I seneste runde slog Man City endnu en rekord, og Liverpool fortsatte deres uovervindelige stime. Hvordan vil det gå i denne runde, og er der værdi at finde? Thomas Schyth har kigget kampene efter for at finde svaret.

I seneste runde blev Man City det hurtigste hold til at komme foran 5-0 i Premier Leagues historie, da de kørte Watford over og havde lukket opgøret, inden det rigtig var startet.

Liverpool fortsatte til gengæld deres imponerende dominans med endnu en sejr, så de efter seks runder har gjort rent bord.

I de første seks runder i ligaen har der været scoret et snit på 2,93 mål pr. kamp. Det er en smule mere end i sidste sæson, hvor snittet for sæsonen var 2,82 mål pr. kamp. Er det ren varians, eller skal vi finde svaret i, at flere af de nedre rangerende mandskaber er blevet mere offensivt indstillede end sidste sæson?

Sheffield Utd - Liverpool

Spilles lørdag d. 28/09 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

Med en svag indsats og blot et enkelt skud på mål i udekampen mod Everton formåede Sheffield alligevel at tage en flot sejr og fortsætte den fine sæsonstart de har fået.

Liverpool leverede endnu en professionel indsats og hentede en stærk udesejr over Chelsea. De var bestemt ikke det dominerende mandskab og var nok lidt heldige med at få alle point, men det føjer bare endnu et kapitel til historien om deres store kynisme og effektivitet denne sæson.

Begge hold har midtugekamp i Carabao Cuppen, hvor Liverpool umiddelbart har den bredeste trup til at kunne håndtere et presset kampprogram, men til gengæld fik holdet deres offensive profil Mane skadet, så han er tvivlsom til opgøret her.

Sheffield Utd - Liverpool: Sheffield +1,5 til odds 1,87 hos Unibet (nu 1,90 hos Nordicbet)

Sheffield har en solid organisation, og Liverpool risikerer at skulle undvære både Mane og Origi i offensiven med skader.
Liverpool har desuden ikke set overbevisende ud på udebane denne sæson.

Aston Villa - Burnley

Spilles lørdag d. 28/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Aston Villa må være skuffede inden dette opgør, da man i seneste runde var en mand i overtal og foran to gange, men alligevel endte med at tabte 3-2 til Arsenal. 

Burnley leverede til gengæld en typisk, solid, defensiv indsats mod Norwich og tog en vigtig hjemmesejr.

Der er ikke de store fravær til opgøret her, men det skal blive yderst interessant at se, hvilket af holdene der ønsker at tage initiativet i kampen.

Aston Villa - Burnley: Burnley +0 til odds 2,28 hos Unibet (nu 2,23 hos Bethar)

Burnley ser ud til at have et rigtig fint matchup i opgøret her, samtidig med at Villa bliver forstyrret i deres forberedelser af et tricky Carabao Cup-opgør i midtugen.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Bournemouth - West Ham

Spilles lørdag d. 28/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Bournemouth har med et par flotte sejre i træk sikret sig en imponerende placering som nr. 6 i ligaen. Det er yderligere imponerende, når man tænker på, at holdet hele sæsonstarten har været ramt af et hav af langtidsskader.

På en placering lige over Bournemouth finder vi West Ham, der har gang i et rigtig flot resultatmæssigt run. Siden deres nederlag i åbningskampen mod Man City har de ikke tabt, og den seneste sejr over Man Utd må give holdet masser af selvtillid.

Matchuppet her er interessant, fordi begge mandskaber er bedst og farligst, når de spiller på omstillinger, men samtidig ikke har noget imod at forsøge at tage initiativet og være boldbesiddende. Hvem kommer til at åbne sig mest, og hvilken type kamp vil det give?

Bournemouth - West Ham: 1 til odds 2,55 hos Nordicbet (nu 2,54 hos Bethard)

Bournemouth kan få et rigtig fornuftigt matchup her, og selvom West Hams resultatmæssige form er god, har præstationerne ikke været på samme høje niveau.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Chelsea - Brighton

Spilles lørdag d. 28/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Chelsea har haft det svært i sæsonstarten med at finde noget stabilitet i præstationerne, men med fem mål mod Wolves i forrige kamp og en flot offensiv præstation mod Liverpool senest kan det tænkes, at de er ved at finde den kreativitet, der skal til som tophold.

Brighton dominerede senest spillet mod Newcastle (hvem gør ikke det denne sæson?), men formåede ikke at udnytte sine chancer, og så måtte de nøjes med et point.

Det betyder, at Brighton trods fint spil ikke har hentet en sejr siden åbningsrunden mod Watford, og i midtugen har man et svært opgør i Carabao Cuppen, så der er bestemt elementer, der får det til at se svært ud for Brighton i dette opgør.

Chelsea - Brighton: Chelsea -1,5 til odds 2,38 hos Bethard (nu 2,33)

Chelsea ser ud til at have ramt noget positiv, offensiv form på det seneste, og mod Brighton, der gerne vil være fremadrettet, kan de få held med deres presspil til at skabe store chancer.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Crystal Palace - Norwich

Spilles lørdag d. 28/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Palace hentede senest et fint point hjemme mod Wolves, hvor man blev hjulpet godt på vej af en masse brændte chancer fra udeholdet, der derudover kom en mand i undertal mod slutningen. Af samme grund var det en kæmpe skuffelse, at Wolves i undertal udlignede Palace' føring med det allersidste spark i overtiden.

Norwich kom i seneste runde ned på jorden igen efter deres overraskende sejr over Man City med et nederlag til Burnley, hvor deres lettere naive tilgang blev udstillet af hjemmeholdets kynisme.

Norwich har en ulempe til opgøret her, idet de har en masse vigtige spillere fraværende (ligesom i de seneste to runder), mens Palace ingen nævneværdige fravær har.

Crystal Palace - Norwich: 1 til odds 2,00 hos Bethard (nu 2,03 hos Nordicbet)

Norwich kan endnu engang få problemer med deres offensive, underholdende og lettere naive tilgang, når de igen her møder et yderst kontrastærkt mandskab. De mange fravær hjælper bestemt heller ikke Canaries.

Tottenham - Southampton

Spilles lørdag d. 28/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Tottenham er et ganske stærkt hold - men i øjeblikket ikke på udebane. Senest blev det til et 2-1-nederlag mod Leicester - selvom præstationen godt kunne have fortjent mere. Det betyder, at den seneste udesejr for holdet kom mod Fulham i januar, og man er således gået de seneste ni udekampe i Premier League med syv nederlag og to uafgjorte.

Southampton havde lige ramt en rigtig fin periode med flotte resultater, inden man i seneste runde løb ind i en svag indsats og et tilhørende nederlag til Bournemouth.

I midtugen spiller Southampton mod sine ærkerivaler fra Portsmouth i Carabao Cuppen, og selvom det forventeligt bliver et brag for tilskuere og fans at se South Coast Derby, så er det næppe positiv forberedelse til en udekamp i ligaen.

Tottenham - Southampton: Tottenham -1,5 til odds 2,23 hos Nordicbet (nu 2,25 hos Bethard)

Tottenham ser stærke ud hjemme, og det er primært på udebane, de har problemer. Southampton kan desuden være distraheret i optakten af et vigtigt lokalopgør.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Wolverhampton - Watford

Spilles lørdag d. 28/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Wolves dominerede deres seneste kamp, men kom bagud og kunne se det hele blive endnu sværere, da de kom en mand i undertal mod slutningen. Alligevel overlevede de flere chancer til modstanderne, da de satsede fremad banen og kunne tage en sen udligning og dermed et vigtigt point.

Tilbage står dog stadig et indtryk af, at man har store problemer med at balancere mellem liga og Europa League denne sæson, og holdet har endnu ikke hentet en sejr i ligaen.

Efter Watford hentede deres tidligere manager Flores til klubben, fik man straks et positivt resultat med 2-2 mod Arsenal. Man kom dog yderst hurtigt ned på jorden igen i seneste runde, hvor Man City satte dem eftertrykkeligt på plads helt fra start og endte med at tage en knusende 8-0-sejr.

I midtugen spiller begge mandskaber Carabao Cup, og mens Wolves formentlig kører fuld turnover, kan Watford måske godt finde på at stille et stærkt mandskab, da Flores tidligere har leveret et flot cuprun med klubben.

Wolverhampton - Watford: Over 2,5 mål til odds 2,08 hos Unibet (nu 2,05 hos Nordicbet)

Begge mandskaber er som udgangspunkt målfattige hold, men i dette matchup kan man forvente en masse direkte spil fra begge sider, og det kan enten blive helt tamt eller enormt underholdene. 

I seneste sæson spillede man over linjen i to af tre indbyrdes opgør, og selvom Watford har skiftet manager, er stilen ikke markant anderledes.

Everton - Man City

Spilles lørdag d. 28/09 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

Everton har skuffet i denne sæson, hvor en 14. plads slet ikke er godt nok, efter man har haft et overkommeligt startprogram. Senest blev det til endnu et skuffende nederlag hjemme mod Sheffield, og selvom man dominerede og havde fortjent sejren, så endte fans med at vende holdet ryggen og forlade stadion før tid.

Man City leverede en rekordindsats i seneste runde, da man de i 1. halvleg var foran 5-0 og endte med at knuse Watford 8-0. Det var en flot respons fra seneste udekamp, hvor man overraskende tabte til Norwich, og selvom præstationerne på udebane ikke ser solide ud som hjemme, er man store favoritter her.

Begge hold har en udekamp i ligacuppen i midtugen, hvor man kan forvente at se en del reserver i aktion. Interessant er det dog stadig, at Man City har deres to bedste forsvarsspillere skadet, og hvordan de løser den situation mod et omstillingsstærkt Everton-hold.

Everton - Man City: Over 3,5 mål til odds 2,20 hos Bethard

Man City er offensivt enormt imponerende og bør kunne drive gæk med det tunge Everton-forsvar.

Everton er ikke imponerende i offensiven, men det skyldes også, at de har haft svært ved at skabe kampene mod kompakte hold. I et opgør som dette, hvor de kan spille på omstillinger mod et fraværsramt forsvar, bør de have fine muligheder for at komme til chancer.

Leicester - Newcastle

Spilles søndag d. 29/09 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Et flot comeback og en 2-1-sejr senest over Tottenham (ganske vidst lidt ufortjent) fortsætter den flotte start, Leicester har fået på sæsonen og gør, at de indtil videre lever op til titlen som det hold, der har bedst chance for at udfordre "The Big Six".

Newcastle ser til gengæld ud til at være seriøse nedrykningskandidater med en placering nær bunden og en spillestil, hvor man overlader alt spil og chancer til modstanderne. Senest fik man ganske vidst et godkendt 0-0 mod Brighton, men det er i den type hjemmekampe, man skal hente sejre, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at overleve i rækken.

De to mandskaber har allerede mødtes en gang denne sæson, da Leicester spillede sig videre i Carabao Cuppen på straffespark.

En ting, der kan få stor betydning her, er, at Maddison fik et hårdt slag på anklen senest og af samme grund er tvivlsom til kampen her. Hvis han er ude, er det et ganske stort tab for Leicester, da han har været deres offensive omdrejningspunkt hele sæsonen.

Leicester - Newcastle: Under 2,5 mål til odds 1,80 hos Bet365

Leicester er bedst offensivt, når de kan spille på omstillinger, men det bliver næppe muligt mod et af rækkens mest defensive mandskaber. Hvis Leicester desuden mangler deres største kreative force, Maddison, kan de få svært ved at skabe chancer, mens deres defensiv bør være stærk nok til at kunne begrænse Magpies.

Man Utd - Arsenal

Spilles mandag d. 30/09 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Storkamp i vente på Old Trafford. Et traditionsrigt opgør, hvor man med det samme drages tilbage til 90'ernes store slag og rivalisering mellem klubberne her og i særdeleshed deres ikoniske managers, Sir Alex Ferguson og Arsene Wenger.

Tiderne er dog nogle andre nu, og de to mandskaber er ikke længere de seriøse bejlere til placeringerne som nr. 1 og 2, men i stedet er man en del outsiderne, der kæmper om Champions League-placeringer.

De to mandskaber havde forskellige oplevelser i seneste runde, hvor Man Utd tabte efter en yderst sløj indsats mod West Ham, mens Arsenal i to omgange kom bagud og allerede i 1. halvleg var en mand i undertal - men alligevel fik vendt kampen til en sen sejr.

Fælles for de to tophold her er også, at de faktisk er bedst offensivt, når de kan få lov at spille på omstillinger, så hvilket af mandskaberne skal tage teten her?

Under de respektive managers mødtes holdene to gange på Arsenal's hjemmebane i sidste sæson, hvor de vandt en kamp hver. Det opgør, Man Utd vandt, var i FA Cuppen, hvor begge stillede stærkt op.

Arsenal har et problem på højre back, hvor Bellerin endnu ikke er klar efter sin langtidsskade, og hvor Maitland-Niles i seneste runde fik rødt kort. Det betyder, at man kan stå uden normal back i opgøret her, men værre ser det nu alligevel ud for De Røde Djævle.

De har nemlig fortsat Pogba, Martial. Shaw og Greenwood tvivlsomme, mens Rashford blev skadet i seneste kamp og næppe bliver klar til opgøret her. Det betyder, at man kan ende med at skulle stille et hold uden en regulær angriber, og hvordan løser den norske styrmand den situation?

Manchester United - Arsenal: Arsenal +0 til odds 2,28 hos Unibet

De to mandskaber ser meget jævnbyrdige ud. Arsenal har fordel af, at United har rigtig mange potentielle fravær, men omvendt har de en ulempe i, at de normalt er svage på udebane.

Alt i alt virker opgøret så tæt, at jeg går med underdoggen her.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Southampton - Bournemouth Bournemouth +0,25 2,15 Vundet
Southampton - Bournemouth Under 3,5 kort 2,00 Tabt
Leicester - Tottenham Leicester +0 2,23 Vundet
Burnley - Norwich 1 2,00 Vundet
Everton - Sheffield Utd Sheffield +1,0 1,70 Vundet
Man City - Watford Begge hold scorer 2,05 Tabt
Newcastle - Brighton X 3,20 Vundet
Crystal Palace - Wolverhampton 2 2,70 Tabt
West Ham - Man Utd West Ham +0 2,65 Vundet
Arsenal - Aston Villa Arsenal -1,5 2,12 Tabt
Chelsea - Liverpool 2 2,00 Vundet


Samlet for ugen: +4,93

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag denne sæson

Hitrate: 23 af 63
Units: -8,64
TBP: 86 %

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag siden starten af sæson 18/19

Hitrate: 227 af 481
Units: -11,01
TBP: 98 %