen mod West Ham, men så faldt helt sammen og tabte 4-3. Markedet kan forvente, at den mavepuster har slået den sidste luft ud af holdet.

Med West Hams og Palaces nuværende styrke og niveau virker klubberne meget tæt, og det er derfor oplagt i dette opgør at kigge på Huddersfield's seneste kamp ude mod West Ham. Her lukkede oddset i 1,53 - 4,35 - 6,93 hvilket svarer til en teoretisk CV på 64 - 22 - 14.

Crystal Palace - Huddersfield: Over 2,5 mål til odds 2,18

Huddersfield har kniven for struben i forhold til, at man skal jagte sejre i resten af sæsonen, og det kan give et mere offensivt udtryk. Defensivt er man dog ikke ret stærke, og det bør Palace kunne udnytte, der dog også til tider selv ser sårbare ud i defensiven.

Leicester - Bournemouth

Spilles lørdag d. 30/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Leicester:

  • Bournemouth har en del spillere skadede eller tvivlsomme, og særligt den centrale midtbane kan se tynd ud.
  • Bournemouth er ikke ret gode på udebane, hvor man har tabt 11 af sæsonens 15 kampe.
  • Leicester ser markant mere sprudlende ud under Brendan Rodgers, og stemningen omkring klubben er yderst positiv.

Det taler for Bournemouth:

  • Leicester har deres bedste forsvarsspiller Maguire i karantæne, og det betyder langsomme Morgan kommer ind og skal spille overfor Bournemouths lynhurtige Wilson.
  • Leicester er blevet mere offensivt indstillede under Rodgers, og det bør passe Bournemouth fint at spille på omstillinger.
  • Leicester har blot seks hjemmesejre af 15 mulige denne sæson, hvilket ikke er acceptabelt for en klub af deres størrelse.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -0,5 med odds 1,85 - 2,06. Siden har der ikke været den store udvikling, og oddset er nogenlunde uændret.

Af sammenlignelige opgør kan nævnes Everton - Bournemouth, da Everton har cirka samme styrke i øjeblikket som Leicester. Her lukkede markedet i linjen -0,75 til odds 1,90 - 2,04. I forhold til det opgør skal man dog trække lidt procenter fra hjemmeholdet, da Leicester ikke har helt samme styrke i trup som Everton.

Leicester - Bournemouth: Callum Wilson scorer til odds 3,15 hos Unibet

Wilson har et fint matchup ,hvor han kan udnytte sin hurtighed overfor Leicesters langsomme forsvarsspiller Morgan. Bournemouth vil desuden forventeligt stå defensivt og lade Leicester komme langt frem på banen, og da Wilson har sin force på omstillinger, taler det for ham. Han har desuden scoret i 10 af sine 22 kampe i sæsonen, hvoraf seks af kampene med scoring har været på udebane.

Leicester - Bournemouth: Over 2,5 mål til odds 1,72 hos Bet365

Matchuppet her spiller bolden direkte ind i begge mandskabers offensive lejre. Begge hold er nemlig i stand til at spille meget hurtigt, har svage defensiver, er gode på omstillinger, men vil også gerne til tider angribe med bolden i egne rækker. Fravær hos Leicesters bedste forsvarsspiller hjælper selvfølgelig også på, at vi kan forvente en underholdende kamp.

Manchester United - Watford

Spilles lørdag d. 30/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Man Utd:

  • Landsholdspausen har været god for Man Utd, da de har haft god tid til at få flere af deres skadede spillere tilbage.
  • Man Utd er særdeles stærke hjemme på Old Trafford, hvor man endnu ikke har tabt under Solskjærs ledelse.
  • Man Utd har et markant stærkere hold end Watford spiller for spiller - også selvom de har fravær.

Det taler for Watford:

  • Watford er skarpe på omstillinger, så et offensivt indstillet United-mandskab er umiddelbart et fint matchup for dem.
  • Man Utd har været skadesplagede i en længere periode, og de har fortsat flere bærende spillere tvivlsomme til opgøret her.
  • Watford vil forventeligt stå meget defensivt, og den type mandskaber har Man Utd ofte svært ved at åbne.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -1,25 med odds 2,06 - 1,85. Siden har der været en lille stigning i oddset på Watford, omend det ikke er meget.

Af sammenlignelige opgør er det interessant, at linjen på Tottenham - Watford lukkede i -1 til odds 1.97 - 1,96, mens linjen på Man Utd - Southampton lukkede i -1,25 til odds 2,05 - 1,88.

Med det nuværende niveau bør Man Utd ikke vurderes som stærkere end Tottenham, og Watford bør bestemt vurderes som værende bedre end Southampton, hvilket ikke er det billede, man får med de linjer og odds sammenlignet med nuværende opgør.

Manchester United - Watford: Watford +1,25 til odds 1,91 hos Nordicbet (nu odds 1,92 hos Unibet)

Watford har et fint matchup her, og de bør kunne holde opgøret tæt mod et skadesplaget United-mandskab, der om ikke andet må være ramt på rytmen og kontinuiteten.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

West Ham - Everton

Spilles lørdag d. 30/03 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for West Ham:

  • Everton har tvivl om flere faste spillere - blandt andet i forsvaret, hvor Digne og Mina ser ud til at kunne misse opgøret.
  • West Ham vandt det omvendte opgør 1-3 tidligere på sæsonen.
  • West Ham er faktisk et rigtig stærkt hjemmehold denne sæson, og man har vundet halvdelen af sine 16 kampe på London Stadium.

Det taler for Everton:

  • West Ham var yderst heldige med at tage sejren sent i sidste runde mod rækkens svageste mandskab.
  • Everton kommer fra en flot sejr over et af topholdene, Chelsea, og det må give masser selvtillid.
  • Everton kan sagtens finde på at overlade initiativet til modstanderne i et opgør som dette, og i de kampe har West Ham ofte svært ved at skabe store chancer.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -0,25 med odds 2,06 - 1,85. Siden har der været en pæn stigning i oddset på West Ham, som dog kom for over en uge siden, så markedet har nok været ganske ungt, og det har næppe krævet mange penge til at flytte oddset.

Af sammenlignelige opgør er det interessant at kigge på Watford - Everton og West Ham - Watford, da niveauet hos Watford minder meget om det, vi ser hos West Ham og Everton (dog med en smule mere stabilitet). Begge de opgør endte i en linje på -0,25 og odds 2,18 og 2,15 på West Ham.

West Ham - Everton: 1 til odds 2,55

Markedet har vurderet West Ham til at være en del svagere end Everton i dette matchup, som jeg dog synes er meget tæt i niveau denne sæson. Hjemmebanefordelen skyder dermed en favoritrolle over til Hammers, der har været gode på London Stadium.

Cardiff - Chelsea

Spilles søndag d. 31/03 kl. 15:05 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Cardiff:

  • Cardiff har et fint matchup, da Chelsea har svært ved for alvor at være farlige mod defensiv modstandere som waliserne, der til gengæld er stærke i det fysiske spil og på omstillinger.
  • Chelsea tabte senest til Everton i en kamp, der for alvor frustrerede The Blues.
  • Cardiff er et svært hold at møde i Wales, hvor man har vundet seks af sæsonens 16 hjemmekampe. Det er yderst acceptabelt for et bundhold som dem.

Det taler for Chelsea:

  • Cardiff må undvære forsvarsspiller Bamba, der er ude resten af sæsonen, og nu er reserven Bennett tvivlsom til opgøret her.
  • Chelsea havde ikke de store problemer i det omvendte opgør tidligere på sæsonen, hvor de vandt sikkert 4-1.
  • Chelsea er styrkemæssigt flere niveauer over Cardiff og er pressede til at hente sejre i kampen for Champions League-kvalifikation.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på +1,25 med odds 1,90 - 2,01. Siden har der været et lille fald i oddset på Cardiff, hvilket nok skyldes Chelseas nederlag senest til Everton, men det er endnu i småtingsafdelingen af bevægelser, så det betyder næppe det helt store endnu.

Det er oplagt at sammenligne med opgørene Cardiff - Tottenham og Fulham - Chelsea, da Tottenham og Chelsea er meget tætte i niveau, mens det samme er tilfældet for Fulham og Cardiff. Disse opgør endte begge med en linje på +1,25. Oddsene lå i henholdsvis 2,04 og 1,98 på hjemmeholdene.

Med de sammenlignelige opgør in mente kan man sagtens tale for, at værdien er på Chelsea i øjeblikket, men jeg synes, der er noget i de seneste præstationer og selve matchuppet, der taler imod dem, og derfor måske berettiger de ekstra kliks, der er at finde på dem.

Cardiff - Chelsea: Cardiff +1,25 til odds 1,85 hos Nordicbet (nu odds 1,91 hos Bethard)

Cardiff har et fint matchup her, hvor de bør få muligheder for at udnytte deres fysiske styrke og omstillinger. Vi træder nu ind i en periode, hvor alle hold normalt får det svært mod typer som Cardiff, der vil kæmpe med livet som indsats for ikke at rykke ned.

Liverpool - Tottenham

Spilles søndag d. 31/03 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Liverpool:

  • Klopp har umiddelbart et godt tag på Pochettino. I otte opgør mellem de to managers har Klop vundet tre, spillet fire uafgjort og blot tabt en enkelt.
  • Liverpool er endnu ubesejrede på Anfield med 13-2-0.
  • Spurs fik den defensive midtbanemand Dier skadet i landskampspausen, og hans fysik kunne man sagtens bruge mod Liverpools stærke midtbane.

Det taler for Tottenham:

  • Spurs er stærke på udebane, hvor de ar vundet 11 af deres 16 kampe i sæsonen.
  • Liverpool vil formentlig forsøge at kontrollere bolden på hjemmebane, men da de er bedst på omstillinger, kan det give matchup-fordel til Spurs.
  • Spurs har haft flere bærende spillere skadede i lang tid, men landskampspausen har givet dem ro på til at blive helt fit og spille sig ind i rytme igen.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -1 med odds 2,01 - 1,90. Siden har der været en lille stigning i oddset på Liverpool, selvom det er begrænset. Jeg tillægger det derfor ikke den store betydning endnu.

Vi skal langt tilbage i sæsonen for at finde relevante opgør at sammenligne med, og da der er sket meget siden, giver det ikke meget mening at kigge på oddsene fra dengang. Generelt ligger oddset en lille smule højere på Liverpool end hjemmekampe mod øvrige klubber fra top 6, hvilket er naturligt, da Spurs er et af de bedre hold i denne kategori.

Liverpool - Tottenham: Tottenham +1 til odds 1,87 hos Bethard

Tottenham har på papiret et udmærket matchup her, og med begge hold i svingende form på det seneste kan opgøret blive meget uforudsigeligt. De to hold spiller desuden som regel meget tætte kampe og i deres otte indbyrdes opgør med nuværende managers har Spurs blot tabt til denne linje en enkelt gang.

Arsenal - Newcastle

Spilles mandag d. 01/04 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Arsenal:

  • Arsenal vandt det omvendte opgør 1-2, og de er markant bedre hjemme end ude.
  • Arsenal er særdeles stærke hjemme på Emirates hvor man er 13-2-1 for sæsonen.
  • I de seneste kampe har Arsenal slået rivalerne fra Man Utd, og de lavede et flot comeback i Europa League mod Rennes. Det må give selvtillid og gejst på holdet.

Det taler for Newcastle:

  • Newcastle har et fint matchup, hvor de forventeligt vil være meget defensive, og det begrænser Arsenals stærkeste våben i offensiven: Lynhurtigere angribere i dybden.
  • Arsenal har tvivl om vigtige spillere som Ramsey, Xhaka og Monreal, mens Torreira har karantæne. Det kan give dem et breddeproblem på midtbanen.
  • Newcastle var slemt skadesplagede i forsvaret til seneste kamp, men kan nu se frem til at have vigtige Schär og Lascelles tilbage.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -1,25 med odds 1,90 - 2,01. Oddset er fortsat i cirka samme leje, og der har altså ikke været den store udvikling at spore endnu.

Af sammenlignelige opgør er det interessant at kigge mod Tottenham - Newcastle og Arsenal - Southampton. Mod Spurs lukkede Newcastle i linjen -1,25, men det er interessant, at Arsenal mod Southampton lukkede i linjen -1, da man må vurdere Newcastle som mindst ligeså stærke som Saints.

Arsenal - Newcastle: Newcastle +1,25 til odds 2,08 hos Nordicbet

Newcastle har umiddelbart et fint matchup her, hvor de kan fratage Arsenal deres største styrke i offensiven. Samtidig virker oddset til at være skævt i forhold til sammenlignelige opgør, og som nedrykningskandidat vil Newcastle kæmpe med næb og kløer for at holde kampen tæt.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Bournemouth - Newcastle Under 2,5 mål 1,90 Tabt
Burnley - Leicester Over 2,5 mål 2,05 Vundet
West Ham - Huddersfield 1 1,60 Vundet
Fulham - Liverpool Under 1,25 mål i 1. halvleg 2,00 1/2 Vundet
Everton - Chelsea 2 1,98 Tabt


Samlet for ugen: +1,15 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 163 af 334
Units: -3,73
Tbp: 99 %