Derby della Madonnina står for døren og der er mere på spil, end der har været meget længe. I hovedstaden er de sportslige chefer røget på porten, og en gammel kending er tilbage ved roret. Kan det blive lige så godt, som det var for næsten et årti siden?

Vi skal tilbage til 2010 for at sætte denne uges optakt i gang. Dengang var Inter under José Mourinho på toppen af Europa med en historisk treble, der kronede et fantastisk halvårti for Nerazzuri med fem Serie A-titler i træk (selvom Juventus-fans vil mene noget andet) og pokalen med de store ører. Men det var lige ved, at den hjemlige titel ikke kom i hus. Inter var nemlig under hårdt pres fra et fantastisk spillende Roma-mandskab sat op af Claudio Ranieri og med Francesco Totti som den store stjerne. Roma førte ligaen med kurs mod mesterskabet indtil 35. spillerunde, hvor Inter i stedet overhalede hovedtadsholdet og tog titlen med kun to point ned til rivalerne.

Spol frem til nutiden, og flere interessante perspektiver går igen på trods af, at snart ni år er gået. Roma-talismanen Totti sidder nu på tribunen, men Ranieri er tilbage på bænken efter i de mellemliggende år at have stået bag en af fodboldhistoriens største mirakler i Premier League.

I ugens løb blev Roma-træner Eusebio Di Francesco fyret, Ranieri stod hurtigt klar som afløser, og ikke længe efter var også sportsdirektøren, transferguruen Monchi, fortid. Roma startede den nye konstellation ud med en forventet 2-1-sejr over Empoli mandag aften, men det skal først nu for alvor vise sig, hvad der skal ske i Rom. Det vender vi tilbage til, når vi skal analysere Romas kamp i 28. spillerunde.

Vi skal også tilbage til 2010 for at finde et Milano-derby med mere på spil, end når Inter og AC Milan mødes i weekenden. I januar 2010 mødtes de to klubber til et forrygende Derby della Madonnina med Inter på førstepladsen og AC Milan på andenpladsen over halvvejs inde i sæsonen. Så meget er der ikke på spil denne gang, men mindre kan også gøre det. Det er altså første gang i ni år, at de to hold mødes i ligaen langt inde i sæsonen og med begge hold i top-4.

Derbyet runder 28. spillerunde af, og det er også den kamp, der klart løfter hele spillerunden, der ellers ikke bugner af på papiret spændende opgør. Men det forhindrer naturligvis ikke en række interessante spot. Lad os dykke ned i det.

Cagliari - Fiorentina

Spilles fredag d. 15/03 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

De gør det udmærket, Fiorentina, men det ser ikke ud til at være helt godt nok. Med seks point op til Europa League-pladserne, der har masser af bejlere, skal florentinerne virkelig brænde banen af i de sidste 11 kampe for at komme i betragtning. Cagliari er et svært sted at spille. Sardinerne kommer formentlig ikke i nedrykningsproblemer, og det skyldes, at de henter rigeligt med point hjemme på øen. Fiorentina fik sig i seneste runde en ordentlig forskrækkelse da Federico Chiesa måtte humpe fra banen. Der skulle ikke være tale om nogen slem skade, og han er i betragtning til opgøret, men kan ende med at starte ude. Det er i så fald en stor bet for Firenze-mandskabet. 

Løse spiltanker: Cagliari +0,25 til odds 1,93 hos Bethard (nu 1,92 hos Bet365)

Fiorentina gør det udmærket, men viser ofte svaghedstegn og nu hvor Europa League-pladserne kommer længere og længere væk, ser jeg det som sandsynligt, at de får flere ridser i lakken. Med potentielt Chiesa ude og et stærkt Cagliari-hold hjemme, ser jeg det som en overvurdering, at Fiorentina er gjort til favoritter, som det ser ud nu. Jeg tager Cagliari +0,25 til odds 1,93 hos Bethard.

Sassuolo - Sampdoria

Spilles lørdag d. 16/03 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Svært opgør at gøre sig klog på. Sassuolo viste senest, at de godt kan oppe sig, selvom de ikke har særligt meget på spil. I seneste runde fik de grønne og sorte 1-1 mod Napoli i en velspillet kamp. Sampdoria har til gengæld stadig noget at spille for, selvom det ser svært ud med fem point til Europa League-pladserne. Jeg stoler fortsat ikke helt på Sampdoria på udebane, hvorfor jeg holder mig fra 1X2-markedet, selvom jeg i første omgang syntes, at de cirka odds 3,1 på Sampdoria fristede.

Løse spiltanker: Over 2,5 mål til odds 2,07 hos Bethard (nu 2,05 hos Betfair)

Til gengæld kan jeg godt se en kamp med mål. Sassuolo fortjente måske mere mod Napoli senest og kan sagtens slå hul på Sampdoria-defensiven på hjemmebanen. Omvendt har Sampdoria også redskaberne til at prikke Sassuolos bagerste kæde på maven. Over 2,5 mål til odds 2,07 hos Bethard, synes jeg, er flot.

SPAL - Roma

Spilles lørdag d. 16/03 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

SPAL kom tættere på stregen i weekenden, hvor først en Bologna-sejr og derefter SPALs eget nederlag til Inter formindskede afstanden ned til nedrykningsdynget til blot to point. Motivationen må derfor være i top efter en periode, hvor nedrykningsspøgelset har været på behørig afstand for holdet fra Ferrara. Roma kommer frisk fra endnu en tumultarisk periode. Ranieri er tilbage i det trænersæde, hvor han var meget tæt på at vinde Serie A-guld for ni år siden. Eusebio Di Francesco er fortid, og det samme er stjernesportsdirektøren Monchi. Det bliver spændende at se, hvordan Roma skal bære sig ad efter så markante afgange, og det lover ikke umiddelbart godt.

Dog kan det sagtens blive ”fint nok” under garvede Ranieri de sidste måneder af sæsonen. Di Francescos spilsystem lægger sig meget tæt op ad det, Ranieri havde succes med i 2009/2010-sæsonen i hovedstaden og med mange af de samme typer. Ikke desto mindre fik den nye-gamle træner en hakkende start med en 2-1-sejr over Empoli, der fik et mål annulleret mod slutningen af kampen.

Løse spiltanker: SPAL +0,5 til odds 2,1 hos Unibet (nu 2,04 hos Bet365)

Roma er gjort til pæne favoritter, og omstændighederne taget i betragtning kan jeg simpelthen ikke se, hvorfor odds 2,1 hos Unibet på SPAL +0,5 ikke skal indeholde mindst en smule værdi. Jeg hopper på.

Torino - Bologna

Spilles lørdag d. 16/03 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Målt på resultaterne er det kun Juventus og AC Milan, der er bedre end Torino i 2019. Det er meget imponerende, hvad Walter Mazzarri har tømret sammen i Torino. Nu møder de så Bologna, der kommer lige fra en livsnødvendig sejr over Cagliari og dermed mindskede hullet op til den rigtige side af nedrykningsstregen til blot et enkelt point. Derfor har vi at gøre med en tricky kamp. Torino indkasserede ude mod Frosinone mål for første gang i syv kampe, men viste, at de også har andre midler i værktøjskassen og hentede alligevel en sejr. Andrea Belotti er kommet i gang, og det er vigtigt. Nu giver Torino odds 1,95 på hjemmesejr over Bologna. Værdi? Jeg er virkelig i tvivl og holder mig foreløbigt fra det.

Genoa - Juventus

Spilles søndag d. 18/03 kl. 12:30. Se mere info i vores matchcenter.

Juventus fik lejlighed til at prøve et par reserver af i seneste runde mod Udinese, og det gik lige, som Bianconeri kunne have håbet. 4-1 og to mål af angrebshåbet Moise Kean. Mesterskabet, er der ingen tvivl om, havner i Torino for ottende år i streg, og heller ikke meget tyder på, at Genoa kan stå i vejen for Juventus-toget, heller ikke i Genova. Især ikke efter Juventus’ vilde comeback mod Atlético Madrid, der i midtugen resulterede i Champions League-avancement. Juventus giver odds 1,57 og det er fair sat.

Atalanta - Chievo

Spilles søndag d. 17/03 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Chievo ligner et hold, der så småt er ved at forberede sig mentalt på, at den står på Serie B om mindre end et halvt års tid. Med 12 point op til stregen og 11 kampe til at hente dem virker det håbløst for Verona-holdet. Atalanta har til gengæld en masse at spille om. De ligger á point med Torino på den Europa League-givende sjetteplads, og truppens sammensætning og potentiale skal resultere i et europæisk eventyr til næste sæson. 

Løse spiltanker: Atalanta -1,75 til odds 2,00 hos bet365 (nu 1,97)

Atalanta kommer lige fra to flotte sejre over Fiorentina og Sampdoria, og hjemme i Bergamo kan håbløse Chievo sagtens ende med at få ørerne i maskinen. Odds 2,00 på Atalanta -1,75 hos bet365 er købt herfra.

Empoli - Frosinone

Spilles søndag d. 17/03 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Empoli mod Frosinone lyder ikke videre sexet, men vi har altså at gøre med en ret så spændende bundgyser. Det er dog med Empoli som den klare favorit. Hjemme i Toscana klarer de sig udmærket og er generelt et lille niveau over Frosinone, og så ser situationen også noget bedre ud hos Empoli, der frister en tilværelse lige akkurat på den rigtige side af stregen, mens Frosinone på den anden side har fem point op. En sejr er vital for begge hold. Empoli får ikke mange bedre chancer for at tage et stort skridt væk fra stregen. Omvendt vil de selvfølgelig ikke risikere at give netop Frosinone en livline, men derfor virker krydset stadig ikke sandsynligt. De cirka odds 1,8 på Empoli virker som den rigtige pris. Ingen værdi.

Napoli - Udinese

Spilles søndag d. 17/03 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Hvad skal man efterhånden mene om Napoli? De er den klare toer i Italien. Et godt stykke foran Milano-klubberne og Roma, langt fra Juventus. Det er svært at se, hvor Carlo Ancelotti for alvor har løftet napolitanerne, der nu ser ud til at lægge deres store fokus på Europa League og i ligaen kun sørger for, at andenpladsen ikke bliver kastet i spil. Det bør heller ikke ske. De er store favoritter hjemme mod Udinese, der er på acceptabel, men ikke sikker afstand til nedrykningspladserne. Jeg tør dog ikke røre kampen.

Lazio - Parma

Spilles søndag d. 17/03 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Lazio tager hjemme imod Parma, men må undvære topscorer Ciro Immobile. Et stort slag, selvom Immobile ikke har ramt samme niveau over hele indeværende sæson, som han har gjort i tidligere. Lazio har stadig et pænt skud på Europa League-pladserne, og Parma har ikke det store at spille for, så trods Immobile-fravær virker odds cirka 1,33 på hjemmesejr som rigtigt vurderet.

AC Milan - Inter

Spilles søndag d. 17/03 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Med længder rundens mest interessante kamp. Vi skal efter min vurdering ni år tilbage for at finde et Derby della Madonnina med lige så meget på spil som denne. Det var i Inters treble-sæson under Mourinho, hvor begge Milano-klubber lå i top-fire. Det samme gør de nu, hvor AC Milan har overhalet bysbørnene - ikke kun i tabellen, men tilsyneladende også i niveau. AC Milan har resultatmæssigt været Serie A’s næstbedste hold i 2019, mens Inter stadig har problemer med eks-anfører Icardi og har sat den tredjeplads, der ved årsskiftet virkede stensikker, over styr. 

Løse spiltanker: AC Milan +0 til odds 1,81 hos Bethard (nu 1,70)

AC Milan er blevet gjort til smal favorit, men jeg synes godt de kan få lidt mere tiltro. Odds 1,81 hos Bethard for AC Milan +0 ser jeg i hvert fald værdi i.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):


Regnskab (Serie A-optakter 2019):

Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 3
Netto-overskud: 0,46
Tilbagebetalingsprocent: 115 %

Frosinone – Torino: Torino (1,95 Betfair Sportsbook) VUNDET (1-2)
Sampdoria – Atalanta: Over 2,75 mål (2,02 Unibet) HALVT VUNDET (1-2)
Fiorentina – Lazio: Over 2,5 mål (1,85 bet365) TABT (1-1)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 2
Netto-overskud: -2,0
Tilbagebetalingsprocent: 0 % 

Parma – Genoa: X (3,25 Betfair Sportsbook) TABT (1-0)
Inter – SPAL: SPAL +1,25 (1,93 Bethard) TABT (2-0)

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 21
Netto-overskud: -0,33
Tilbagebetalingsprocent: 98 %

Løse spiltanker
Antal & indsats: 24
Netto-overskud: 3,46
Tilbagebetalingsprocent: 114 %