Inter fortsætter med at have problemer i 2019, Roma bliver ved med at skrabe ukønne point sammen, og Juventus bliver ved med at dominere. Det spidser til i den umiddelbare Serie A-subtop, hvor mange hold stadig er i spil til Europa League-pladserne, mens tredjepladsen til gengæld er kastet i grams.

Serie A skuffer ikke i år. Vi får næsten et drama per runde, og i den forgangne var den store forestilling programsat til søndag aften, hvor Fiorentina tog imod Inter, der ikke har fået nogen god start på det nye år. Efter en Fiorentina-føring efter 16 sekunder, Inter-udligning fem minutter senere og efter det en 1-2 og 1-3-føring så det ud til, at Inter var på vej mod en nogenlunde sikker og svær udesejr, men en Viola-reducering og siden en udligning i næsten 10 minutters overtid og VAR-drama ad libitum forlænger Inters bekymringer. Hvad der ved årsskiftet lignede en sikker tredjeplads, er nu en kamp om bronzen, hvor Inter kun er to point foran AC Milan og yderligere et point foran Roma.

Netop Roma er en anden historie. De bliver ved med at levere resultater, og de bliver ved med at spille under niveau. Det er mildest talt kuriøst. Weekendens 2-3-sejr over Frosinone, der blev sikret af Dzeko i fem minutters overtid, var om noget et symbol på Romas færden. De er stadig med i spillet om Champions League-pladserne, mens de har skabt et hul på seks point ned til Torino på sjettepladsen. Torino er et af mange hold, der er i en intens duel om netop den Europa League-givende sjetteplads, mens top 5 efterhånden ser konsolideret ud. Ikke i forhold til, hvem der skal have de specifikke pladser (udover de to øverste), men hvem de skal fordeles imellem.

Nu går vi en sand lækkerbisken af en runde i møde. Fredag skal vi se om Inters problemer fortsætter, når de skal til Sardinien, og senere byder programmet på Derby della Capitale, et spændende subtopmøde i Bergamo mellem Atalanta og Fiorentina, og så runder det hele af med topmødet mellem Napoli og Juventus. Bon Appétit!

Cagliari - Inter

Spilles fredag d. 01/03 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Der er igen pres på Inter, der efter den nærmest kontroversielle 3-3-kamp i Firenze i weekenden nu kun har vundet to ud af seks Serie A-kampe i 2019, på trods af at de ikke har mødt et eneste hold fra top syv. Nu venter Cagliari på Sardinien, og det er under de nuværende omstændigheder en tricky kamp for de sortblå. Europa League-ottendedelsfinalerne mod Frankfurt lurer allerede i horisonten, og spørgsmålet er, om ikke Inter, der fortsat har tvivl om, hvor længe Icardi er ude af holdet, ikke er blevet til for stor favorit.

Prissætningen siger lige nu odds cirka 1,8 på Inter, og selvom odds 1,89 på Cagliari +0,75 frister, så er jeg i tvivl. Blandt andet på grund af førnævnte Icardi. Inter viste jo egentlig, at de for så vidt godt kan klare sig uden den tidligere kaptajn – dertil er tre mål på udebane mod Fiorentina mere end udmærket – nej, det var mod Viola defensiven, den var galt med. Jeg holder mig foreløbig fra kampen.

Empoli - Parma

Spilles lørdag d. 02/03 kl. 15.00. Se mere info i vores matchcenter.

To hold, der skal tilbage på sporet og glemme den forgange runde, hvor der var klasse til forskel mellem henholdsvis Milan, der slog Empoli, og Napoli, der bankede Parma. Det er dog ikke tilnærmelsesvist lige så vigtigt at komme tilbage på sporet for Parma, som det er for hjemmeholdet Empoli. Toscanerne kæmper fortsat om nedrykning, mens Parma er placeret lige i midterfeltet.

Empoli har tre point ned til Bologna under nedrykningsstregen og har på det seneste vist, at de kan hive et ekstra niveau frem, når det virkelig er nødvendigt. Det var det i forrige runde mod Sassuolo, der ikke havde meget at spille for, og det er det igen i denne runde, hvor Parma ikke har det store at spille for. Det er dog blevet luret af markedet. Empoli-sejr giver kun maksimalt 2,1 igen, hvilket ikke er attraktivt, som jeg ser det.

AC Milan - Sassuolo

Spilles lørdag d. 02/03 kl. 18.00. Se mere info i vores matchcenter.

Endelig har stabiliteten indfundet sig i Milano. Den genopstandne Milan-offensiv har været forrygende på det seneste og gjort sit til, at holdet er blandt de mest formstærke i Serie A lige nu. Det samme kan på ingen måde siges om Sassuolo, der er et af Italiens kvalitetsmæssigt mest svingende hold, og som heller ikke har det store at spille for. Det har Milan til gengæld, eftersom de sidder på den Champions League-givende fjerdeplads og skal holde Roma, der er lige i nakken, bag sig. Og så er der den ekstra gulerod, at bysbørnene fra Inter har inviteret flere konkurrenter ind i kampen om tredjepladsen.

Milan, ført an af det forløsende polske målfænomen Piatek, skal være store favoritter, og de skal fortsætte stimen med en sejr over ustabile Sassuolo. Det virker også sandsynligt, faktisk så sandsynligt, at det er lige før, jeg ser værdi i AC Milan-sejr til odds 1,51.

Løse spiltanker: AC Milan -1,0 til odds 1,86 hos Bethard

Under alle omstændigheder ser jeg værdi i AC Milan -1,0 til odds 1,86 hos Bethard. Jeg går meget sjældent på de her varianter, når det kommer til AC Milan, men har ladet mig lokke på det seneste, hvor Milan med tilgangen af Piatek har været som forvandlet i offensiven. Samtidig ses det tydeligt, at Gattuso har givet efter for flere offensive tanker, og holdet er således begyndt at score mere og går nu oftere efter at lukke kampene med et ekstra mål frem for at kontrollere defensivt ved etmålsføringer med risikoen for at indkassere et pointtabende mål.

Lazio - Roma

Spilles lørdag d. 02/03 kl. 20.30. Se mere info i vores matchcenter.

Derby delle Capitale. Og et af de på papiret mere spændende de senere år. Mens Lazio sad over i seneste runde og i stedet kunne koncentrere sig om at ryge ud af Europa League til Sevilla, fortsatte Roma sin nærmest helt besynderlige, flotte stime, der nu tæller otte Serie A-kampe i træk uden nederlag, heriblandt seks sejre. Og det på trods af at spillet til tider har haltet gevaldigt, som det også var tilfældet mod Frosinone i seneste runde, hvor Dzeko reddede sit hold i allersidste øjeblik.

Netop det kan Roma tage med sig videre – foruden de tre point, selvfølgelig. 2018/2019 har ikke rigtig været Edin Dzekos sæson i hovedstaden, men kampen mod Frosinone, håber romerne, var den kickstart, Dzeko havde brug for. Den er en stor årsag til, at Roma kommer ind til kampen i væsentlig bedre form end Lazio, der har tabt tre af de sidste fem Serie A-kampe og fortsat mangler at få stjernetrioen Immobile og Luis Alberto, men først og fremmest Milinkovic-Savic, op i højeste gear i en længere periode. 

Løse spiltanker: Roma +0 til odds 2,00 hos Bethard (nu 2,05)

Pilen peger lige nu klart mest i Romas retning, og på den baggrund synes jeg, odds 2,7 på Roma er ret højt. Jeg vælger dog at gå med Roma +0 til odds 2,00 hos Bethard.

Torino - Chievo

Spilles søndag d. 03/03 kl. 12.30. Se mere info i vores matchcenter.

Torino er tidens store Serie A-overraskelse. Også selvom de på ingen måde er dukket op i subtoppen som en trold af en æske. Stille og roligt, men stabilt, har Walter Mazzarris tropper bygget på uge efter uge, og efter seneste rundes flotte 2-0-sejr over Atalanta er de nu ubesejret i fem kampe, heriblandt tre sejre. Og i samme periode har de vel at mærke ikke lukket et eneste mål ind – trods modstand fra Inter, Napoli og altså senest den ellers så farlige Atalanta-offensiv. Mildest talt imponerende!

Derfor kan det heller ikke være andet end helt fortjent, at Torino har tilkæmpet sig den Europa League-givende sjetteplads. Men det er om noget den plads, der er mest konkurrence om i tabellen lige nu, så nu begynder presset også at falde over Mazzarris tropper. Hvordan vil de kapere det? Det får vi at se, når de hjemme tager imod bundproppen Chievo i en kamp, hvor Torino skal være og er store favoritter.

Løse spiltanker: Torino -1,25 til odds 2,05 hos Bethard

Trods favoritværdigheden og den situation, at vi faktisk ikke rigtig ved, hvordan Torino performer under pres og med noget at spille for, så meget som det er tilfældet lige nu, så synes jeg, der er værdi i Torino -1,25 til odds 2,05 hos Bethard. Med 11 point op til den anden sidste af stregen og 13 runder tilbage synes alt håb ude for Chievo, og Torino har ikke alene en god form og selvtillid, de har også mere på vej. De har nemlig ikke formodet at forløse det store angrebspotentiale i Andrea Belotti i denne sæson. Det er det eneste, der mangler, selvom det allerede begynder at se godt ud. 

SPAL - Sampdoria

Spilles søndag d. 03/03 kl. 15.00. Se mere info i vores matchcenter.

En akavet gyser. Akavet, fordi jeg virkelig har svært ved at fornemme styrkeforholdet på nuværende tidspunkt. Og ud fra den betragtning virker oddsene meget fair. Næsten samme odds på sejr til det ene eller andet mandskab og uafgjort helt nede i odds 3,26 som det højeste.

Sampdoria hænger i med det yderste af neglene i kampen om sjettepladsen og Europa League-billetter, mens SPAL er i en fordelagtig position til at sikre sig adgang til en ny Serie A-sæson, men endnu ikke er ude af farezonen med fem point ned til stregen. Sampdoria fik vendt en dårlig periode med 1-0-sejren over Cagliari senest. Inden da havde genoveserne tabt tre i træk, men det er svært at sige, om sejren var et decideret vendepunkt. Holdet virker træt, og med en ikke topfit Gaston Ramirez virker Sampdorias EL-kandidatur ikke overbevisende. Jeg holder mig fra kampen.

Udinese - Bologna

Spilles søndag d. 03/03 kl. 15.00. Se mere info i vores matchcenter.

Bundkamp, hvor Udinese kan tage et stort skridt væk fra bunden med en sejr, men også kan drage fordel af et kryds. Omvendt står det til hos Bologna, der har brug for point for at lukke det tre points hul, som lige nu adskiller dem fra en ny sæson i Serie A. Udinese kommer uden Serie A-fodbold i benene i næsten to uger, da seneste rundes opgør mod Lazio blev udskudt. Det er svært at sige, om det har nogen effekt. Kampen er på papiret meget tæt, og jeg har svært ved at indvende noget mod de nuværende odds, der siger cirka 2,5 på Udinese-sejr.

Genoa - Frosinone

Spilles søndag d. 03/03 kl. 15.00. Se mere info i vores matchcenter.

Frosinone har oppet sig gevaldigt, men det virker til at være for lidt og for sent. Senest var de meget tæt på at tage point fra Roma på hjemmebane, men et Dzeko-mål i sidste øjeblik lavede om på det. De skal på endnu en svær opgave, når modstanderen hedder Genoa på Marassi. Genoa er store favoritter med odds 1,7 for hjemmesejr, og også det er svært at indvende noget imod. Genoa præsterer lige akkurat som nødvendigt og er ikke i nedrykningsfare, men har ikke den store lyst til at tabe point til et hold, der ligger under stregen.

Atalanta - Fiorentina

Spilles søndag d. 03/03 kl. 18.00. Se mere info i vores matchcenter.

To hold, der får rig mulighed for at lære hinanden at kende i disse uger. Onsdag aften støder de sammen i Firenze i det indledende semifinaleopgør i Coppa Italia, og i weekenden er det så tid til at mødes i Serie A i Bergamo. Og jeg ser værdi i begge opgør (se tip til Coppa Italia-opgøret på forsiden, hvis du læser dette inden onsdag aften).

Løse spiltanker: Over 2,75 mål til odds 1,95 hos Bethard

Atalanta havde problemer med at knække Torino i seneste opgør, men nu får de formentlig maestroen "Papu" Gomez tilbage, og han er vital for spillet fremad banen. Fiorentina sprudler fremad banen og laver nogle gevaldige blundere i defensiven, så jeg har svært ved at se, hvorfor der ikke skulle være værdi i mål, når linjen trods alt "kun" hedder over 2,75 mål og kan fås til odds 1,95 hos Bethard.

Napoli - Juventus

Spilles søndag d. 03/03 kl. 20.30. Se mere info i vores matchcenter.

Vi får en sand lækkerbisken at runde 26. spillerunde af med. Selvom spændingen for længst er pakket væk i topstriden med Juventus 13 point foran Napoli med 13 kampe, så er det her stadig et spændende opgør. Især når den spilles på San Paolo, hvor Napoli bør kunne drille mestrene. Det er svært at finde værdi i over/under-linjerne, der ganske fornuftigt er nede på linjen 2,25. Det kan sagtens blive en låst kamp, da begge for tiden har deres forcer i den defensive taktik. Men Napolis offensiv begyndte endelig at vise glimt i sidste uges 0-4-sejr i Parma, og det er rigtig god timing for syditalienerne. 

Selvom jeg nævner, at Napoli bør kunne drille Juventus, så er det også inkorporeret i oddset, hvor Napoli-sejr trods alt "kun" giver cirka 2,5. Jeg ser ikke den store værdi på nuværende tidspunkt, men det kan være, det ændrer sig, når vi nærmer os weekenden.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):

Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 2
Netto-overskud: -0,15
Tilbagebetalingsprocent: 92 %

AC Milan – Empoli: AC Milan -1,0 (1,85 Bet365*) VUNDET (3-0)
Sassuolo – SPAL: SPAL (4,03 Cashpoint*) TABT (1-1)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 3
Netto-overskud: 2,7
Tilbagebetalingsprocent: 190 % 

Torino – Atalanta: Torino +0,25 (1,93 Bethard) VUNDET (2-0)
Sampdoria – Cagliari: Sampdoria (1,91 Bethard) VUNDET (1-0)
Sassuolo – SPAL: SPAL +0,5 (1,86 Bethard) VUNDET (1-1)

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 15
Netto-overskud: -0,70
Tilbagebetalingsprocent: 95 %

Løse spiltanker
Antal & indsats: 19
Netto-overskud: 3,46
Tilbagebetalingsprocent: 118 %