For første gang i 2019 skal der spilles Champions League og Europa League og det gør den kommende Serie A-runde ekstra interessant set fra en bettingvinkel. God timing for Juventus, der har sæsonens letteste kamp – eller hvad?

Det blev til en enkelt stor overraskelse i 24. runde af årets Serie A-sæson – og det havde jeg langt fra forudset med et blodrødt regnskab til følge (tjek regnskabet for Serie A-optakterne i bunden af artiklen). Jeg ramte helt skævt på nærmest alt, hvad der kunne rammes skævt på, og kun AC Milan-sejr til nul mod Cagliari gav gevinst. Samtidig bød den forgangne uges tid også på masser af konstruktiv feedback og debatindspark fra såvel Betxpert-kolleger som –brugere, og det er enorm værdsat. 

Det kombineret med resultatet er naturligvis noget, jeg tager op til overvejelse. Det er næppe tilfælde, at både et negativt resultat og en række kritikpunkter falder i samme uge, og det skal ikke gå min næse forbi. Visse kampe kan tilskrives varians, som når der findes værdi i over 2,5 mål i Fiorentina – Napoli med nul mål og en samlet xG på 3,45 til følge, men det er langt fra tilfældet med alle tips og analyser. Lad mig endnu engang understrege, at al kritik, feedback og debat er mere end velkommen!

Nu venter en ny runde, der udover endnu et par spændende subtopopgør har det ekstra krydderi, at Champions League- og Europa League-kampe fylder i hovederne hos flere af holdene.

Runden skydes i gang fredag, hvor Juventus er på sæsonens på papiret nemmeste opgave mod ligaens vel nok dårligste hold, Frosinone, og så endda hjemme i Torino. Det sker fire dage før det første Champions League-møde med Atletico Madrid, og her er det som altid interessant at se, om det bliver noget, der fylder i hovederne hos Juventus.

Det samme kan siges hos en række andre hold, der også skal ud i Europa. Det er det interessante salt, der giver den kommende Serie A-menu ekstra fyldig smag på toppen af en i forvejen interessant runde.

Juventus - Frosinone

Spilles fredag d. 15/02 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Som nævnt kan der næppe findes en nemmere opgave for Juventus, fire dage inden Atletico Madrid venter. Og så alligevel. Heldigvis for Juve fik de vendt den seneste tids minikrise (efter Juventus-standarder) ved at vinde kontrolleret 0-3 ude over Sassuolo i weekenden. 

Frosinone leverede en af meget få overraskelser i den forgangne runde, men til gengæld en meget imponerende en af slagsen, da de formåede at holde en ellers dygtig Sampdoria-offensiv på nul mål og få chancer på det ellers frygtede Marassi-stadion. Frosinone vandt 0-1 og nu venter så en endnu større opgave, men som nævnt på et fordelagtigt tidspunkt.

Jeg prøver ikke at advokere for, at vi har en overraskelse i vente. Slet ikke. Jeg kan sagtens forstå, at Juventus-sejr kan fås til intet mere end odds 1,12. Til gengæld synes jeg, at der ligger værdi og venter på få mål.

Løse spiltanker: Under 3,25 mål til odds 1,83 hos Bethard

Frosinone kan tage mange af de defensive ting, der lykkedes mod Sampdoria, med videre til kampen i Torino, og Juventus har kun interesse i at kontrollere endnu en sejr hjem, som vi så det mod Sassuolo. Og her viste Rugani og Cacéres (pånær en kæmpe fejl fra førstnævnte), at det måske alligevel kan gå an uden Bonucci og Chiellini – i hvert fald hjemme i Italien. Under 3,25 mål til 1,83 hos Bethard, synes jeg, er pænt betalt.

Cagliari - Parma

Spilles lørdag d. 16/02 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Ikke en kamp, jeg vil gå synderligt meget i dybden med. To hold, der nok ikke kommer til at gøre meget væsen af sig i resten af sæsonen. Cagliari bør ikke komme i nedrykningsfare, og Parma har jeg ikke de store forhåbninger om kan tilspille sig Europa League-pladser. Alene overlevelse er også fint for dem som oprykkere. Cagliari er fortjente favoritter med odds omkring 2,1, mens der ikke forventes mange mål med en linje på 2,25. Det kan jeg kun være enig i.

Atalanta - AC Milan

Spilles lørdag d. 16/02 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

​​Et godt bud på rundens kamp. Begge hold kommer til kampen med fine formkurver, men hvor Atalanta viser defensive svaghedstegn af og til, begynder alle pile at pege i den rigtige retning for AC Milan. De er endelig begyndt at score mål efter ankomsten af Piatek (og Paqueta), og defensiven er lige så god, som den har været længe.

Med seks ubesejrede kampe i streg og fire clean sheets i den samme periode har AC Milan fundet den stabilitet, de manglede i sidste sæson, de rigtige steder. Det samme gør sig endnu ikke helt gældende for Atalanta, hvorfor odds cirka 2,1 på AC Milan-sejr virker rigtigt sat. Det er svært at spå om, hvilken slags kamp vi har i vente, og derfor virker det næsten 50/50, på om der kommer over eller under 2,5 mål, også rigtigt. Vi har at gøre med en utroligt vigtig kamp for begge mandskaber - en direkte kamp om fjerdepladsen - der lige nu indtages af AC Milan, men med kun et enkelt point ned til netop Atalanta. Trods spænding er der dog ikke meget, der ligner værdi pt.

SPAL - Fiorentina

Spilles søndag d. 17/02 kl. 12:30. Se mere info i vores matchcenter.

To hold, der bliver ved med at performe lige omkring det niveau, man forventer fra dem, men så heller ikke mere. Man fornemmer et højere topniveau hos begge, men det er ikke rigtigt blevet udfoldet endnu – så skulle det være, da Fiorentina for nylig slog Roma 7-1, men det var som bekendt i Coppa Italia.

Det er også Fiorentina, der er mest spændende. 0-0 hjemme mod Napoli i seneste runde var imponerende, men også en anelse heldigt. Napoli kom til langt flere chancer, hvilket en xG på 0,75 – 2,75 i deres favør også sladrer om. Om Fiorentina folder sig ud mod SPAL på udebane er svært at spå om, og derfor virker odds cirka 2,3 på Fiorentina da også hverken for meget eller for lidt.

Udinese - Chievo

Spilles søndag d. 17/02 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Det hele begynder at punktere for Chievo, der flere gange over de seneste måneder har været tæt på store skalpe, men uden rigtig at blive forløst. Der var ikke meget tilbage i tanken i seneste runde hjemme mod Roma, og spørgsmålet er nu, om holdet reelt har givet op. Ni point op til den rigtige side af stregen og 15 kampe til at hente det forspring virker urealistisk taget i betragtning, at flere af konkurrenterne viser bedre tegn end Verona-holdet.

Udinese er et af dem. Et 1-0-nederlag til Torino er ikke nogen stor skuffelse, og holdet bør have kvaliteterne til at holde sig på den nuværende side af stregen. De er gjort til betragtelige favoritter mod Chievo og giver lige nu 1,8. Det kunne have været i den høje ende, hvis ikke det var, fordi Chievo kan få lidt ekstra motivation ud af, at det kan være deres sidste livline at hente tre point ind på netop Udinese. Alt i alt er denne kamp altså også fair prissat.

Genoa - Lazio

Spilles søndag d. 17/02 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Med en kontrolleret 1-0-sejr over Empoli fortsætter Lazio med at vinde de kampe, de forventes at vinde. Meget mere bliver det fortsat ikke til, og på papiret er Genoa da også bare endnu en hurdle, der skal passeres med tre point til følge. Men her er det for alvor, de europæiske forpligtelser går hen og bliver interessante.

Kampen mod Genoa er klemt inde mellem to Europa League-opgør mod Sevilla. En tricky modstander. 

Løse spiltanker: Genoa +0,5 til odds 1,86 hos Bethard

Det er svært at vide, hvor meget Lazio vil investere i Europa League-slutspillet deres nuværende placering i ligaen taget in mente, men ikke desto mindre virker odds cirka 2,1 på Lazio-sejr på Marassi, hvor Genoa før har taget de større hold på sengen, meget lavt sat. Jeg har ikke svært ved at se værdi i Genoa +0,5 til odds 1,86 hos Bethard.

Empoli - Sassuolo

Spilles søndag d. 17/02 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Vi plejer først at skulle et stykke ind i foråret, før motivationsfaktoren relativt til nedrykningsspillet og de hold, der ikke rigtigt har noget at spille for, for alvor begynder at komme i spil. Men her er det måske alligevel allerede tilfældet i 24. runde.

Med odds 2,55 på hjemmesejr vurderes Sassuolo som et bedre hold end Empoli, og det er der ikke så meget at sige til under normale omstændigheder, men Sassuolo har udspillet sin rolle i årets Serie A, hvor de hverken kommer til at blive involveret i nedrykningsstriden eller kampen om de europæiske pladser.

Løse spiltanker: Empoli +0 til odds 2,02 hos Bethard

Empoli derimod har alt at spille for nede under nedrykningsstregen. Set i det lys er min vurdering, at et svingende Sassuolo-hold på udebane altså ikke er så meget bedre end Empoli for nuværende. Jeg synes, odds 2,02 hos Bethard på Empoli +0 ser interessant ud.

Inter - Sampdoria

Spilles søndag d. 17/02 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Inter fik endelig scoret og sejret i 2019, da det i weekenden blev til en 0-1-sejr ude over Parma. Igen var det dog ikke uden problemer, for selvom sejren var ganske fortjent, skulle Inter helt hen til det 80. minut for at få hul på bylden.

Samme weekend skuffede Sampdoria fælt, da de hjemme tabte 0-1 til miniputten Frosinone – og uden at fortjene meget mere. Nu havde Sampdoria ellers lige fundet den stabilitet, der har været helt og aldeles fraværende de seneste sæsoner. De tager dermed sårede til Milano søndag, men det skal være til Sampdorias fordel, at Inter har Europa League-kampe få dage før og efter kampen. 

Løse spiltanker: Sampdoria +1,0 til odds 2,00 hos Bethard

Sampdorias nærmest forunderligt dårlige præstation i weekenden bør afskrække, ligesom det bør gøre det, at Sampdoria før da ikke havde noget at byde ind med mod Napoli, men omvendt må det også snart gå op for holdet, at de skal stramme sig an, hvis de skal med på Europa-toget. Jeg tager chancen og kalder værdi i Sampdoria +1 til odds 2,00 hos Bethard.

Napoli - Torino

Spilles søndag d. 17/02 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Igen-igen skal vi have fat i en kamp, hvor et af holdene er klemt inde i midten af to Europa League-kampe. Og også her kan det have en indflydelse. Det er særligt tilfældet, når nu Napoli ligger så isoleret, som de gør i ligaen. Med ni point ned til tredjepladsen og 11 op til Juventus på førstepladsen er tre point ikke nogen livsnødvendighed, trods (urealistiske) Scudetto-drømme.

Løse spiltanker: Torino +1,25 til odds 1,89 hos Unibet

Omvendt har Torino med en god formkurve købt et sidste-minuts lod til kampen om Europa League-pladsen. Asian Handicap-linjen er på 1,25 og Torino +1,25 til odds 1,89 hos Unibet ser godt ud.

Roma - Bologna

Spilles mandag d. 18/02 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Vi slutter af i Rom, hvor Roma tager imod Bologna en lille uges tid efter Champions League-ottendedelsfinalen mod Porto. En fordelagtig restitutionstid efter en kamp i Europa, og trods, at de møder et Bologna-hold, der ser bedre ud under Mihajlovic, virker cirka odds 1,45 på Roma-sejr rigtigt sat. Roma-præstationerne er stadig lidt i øst og vest, men som oftest lander de det rigtige sted, og jeg kan få svært ved at blive ved med at kritisere holdet, når de bliver ved med at hente point, som de trods alt har været gode til på det seneste.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 3
Netto-overskud: -2,5
Tilbagebetalingsprocent: 16 %

Parma – Inter: Parma +0.75 (1,97 Bethard) HALVT TAB (0-1)
Sampdoria – Frosinone: Sampdoria -1.0 (1,96 Bethard) TABT (0-1)
Atalanta – SPAL: Atalanta -1.5 (2,04 bet365*) TABT (2-1)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 4
Netto-overskud: -1,9
Tilbagebetalingsprocent: 52 % 

Chievo – Roma: Chievo +0.75 (2,06 bet365*) TABT (0-3)
Fiorentina – Napoli: Over 2,5 mål (1,90 bet365*) TABT (0-0)
Sassuolo – Juventus: Begge hold scorer (1,9 bet365*) TABT (0-3)
AC Milan – Cagliari: AC Milan vinder til nul (2,2 bet365*) VUNDET (3-0)

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 11
Netto-overskud: -1,96
Tilbagebetalingsprocent: 82 %

Roma – Torino: Torino +0.75 (2,06 Bethard) HALVT TAB (3-2)
Genoa – AC Milan: Under 2,5 mål (1,85 Unibet*) VUNDET (0-2)
Fiorentina – Sampdoria: Sampdoria +0.75 (1,84 Bethard) VUNDET (3-3)

Atalanta – Roma: Atalanta -0.25 (1,95 Bethard) HALV TAB (3-3)
Lazio – Juventus: Begge hold scorer (1,89 Unibet*) VUNDET (1-2)

Empoli – Chievo: Chievo +0.5 (1,96 Bethard) VUNDET (2-2)
Udinese – Fiorentina: Fiorentina (2,15 LeoVegas*) TABT (1-1)
AS Roma – AC Milan: AC Milan (3,4 bet365*) TABT (1-1)

Parma – Inter: Parma +0.75 (1,97 Bethard) HALVT TAB (0-1)
Sampdoria – Frosinone: Sampdoria -1.0 (1,96 Bethard) TABT (0-1)
Atalanta – SPAL: Atalanta -1.5 (2,04 bet365*) TABT (2-1)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 13
Netto-overskud: -0,99
Tilbagebetalingsprocent: 93 %

Udinese – Parma: Parma +0.5 (1,86 Bethard) VUNDET (1-2)
Cagliari – Empoli: X (3,5 Betfair Sportsbook*) VUNDET (2-2)

Chievo – Fiorentina: Fiorentina (1,95 Bethard) VUNDET (3-4)
Torino – Inter: Torino +0.25 (2,1 bet365*) VUNDET (1-0)
Empoli – Genoa: Under 2,5 mål (2,00 Unibet*) TABT (1-3)
Empoli – Genoa: X (3,6 NordicBet*) TABT (1-3)

Napoli – Sampdoria: Sampdoria +1.5 (1,92 Unibet*) TABT (3-0)
Juventus – Parma: Under 3.0 mål (1,88 Bethard) TABT (3-3)
Genoa – Sassuolo: 2.25 mål (1,88 Bethard) HALVT TAB (1-1)

Chievo – Roma: Chievo +0.75 (2,06 bet365*) TABT (0-3)
Fiorentina – Napoli: Over 2,5 mål (1,90 bet365*) TABT (0-0)
Sassuolo – Juventus: Begge hold scorer (1,9 bet365*) TABT (0-3)
AC Milan - Cagliari: AC Milan vinder til nul (2,2 bet365*) VUNDET (3-0)