Tottenham har været skidt kørende i denne sæson, med cup-exit til miniputterne Colchester som lavpunkt. Måske kan der dog være et vendepunkt på vej for de liljehvide. Thomas Schyth har taget et nærmere kig på Spurs og alle de andre hold i denne ugentlige optakt.

Efter syv runder er meget, som man kunne have forestillet sig inden sæsonstarten, hvis man udelukkende kigger på stillingen. Liverpool og Man City er i gang med at stikke af i toppen af rækken og ser suveræne ud. Leicester ligner den stærkeste udfordrer til top 6.

Tottenham, Chelsea, Arsenal og Man Utd ligger meget tæt.

Newcastle, Aston Villa, Norwich og Brighton befinder sig i kamp om nedrykning.

Meget er som forventet, og "som det plejer", men alligevel er det ikke hele sandheden. Bl.a. er Spurs med i topkampen, men har spillet forfærdeligt og burde næppe have fået så mange point, sidste års 7. plads, Wolverhampton, har blot en enkelt sejr, Watford, der imponerede sidste sæson, er uden en eneste sejr og rækkens på papiret svageste hold Sheffield United driller alle hold, der tørner sammen med dem.

I seneste runde var der ikke de store overraskelser at spore, da de syv kampe med klare oddsmæssige favoritter endte med favoritsejre, mens de tre oddsmæssigt tætteste kampe endte uafgjort. Nogle gange er betting åbenbart så nemt som blot at kigge på det forventede...

Brighton - Tottenham

Spilles lørdag d. 05/10 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

Brighton er i problemer. De befinder sig i bunden af rækken, de forsøger at implementere et nyt system og en ny spillestil, og selvom det ofte er underholdendem har det ikke kastet mange point af sig denne sæson. Til kampen her har holdet desuden nogle fravær, men så kan man altid trøste sig over at skulle møde et formsvagt Tottenham-mandskab.

Tottenham har nemlig ikke set gode ud denne sæson. Der er ikke nok tempo i spillet, de skaber ikke nok chancer og laver store fejl i defensiven. Alligevel har de formået at hente 11 point, hvilket på den baggrund er fint.

I den seneste uge ramte Tottenham et foreløbigt lavpunkt, da man i ligacuppen blev slået ud af Colchester på straffespark. I weekenden skulle man så møde Southampton, hvor problemerne fortsattem da Tottenham allerede efter en halv time kom en mand i undertal.

Alligevel formåede holdet at rejse sig og spille en kamp med masser fight og tempo fremfor rytme og poleret spil. Man skabte desuden et rigtig flot kontramål med lækre pasninger og løb, og måske er det netop en hårdt tilkæmpet sejr på baggrund af teamwork, og at tingene går imod holdet, der kan vende deres sæson og få dem til at spille bedre end i starten.

Omvendt kan midtugen ændre på dette, for her rendte Tottenham ind i et forsmædeligt 2-7-nederlag til Bayern München. Det helt mærkelige ved den kamp var, at Tottenham faktisk var bedst og i forhold til spil og chancer burde have vundet - og det er ikke ofte, man kan sige det om en kamp, der ender i så solidt et nederlag. Kan man tage selve præstationen med i de fremtidige kampe, bør det dog se positivt ud for holdet.

Brighton - Tottenham: 2 til odds 2,00 hos Bethard (nu 2,02 hos Nordicbet)

Der har været små tegn den seneste uges tid på, at tingene er i bedring i Spurs, og begynder de at ramme niveau, kan de blive farlige for enhver. Omvendt er der ikke meget, der peger på forbedringer hos Brighton, der stadig har problemer med helt at vænne sig til den nye stil.

Burnley - Everton

Spilles lørdag d. 05/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Burnley fortsatte i sidste uge med at levere en præstation som man kender dem. De satsede på fysisk hårdt spil, dødbolde og omstillinger, og det gav pote da de fik to rigtige figthermål og et fint point på udebane mod Villa. I denne kamp kan vi igen forvente at se dem i deres defensivt, kompakte udgangspunkt.

Spørgsmålet er så, om Everton kan løse det? De har nemlig været rigtig svage til at producere chancer, men er til gengæld individuelt sårbare i defensiven. Senest spillede de en flot kamp, hvor de turde angribe Man City, men det var ikke nok til en sejr.

Burnley - Everton: Burnley +0 til odds 2,05 hos Bethard og Unibet

Burnley er solide i deres stil, og det kan Everton få problemer med at åbne. Samtidig er hold under Marco Silvas ledelse notorisk dårlige til at forsvare dødbolde, og det kan blive et problem mod et af de allermest fysisk stærke mandskaber i ligaen.

Liverpool - Leicester

Spilles lørdag d. 05/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Liverpool fortsætter deres suveræne stil og er nu oppe på syv sejre af ligeså mange mulige. Det interessante ved holdet denne sæson er, at man er yderst effektive, for spillet har bestemt ikke været prangende, og i seneste runde skulle der et kæmpe målmandsdrop til, før Liverpool kunne hente en smal sejr i en kamp, hvor Sheffield var uskarpe og ellers havde fine muligheder for at få point.

Leicester ser skarpe ud denne sæson, og det vidner deres imponerende 5-0-sejr over Newcastle også om. En kamp, hvor man var effektive i offensiven og tillod Newcastle 0,0 xG, hvilket må siges at være noget af et shutdown.

I kampen mod Newcastle måtte Leicester undvære deres stjerne, Maddison, men han kan forventes tilbage her, mens Liverpool har en chance for at få deres førstekeeper Alisson tilbage fra skade, der vil give dem et kæmpe boost.

Liverpool - Leicester: Leicester +1,0 til odds 2,18 hos Unibet (nu 2,25)

Leicester er skarpe på omstillinger og generelt et rigtig formstærkt mandskab, mens Liverpool endnu ikke er overbevisende i deres præstationer. Liverpool har desuden midtugekamp i Champions League, som de er tvunget til at prioritere, efter de tabte første gruppekamp.

Norwich - Aston Villa

Spilles lørdag d. 05/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Norwich led endnu et nederlag senest, og selvom man vil skyde skylden for de seneste nederlag på, at man har haft en stor mængde fravær, så ændrer det ikke på, at Norwich spiller en smule naivt og ikke har de bedste spillere, og at de laver individuelle fejl. Det er enormt underholdende, men nu skal holdet også til at have nogle flere point ud af det, hvis de ikke vil blive alt for dybt gravet ned i bundkampen.

Til kampen her er Norwich yderligere svækket. Udover de mange markspillere, der er ude, er førstekeeper Krul ligeledes skadet. I seneste kamp udgik så reservekeeper Fährmann også med skade, så nu er man nede på at skulle bruge tredjekeeperen.

Aston Villa har leveret nogle fine og solide præstationer denne sæson, og de er i særlig grad ført an af stjernen Grealish, der er allestedsnærværende i offensiven. Senest fik de et fint uafgjort resultat i en tæt kamp mod Burnley, og det skal der bygges videre på her, selvom de normalt er bedst på hjemmebane.

Holdene er begge oprykkere, og i sidste sæson, hvor de spillede i Championship, mødtes de to gange - begge gange med en 2-1-sejr til Norwich.

Norwich - Aston Villa: Under 3,0 mål til odds 1,95 hos Bethard (nu 1,96)

Selvom Norwich som udgangspunkt er et "overhold", og begge indbyrdes kampe sidste sæson havde præcis tre scoringer, er tingene anderledes her. Det er nemlig et regulært bundopgør mellem to oprykkere, der kender hinanden godt. Selvom det taktiske matchup taler for en chancerig kamp, kan der blive ændret til en smule mere forsigtig tilgang, og det kan give færre mål end forventet, og jeg synes, markedet overreagerer på keeper-situationen i Norwich.

Watford - Sheffield Utd

Spilles lørdag d. 05/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Managerskiftet i Watford så positivt ud, da man i første kamp efter skiftet fik point mod Arsenal. Siden har holdet så tabt 8-0 til City og 2-0 til Wolves, så de er i den grad kommet ned på jorden igen. Det er dog også to svære modstandere, og begge kampe var på udebane, så forudsætningerne for holdet er helt klar bedre her mod en svagere modstander og på hjemmebane.

Sheffield er sæsonens overraskelse - i hvert fald for mig - da de med et begrænset spillermateriale fortsætter med at imponere og spille op med de bedste. Senest gav man Liverpool kamp til stregen og havde fortjent point, men blev straffet af et stort målmandsdrop.

Hvad der er en smule interessant i forbindelse med droppet fra Henderson, var det efterfølgende interview med manager Wilder. Normalt når sådan noget sker, hører man managers bakke deres keepere 100 % op og forsøge at løfte deres humør igen, men Wilder er ikke altid, som folk er flest. Han udtalte i stedet, at unge Henderson skal lære at koncentrere sig mere i kampene, og at han forventer bedre redninger og præstationer fra ham - omend han dog udtalte, at målmandsdrop sker for selv de bedste.

Watford - Sheffield Utd: Sheffield +0 til odds 2,58 hos Bethard (nu 2,57)

Sheffield ser rigtig solide ud og kan nyde godt af, at Watford er tvunget en smule frem på banen på hjemmebane. Watford leverer fortsat store fejl i forsvaret, selvom det er et punkt, manager Flores gerne vil have er holdets stærkeste, og det tegner ikke godt inden et opgør mod et hold, der er gode til at skabe chancer.

West Ham - Crystal Palace

Spilles lørdag d. 05/10 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

West Ham har placeret sig flot i top 5 med sine resultater denne sæson, og spillet ser meget bedre ud end i sidste sæson, selvom man stadig har problemer i defensiven. Offensivt ser man dog ud til at have fundet et flot partnerskab i kvartetten Lanzini, Anderson, Yarmolenko og Haller, og så længe de kan holde sig skadesfri og få flere kampe sammen, kan de få et sammenspil, der kan true samtlige defensiver i ligaen.

For Crystal Palace var det særdedes positivt i seneste runde at se, at Zaha virker til at være i absolut top-spillehumør igen, efter han har haft en lidt rodet start på sæsonen med transferrygter mm. Han leverede en rigtig stærk præstation og bandt hele holdets offensiv sammen i sejren over Norwich, og det er med garanti en præstation, han vil forsøge at gentage her.

For West Ham var seneste kamp rigtig skidt, da man fik keeper Fabianski skadet. Han var en af ligaens allerbedste keepere i sidste sæson, og har også leveret stærkt i denne sæson, men nu har han fået en hofteskade, som man forventer holder ham ude flere måneder. Det er et stort tab for et hold, der til tider ser sårbare ud i defensiven, og reserven Roberto er slet ikke på samme niveau som Fabianski.

West Ham - Crystal Palace: Over 2,5 mål til odds 1,92 hos Unibet (nu 1,90 hos Bet365)

Begge mandskaber kan spille på deres styrker i offensiven, da West Ham gerne vil skubbe spillet langt frem og benytte deres kreative firkløver i front, mens Palace er bedst på omstillinger og kan sætte Zaha i scene overfor West Hams back Fredericks, der har tvivlsom defensive kvalitet.

Arsenal - Bournemouth

Spilles søndag d. 06/10 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

Arsenal spillede topkamp mandag mod Manchester United, og på udebane var uafgjort et fint resultat for holdet. De lod Man Utd styre begivenhederne og slog så selv til på omstillinger, hvor de var særdeles farlige, så på den front var opgøret en tæt affære.

Bournemouth leverede en flot præstation - særligt offensivt - mod West Ham senest, hvor de skabte rigtig fine chancer, og det har generelt været kendetegnende for holdet denne sæson, at de er virkelig dygtige offensivt, når de kan få lov at spille på omstillinger. Ved stillingen 2-1 havde man en kæmpe chance for at lukke opgøret, men effektiviteten svigtede, og så måtte man i stedet nøjes med et point, da West Ham scorede.

I opgøret her har Arsenal lidt nogle ulemper, idet de spiller Europa League torsdag aften, og da man er sårbare overfor omstillinger og her møder et virkelig kontrastærkt hold. 

Arsenal - Bournemouth: Over 1,5 mål  i 1. halvleg til odds 2,04 hos Bethard (nu 2,09 hos Cashpoint)

Begge mandskaber er rigtig stærke offensivt, men har problemer med at lukke af bagude. Matchuppet taler også til begge holds offensive styrker, så det kan blive et underholdene opgør fra start til slut.

Man City - Wolverhampton

Spilles søndag d. 06/10 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

Man City roterede en smule på holdet i seneste runde, hvor bl.a. Mahrez og Jesus gik ind i startopstillingen. Det betød dog ikke det store med holdets kvalitet i bredden, for Jesus scorde et flot mål, og Mahrez var banens bedste offensive spiller med sit drive og spillehumør i en kamp, hvor man slog Everton fuldt fortjent. Det er dog fortsat tankevækkende for holdet, at de har problemer defensivt, hvilket selvsagt er forstærket af, at de mangler holdets to bedste midterforsvarerer.

Wolves kom endelig fra land i sæsonen med holdets første sejr, da man slog Watford, der så til gengæld er eneste tilbageværende hold i ligaen uden sejr. I midtugen skal Wolves endnu engang i aktion i Europa League, og det har indtil videre i sæsonen været noget, man har meget svært ved at håndtere.

Man City - Wolves: Begge hold scorer til odds 2,20 hos Unibet (nu 2,33)

City ser voldsomt stærke ud og skaber chancer på stribe, mens Wolves ikke ser så solide ud defensivt som sidste sæson. Til gengæld skaber holdet stadig fine chancer - særligt på omstillinger - og mod et svækket og svagt udseende City-forsvar bør de kunne skabe sig nogle fine muligheder.

Southampton - Chelsea

Spilles søndag d. 06/10 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

Southampton har spillet mange tætte kampe denne sæson og gjorde det også senest mod Tottenham. Holdet har ikke været helt skarpe nok foran mål denne sæson, og de skulle også bruge et målmandsdrop og et rødt kort til Tottenham, før seneste kamp blev rigtig tæt. Alligevel endte de med nederlag, og det var tydeligt efter kampen, at manager Hasenhüttl ikke var tilfreds med holdets præstation en mand i overtal så lang tid.

Chelsea er begyndt at se rigtig skarpe ud, og de seneste runder har de skabt et hav af store, fine chancer. Senest var det nærmest et mirakel, at man ikke scorede mere end de to mål, det blev til mod Brighton, men der er bestemt særdeles fine tegn at spore hos Lampards tropper.

Chelsea bokser stadig med en del skader i truppen, og det kan godt være et problem, når de i midtugen skal spille Champions League også.

Southampton - Chelsea: 2 til odds 1,90 hos Unibet

Chelsea ser rigtig formstærke ud, og kan de fortsætte de offensive takter, bør de kunne true Southamptons tunge forsvar.

Newcastle - Man Utd

Spilles søndag d. 06/10 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Newcastle blev kørt over af Everton i seneste runde, omend det først rigtig gik galt, efter de i 1. halvleg var kommet en mand i undertal og bagud med et enkelt mål. I anden halvleg faldt holdet så helt sammen og endte med et ganske voldsomt resultat på 5-0 til Leicester. Holdet fortsætter med at være tro mod spillestilen uden boldbesiddelse, og spørgsmålet er, om det snart vil fungere for dem, eller om man skal overveje noget andet.

Man Utd pressede senest godt på i deres topkamp mod Arsenal, men måtte alligevel nøjes med uafgjort efter en flot VAR-kendelse (efter dårligt linjevogterarbejde). United har den seneste tid haft rigtig mange skader, men flere af spillerne er så småt vendt tilbage til holdet og bringer noget styrke. Noget, holdet også har brug for, da man i midtugen spiller Europa League og ikke har den bredeste trup.

Ligesom i opgøret mod Leicester senest ser det ud, som om Newcastle er nødt til at gå væk fra deres femmandsforsvar, da begge venstre backs er skadede, og man derfor har behov for Dummet (der har spillet i midten) på backen. Det bliver interessant at se, om det giver noget positivt for holdet. På midtbanen er man også ramt, da både Shelvey og Hayden er ude, men kan Longstaff finde den form, han havde mod slutningen af sidste sæson, bør det ikke blive en stor svækkelse.

Newcastle - Man Utd: Under 2,5 mål til odds 1,81 hos Unibet (nu 1,74)

Man Utd er klart bedst i det offensive spil, når de kan spille hurtigt og på omstillinger. Det bliver svært mod et defensivt Newcastle-mandskab, der til gengæld selv kan blive lukket ned offensivt, da store Maguire i Uniteds forsvar bør kunne kontrollere Joelinton.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Shef. Utd - Liverpool Sheffield +1,5 1,87 Vundet
Aston Villa - Burnley Burnley +0 2,28 Void
Bournemouth - West Ham 1 2,55 Tabt
Chelsea - Brighton Chelsea -1,5 2,38 Vundet
Crystal Palace - Norwich 1 2,00 Vundet
Tottenham - Southampton Tottenham -1,5 2,23 Tabt
Wolverhampton - Watford Over 2,5 mål 2,08 Tabt
Everton - Man City Over 3,5 mål 2,20 Vundet
Leicester - Newcastle Under 2,5 mål 1,80 Tabt
Man Utd - Arsenal Arsenal +0 2,28 Void


Samlet for ugen: +0,45

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag denne sæson

Hitrate: 27 af 73
Units: -8,19
TBP: 89 %

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag siden starten af sæson 18/19

Hitrate: 231 af 491
Units: -10,56
TBP: 98 %