Liverpool har ikke længere vundet alle ligakampe i sæsonen, og Bournemouth og Norwich har begge fået et clean sheet. Mange ting er ændret, men der er ikke ændret på, at Thomas Schyth endnu engang er klar med en optakt til Premier League og spilforslag til samtlige kampe i runden.

Liverpools sejrsstime kom til en ende i lokalbraget mod ærkerivalerne fra Man Utd i seneste runde, men det var nu ikke meget, forfølgerne kunne hente på deres forspring, der er oppe på flotte seks point. Derudover var seneste runde endnu engang præget af kontroverser omkring VAR. I Tottenhams kamp gav VAR ikke straffespark til Watford, da det ellers så ud, som om Vertonghen klart fældede Deulofeu i feltet, og senere kom der forkert VAR-meddelelse på storskærmen, da Dele Allis scoring blev anerkendt - til stor forvirring for spillere, fans og tilskuere.

I forhold til VAR havde mange inden sæsonen forventet at indførelsen af systemet ville føre til flere straffespark og mål. Dette i særdeleshed da man så hvor mange straffespark VAR dømte ved seneste VM-slutrunde. Realiteten er dog her efter ni spillede runder, at VAR ikke har dømt et eneste straffespark i sæsonen, men til gengæld har annulleret flere mål. Således kan noget tyde på, at den måde, man bruger systemet på i England, i hvert fald ikke er med til at give flere mål eller straffespark.

Et kriseramt Spurs-mandskab leverede endnu en skuffelse, men vandt til gengæld overbevisende i Champions League i midtugen. Er det signal om, at man er ved at finde sit niveau? Norwich og Bournemouth spillede 0-0, selvom det er to mandskaber, der normalt ikke kan holde modstanderne fra fadet, og er det så et tegn på, at de er ved at have løst deres defensive problemer? Everton leverede en god kamp med fart i offensiven, der kan være tegn på bedre spil fra deres side og måske en afværget krise, og Man City viste, at man godt kan vinde og holde nullet, selvom man spiller uden midterforsvar.

Premier League fortsætter med at levere underholdning og overraskelser, og næste runde bliver næppe en undtagelse.

Southampton - Leicester

Spilles fredag d. 25/10 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Southampton er skidt kørende, men i seneste runde fik man uafgjort mod Wolves hvilket bestemt er acceptabelt. Holdet kan glæde sig over at have en rigtig skarp angriber for tiden i Danny Ings, der har scoret i de seneste fire kampe i træk.

Leicester fortsætter med at se rigtig gode ud og formår at spille godt, både når man skal forsvare og levere omstillinger, men også når man skal angribe og kontrollere kampene. Holdet ligner mere og mere et top 6-mandskab.

Southampton - Leicester: 2 til odds 2,35 hos Bwin (nu 2,40 hos Nordicbet)

Leicester ser rigtig stærke ud i alle facetter af spillet, og manager Rodgers viser taktisk snilde i kampene, så man hele tiden fremstår proaktive. Southampton er til gengæld dårligt kørende, og uden sejr i de seneste fire ligakampe.

Man City - Aston Villa

Spilles lørdag d. 26/10 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

City overraskede i seneste runde, hvor de var plaget af skader. De stillede nemlig med to midtbanespillere som centerforsvar - og det fungerede faktisk rigtig fint. De holdt nullet og havde en klar fordel i disse to spilfordelere i opspillet, der var i stand til at bryde kæder mm. med deres skarpe pasninger. Til denne kamp er de normale midterforsvarer Stones og Otamendi formentlig klar igen, men spørgsmålet er, om de kan spille sig på holdet?

Villa er nu på to sejre i træk - selvom de senest blev hjulpet godt på vej af, at Brighton var en mand i undertal det meste af kampen. De har formået at hente gode point mod de øvrige forventede bundhold, og det bliver afgørende i kampen mod nedrykning.

I dette opgør har City en lille ulempe, i at de skal jonglere med Champions League i midtugen også.

Man City - Aston Villa: Begge hold scorer: Nej til odds 1,86 hos Unibet (nu 1,83 hos Nordicbet)

Aston Villa ser særdeles afhængige ud af Grealish på midtbanen, som er manden alt deres offensive spil går igennem. I en kamp mod en særdeles løbestærk midtbane som Citys, kan han dog få svært ved at komme til, og det kan hæmme Birmingham-mandskabets chanceskabelse.

Brighton - Everton

Spilles lørdag d. 26/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Efter choksejren over Spurs kom Brighton ned på jorden igen senest, hvor man med et tidligt rødt kort gjorde det svært for sig selv og endte med at tabe på et mål i kampens allersidste minut. Nu skal man løfte sig igen, og da holdet har vist sig markant bedre hjemme end ude, er dette ikke en umulig opgave - heller ikke selvom man mangler midtbanemanden Mooy, der er ude med karantæne.

Everton har været i dyb krise, og mange var forundrede over, at man fastholdt manager Silva henover landskampspausen. Det var dog måske det rigtige valg, for med en del ændringer i offensiven fik han senest holdet til at spille hurtigt og god fodbold, og man vandt fortjent over West Ham.

Brighton - Everton: Over 2,5 mål til odds 2,10 hos Unibet (nu Nordicbet)

Begge mandskaber vil som udgangspunkt gerne være meget offensive, og Everton fik senest vist en offensiv frem, der har potentiale til at levere fart og chancer.

Watford - Bournemouth

Spilles lørdag d. 26/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Watford er i krise og vinder bestemt ikke mange kampe. Faktisk ikke en eneste har man vundet denne sæson. Uafgjort mod Tottenham senest var dog særdeles acceptabelt, omend man med rette kan føle sig snydt for sejren, da Tottenham i hvert fald begik et straffespark som ikke blev givet - heller ikke af VAR. Man stod defensivt og kompakt hele kampen - noget der ligner en tendens under den nye manager.

Bournemouth havde senest et rigtig fint matchup, men leverede en enormt kedelig omgang fodbold med Norwich og endte derfor med et point. Kan man lokke Watford lidt frem på banen, kan det se godt ud for holdet, men lykkes det ikke, kan det blive endnu en langgaber her.

Watford - Bournemouth: Under 2,5 mål til odds 2,40 hos Unibet (nu 2,30)

Matchuppet her ligner en ganske målfattig affære, da Watford er meget defensive, og Bournemouth stort set kun kan skabe chancer hvis modstanderne går frem på banen.

West Ham - Sheffield United

Spilles lørdag d. 26/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

West Ham leverede en enormt uinspireret gang fodbold senest ude mod Everton og skal vise meget mere vilje, løbevillighed og kvalitet her på hjemmebane, hvis man skal kunne true Sheffield United.

Sheffield fortsatte til gengæld deres flotte sæsonstart i mandagskampen, hvor man formåede at slå selveste Arsenal. Man ligner et hold, der kan have et taktisk godt matchup mod mange mandskaber i rækken - også mod West Ham. Faktisk er Sheffield United det mandskab, der sammen med Liverpool har lukket færrest mål ind.

West Ham - Sheffield United: Begge hold scorer: Nej til odds 2,18 hos Unibet (nu 2,20 hos Betfair)

Begge mandskaber virker rimelig solide i defensiven og er ikke alt for vilde med at tage initiativet. Selv hvis et af mandskaberne kommer foran, kan det blive svært for modstanderne at levere et ordentligt presspil.

Burnley - Chelsea

Spilles lørdag d. 26/10 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

Burnley rendte senest ind i et nederlag til stærke Leicester, men leverer god fight og tætte dueller i alle deres kampe. Hjemme ser de desuden solide ud med tre sejre af fire mulige og kun et nederlag til Liverpool.

Chelsea ser rigtig, rigtig gode ud for tiden og præsterer virkelig stærk, offensiv fodbold. Man skaber masser chancer og tager også en masse sejre - hele fem i træk. Man har mødt flere defensive mandskaber og formået at skabe chancer alligevel med de mange unge drenge på holdet, så Burnley bør ikke være noget, der skræmmer. Til gengæld skal holdet spille Champions League i midtugen, og det kan sagtens fjerne fokus fra kampen her.

Burnley - Chelsea: 2 til odds 1,77 hos Bethard

Chelsea ser rigtig stærke ud for tiden og ligner et regulært topmandskab. Et sådan hold giver sjældent 1,70+ mod et mandskab som Burnley.

Newcastle - Wolverhampton

Spilles søndag d. 27/10 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

Magpies leverer godt nok ikke meget underholdning under Steve Bruce. Senest tabte man til Chelsea uden at skabe noget som helst, i gennemsnit har man blot bolden 37 % af tiden, og man har blot scoret fem mål. Hvis resultaterne er fine er det ikke et stort problem, men det er de ikke, og man befinder sig under nedrykningsstregen.

Wolves har forbedret sin resultatmæssige form de seneste mange runder, men faldt en smule til jorden igen senest, da man hjemme blot fik uafgjort mod Southampton. Det var et opgør, hvor Southampton lod dem tage initiativet, og endnu engang var det tydeligt, at det er svært for holdet at håndtere. Det kan være et skidt tegn, når man nu skal på besøg hos rækkens mindst boldbesiddende mandskab. Derudover har man også Europa League i midtugen, hvilket især i starten af sæsonen hæmmede holdet.

Newcastle - Wolverhampton: Newcastle +0 til odds 2,10 hos Bethard (nu 2,09)

Newcastle har et fint matchup her - eller rettere: Wolves har et skidt matchup. Derudover har Wolves ulempe af Europa League i midtugen, og at man skal til en rigtig svær udebane, hvor Newcastle normalt præsterer rigtig god fight.

Arsenal - Crystal Palace

Spilles søndag d. 27/10 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Arsenal skuffede senest med nederlag mod Sheffield United, men på udebane var det næsten, hvad man kunne forvente af holdet. Hjemme er man straks markant mere overbevisende, og det vil glæde holdet, at man har angriber Lacazette helt klar.

Til gengæld skal man lige finde en måde at håndtere Europa League i denne midtuge på.

Crystal Palace har været ganske imponerende denne sæson og befinder sig på en aktuel 6. plads i ligaen. At man senest tabte til Man City er ingen skam, men i mange af deres kampe i sæsonen har de været heldige med at få point og sejre, så man kan ikke lade være at undre sig over, om det vil vende på et tidspunkt.

Arsenal - Crystal Palace: Arsenal -1,5 til odds 2,20 hos Bet365 (nu 2,31 hos Bethard)

Ligeså svage Arsenal ser ud på udebane, ligeså dygtige virker de hjemme på Emirates, og på et tidspunkt må heldet for Crystal Palace slippe op.

Liverpool - Tottenham

Spilles søndag d. 27/10 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Liverpool fik endt deres sejrsstime senest uden Salah i rivalopgøret mod kriseramte Man Utd. Otte sejre og en uafgjort er dog stadig nok til, at man er i spidsen af ligaen med seks point ned til nærmeste forfølger.

En kuriøs detalje fra kampen mod Man Utd: Den 19. oktober 2013 (altså næsten præcist 6 år siden kampen her) spillede Southampton ude mod Man Utd og var bagud 1-0 indtil det 85. minut, hvor en hvis Adam Lallana sendte en udligning i kassen - ved at prikke den det sidste stykke over stregen. 

Da Liverpool i denne weekend derfor var bagud 1-0 mod United, var det oplagt at skifte Lallana ind i slutningen af kampen - og i 89. minut gentog han så succesen fra 2013 ved at sende udligningen i kassen - ved at prikke bolden det sidste stykke over stregen.

Denne gang er Liverpool på hjemmebane, når man tager imod endnu et kriseramt tophold.

Krise er nemlig næsten en underdrivelse for, hvordan det ser ud i Tottenham i øjeblikket. Et katastrofalt nederlag til Brighton skulle man komme sig over senest mod bundproppen Watford, men det formåede man heller ikke og endte med kun at få uafgjort - i en kamp man sagtens kunne have tabt.

Et topopgør som dette er normalt noget, hvor begge mandskaber er maksimalt opsatte, og det kan måske minimere betydningen af form?

I forhold til form kan det være, Tottenham skal sætte deres lid til Dele Alli. Han har ikke haft det nemt i en lang periode, men i seneste runde startede han for første gang inde i denne sæson og var en af de Spurs-spillere, der sagtens kunne være sin indsats bekendt. Han har også fortalt, at han for at imødegå sin egen og holdets krise er begyndt at træne mere og længere, og at han har ansat en personlig diætist og en mentaltræner. Det kan være, det er noget, der er ved at bære frugt - og måske noget resten, af Spurs-mandskabet skulle prøve?

Liverpool - Tottenham: Liverpool -1,5 til odds 2,38 hos Unibet (nu 2,53 hos Bethard)

Liverpool ser rigtig stærke ud på hjemmebane, mens Tottenham er inde i en elendig periode på udebane. Liverpool-manager Klopp har desuden normalt et godt tag på Pochettinos London-mandskab.

Norwich - Manchester United

Spilles søndag d. 27/10 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Norwich har det ikke nemt med sine mange fravær, og det blev ikke nemmere, da man i løbet af kampen senest mod Bournemouth fik skadet den sidste af sine reelle midterforsvarere. Derfor kan det måske også undre, at Norwich og Bournemouth - de to eneste mandskaber, der inden sidste runde endnu ikke havde holdt målet rent i denne sæson - endte med at spille 0-0.

Man Utd fik måske pustet lidt liv i sig efter en særdeles kriseramt periode, da man senest fik uafgjort i rivalopgøret mod førerholdet Liverpool. Sådanne resultater og præstationer kan godt være noget, der får sparket et hold igang - og det er i særdeleshed noget, Man Utd har brug for efter en sæsonstart, hvor man befinder sig på 14. pladsen i ligaen.

Norwich - Man Utd: Over 3,0 mål til odds 2,07 hos Bethard (nu 2,09)

Begge mandskaber er som udgangspunkt offensive og bør have et fint offensivt matchup her, da Man Utd er skarpe på omstillinger, og Norwich vil genre angribe på hjemmebane.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Everton - West ham West Ham +0,25 2,25 Tabt
Aston Villa - Brighton Brighton +0 2,21 Vundet
Bournemouth - Norwich Bournemouth -1,0 2,35 Tabt
Chelsea - Newcastle Under 3,0 mål 1,91 Vundet
Leicester - Burnley Leicester -1,0 1,92 Void
Tottenham - Watford Under 3,0 mål 1,99 Vundet
Wolves - Southampton Over 2,5 mål 2,10 Tabt
Crystal Palace - Man City Over 3,5 mål 2,10 Tabt
Man Utd - Liverpool Liverpool -1,0 2,29 Tabt
Sheffield Utd - Arsenal Sheffield +0,5

1,98

Vundet


Samlet for ugen: -0,91

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag denne sæson

Hitrate: 35 af 93
Units: -9,42
TBP: 90 %

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag siden starten af sæson 18/19

Hitrate: 239 af 511
Units: -11,79
TBP: 98 %