Leicester tangerede i seneste runde Premier League-rekorden for største sejr og har spillet sig flot ind i toppen af rækken. Kan stimen fortsætte for dem, og hvad skete der ellers af interessante ting i seneste runde? Dette har Thomas Schyth taget et kig på sammen med et blik på den kommende rundes kampe og selvfølgelig spilforslag til dem.

I seneste runde så vi en rekord fra Southampton og Leicester, der tangerede den største sejr i ligaen, da Foxes tog en sejr på 0-9. Derudover var der endnu engang masser debat om VAR. I indledningen til seneste runde fik jeg nævnt, at VAR i denne sæson ikke havde dømt et eneste straffespark - og det reagerede dommerholdet i England så på ved at dømme hele to af slagsen via VAR. Det har dog ikke fået debatten til at forstumme, og i øjeblikket går snakken mest på, at tilskuerne ikke får noget at vide om, hvad der sker i VAR-rummet, og derfor ofte sidder med en følelse af ikke at vide, hvad der sker.

Den følelse skal vi som bettere dog ikke sidde med, så endnu engang følger en gennemgang af den kommende rundes kampe, hvor der for de enkelte hold også kigges på, hvad der var interessant i seneste runde.

Bournemouth - Manchester United

Spilles lørdag d. 02/11 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

Bournemouth havde inden forrige runde ikke formået at holde buret rent i denne sæson, men har nu klaret denne opgave hele to gange i træk. Til gengæld har man heller ikke selv formået at score, og det er straks mere bekymrende for et mandskab, der normalt ellers er stærke i offensiven.

Senest mod Watford skulle man tage initiativ og viste her med alt tydelighed, at de er mest komfortable i stilen med omstillinger. Så snart de fik mulighed for at ramme Watford på omstillinger, blev de farlige, men i det etablerede spil havde de det sværere. Derfor kan det være en fordel for dem at møde et storhold som Man Utd her, der vil forventes at skulle være offensive.

Efter en række svage resultater og masser snak om krise hentede Man Utd i forrige runde uafgjort mod topholdet Liverpool og vandt så senest en fin sejr over Norwich. For Man Utd var det særligt interessant, at Martial var kommet tilbage efter en skade, og han leverede et rigtig fint samarbejde med Rashford i offensiven, der ser lovende ud for den kommende tid for holdet.

På den negative side viste Young igen sine begrænsninger ift. forsvarsspil, og manager Solskjær må virkelig håbe, at den normale back Shaw snart er klar.

I midtugen spiller Man Utd storkamp i ligacuppen mod Chelsea, og det er bestemt et opgør, der kan tage noget fokus fra kampen her.

Bournemouth - Man Utd: Over 2,5 mål til odds 1,83 hos Unibet

Det er et opgør mellem to tempofyldte mandskaber, der normalt er garant for masser mål i begge ender. Det kan sagtens blive et opgør, hvor der bliver skabt omstillinger på omstillinger, og det vil i så fald forventeligt give en del chancer.

Arsenal - Wolverhampton

Spilles lørdag d. 02/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Arsenal skuffede stort senest mod Crystal Palace, hvor man foran 2-0 endte med kun at få uafgjort med fra opgøret. I efterspillet til kampen har der dog ikke været snakket så meget om resultatet, men mere om midtbanemanden Xhaka. Han er (var?) anfører på holdet, og han blev efter en ringe indsats skiftet ud. På vej ud buhede fansene af ham, og han kvitterede med at lave negative fagter og råbe skældsord tilbage mod dem. Næppe en opførsel, man forventer hos holdets anfører, og noget kubben har sagt, de vil tage en snak med ham om.

En anden interessant ting ved Arsenal er, at det er lidt svært at gennemskue deres stil. De har normalt været offensive, boldbesiddende og kreative, men til gengæld svage defensivt. Det har man så forsøgt at imødekomme ved at spille mere defensivt og satse på hurtige omstillinger, men samtidig vil man gerne beholde lidt af det gamle. Det giver udefra set et rodet udtryk, hvor man vakler lidt mellem det ene og det andet og aldrig ser rigtig komfortable ud i deres kampe.

Wolves fik lidt skuffende uafgjort mod Newcastle senest, men selvom man ikke fik tre point, må det være glædeligt for holdet, at man nu er oppe på fem ubesejrede kampe i træk i ligaen. På den ene side kan man sige, at det stadig ikke er godt nok, fordi man har mødt en række svage hold på det seneste, omvendt kan man tage det positivt, fordi man faktisk normalt præsterer bedst mod topholdene.

Wolves har en ulempe til opgøret her, da man fortsat har tvivl om to af de tre faste centerbacks, men til gengæld kan man måske have en lille fordel i, at Arsenal skal spille topkamp i ligacuppen mod Liverpool i midtugen, hvor Wolves har noget nemmere modstand.

Arsenal - Wolverhampton: Wolves +0,5 til odds 2,20 hos Mr Green

Wolves har et rigtig fint matchup her, hvor man kan tvinge Arsenal frem på banen, og derefter kan spille sin foretrukne stil med hurtige omstillinger.

Aston Villa - Liverpool

Spilles lørdag d. 02/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Aston Villa leverede faktisk en flot indsats senest mod Man City - særligt i 1. halvleg. Alligevel var overmagten for stor, og man endte med et forventet nederlag, men det er næppe noget, der fjerner selvtilliden fra et oprykkerhold i god form.

Liverpool vendte tilbage til rækken af sejre med tre point over Tottenham. Holdet virker meget svingende i sine præstationer, men til gengæld enormt stabile i resultaterne. I midtugen spiller man så topkamp mod Arsenal i ligacuppen, og det er et opgør, der nok betyder mere for dem end Aston Villas cupkamp mod Wolverhampton.

Liverpool har fortsat tvivl om forsvarsspiller Matip, og reserven Lovren virker ikke ligeså stabil, mens det er værre for Aston Villa, at man har tvivl om holdets talisman Grealish. Han er dog en hårdfør ung mand, så mon ikke han bliver klar til kampen.

Aston Villa - Liverpool: Liverpool -1,5 til odds 2,05 hos Bethard

Aston Villa ser gode ud, men har det ofte rigtig svært mod hold, der leverer et godt presspil, og i den henseende er Liverpool nogle af de bedste. Den fart Liverpool spiller med, når de rammer niveau, bør være for meget for Birmingham-mandskabet.

Brighton - Norwich

Spilles lørdag d. 02/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Brighton kan glæde sig over, at man i seneste kamp havde fået den skadede offensivstjerne Trossard klar nok til en bænkplads. Han blev også skiftet ind, og han var med det samme toneangivende i deres offensive spil mod Everton, hvor man hentede en sen og vigtig sejr. Er han først helt klar til en hel kamp, bør holdets offensiv stortrives med dette.

Norwich har de seneste kampe registreret deres problem med naivt, offensivt spil, og de har reageret ved at tage en offensiv midtbanespiller ud og sætte en mere defensivt orienteret ind. Det har givet en smule mere stabilitet - omend man fortsat er sårbare overfor de dygtige offensive mandskaber.

Norwich har fortsat en masse fravær, som man generelt har lidt under denne sæson, men værst er det, at keeper Krul blev skadet i seneste runde efter nogle fantomredninger, og reserven Fahrmann er ligeledes skadet. Det efterlader holdet uden kvalitetskeeper til opgøret her, medmindre man får en af dem klar. Brighton har til gengæld ingen nye fravær og kan som nævnt glæde sig over, at Trossard er tilbage.

Brighton - Norwich: Under 2,5 mål til odds 2,20 hos Bet365

Begge mandskaber har tendens til at være offensive og spille mange overkampe i starten af  sæsonen, men jeg synes ikke, oddset har rettet sig, efter Norwich er begyndt at blive en del mere defensive. Der er fravær, der kan spille ind, men det kan også gå til den gode side og skabe endnu mere defensiv stabilitet hos Norwich.

Manchester City - Southampton

Spilles lørdag d. 02/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

I seneste runde fik Fernandinho fra Man City rødt kort på et tidspunkt, hvor kampen var afgjort, så det virkede ikke specielt iklogt. Det er endnu værre, fordi han nu har karantæne i kampen her mod Southampton, og det betyder, at man endnu engang skal rokere i et fraværsramt midterforsvar.

Southampton var på den trælse side af en målfest, da de blev kørt over 9-0 af Leicester, i en kamp hvor man fik et tidligt rødt kort. Det har bl.a. betydet, at spillerne efter kampen donerede deres løn til et godt formål, da de ikke mente, de havde fortjent den.

De to klubber her mødtes faktisk så sent som i tirsdags i Carabao Cuppen, hvor begge stillede med en del reserver, og hvor Man City kørte en sikker sejr hjem. Vil det samme ske her?

Man City - Southampton: Man City -3,0 til odds 2,21 hos Bethard

Man City ser meget stærke ud og skaber masser af chancer. Særligt på hjemmebane virker man voldsomme, mens Southampton har store problemer generelt.

Sheffield United - Burnley

Spilles lørdag d. 02/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Sheffield er enormt stabile denne sæson, og det virker til, at alle hold kan få problemer med deres system. I de seneste fem kampe har man blot tabt en enkelt - til Liverpool - mens man bl.a. har slået Arsenal. Et uafgjort resultat senest ude mod West Ham er bestemt også godkendt, så man bør gå ind til opgøret her med masser af tro på tingene.

Burnley har lidt et par nederlag i træk nu, og senest var det formstærke Chelsea, der gav dem en over nakken. Det er derfor på tide at vende stimen, og et opgør mod netop Sheffield er måske ikke det værste. Taktisk kan det nemlig give Burnley en fordel, da de forventeligt vil overlade initiativet til Sheffield, der er bedst på omstillinger.

Ingen af mandskaberne har nye fravær, og vi kan derfor få et tempofyldt og spændende opgør.

Sheffield Utd - Burnley: Burnley +0,25 til odds 2,04 hos Bethard

Sheffield er stærke og solide, men er også bedst på omstillinger. Dem får de næppe mange af mod Burnley, og i et forventet tæt og målfattigt opgør skal der ikke meget til at tippe et resultat over til udeholdet.

West Ham - Newcastle

Spilles lørdag d. 02/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

West Ham formåede ikke at tage sejren senest over Sheffield Utd, men dominerede spillet og skabte fine chancer. Det i sig selv er positivt, for normalt er man bedst til at skabe chancer på omstillinger, men her fik man vist, at man også kan i etableret angrebsspil. Den negative side af seneste kamp er, at man ikke vandt, og det betyder, at man faktisk ikke har vundet en ligakamp i måneden oktober siden 2016. En statistik, der formentlig er præget af varians og tilfældigheder, men ikke desto mindre meget kuriøst.

Newcastle fortsætter med ikke at imponere i hverken spil eller resultater, men uafgjort i seneste runde mod stærke Wolves er ganske godkendt. 

Newcastle har nogle fravær i forsvaret, og på midtbanen har Longstaff karantæne efter rødt kort, mens West Ham fortsat er uden deres førstekeeper Fabianski.

West Ham - Newcastle: Under 2,5 mål til odds 1,98 hos Unibet (nu odds 1,99 hos Nordicbet)

West Ham er stadig bedst til at skabe chancer på omstillinger, men mod det mindst boldbesiddende mandskab i rækken får man næppe mange af dem. Det kan give et låst opgør uden de store chancer.

Watford - Chelsea

Spilles lørdag d. 02/11 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

Watford er fortsat uden sejre i denne sæson, efter man fik uafgjort senest. En del af grunden virker til, at man under Flores spiller uden angribere. Man har i stedet to normale kantspillere/kreative midtbanespillere i angrebet, og selvom det kan være godt i nogle opspilssituationer, mangler man ofte nogen, der tager de rigtige løb i feltet, og derfor kommer man aldrig rigtig frem til chancer.

Chelsea stortrives for tiden med fremragende form og gode præstationer. Man er særligt skarpe til at levere et meget aggressivt presspil, som modstanderne har svært ved at håndtere. I seneste runde stemplede indkøbte Pulisic så ind med et hattrick, der gør, at man står med et stort luksusproblem i offensiven, hvor mange af holdets spillere præsterer flot, og på midtbanen havde Kovacic og Jorginho et blændende samarbejde, der gjorde, at savnet af Kante ikke var så udpræget, som man kunne have frygtet.

Watford kan se frem til at have Capoue tilbage på midtbanen i denne kamp, og det er et stort plus for dem.

Chelsea spiller onsdag aften et stort opgør i ligacuppen mod Man Utd, der kan tage noget fokus fra kampen her, og i den kommende midtuge står det igen på Champions League. Watford-kampen kommer således i et presset kampprogram, og det kan sagtens få betydning for holdet.

Watford - Chelsea: Chelsea -1,0 til odds 2,21 hos Bethard

Chelsea rammer rigtig god form, har god bredde og et godt presspil. Watford er meget mere svingende, og i et opgør mellem top og bund bør oddset være lavere på Chelsea.

Crystal Palace - Leicester

Spilles søndag d. 03/11 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

Palace lykkedes med at lave et comeback senest mod Arsenal og er i rigtig stærk form denne sæson. Det samme kan i den grad siges om Leicester, der maltrakterede Southampton 9-0 senest. Leicester har lagt sig på 3. pladsen i ligaen, hvilket nok er højere, end hvad de fleste havde forventet, men man er det hold -  udover Man City og Liverpool - der har præsteret mest solidt og stabilt mod både tophold og bundhold, så på den front kan man sagtens argumentere for, at de er den største mesterskabstrussel mod Liverpool og Man City.

Ingen af mandskaberne har nye, nævneværdige fravær, og i midtugen stillede Leicester med et halvt reservehold mod Burton i ligacuppen, og man bør derfor ikke været trætte til kampen her.

Crystal Palace - Leicester: 2 til odds 2,15 hos Bethard (nu odds 2,25 hos Betfair Sportsbook)

Så længe Leicester spiller så solidt og stabilt, som de gør lige nu, vil det være særdeles farligt at gå imod dem. Markedet virker ikke til endnu at kategorisere dem som et tophold, hvilket, jeg synes, er en fejl, og det giver nogle fornuftige odds på dem.

Everton - Tottenham

Spilles søndag d. 03/11 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Det er bestemt ikke to sprudlende mandskaber, der tørner sammen her. Everton var efter stor krise endelig kommet ovenpå med flot spil og en sejr i forrige runde, men tabte så til Brighton senest, og det fik igen krisesnakken til at blusse op.

Nu skal man så møde Tottenham, der bestemt heller ikke er godt kørende, og det er særligt positivt for Everton, at skulle møde dem på hjemmebane. Everton er nemlig normalt rigtig stærke på Goodison, mens Tottenham ikke har vundet på udebane i ligaen siden januar.

Tottenham leverede senest godt tempo og fint spil mod Liverpool i store perioder, men tabte fortjent kampen, da man overlod for meget initiativ til udeholdet.

På fraværsfronten skal Tottenham undvære Rose der har karantæne efter fem gule kort, mens Everton i midtugen fik forsvarsspiller Mina yderligere skadet, og derfor er svækkede i defensiven.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Southampton - Leicester 2 2,35 Vundet
Man City - Aston Villa Begge hold scorer ikke 1,86 Vundet
Brighton - Everton Over 2,5 mål 2,10 Vundet
Watford - Bournemouth Under 2,5 mål 2,40 Vundet
West Ham - Sheffield United Begge hold scorer ikke 2,18 Tabt
Burnley - Chelsea 2 1,77 Vundet
Newcastle - Wolverhampton Newcastle +0 2,10 Void
Arsenal - Crystal Palace Arsenal -1,5 2,20 Tabt
Liverpool - Tottenham Liverpool -1,5 2,38 Tabt
Norwich - Man Utd Over 3,0 mål 2,07 Vundet


Samlet for ugen: +3,55

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag denne sæson

Hitrate: 41 af 103
Units: -5,87
TBP: 94 %

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag siden starten af sæson 18/19

Hitrate: 245 af 521
Units: -8,24
TBP: 98 %