Formstærke AC Milan har overtaget tredjepladsen fra bysbørnene Inter, og Juventus har understreget, at de forventer at vinde Scudettoen for ottende år i træk. Kan Den Gamle Dame ende ubesejret? Meget tyder efterhånden på det før en runde, hvor vi igen skal kigge mod subtoppen for at finde spænding i Serie A.

Det er massive skridt mod et længe ventet Champions League-comeback, de tager for tiden i AC Milan. Stabiliteten har indfundet sig hos Gattusos tropper, der med en uskøn 1-0-sejr over Sassuolo i den forgangne Serie A-runde overhalede bysbørnene Inter på tredjepladsen, da Inter samtidig snublede på Sardinien mod Cagliari. En tredjeplads, der ellers så så sikker ud for Inter ved årsskiftet. Ikke meget går Nerazzurris vej, der fortsat har den detroniserede og nu forhenværende kaptajn Mauro Icardi ude af truppen.

Det var de primære overskrifter fra 26. spillerunde sammen med Juventus, der tog en sejr over Napoli på San Paolo og dermed øgede forspringet i toppen til 16 point. Det til trods for, at Napoli ved Lorenzo Insigne brændte et straffespark kort før tid i det, der endte med at blive en noget uventet hæsblæsende affære efter Napoli-målmand Merets tidlige røde kort og Miralem Pjanics ditto i anden halvleg. Ingen tvivl om, at Scudettoen havner hos Juventus for ottende år i træk. Spørgsmålet er nu, om Juve kan gå ubesejret gennem Serie A-sæsonen.

Det skal de forsøge at tage første skridt mod i 27. rundes indledende opgør. Det er et dog ret så uinteressant møde med Udinese. Derfor kigger vi mod Genova og Sampdoria mod Atalanta for at finde et spændende subtopopgør i den kommende runde. Det samme gør sig gældende med Fiorentina – Lazio i Firenze, mens det også skal blive interessant at se, om Inter kommer tilbage på sporet hjemme mod SPAL. Med eller uden Icardi.

Juventus - Udinese

Spilles fredag d. 08/03 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Juventus fortsatte i weekenden sin dominans med en 1-2-sejr ude over Napoli, der dog endte med at blive mere hakkende tilkæmpet end som så. Det kostede blandt andet et rødt kort til Miralem Pjanic, der må se til fra tribunerne i denne ombæring. Det bliver formentlig ikke det store problem for Juventus, der skal have kvaliteten til at kunne slå Udinese uanset. Godt nok optager Champions League-kampen mod Atletico Madrid i den efterfølgende midtuge plads i Juventus-hovederne, men det virker også, som om der er taget højde for det i oddset på cirka 1,3 på hjemmesejr. Jeg ser ikke værdi.

Parma - Genoa

Spilles lørdag d. 09/03 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Et opgør mellem to hold, der ligger side om side med 30 point i midterfeltet, og hvor niveauforskellen er svær at få øje på, særligt med Parma på hjemmebane. Det afspejler sig også i oddset.

Løse spiltanker: X til odds 3,25 hos Betfair Sportsbook (nu 3,15 hos Cashpoint)

Til gengæld synes jeg, der lige akkurat kan klemmes værdi ud af de odds 3,25, som Betfair Sportsbook tilbyder på uafgjort. Det vil begge hold være mere end tilfredse med, eftersom de ikke kan blande sig i striden om Europa League-billetter og derfor bare skal sørge for at holde sig på behørig afstand af stregen, der lige nu er komfortable, men ikke sikre 12 point væk. Med tøjlerne strammet og uden den store risiko kan kampen godt ende ud i en deler. 

Chievo - AC Milan

Spilles lørdag d. 09/03 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

AC Milan fortsætter med at imponere som et af de bedste italienske hold i 2019. At stabiliteten endelig har indfundet sig på holdet blev i den forgangne runde understreget, da Milan på en dårlig dag formåede at vinde 1-0 over Sassuolo. Nu venter endnu en overkommelig opgave på udebane mod Chievo, der må indse, at alt håb er ude med 12 point op til stregen. Selvfølgelig vil de kæmpe til det sidste, og det gør de cirka odds 1,6 på Milan-sejr fair sat.

Bologna - Cagliari

Spilles søndag d. 10/03 kl. 12:30. Se mere info i vores matchcenter.

Det spidser til for Bologna, der fortsat ikke formår at hive point hjem og pludselig begynder at isolere sig på den forkerte side af stregen. De har nu fire point op til Empoli på den anden side. Nu får de besøg af Cagliari, der godt nok tog den helt store skalp ved at vinde 2-1 over Inter i den forgangne runde, men som sjældent ser ud til at have lyst til at spille fodbold, når de er på udflugt væk fra Sardinien. Derfor har jeg heller ikke det store at indvende mod, at formentlig motiverede Bologna er gjort til pæne favoritter med cirka odds 2,00.

Inter - SPAL

Spilles søndag d. 10/03 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Det går skidt i Inter. Rigtig skidt, hvilket blev understreget af 2-1-tabet i Cagliari. Situationen med den nu tidligere anfører Icardi er fortsat uafklaret. Han er endnu ikke tilbage på holdet, og selvom det er ganske givet, at det har indfriet noget uforløst energi hos nogle af de andre spillere, så hersker der stadig et mindre kaos i Inter, hvor træner Spalletti sjældent formår andet end at puste til ilden, når tingene ikke går hans vej på de indre og ydre linjer.

Nu skal Inter være vært for SPAL, der har et fornuftigt forspring ned til stregen, men dog ikke mere komfortabelt end at fem point kan nå at blive hentet. De har altså stadig brug for point. SPAL leverer ganske udmærket og til en smule mere end det pointantal, det er blevet til på det seneste.

SPAL er med andre ord en meget tricky modstander for Inter på nuværende tidspunkt. Især når man tænker på, at det værste ikke nødvendigvis behøver at have ramt Inter endnu. Det resultatmæssige pres indfinder sig først nu, hvor Inter har givet slip på det, der ved årsskiftet lignede en sikker tredjeplads og en meget sikker Champions League-plads. Inter er blevet overhalet på tredjepladsen, og Roma puster dem i nakken og er kun tre point fra at kunne sende dem helt ud af Champions League-pladserene.

Løse spiltanker: SPAL +1,25 til odds 1,93 hos Bethard

Inter er blevet gjort til odds 1,42-favoritter, og det synes jeg godt nok er lavt under de nuværende omstændigheder. Jeg ser værdi i SPAL +1,25 til odds 1,93 hos Bethard.

Frosinone - Torino

Spilles søndag d. 10/03 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Torino er godt på vej mod tilkæmpe sig titlen som årets overraskelse i Serie A. Og det har de gjort fra baghjul. Walter Mazzarri har formået at lave et flot stykke håndværk og sat en af Serie A’s stærkeste defensiver op i 2019. Helt fortjent er Torino kravlet op på sjettepladsen i Serie A efter fire sejre i 2019 og seks (!) clean sheets i streg.

Næste hurdle er overkommelig. Frosinone venter i udkanten af Rom. Frosinone ligner et slagent hold, der får meget svært ved at hente de fem point, der på nuværende tidspunkt er op til stregen.

Løse spiltanker: Torino til odds 1,91 hos Bethard (nu 1,90)

Torino kan fås til odds 1,91 hos Bethard og det, synes jeg egentlig, er pænt. Defensiven ligner ikke noget, der lige sådan falder sammen hos Torino, så spørgsmålet har været på, om offensiven også kan levere, og her kommer Torino fra en perfekt optakt med 3-0-sejren over Chievo, hvor Andrea Belotti endelig kom tilbage på måltavlen. Det er vigtigt, at han er i målform. Jeg ser gode chancer for, at Torino fortsætter sin stabile og rolige himmelflugt.

Sampdoria - Atalanta

Spilles søndag d. 10/03 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Spændende subtopgør. Sampdoria befinder sig i 11. time i forhold til at holde fast i Europa League-pladserne. Genoveserne har to point op til Torino, Lazio og netop Atalanta, så et point vil ikke hjælpe meget andet end at forlænge et spinkelt håb. En sejr vil til gengæld være et kæmpe skridt i den rigtige retning. Men omvendt også et stort slag for Atalanta, hvis offensiv er i en fuldstændig utrolig form, så længe ”Papu” Gomez spiller. Og det gør han for tiden.

Sampdoria er stærke hjemme på Marassi og har Fabio Quagliarella tilbage i målform med to flotte mål i den seneste sejr over SPAL på udebane. En sejr, der var mere markant end som så for Sampdoria, hvis store akilleshæl længe har været, at de ikke spiller særlig god fodbold på udebane. Det er dog begyndt at komme i denne sæson, og derfor er den europæiske drøm stadig i live. Bemærk imidlertid, at Atalanta et af Serie A's bedste udehold. 

Løse spiltanker: Over 2,75 mål til odds 1,97 hos Bethard (nu 1,98 hos Bet365)

Jeg ser værdi i kampen, men jeg balancerer mellem, om det skal findes på mål eller på en Sampdoria-variant. Og her er jeg endt ud på førstnævnte. Selvom mållinjen er sat højt, synes jeg ikke, den er høj nok. Over 2,75 mål til odds 1,97 hos Bethard kan jeg sagtens se værdi i, når vi har at gøre med et stærkt Sampdoria-mandskab og et Atalanta-hold, der med Gomez sjældent går fra banen uden at score, men også sjældent holder buret rent. 

Sassuolo - Napoli

Spilles søndag d. 10/03 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Ikke noget videre ophidsende opgør. Napoli tabte den sidste lille flig af legitimitet i meterskabsdysten med 1-2-nederlaget til Juventus i weekenden, men bliver på den anden side formentlig ikke indhentet på andenpladsen. Sassuolo er fortsat isoleret i midten. Napoli er og skal være store favoritter (odds 1,63), men har også et Europa League-opgør torsdag. Jeg har svært ved at finde værdi i opgøret.

Fiorentina - Lazio

Spilles søndag d. 10/03 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Endnu et spændende subtopopgør, som vi får en del af for tiden. Kampen om Europa League-pladser er en af de mest spændende i Serie A i mange år, og imens Lazio ligger á point med Torino på den EL-givende sjetteplads, er Fiorentina det hold, der ligger lige på kanten i forhold til at blive smidt ud af Europa League-kampen. Viola har fem point op til sjettepladsen, og med lige nu 12 kampe tilbage af sæsonen kan et nederlag til Lazio være dødsstødet. En svær kamp, når Lazio kommer lige fra en haltende form for derefter at vinde weekendens Derby della Capitale med 3-0 over Roma. Kæmpe boost for de lyseblå romere.

Lazio er gjort til favoritter med odds 2,55. Det virker rigtigt sat. 

Løse spiltanker: Over 2,5 mål til odds 1,9 hos Bet365

Til gengæld ser jeg værdi i over 2,5 mål, der kan fås til odds 1,9 hos Bet365. Det eneste, der taler imod det, er kampens vigtighed for begge klubber, hvilket kan skabe en låst kamp med lavere udgangspunkter end sædvanligt. Særligt Fiorentina-offensiven sprudler, mens defensiven har utroligt store huller.

AS Roma - Empoli

Spilles mandag d. 11/03 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Ikke en kamp, jeg foreløbigt vil bruge meget energi på. Men det kan ændre sig i ugens løb med et særligt øje på Roma. Holdet har spillemæssigt vaklet længe. Resultaterne har imidlertid været der, men det blev der ændret på i weekenden med et smerteligt 3-0-nederlag til lokalrivalerne Lazio. Onsdag aften har Roma så returopgøret mod Porto, hvor avancementschancerne er meget tæt på 50/50. Roma giver foreløbigt op til odds 1,56 mod Empoli, og det virker rigtigt omstændighederne taget i betragtning, men det skal blive spændende at se, hvordan de reagerer på Lazio-nederlaget og returkampen mod Porto.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 3
Netto-overskud: -0,09
Tilbagebetalingsprocent: 97 %

Cagliari – Inter: Cagliari +0,75 (1,91 bet365*) VUNDET (2-1)
AC Milan – Sassuolo: AC Milan -1,0 (2,1 Bethard) VOID (1-0)
Napoli – Juventus: Under 1,0 mål i 1. halvleg (1,75 bet365*) TABT (0-2 HT)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 3
Netto-overskud: 2,0
Tilbagebetalingsprocent: 166 % 

Lazio – AS Roma: Roma +0 (2,00 Bethard) TABT (3-0)
Torino – Chievo: Torino -1,25 (2,05 Bethard) VUNDET (3-0)
Atalanta – Fiorentina: Over 2,75 mål (1,95 Bethard) VUNDET (3-1)

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 18
Netto-overskud: -0,79
Tilbagebetalingsprocent: 96 %

Løse spiltanker
Antal & indsats: 22
Netto-overskud: 5,46
Tilbagebetalingsprocent: 124 %