Sæsonstarterne i de europæiske fodboldligaer er faldet tæt i den seneste tid. Og nu slutter spansk fodbold sig til det gode selskab.

Primera División lægger ud denne lørdag med en kamp mellem Real Madrid og Deportivo. Og så vil alles øjne nok være rettet mod de nye Galacticos der med stjerner som Kaká og Ronaldo skal forsøge at udfordre de forsvarende mestre fra Barcelona (der har spansk sæsonpremiere på mandag, først skal fredagens supercup-kamp mod Shakhtar nemlig overstås).

Vores spanske ekspert, Morten Petterson, har forberedt sig grundigt til sæsonstarten. Han har forfattet nedenstående optaktsartikel og vil også løbende komme med spilforslag. På denne side (en analyse af Real-kampen ligger klar lørdag morgen).

Almeria

Klubfakta
Stadion: Estadio del Mediterráneo,
Manager: Hugo Sanchez
Placering 2008/2009: Nr. 12
Statistik 2008/2009: 13-7-18 (46-60)
Hjemme: 11-4-4 (27-20) Ude: 2-3-14 (18-41)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 10-14

Sidste sæson
Stærkere hjemme end Sevilla i sidste sæson, men ude ligaens næstsvageste hold med en pointhøst på sølle ni point. Måske forsimplet, men statistikken sagde alt i sidste sæson om andaluserne fra Almeria. Træner Arconada, der overtog roret efter succes-træner Unai Emerys skifte til Valencia, holdt kun til december. I stedet overtog Madrid-legenden Hugo Sanchez, der fik skuden på ret kurs og sikrede en acceptabel midterposition.

Alt i alt var sæsonen for mig en skuffelse, specielt spillemæssigt, men der var lyspunkter som den argentinske kantspiller Piatti og naturligvis Alvaro Negredo, der nettede 19 gange.

Denne sæson
Almeria er blevet rippet godt og grundigt henover sommeren. Real Madrid har købt Alvaro Negredo tilbage, der har scoret mere end 30 mål på to sæsoner for klubben. Herudover er både højrebacken Bruno (nu Valencia) og venstrebacken Mané (nu Getafe) blevet solgt. Specielt Negredo bliver meget svær at erstatte, og indtil videre ser det ud til at topscoren i Valladolid i sidste sæson, svenskeren Henok Goitom, skal overtage ansvaret. Men det får han svært ved! Alt i alt er Almeria svækket til den nye sæson, men bl.a. grundet en utrolig begavet midtbane med spillere som Corona og Ortiz, vil holdet fortsat kunne hente mange point på hjemmebanen Mediterraneo. De bør holde sig over nedrykningsstregen i denne sæson, men kan komme i problemer.

Forsæsonen

Cartagena - Almería 0-10 
Almería - Torrevieja 5-0
Aguilas - Almería 0-1
Jaen - Almería 0-2
Caravaca - Almería 0-3
Almería - Alicante 3-4
Hércules - Almería 3-2
Elche - Almería 2-1
Almería - Málaga 1-1

Transfer

Ind: Fabián Vargas (Boca Juniors), Goitom (Murcia), Bernadello (Newell's Old Boys)

Ud: Negredo (Real Madrid), Mané (Getafe), Bruno (Valencia), Iriney (Betis), Juanito (Málaga)

Athletic Bilbao

Klubfakta
Stadion: San Mames
Manager: Joaquin Caparros
Placering 2008/2009: Nr. 13
Statistik 2008/2009: 12-8-18 (47-62)
Hjemme: 9-2-8 (28-29) Ude: 3-6-10 (19-33)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 7-10

Sidste sæson
Den baskiske stolthed havde en fornem sæson i ligaen indtil man begyndte, at satse på Copa del Rey efter nytår. En meget klog ide, der udmøntede sig i en finaleplads mod Barcelona og dermed kvalifikation til europæisk fodbold. Holdet har egentlig et fint potentiale og kan præstere stort, specielt når motivationen er i top, som man så i Copa del Rey-semifinalen, hvor de nedsablede Sevilla 3-0.

Sæsonens mest i øjenfaldende spiller var Fernando Llorente, der tegnede sig for 13 scoringer, men sidste sæson viste også, at Bilbao i fremtiden udover Llorente kommer til at være afhængige af talenter som Javi Martinez (central midt) og Markel Susaeta (højrekant).

Denne sæson

Der er sjædent de helt store udskiftninger i Bilbao over sommeren, og i år er der kun primært tale om breddekøb. Xabi Castillo skal tilføre konkurrence til Bilbaos akilleshæl, venstrebacken, hvor man har haft store problemer de seneste sæsoner og Super Cup-målscoren Oscar de Marcos skal øge konkurrencen ved siden af Llorente i angrebet. Herudover er det også værd at nævne det 16 årige midtbanetalent Iker Muniain, der er blevet rykket op i seniortruppen og blev matchvinder i Europe League-kampen mod Young Boys i august.

Athletic har alle muligheder for at slutte i den bedste halvdel i denne sæson. Ikke mindst hvis Fernando Llorente kan fortsætte målstimen, og hvis højrekanten Susaeta kan fastholde den positive udvikling. Men det kræver, at forsvaret bliver bedre organiseret end i sidste sæson, hvor der var tendenser til alt for svag opdækning og organisation.

 

Forsæsonen

Benfica - Athletic 2-1
Anderlecht - Athletic 2-2
San Roque - Athletic 0-1
Arenas - Athletic 0-3
Portugalete - Athletic 0-1
Sporting Gijón - Athletic 1-0
Sporting Gijón - Athletic 2-0

Transfer

Ind: Zubiaurre (Elche – lån slut), Díaz de Cerio, Xabi Castillo (Real Sociedad), De Marcos (Alavés), Mikel San José (Liverpool - lån).


Ud: Joseba del Olmo (Hércules), Garmendia, Iñigo (Numancia), Balenziaga (Numancia - lån), Murillo (Salamanca - lån)

Atlético Madrid
Klubfakta
Stadion: Vicente Calderon

Manager: Abel Resino
Placering 2008/2009: Nr. 4
Statistik 2008/2009: 20-7-11 (80-57)
Hjemme: 13-1-5 (47-23) Ude: 7-6-6 (33-34)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 3-5

Sidste sæson

Det var en presset sæson for Los Colchoneros, der var tilbage i Champions League. Holdet underpræsterede længe i ligaen, hvilket betød en udskiftning af træner Aguirre med Abel Resino. Selvom Resino fik en middelmådig start på Atletico-tiden blev der vendt alvorlig rundt på ligaformen, samtidig med at man røg ud af CL, da man vandt otte ud af de sidste ni kampe i ligaen. Hermed fik man erhvervet sig den prestigefyldte 4. plads, der gav adgang til CL-kvalifikation.

Forsvaret var sæsonen igennem jammerligt, mens man om nogen skal takke Diego Forlan for den gode afslutning, da han løb med Pichichi-prisen foran både Eto’o og Villa med imponerende 32 scoringer. Atletico var sæsonen igennem det hold – sammen med Valencia og Barcelona, der spillede flest over 2,5 mål, dvs. hele 25 kampe ud af 38. Og det fortæller meget godt historien om et overdådigt angrebshold, der eksempelvis slog Barceloan 4-3 på El Calderon, men også virkelig havde problemer bagude.

Denne sæson

Atletico Madrid ser ud til at have oprustet til den nye sæson. Ind er kommet den mest talentfulde målmand i Spanien, Sergio Asenjo, der er hentet i Valladolid – et røverkøb - og den tidligere landsholdsforsvar Juanito fra Betis. Herudover har man også fået den i sidste sæson udlejede Jurado tilbage fra Mallorca, der havde en stor sæson.

Alt i alt har man altså forstærket sig på de svageste pladser, keeper, centralforsvaret og en kreativ midtbanespiller (hvilket er en mangelvare på Calderon).

Det store spørgsmålstegn bliver hvorvidt man kan få stabiliseret forsvaret. Sidste år var både Heitinga, der primært benyttes på højreback, og Ujfalusi skuffelser, og hvis Atletico skal byde de to gigantklubber Barcelona og Real Madrid trods, kræver det, at bl.a. de to løfter niveauet. Generelt ser det dog ud til, at Atletico har fået en breder, og det er ikke umuligt at de kan spille med om mesterskabet langt hen i turneringen. Det kræver dog, at ALT går op i en højere enhed, men Atletico har altså en fuldblodsoffensiv, der kan udfordrer de bedste – og så er det op til defensiven at bevise om man kan spise skeer med de helt store.

Forsæsonen

Colmenar Viejo-Atletico Madrid 0-3

Benfica-Atletico Madrid 1-2

Ajax-Atletico Madrid 3-3

Sunderland-Atletico Madrid 2-0

Arsenal-Atletico Madrid 2-1

PSG-Atletico Madrid 1-1

Liverpool-Atletico Madrid 1-2

Deportivo-Atletico Madrid 1-1

Castellon-Atletico Madrid 0-1

 

Transfer

Ind: Cleber Santana , Jurado (Mallorca – lån slut), Sergio Asenjo (Valladolid), Juanito (Betis), Cabrera (Defensor), Roberto (Recreativo)


Ud: Banega (Valencia – lån slut), Seitaridis (Vereinslos), Leo Franco (Galatasaray), Coupet (Paris Saint Germain), Miguel (Sporting Gijón), Bernabé (Salamanca), Aitor Nuñez (Tenerife), Luis García (Racing Santander), Pacheco (Rayo Vallecano - udlån)

Barcelona

Klubfakta
Stadion: Camp Nou
Manager: Pepe Guardiola
Placering 2008/2009: Nr. 1
Statistik 2008/2009: 27-6-5 (105-35)
Hjemme: 14-3-2 (61-14) Ude: 13-3-3 (44-21)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 1-2

Sidste sæson

Et overdådigt og historisk godt spillende Blaugrana vandt fuldt fortjent The Treble i sidste sæson. Uden de efterhånden mætte Ronaldinho og Deco, viste Barca sæsonen igennem en fænomenal fokuseret indstilling og var med længder La Ligaens bedste. Dette kom ikke mindst til udtryk i 6-2 udesejren mod ærkerivalerne fra Real Madrid.

Det var også sæsonen hvor Henry beviste, at han kunne begå sig i Barca-trøjen, hvor Messi leverede utallige verdensklassepræstationer, hvor Iniesta etablerede sig som en af spillerne med ansvar, Pique etablerede sig i forsvaret og Xavi også ramte topniveau.

Det var sublimt – og så er der ikke så meget mere at sige.

 

Denne sæson

Der har for alvor været gang i den store bytte-bytte-købmand mellem Inter og de spanske mestre. Zlatan og Maxwell er røget til Spanien, mens Eto’o efter næsten et år med konstante rygter endelig har forladt Cam Nou til fordel for San Siro.

Meget er skrevet om Zlatan, er han hurtig nok, varmer han bolden for meget i forhold til Eto’o osv., men jeg er af den klare overbevisning at Zlatan ikke falder igennem. Hertil er han en for teknisk dygtig fodboldspiller, kan indgå i de hurtige kombinationer og brænder efter store titler. Jeg kan simpelthen ikke se Barcelona blive et dårligere hold – ikke mindst med Eto’os formnedgang i foråret for øjet. Samtidig ser jeg indkøbet af Maxwell som et superkøb. Et rigtig godt breddekøb til venstrebacken og man har oven i købet fået ham  for en slik.

Derimod er jeg ikke sikker på at Zlatan & co. vil løfte spillet til nye højder, da en del af kynismen og dræberinstinktet fra sidste sæson kan reduceres som resultatet af sidste sæsons succes. Højest sandsynlig vil Barcelona præstere på omtrent samme niveau som sidste år – dette har man også et i preseason og den spanske Supercup– og derfor har jeg i denne sæson Peps mandskab som svage favoritter til titlen. I mine øjne er Barcelona således ikke variablen i mesterskabskampen. Barceloan er konstanten, Real er det store spørgsmålstegn…

Transfer

Ind: Zlatan Ibrahimovic (Inter), Maxwell (Inter)


Ud: Xavi Torres (Málaga), Abraham (Cádiz), Alberto Botía (Sporting Gijón - lån), Eto'o (Inter Milan), Hleb (Stuttgart - lån), Martín Cáceres (Juventus - lån), Longás (Cartagena), Sylvinho

 

Deportivo La Coruna

Klubfakta
Stadion: Riazor

Manager: Miguel Angel Lotina

Placering 2008/2009: Nr. 7
Statistik 2008/2009: 16-10-12 (48-47)
Hjemme: 10-6-3 (47-23) Ude: 6-4-9 (18-29)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 7-10

Sidste sæson

Sidste år var en acceptable sæson for det galiciske mandskab. En syvende plads stemmer meget godt overens med det potentiale, som træner Lotina har til rådighed. Holdet startede ellers ud med en flot sejr over Real Madrid på hjemmebane, men viste sig sæsonen igennem at være forholdsvis ustabile.

Hjemme på Riazor havde man det dog klart bedst, og på udebane kæmpede holdet virkelig med at score. Dette skyldes ikke mindst Deportivos store mangel på kvalitetsangribere, hvorimod man har mange dygtige og dynamiske midtbanespillere som eksempelvis Guardado og Lafita, hvor sidstnævnte endte som topscorer med otte scoringer. Deportivo var sæsonen igennem yderst velorganiseret, men den ofte svigtende farlighed i de øverste geledder betød også, at Depor alligevel var langt fra de større klubber.

Denne sæson

Der er ikke meget spændende at afrapportere fra transfermarkedet, hvor La Coruna – grundet den dårlige økonomi – ikke har foretaget det store. Positivt er det derimod, at det er lykkedes at beholde venstrebacken Felipe, der var efterspurgt af Barcelona. Imidlertid har der ikke været de voldsomme offensive forstærkninger, og dermed kan man nok forvente mere af samme skuffe fra de blåhvide.

Preseason har ikke afsløret noget nævneværdigt nyt, men det er dog værd at hæfte sig ved, at den ofte skadede troldmand Guardado er klar fra sæsonstart. Holdet får dog svært ved at overgå ligaplaceringen fra sidste sæson, da man simpelthen er bagefter de næststørste klubber som Valencia, Villarreal, Sevilla og Atletico. 7-10 pladsen er det mest realistiske.

Forsæsonen

GD Ribeirao – Deportivo 0-1
Feirense – Deportivo 1-1
Deportivo – Al Ittihad 0-0
Pontevedra – Deportivo 0-2
Toulouse – Deportivo 2-0
Lyon – Deportivo 2-2
Vitoria Guimaraes – Deportivo 2-0
Leixoes – Deportivo 0-0
Deportivo – Atlético 1-1
Cádiz – Deportivo 1-3
Sevilla – Deportivo 1-0
Osasuna – Deportivo 4-2

Transfer

Ind: Zé Castro (Atlético Madrid ), Adrián (Málaga), Juca (Partizan Belgrade), Angulo (Leixoes - lån)

Ud: Barragán (Valladolid), Verdú (Espanyol), Munúa (Málaga), Fabricio (Valladolid), Cristian (Hércules), Pablo Amo (Zaragoza), De Guzmán.

Espanyol

Klubfakta
Stadion: Cornella-El Prat

Manager: Mauricio Pochettino

Placering 2008/2009: Nr. 10
Statistik 2008/2009: 12-11-15 (46-49)
Hjemme: 8-5-6 (28-22) Ude: 4-6-9 (18-27)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 7-10

Sidste sæson

Espanyol lå længe som bundprop i La Liga, men en imponerende slutspurt betød, at blanc-i-blau endte på en komfortabel 10. plads. Indtil jul var holdet en skygge af sig selv, men da De la Pena først kom tilbage i form efter en skadespause og holdet virkelig så nedrykningsspøgelset i øjnene, fik man vendt gevaldigt rundt på den synkende skude.

Det helt store problem var sæsonen igennem de manglende mål. Topscorer blev Raul Tamudo, hvilket der for så vidt ikke var noget overraskende i, men altså blot med seks scoringer.

Denne sæson

Espanyol fik ødelagt en ellers fint fremskreden pre-season, da Dani Jarque tragisk afgik ved døden pga. en hjertefejl. Først og fremmest en frygtelig historie, men også et gevaldigt minus for holdets defensiv, da man også har mistet højrebacken Sergio Sanchez og midterforsvaren Marc Torrejon.

Men Espanyol ser faktisk ud til at gå en spændende sæson i møde – ikke mindst hvis træner Pochettino kan fastholde den superform og selvtillid som holdet spillede med i sidste del af sæsonen. Offensivt har man handlet spændende ind, både med Nakamura fra Celtic og talentet Ben Sahar fra Chelsea, der nettede to gange i 3-0-sejren over Liverpool i preseason. Samtidig har holdet – netop i Liverpool-kampen – indviede det spritnye El Cornella-Prat Stadion, der kan huse 40000, og sagt farvel til det frygtelig usexede stadion på Montjuic.

Hvis man kan få erstattet Jarque defensivt og spillerne kan komme sig ovenpå den tragiske hændelse, så tror jeg på en god sæson for den katalanske lillebror, der har alt for meget potentiale til at rode rundt i nedrykningsstriden. 

Forsæsonen

Perelada – Espanyol 0-4
Palafrugell – Espanyol 1-2
Espanyol – Liverpool 3-0
Napoli – Espanyol 0-0
Girona – Espanyol 1-2

 

Transfer

Ind: Verdú (Deportivo), Nakamura (Glasgow Celtic), Ben Sahar (Chelsea), Pillud (Tiro Federal), Roncaglia (Boca Juniors)

Ud: Nené (Mónaco ), Sito Riera (Panionios), Rufete (Hércules), Valdo (Málaga), Marc Torrejón (Racing Santander), Sergio Sánchez (Sevilla), Beranger (Las Palmas), Román (Tenerife - lån), Angel (Rayo Vallecano - lån), Lacruz (contract ended), Jarque

 

Getafe

Klubfakta

Stadion: Coliseum Luis Alfonso Perez

Manager: Michel

Placering 2008/2009: Nr. 17
Statistik 2008/2009: 10-12-16 (50-56)
Hjemme: 7-4-8 (27-23) Ude: 3-8-8 (23-33)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 14-18

Sidste sæson

Trænerovergangen fra Michael Laudrup til den defensivt fokuserede Victor Munoz var alt andet end succesfuldt. Specielt efter nytår begyndt det at gå galt for den lille Madrid-klub, hvilket resulterede i at den tidligere Madrid-legende Michel overtog roret på Coliseum, der med nød og næppe reddet klubben fra nedrykning.

Holdet led generelt efter at have mistet esserne fra sæsonen før, Pablo Hernandez og Ruben de la Red, og specielt den equadorianske erstatning for Pablo, Guerron, blev en stor skuffelse. Soldado, der var blevet hentet i Real Madrid havde en acceptabel sæson og blev topscorer med 13 scoringer, men alt i alt var sæsonen en stor spillemæssig skuffelse.

Denne sæson

Det ligner unægtelig endnu en sæson i nedrykningsstriden for Los Azulones, der primært har hentet forstærkninger til midtbanen. Mané er godt nok hentet fra Almeria til venstrebacken, mens Pedro Rios, Parejo og Boateng er hentet til midtbanen. Umiddelbart mener jeg dog, at Mané ligner det klogeste køb, mens Parejo har et vist udviklingspotentiale. Omvendt har man sagt farvel til både Granero og Uche, hvor man aldrig fik udnyttet sidstnævntes store potentiale. Umiddelbart er man vel på status quo efter svingdøren er stoppet med at rotere, men man mangler desværre lidt bredde helt fremme.

Alt i alt er jeg dog af den overbevisning, at det bliver spillere såsom Juan Albin og Manu del Moral, der bærer ansvaret og skal have en super-sæson, hvis Getafe skal fjerne sig fra nedrykningsstriden. Det mest sandsynlig er dog en plads i den nedre del af ligaen og selv en nedrykning anser jeg ikke for umulig.

 

Forsæsonen

Mainz - Getafe 1-1
Hoffenheim - Getafe 1-2
Karlsruhe - Getafe 2-2
Mannheim - Getafe 0-2
Bayern Alzenau - Getafe 0-2
Alcalá - Getafe 1-1
Udinese - Getafe 1-2
Segoviana - Getafe 0-4
Córdoba - Getafe 1-2

 

Transfer

Ind: Pallardó (Levante - lån) Nacho (Málaga – fra udlån), Mané (Almería), Pedro Ríos (Xerez), Codina, Dani Parejo (Real Madrid), Boateng (Køln)

Ud: Jacobo (Valladolid) Stojkovic (Sporting Lisbon), Polanski (Mainz 05), Juanfran (RealMadrid Castilla), Granero (Real Madrid), Uche (Zaragoza), Guerrón (Cruzeiro - udlån)

 

Malaga

Klubfakta

Stadion: La Rosaleda

Manager: Lopez Muniz

Placering 2008/2009: Nr. 8
Statistik 2008/2009: 15-10-13 (50-56)
Hjemme: 8-7-4 (28-23)Ude: 7-3-9 (27-36)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 10-14

Sidste sæson

En af de store overraskelser i sidste sæson var det andalusiske mandskab, der hev en flot ottendeplads i land. Malaga var endda slet ikke så langt fra kvalifikation til europæisk bold, men ikke desto mindre en stor præstation af oprykkerholdet.  

Holdet var generelt utrolig velspillende med dygtige fløjspillere i Duda og Eliseu, mens både Baha, der blev topscorer med ni scoringer, og Luque var gode på toppen. Los Boquerones fik hurtigt etableret en dygtig sammenspillet trup med mange nye ansigter og disse egenskaber vil der også blive brug for i den nye sæson.

Denne sæson

Godt nyt til den nye sæson er, at det er lykkedes Malaga at hente Luque, der købte sig selv fri fra sin kontrakt med Ajax, leje ”den nye Messi” Forestieri fra Genoa, Xavi Torres fra Barcelona og hente træner Muniz fra Santander. Men samtidig har der også været alvorlig gang i svingdøren, hvor toneangivende spillere som Eliseu og Duda er smuttet. Specielt et problem, da holdet offensivt trak meget på disse spillere Herudover er også en lang række spillere omkring startopstillingen smuttet såsom Iñaki Goitia, Javier Calleja, Lolo og Salva Ballesta. Samtidig går Malaga også en interessant sæson i møde med danske øjne, da Patrick Mtiliga har udskiftet Æresdivisionen med La Primera – et fornuftigt valg med god mulighed for spilletid og i en god mellemklub.

Malaga skal nok være godt tilfredse med en lignende præstation som sidste år. Nedrykningsstriden kan jeg dog ikke se dem indblandet i – dertil bør holdet have for mange dygtige spillere og ikke mindst have den stærke hjemmebane til at skaffe dem de fornødne point til endnu en sæson i Spaniens bedste række. Imidlertid har deres preseason ikke været imponerende, hvor man blot har fået to sejre under bæltet mod ubetydelige modstandere.


Forsæsonen

Málaga – Aston Villa 1-0
Málaga – Atlante 1-3
Málaga – Atlético Malagueño 6-0
Everton – Málaga 2-1
Levante – Málaga 1-0
Marbella – Málaga 1-2
Almería – Málaga 1-1

 

Transfer

Ind: Muñiz - manager (Racing Santander) Xavi Torres (Barcelona B), Mtiglia (NAC Breda), Munúa (Deportivo), Valdo (Espanyol - lån), Forestieri (Genoa - lån), Stepanov (Porto - lån), Albert Luque (Ajax), Edinho (AEK Athens), Juanito (Almería), Benachour (Al Qadisiya)

Ud: Antonio Tapia - manager (Betis), Nacho (Getafe – lån slut), Duda, Lolo (Sevilla – lån slut), Adrián (Deportivo – lån slut), De Barros (Zaragoza – lån slut), Adriano (Internacional -slut), Goitia (Betis), Calleja (Osasuna), Eliseu (Lazio), Miguel Angel (Nàstic – lån slut), Cheli, Rossato, Salva 

Mallorca

Klubfakta
Stadion: ONO Estadi
Manager: Gregorio Manzano
Placering 2008/2009: Nr. 9
Statistik 2008/2009: 14-9-15 (53-60)
Hjemme:
9-6-4 (33-24) Ude: 5-3-11 (20-36)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 14-18

Sidste sæson
Efter at have spenderet første halvdel af sæsonen i bunden af ligaen, fik træner Manzano & co. vendt godt og grundigt rundt på holdet og fik skubbet øboerne helt op på en pæn 9. plads. Man var heller ikke langt fra den helt store succes, da man nåede frem til Copa del Rey, hvor selveste Barcelona var i alvorligt bekneb i returkampen på ONO Estadi.

En rigtig god sæson for træner Manzano, der havde begrænset materiel til rådighed, hvor det efterhånden er blevet kutyme at øboerne bliver ”plukket” i løbet af sommeren.

Denne sæson
Efter sommerpausen synes det nærmest umuligt, at Mallorca skal kunne gentage sidste års bedrifter. Hele fem stamspillere har forladt klubben: Moya, Arango, Jurado, Santana og Navarro, og jeg vil endda gå så langt som at sige, at der er tale om de fem vigtigste fra sidste sæson. Samtidig er kun den unge lovende angriber Sergio Tereja kommet til fra Chelsea, og uden flere forstærkninger ligner det unægtelig endnu en tung opgave for træner Manzano.

Imidlertid har forsæsonen været Mallorca rigtig god og man har både sejre over AEK Athen, Sevilla, Palernmo og Brescia – ganske habilt.

Til trods for den gode forsæson, så er dette hold dømt til den tunge ende i La Liga. En gentagelse af sidste års bedrift vil være årets overraskelse for mig, og i mine øjne er missionen for Mallorca kort og godt, overlevelse!                  

Forsæsonen

TSV Svein / ST. Goergen - Mallorca 0-6
1860 München - Mallorca 1-0
Wolfsburg - Mallorca 3-1
Rodengo Brescia - Mallorca 1-2
Palermo - Mallorca 0-2
Mallorca - Sevilla 1-0
AEK Athen - Mallorca 1-3
 

 

Transfer

Ind: Sergio Tejera (Chelsea), Rubén (Celta), Bruno China (Leixoes)

Ud: Scaloni (Lazio – lån slut), Cleber Santana, Jurado (Atlético Madrid – lån slut), David Navarro (Valencia – lån slut), Moyà (Valencia), Arango (Borussia Mönchengladbach), Juan Miguel Callejón (Albacete), Trejo (Elche – lån)

 
Osasuna
Klubfakta

Stadion: Reyno de Navarra

Manager: Camacho

Placering 2008/2009: Nr. 15
Statistik 2008/2009: 10-13-15 (41-47)
Hjemme:
8-5-6 (27-22) Ude: 2-8-9 (14-25)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 10-14

Sidste sæson

Man fik en frygtelig start på sidste sæson, hvor man var uden sejr efter de første elleve spillerunder. Det betød også, at træner Ziganda hurtigt fik sparket, og man hentede den tidligere landstræner Camacho ind på bænken. Med til historien hører dog også, at man ifølge Marcas beregninger blev snydt for et tocifret pointantal af dommerne.

Selvom Osasuna bestemt ikke spillede som et tophold, så spillede man dog også væsentlig bedre end til nedrykning, og i sidste ende lykkedes det også Camacho & co. at booke endnu en sæson i La Liga. Dette skyldes ikke mindst den stærke hjemmebane på Reyno de Navarra, hvor de 20.000 fanatiske fans fra Pamplona traditionelt udgør en stor styrke. Ganske kuriøst kom de to eneste udesejre mod henholdsvis Barcelona og Atletico Madrid, men det er på udebanen at det virkelig kniber for det meget defensivt fokuserede mandskab, der blot med sølle 14 scoringer i 19 udekampe ikke ligefrem kunne betegnes som farlige.

Denne sæson

Der er mange positive akspekter ved Osasuna til denne sæson. Præstationerne og resultatene i treningskampene over sommeren har været gode, José Antonio Camacho er en af de bedste trenerne i Primera División, med Walter Pandiani og Javad Nekounam har man et af de bedste dødboldskonstellationer i Spanien, og støtten fra tribunen på Reyno de Navarra er som en 12. spiller.

På transfermarkedet har man sendt Plasil til Bordeaux, mens forsvarskrumtappen Cruchaga har stoppet karrieren. Ganske interessant har man dog sikret sig gode breddespillere i venstrakanten Calleja og angriberen Aranda, mens man har styrket midtbanen med Camunas fra Recreativo.

Alt i alt peger faktorerne i den rigtige retning og med en bedre start uden adskillelige dommerfej,l bør mandskabet kunne holde sig ude af nedrykningsstriden i år.

Forsæsonen

Cádiz – Osasuna 1-1
Huesca – Osasuna 0-1
Osasuna – Rayo Vallecano 1-0
Parma – Osasuna 1-2
Isola Lori – Osasuna 1-5
Lazio – Osasuna 1-1
Real Sociedad – Osasuna 1-1
Real Unión – Osasuna 1-1
Real Murcia – Osasuna 0-0

 
Transfer

Ind: Calleja (Málaga), Aranda (Numancia), Camuñas (Recreativo)

Ud: Antonio Hidalgo (Zaragoza – lån slut), Sunny (Valencia – lån slut), Tiago Gomes (Benfica - loan period ended), Héctor Font (Valladolid), Javier Flaño (Numancia), Margairaz (Zúrich), Kike Sola (Numancia – lån slut), Echaide (Huesca - lån), Ezquerro, Cruchaga

Racing Santander

Klubfakta

Stadion: El Sardinero

Manager: Juan Carlos Mandia

Placering 2008/2009: Nr. 12
Statistik 2008/2009: 12-10-16 (49-48)
Hjemme: 5-8-6 (28-22)Ude: 7-2-10 (21-26)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 10-14

Sidste sæson

En imponerende indsats i 2007/08 gjorde, at Racing deltog i UEFA-cup’en for første gang i klubbens historie, men man røg tidligt ud og endte hurtigt i bunden af ligaen. Det viste sig hurtigt, at man stod med problemer i angrebet og derfor fik man fik hurtigt lejet den tidligere stjerneangriber og redningsmand Zigic i Valencia, der kom, så og scorede 13 kasser og derefter var nedrykning aldrig et emne.

Den foregående sæson havde El Sardinero været et fort, men i sidste sæson knep det gevaldigt at få vundet kampene. Faktisk viste holdet sig ligeså stærke på udebane, hvilket ikke mindst skyldes en rigtig stærk defensiv, der primært var bygget op omkring Garay og Marcano – ærgeligt er begge spillere væk til den nye sæson.

Denne sæson

Racing Santander har mistet flere af de bærende spillere over sommeren. eksempel Marcano, Jonathan Pereira, Garay, Valera og ikke mindst Zigic er taget videre, og den nyansatte træner Mandiá har dermed noget af et job at gøre med at få sammentømret et nyt velorganiseret mandskab. Forsvarsmæssigt har man hentet Morris og Torrejon, hvor specielt sidstnævnte er et fint indkøb. Angrebsmæssigt har man hentet Luis Garcia fra Atletico Madrid, der kæmper med at få gang i karrieren igen efter Liverpool.  Racing kæmper generelt med en svag økonomi og man har trods alt handlet pænt ind alt taget i betragtning.

Det største spørgsmål for verdiblancos til den nye sæson er hvem, der skal scorer målene? Skal det være Luis Garcia, ja, så skal spanieren et eller to gear op i forhold til Atletico-tiden. Ikke desto mindre har Racing stadig mange dygtige forsvarsspillere og en solid midtbane, så en ny sæson i La Liga bør ikke være i fare.

Forsæsonen

Tus Koblenz – Racing 1-0
RW Oberhausen – Racing 1-0
SC Cambuur – Racing 0-5
Real Oviedo – Racing 0-1
Real Unión – Racing 2-0
Napoli – Racing 1-1
Valladolid – Racing 0-1
Racing - Sporting 1-0

 

Transfer

Ind: Mandia- manager (Hércules), Sarmiento (Xerez – lån slut), Sepsi (Benfica - lån), Arana (Castellón), Crespo (Sevilla – lån), Morris (Panathinaikos - lån), Marc Torrejón (Espanyol), Pape Diop (Nàstic), Geijo (Levante), Luis García (Atlético Madrid)

Ud: Muñiz - manager (Málaga), Garay (Real Madrid – lån slut), Jonathan Pereira (Villarreal – lån slut), Valera (Atlético Madrid – lån slut), Luccin (Zaragoza – lån slut), Zigic (Valencia – lån slut), Gonçalves (Vitoria Guimaraes - lån), Marcano (Villarreal), Luis Fernández


Real Madrid

Klubfakta

Stadion: Estadio Santiago Bernabeu

Manager: Manuel Pelligrini

Placering 2008/2009: Nr. 2
Statistik 2008/2009: 25-3-10 (83-52)
Hjemme: 14-2-3 (49-29)Ude: 11-1-7 (34-23)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 1-2

 

Sidste sæson

Spillemæssigt var Real Madrid ikke nogen stor oplevelse, og træner Bernd Schuster fik sparket lige op til El Clasico i december, hvorefter Juande Ramos fik til opgave at redde æren for kongeklubben. Udover et nederlag til Barcelona i den efterfølgende El Clasico vandt Los Merengues 17 ud af de næste 18 kampe, indtil de blev revet midt over i et nyt El Clasico med et syngende 2-6-nederlag på Bernabeu.

Robben var en enorm succes og i mange kampe en ren én-mandshær, ligesom også Higuain havde en pæn sæson med 22 scoringer. Men omvendt kan man heller ikke have andet end ondt af både Schuster og Ramos, der slet ikke havde materiellet til rådighed til at kunne true Barcelona. Efter salget af Robinho inden sæsonen var der kun én reel kantspiller tilbage i Robben, hvilket ikke gjorde tingene nemt. Én rigtig god ting bragte sæsonen dog med sig, nemlig indkøbet af Lassana Diarra, der både udseende- og spillemæssigt ligner en spritny Makalele.

 

Denne sæson

Florentino Perez skulle ikke bruge lang tid tilbage præsidentsædet før endnu en ny Galacticos-periode kunne indfinde sig. Til forskel fra andre sæsoner under Perez’ ledelse har man dog aldrig oprustet så kraftigt som til den nye sæson, hvor man har spenderet over to milliarder på indkøb.

Langt om længe fik man fat i Ronaldo, Kaka droppede AC Milan til fordel for Bernabeu, ligesom Benzema og Xabi Alonso også er blandt de fire store stjerneskud hentet til den nye sæson.

Ligeså interessant i mine øjne er det, at man har hentet træner Manuel Pelligrini fra Villarreal, hvor han igennem en lang årrække har leveret solide resultater og fået manifesteret den gule ubåd i toppen. Han er i mine øjne den helt rigtige til jobbet, og systemmæssigt vil han kunne tøjle de mange offensive indkøb, da han ikke vil fravige sit koncept med to defensive midtbanespillere centralt.

Real Madrid har ikke sendt alt for mange spillere ud af klubben over sommeren. Cannavaro, Heinze og Huntelaar er de eneste fra startopstillingen, men alle er erstattelige. Det betyder også, at Real Madrid har den klart bredeste trup i Spanien, hvor det ligner en bænk med Higuain, Sneijder, Robben, Gago, M. Diarra, Van der Vaart, Van Nistelrooy osv.. Selvom alle øjne vil være placeret på Ronaldo og Kaka, så kan Benzema blive et kæmpehit med sit killerinstinkt og tunge afslutninger med begge ben – en oplagt topscorer i ligaen i mine øjne.

Los Merengues har haft en god preseason og spillet har set utrolig direkte og hurtigt ud. Hvis Real Madrid skal blive mestre skal Ronaldo slå til, men hvis han gør det, så bør holdet hente mesterskabet tilbage fra Katalonien.

 

Transfer

Ind: Pellegrini - manager (Villarreal), Garay (Racing Santander – lån slut), Kaká (AC Milan), Cristian Ronaldo (Manchester United), Raúl Albiol (Valencia), Granero (Getafe), Arbeloa, Xabi Alonso (Liverpool), Benzema (Lyon).

Ud: Juande Ramos - manager, Faubert (West Ham United – lån slut), Cannavaro (Juventus), Javi García, Saviola (Benfica), Codina, Dani Parejo (Getafe), Alberto Bueno (Valladolid), Schorch (Køln), Heinze (Olympique Marseille), Huntelaar (AC Milan), Michel Salgado (Blackburn Rovers), Agus (Córdoba - lån)

 

Sevilla

Klubfakta

Stadion: Sanchez Pizjuan

Manager: Manolo Jimenez

Placering 2008/2009: Nr. 3
Statistik 2008/2009: 21-7-10 (54-39)
Hjemme: 11-2-6 (28-20)Ude: 10-5-3 (26-39)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 3-6

 

Sidste sæson

2008/2009 blev sæsonen hvor den nye træner Sevilla-koryfæet Manolo Jimenez endelig fik sat sit fingeraftryk på holdet. Et totalt stilskifte fra sublim offensiv og vaklende defensiv blev udskiftet med en mere italiensk-orienteret spillestil med mange spillere bag bolden og kun offensive opgaver til de to kanter og to angribere. Klogt, måske – kønt, nej! Ikke desto mindre blev det den første sæson i nyere tid, hvor Sevilla faktisk var troværdige på udebane, men stik imod tidligere år var man også en skygge af sig selv på hjemmebane, hvor man havde mere end svært ved at sætte sig på kampene.

Luis Fabiano, der året forinden havde været glohed, slog ikke rigtig til og i hans fravær leverede Kanoute en imminent sæson. Herudover trådte også et nyt navn ind på den andalusiske scene, nemlig den lille dribler Diego Perotti, der længe holdt Diego Capel på bænken.

Sevilla leverede mere en stabil indsats i sidste sæson end en overbevisende, og til trods for den fine ligaplacering sæsonen igennem voksede presset på træner Jimenez flere gange pga. utilfredse fans. Præsident Del Nido holdt dog hånden over Manolo, og alle krav om hans afgang forstummede mod sæsonafslutning.

 

Denne sæson

Sevilla har som (altid) lavet en række fornuftige handler henover sommeren. Til højrebacken – hvor Konko ikke slog til - har man hentet Sergio Sanchez fra Espanyol, på midtbanen Zokora fra Tottenham og til angrebet Alvaro Negredo, der har scoret 32 mål i de seneste to sæsoner i Almeria. Specielt sidstnævnte ligner et røverkøb, hvor Real Madrid kun krævede 14 mio. euro for angriberen.

Forsæsonen har været fornuftig, men det er svært at se Sevilla overgå 3. pladsen fra sidste sæson. Holdet mangler stadigvæk noget kreativitet fra midtbanen, hvor man simpelthen ikke er boldstyrende nok. Herudover havde Sevilla flere gange marginer på deres side i sidste sæson, og spillet skal forbedres, hvis andaluserne skal gentage placeringen. Der er dog også mulighed for dette med nyindkøbene, og specielt hvis kanterne Navas, Capel, (Adriano) og Perotti har en god sæson i benene. Men mindre kan heller ikke gøre det for det ser ud til, at konkurrencen om tredjepladsen er skærpet til den kommende sæson.

 

Forsæsonen

Roteña – Sevilla 0-7
Conil – Sevilla 0-1
Sevilla – Juventus 1-2
Sevilla – Soengnam 0-0
Sevilla – Lyon 1-0
Chiclana – Sevilla 0-7
Mallorca – Sevilla 1-0
Palermo – Sevilla 1-0
Valencia – Sevilla 0-2
Deportivo La Coruña – Sevilla 0-1
Sevilla – Xerez 2-1

 

Transfer

Ind: Duda (Málaga – lån slut),  Zokora (Tottenham), Negredo (Real Madrid), Sergio Sanchez (Espanyol)


Ud: Mosquera (América de Mexico), Maresca (Olympiacos)

 

Sporting Gijon

Klubfakta

Stadion: El Molinon

Manager: Manuel Preciado

Placering 2008/2009: Nr. 14
Statistik 2008/2009: 14-1-23 (47-79)
Hjemme:
8-1-10 (24-37) Ude: 6-0-13 (23-42)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 14-18

Sidste sæson

Sporting overraskede de fleste såkaldte eksperter i sidste sæson og reddede med nød og næppe skindet med et point til nedrykning. Gijon startede ellers sæsonen med fem nederlag i streg og en målscore på 6-20. Dette fik man dog vendt om på, og til trods for Rojiblancos’ alt-eller-intet-stil var det nok til at overleve. Forsvaret var dog direkte håbløst sæsonen igennem, og holdet indkasserede næsten 80 scoringer i 38 kampe, mens der angrebsmæssigt blev vist fine takter fra frontløberne Mate Bilic og David Barral. Ganske prisværdigt var det, at træner Preciado til trods for både 1-6 og 1-7 nederlag til henholdsvis Barcelona og Real Madrid tidligt i sæsonen fastholdt sit 4-3-3-system.

Denne sæson

Sporting Gijon ser en ud til at komme styrket til den nye sæson. Ikke bare har holdet forstærket sig defensivt med den unge stopper Botia fra Barcelona, men man har også hentet den erfarrne midtbanespiller Rivera (tidligere Betis) ligesom den dygtige kant De Las Cuevas er kommet til fra Atletico Madrid.

Forsæsonen har vist gode takter, hvor man bl.a. har slået Athletic to gange ligesom man har spillet uafgjort med Birmingham. Ud fra træningskampene har man fået bedre styr på defensiven, men dette er også et must, hvis Sporting skal gøre sig nogle forhåbninger om en ny sæson i Spaniens bedste række.

 

Forsæson

Sporting - Sporting B 2-0
Gimnástic - Sporting 1-0
Athletic - Sporting 0-1
Portugalete - Sporting 0-2
Marino - Sporting 0-1
Birmingham - Sporting 0-0
Sporting - Athletic 2-0
Las Palmas - Sporting 1-3
Sporting - Numancia 0-0

 

Transfer

Ind: Rivera (Betis), Juan Pablo (Numancia), Arnolin (Vitoria Guimaraes), Miguel (Atlético Madrid), Alberto Botía (Barcelona B - lån)

Ud: Lafuente (Athletic Bilbao – lån slut), Raúl Cámara (Recreativo), Omar Hernández (Málaga B), Jorge (Nàstic - lån), Colin, Neru, Sergio Sánchez  

 

Tenerife

Klubfakta

Stadion: Heliodoro Rodriguez Lopez

Manager: José Luis Oltra

Placering 2008/2009 (Segunda): Nr. 3
Statistik 2008/2009: 24-9-9 (79-47)
Hjemme:
15-3-3 (49-21) Ude: 9-6-6 (30-26)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 18-20

Sidste sæson

Til trods for økonomiske problemer lykkedes det Tenerife at blive nummer 3 i Segunda og er tilbage i den bedste række i Spanien efter otte års dødvande i Segunda. Holdet har ellers stærke meritter på bagen, og man skal ikke længere tilbage end 1997, hvor holdet var i semifinalen i UEFA Cup’en.

Træner Oltra sikrede sig oprykningen via en offensiv spillestil, og den ultravigtige angriber Nino blev topscorer med hele 29 scoringer i Segunda. Samtidig nød man også stor gavn af den udlejede Sevilla-kant Alfaro, der både er driblestærk og hurtig, mens også keeper Aragoneses viste klasse på trods af et noget vakkelvornt forsvar.

 

Denne sæson

Den store oprustning er udeblevet pga. klubbens økonomiske problemer. Tenerife har kun hentet spillere ind til forsvar og midtbane. Román Martínez, der er lejet i Espanyol, viste i glimtvis klasse for Espanyol i sidste sæson og vil blive en nøglespiller i jagten for overlevelse. Godt nyt er endvidere, at det er lykkedes at genlåne Alfaro i Sevilla til den nye sæson. Ellers ser det ud til, at man kommer til at forlange endnu en supersæson af angriberen Nino, hvis overlevelse skal blive aktuel.

Forsæsonen har budt på meget varieret præstationer fra Teneife. Kun en enkelt sejr er det blevet til over et betydningsfuldt hold, mens man har indkasseret nederlag til både Elche og Real Sociedad. De manglende forstærkninger og den noget tvivlsomme form i preseason giver ikke megen håb for overlevelse. Hjemmebanen Heliodoro Rodriguez Lopez på Kanarieørene er stedet hvor pointene skal hentes, men alt andet lige ligner det altså en returbillet til Segunda Division.

Forsæsonen

Tenerife – Tenisca 3-0
Marino – Tenerife 1-5
Tenerife – Real Sociedad 0-1
Elche – Tenerife 4-1
Cartagena – Tenerife 3-1
Real Betis – Tenerife 0-2

Transfer

Ind: Bellvis (Valencia), Aitor Nuñez (Atlético Madrid B), Román (Espanyol - lån), Alfaro (Sevilla – lån)

Ud: Cendrós (Mallorca B – lån slut), Clavero (Cartagena), Iriome (Huesca - lån),Oscar Pérez, Cristo Marrero


Valencia

Klubfakta

Stadion: Mestalla

Manager: Unai Emery

Placering 2008/2009: Nr. 6
Statistik 2008/2009: 18-8-12 (68-54)
Hjemme:
12-4-3 (47-26)  Ude: 6-4-9 (21-28)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 3-6

 

Sidste sæson

Det blev en noget turbulent sæson for Valencia, der havde store problemer med at finde stabiliteten. Hjemme på Mestalle fungerede det i det store hele ganske fornuftigt, men på udebane kneb det gevaldigt og specielt i David Villas skadesperiode var man reelt harmløse væk fra Mestalla.

Valencia havde ellers fået en dygtig træner i Emery til sidste sæson, men mandskabet kom fra en lang krisetid under Koeman, samtidig med at klubben havde problemer med at udbetale lønninger i løbet af sæsonen, så alt i alt var sæsonens 6. plads nok acceptabel for en træner, der havde nok at gøre med at holde mandskabet fokuseret.

Venstrekanten Mata var et af højdepunkterne og havde en fremragende sæson, der endda også betød udtagelse til det spanske landshold, ligesom også Michael Laudrups gamle højrekant i Getafe, Pablo Hernandez, viste de første glimt af klasse på Mestalla i sæsonen. Den mest lysende stjerne var dog – som sædvanligt – ’El Guaje’ David Villa, der med sine 28 fuldtræffere gjorde sit til Valencias placering i top 6.

 

Denne sæson

På trods af store finansielle problemer har Valencia ikke solgt specielt voldsomt ud af stjernespillerne. Godt nok er landsholdsforsvaren Albiol røget til Real Madrid, mens også Curro Torres, Moretti, Morientes og Edu har forladt klubben.

Ikke desto mindre er det lykkedes at holde fast i Villa, Silva, Mata, Pablo og Joaquin, og nye ansigter til forsvarskæden er kommet til. Både Bruno, Dealbert og Mathieu ligner fornuftige køb til henholdsvis højreback, centralforsvaret og venstreback, mens man har forstærket sig på målmandsposten med Moya fra Mallorca.

Preseason har været respektabel, og man har bl.a. slået Arsenal. Holdet kan dog nyde godt af, at være kommet tidligt i gang med de betydningsfulde kampe, hvor man har mødt Stabæk to gange i Europa League-playoffs.

Jeg tror ikke, at en top-4-placering er umulig – specielt ikke for et hold, der gerne vil relancere sig selv i Spaniens absolutte top. Omvendt er der ikke kommet markante forstærkninger og til forskel fra eksempelvis Sevilla og Atletico Madrid ser truppen en smule tynd ud. Hvis stjernerne dog holder sig skadesfrie er alle muligheder til steder for en 4. Plads.

Forsæsonen

Den Haag – Valencia 1-4
Dortmund – Valencia 1-1
Valencia – Udinese 1-1
Werder Bremen – Valencia 2-2
Cardiff – Valencia 0-2
Man Utd – Valencia 2-0
Valencia – Arsenal 2-0
Valencia – Al Ain 1-1
Sevilla – Valencia 2-0
Cádiz – Valencia 2-1

Transfer

Ind: Dealbert (Castellón), Mathieu (Toulouse), Bruno (Almería), Moyà (Mallorca)

Ud: Raúl Albiol (Real Madrid), Moretti (Genoa - lån), Renan (Xerez - lån), Curro Torres (Nàstic), Morientes (Olympique Marseille), Hugo Viana (Sporting Braga - lån), Edu (Corinthians), Carleto (Elche - lån), Angulo.

Valladolid

Klubfakta

Stadion: Estadio José Zorilla

Manager: Mendililbar

Placering 2008/2009: Nr. 16
Statistik 2008/2009: 12-7-19 (46-58)
Hjemme:
8-5-6 (22-17) Ude: 4-2-13 (24-41)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 14-18

Sidste sæson

Valladolid var egentlig et frisk pust rigtig langt hen i sidste sæson. En rædselsfuld afslutning på sæsonen gjorde dog, at man blev indblandet i nedrykningsstriden, da man ikke magtede at vinde i de elleve sidste kampe. Hjemme på Jose Zorilla slog man faktisk hold som Sevilla, Atletico Madrid og Real Madrid, men var dog mindre effektiv mod de mindre hold.

Det altoverskyggende problem i sidste sæson var de manglende mål. Angribere var en mangelvare, og man måtte leje sig til en acceptabel angriber i svenskeren Henok Goitom fra Murcia, der dog også blev topscorer med ti scoringer. Herudover var kanterne Sesma og stortalentet Pedro Leon ganske stærke, men afslutningen på sæsonen fremhævede også nogle store kvalitetsmangler både på den centrale midtbane såvel som angrebsmæssigt.

Denne sæson

Det er svært umiddelbart at vurdere Valladolid til den nye sæson. Man har måtte sig farvel til den utrolige vigtige keeper Sergio Asenjo, der er taget til Atletico Madrid, men samtidig har man også hentet spændende ind til forsvaret i Cesar Arzo, midtbanespilleren Sisi (der havde et succesfuldt ophold i klubben i forrige sæson) såvel som angriberen Alberto Bueno i Real Madrid Castillo. Herudover er det lykkedes at holde fast i stjernen Pedro Leon, der har været rygtet til Atletico flere gange.

Der er mange nye spillere i klubben, og det har resultaterne også båret frugt af i forsæsonen. Blot to sejre er det blevet til, men hvis de mange nye spillere falder til, kan Valladolid godt snige sige uden om nedrykningsstriden. Det ligner dog højest sandsynligt en kamp for overlevelse, og en plads i den lavere halvdel i ligaen er det mest sandsynlige.

Forsæsonen

Íscar – Valladolid 2-5
Zamora – Valladolid 1-2
Ipswich – Valladolid 3-1
Leicester – Valladolid 1-0
Stockport – Valladolid 1-3
Stoke – Valladolid 2-2
Wolverhampton – Valladolid 0-2
Celta Vigo – Valladolid 1-0
Valladolid – Racing Santander 0-1
Rayo Vallecano – Valladolid 1-3

Transfer

Ind: Jacobo (Getafe – lån slut), Nauzet (Las Palmas), Héctor Font (Osasuna), Diego Costa (Atlético Madrid), Alberto Bueno (Real Madrid Castilla), Fabricio (Deportivo), Manucho (Manchester United), Pelé (Porto - lån), César Arzo, Marquitos (Villarreal), Sisi (Recreativo)

Ud: Aguirre (Lanús – lån slut), Goitom (Murcia – lån slut), Nano (Betis – lån slut), Sergio Asenjo (Atlético Madrid), Iñaki Bea, Oscar Sánchez (Murcia), Víctor (Cartagena), Vivar Dorado (Albacete), Jesús Rueda (Córdoba - lån), Kike (Salamanca), Alberto, Oldoni,  García Calvo 
 

Villarreal

Klubfakta

Stadion: El Madrigal

Manager: Ernesto Valverde

Placering 2008/2009: Nr. 5
Statistik 2008/2009: 18-11-9 (61-54)
Hjemme:
12-3-4 (33-25) Ude: 6-8-5 (28-29)
Forventet 2009/2010-placering: Nr. 4-6

Sidste sæson

Det blev lidt af en sæson på det jævne for Villarreal i sidste sæson, der synes tynget i ligaen af de mange vigtige opgør i Champions League. Ikke desto mindre var 5. pladsen acceptabel selvom man efterhånden er blevet så forvent i Valencia-forstaden, at kvalifika