Efter næsten præcist tre år som ekspert på Premier League siger Thomas Schyth "tak for denne gang" og leverer hermed sin sidste Premier League-optakt til BetXpert.

Alt godt kommer til en ende på et tidspunkt - således også for mig. Efter næsten tre år som ekspert for BetXpert har jeg valgt at stoppe. Det skyldes flere forskellige årsager. Jeg ønsker dog at melde dette ordentligt ud og leverer hermed min sidste ugentlige optakt til Premier League.

Helt kort, så vælger jeg at stoppe, da jeg bruger meget tid på analyser, artikler mm., og den tid, er jeg kommet frem til, kan bruges bedre/anderledes. Derudover skal det ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke synes kunde"servicen" på siden har haft acceptabel standard den seneste tid. En sidste faktor er, at BetXpert, grundet at man nu er en del af en større organisation, ikke i samme grad kan levere dybdeborende journalistik i alle tilfælde, og så ender vi med en side, jeg ikke længere ønsker at identificeres med - i hvert fald som ansat, for jeg kan næppe holde mig væk som bruger.

Således er der forskellige årsager til, at jeg nu vil bruge min tid på noget andet, omend man jo kan mene, at det næppe bliver et tab for hverken siden eller brugerne, med det resultat jeg har leveret i år.

Denne sidste optakt til Premier League bliver derfor ikke en af de lange. Spilforslagene, der har fulgt med hver eneste Premier League-kamp i denne og sidste sæson, vil i regnskabet i bunden af artiklen være opdateret fra seneste runde, men der vil ikke følge spilforslag med i denne optakt, så regnskabet skulle gerne være ordentligt afsluttet - med et lidt skuffende, men forventet samlet minus.

Med denne optakt ønsker jeg at sige et pænt farvel og samtidig en kæmpe tak til alle de brugere, eksperter, redaktører mm., der har beriget min tilværelse på siden enormt.

Jeg har fået fantastisk feedback, brugbar og konstruktiv kritik, spændende debatter, spændende udfordringer, oplevet succes og det modsatte, og alt sammen har givet mig en enormt masse. Derfor en enorm tak til alle - uanset om det er folk, der har været enige eller uenige med mig.

En ting, der dog ikke kommer til at ændre sig (markant i hvert fald), er mig selv. Det vil selvfølgelig også sige, at man fortsat er velkommen til at stille spørgsmål til mig, komme med kritik, kommentarer mm. enten i forum, PM, på mail eller Twitter.

West Ham - Tottenham

Spilles lørdag d. 23/11 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

To London-klubber, der begge er i krise tørner sammen her på London Stadium. West Ham er efter en god sæsonstart rendt ind i en række nederlag og svage resultater, mens Tottenham kun ser ud til at kunne vinde i Champions League.

Helt galt er det for Spurs på udebane, så måske det kan give håb for Hammers, der også vandt det seneste indbyrdes opgør.

Arsenal - Southampton

Spilles lørdag d. 23/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Endnu et opgør mellem to klubber i krise. Hos Arsenal er der tilsyneladende nogle interne problemer, og der har også været stigende røster om, at manager Emery snart ikke har mere snor at give af. Det har ledelsen i klubben dog afvist, så han har formentlig nogle flere runder til at vende skuden.

Hos Southampton har man nu leveret flere nederlag i træk, og selvom det også har været et svært kampprogram på det seneste, ændrer det ikke ved, at man er næstsidst i ligaen og skal til at hente point.

Bournemouth - Wolverhampton

Spilles lørdag d. 23/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Bournemouth er kommet flyvende fra start i sæsonen, men er på det seneste gået lidt i stå. Det er særligt tydeligt, at man har problemer mod mandskaber, der står meget defensivt, så man skal tage initiativet, mens man præsterer langt bedre mod offensivt indstillede hold.

Wolves har samme problem som Bournemouth - man er gode på omstillinger, men har svært ved at dominere kampe. Derfor kan det bestemt være en fordel for dem, at Bournemouth er på hjemmebane og derfor forventes at skulle være det mest offensive hold på banen.

Brighton - Leicester

Spilles lørdag d. 23/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Efter en imponerende række resultater senest fik Brighton ørerne lidt i maskinen senest, da Man Utd endelig ramte offensiv rytme. Det ændrer dog ikke på, at Brighton forsøger at spille frisk og fremadrettet, og det er meget beundringsværdigt for en klub af deres størrelse.

Problemet for Brighton her er, at man møder ligaens nr. 2 Leicester, der ser enormt stærke ud - særligt mod hold ,der har tendens til nogle gange at spille en smule naivt. Derfor ligner dette også et godt matchup for Leicester, der bare fortsætter med at imponere.

Crystal Palace - Liverpool

Spilles lørdag d. 23/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Palace overraskede meget i starten ved at hente mange point, men siden er man gået i stå i et program, hvor man har mødt mange tophold. Det var dog også en smule forventet, at det ville få en ende med de vilde resultater, for man har ift. præstationerne overpræsteret på resultater i starten af sæsonen.

Af samme grund er det næppe positivt, at man nu skal møde højtflyvende Liverpool, der kommer sprængfyldt med selvtillid efter at have slået deres nærmeste rivaler Manchester City i seneste kamp.

Matchuppet i kampen mod City favoriserede dog også Liverpool, der kunne spille på sin offensive speed, og det bliver næppe i samme grad aktuelt her, så måske Palace kan hente et par procenter på den konto.

Everton - Norwich

Spilles lørdag d. 23/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Everton så rigtig skidt ud i en periode, hvor det lignede et mindre mirakel, at manager Silva ikke blev fyret under seneste landskampspause. Nu har der så været landskampspause igen, og med en helt anden stemning i Everton efter man har fundet flotte resultater i de seneste kampe.

Holdet viser en markant forskel i intensitet ude og hjemme, og det samme gør sig gældende for Norwich, der af samme grund kan få det svært her.

Norwich er nemlig inde i en rigtig skidt periode, og deres lettere naive tilgang kan sagtens give dem store problemer mod et Everton-mandskab, der har masser offensiv kvalitet, når de rammer dagen.

Watford - Burnley

Spilles lørdag d. 23/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Kampen her kan blive rigtig interessant. Det er nemlig to mandskaber, der begge har været i en skidt resultatmæssig periode, men som i seneste runde leverede flotte sejre. Derudover er det også to mandskaber, der begge er meget defensivt orienterede, og som samtidig er fysisk stærke, så betyder det, at vi får en kedelig kamp, eller en kamp der bølger fra felt til felt. Jeg kunne faktisk godt have en tendens til at tro på det sidste i dette matchup, og derfor frister det lidt at gå mod hele markedet og alle normale argumenter og finde et overspil frem.

Man City - Chelsea

Spilles lørdag d. 23/11 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

Man City fik sig noget af en dukkert senest, da man tabte til mesterskabsrivalerne Liverpool. Man kan bl.a. se, hvor meget det har påvirket holdet, idet følelserne kogte over for Sterling, der på landskampssamlingen kom op at toppes med Gomez fra Liverpool. Nu venter så endnu en topkamp mod et særdeles formstærkt hold, og det bliver næppe en formsag for Citizens.

Chelsea er som nævnt i fremragende form, og har pt. seks sejre i træk i ligaen og skaber et hav af chancer i sine kampe. Det skal dog også med, at man har haft en lang periode mod nemmere modstander, og det bliver bestemt en helt anden sag her mod de forsvarende mestre.

Sheffield United - Man Utd

Spilles søndag d. 24/11 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Med resultaterne og præstationerne Sheffield har leveret denne sæson, burde man ikke blive overrasket over deres kampe, men det er nu svært ikke i hvert fald at blive imponeret. De spadserer fra den ene flotte overraskelse til den anden, og senest hentede man et flot point ude mod Tottenham.

Det er dog på hjemmebanen Bramall Lane, man har sine klart bedste præstationer - hvilket umiddelbart ikke lover godt for Man Utd.

Netop de Røde Djævle har haft en rigtig svær periode, men vendte i seneste runde tilbage til sejrene med tre point over Brighton. Selvom det næppe er nok til at overbevise mange, er det dog alligevel værd at hæfte sig ved, at Martial er tilbage på holdet, og der har i denne sæson været enorm forskel på holdets offensive output med ham på holdet og uden ham. Kan han og samarbejdet med Rashford være nøglen til succes for traditionsklubben?

Aston Villa - Newcastle

Spilles mandag d. 25/11 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Astron Villa har leveret overraskende flot i denne sæson, men måtte alligevel strække våben senest. Det var dog også en kamp, hvor man manglede talismanen Grealish, og på den front kommer landskampspausen nok ganske belejligt, da man så kan nå at få ham klar til opgøret her og dermed blive væsentligt forstærkede.

Newcastle var i stor krise i starten af sæsonen, men har holdt ved sin defensive tilgang, hvor man overlader næsten alt spil til modstanderne, og det har givet pote nu her, hvor man er inde i en periode med flere rigtig gode resultater.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Norwich - Watford 1 2,70 Tabt
Chelsea - Crystal Palace Chelsea -1,5 2,03 Vundet
Burnley - West Ham Under 2,5 mål 2,25 Tabt
Newcastle - Bournemouth Begge hold scorer: Nej 2,02 Tabt
Southampton - Everton Under 2,5 mål 1,96 Tabt
Tottenham - Sheffield United Under 2,5 mål 2,10 Vundet
Leicester - Arsenal 2,12 Vundet
Man Utd - Brighton Over 2,5 mål 2,05 Vundet
Wolverhampton - Aston Villa Under 2,5 mål 1,92 Tabt
Liverpool - Man City Over 3,0 mål 2,10 Vundet


Samlet for ugen: +0,40

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag denne sæson

Hitrate: 49 af 123
Units: -7,92
TBP: 94 %

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag siden starten af sæson 18/19

Hitrate: 253 af 541
Units: -10,29
TBP: 98 % ​