De to med afstand bedste mandskaber i Premier League tørner sammen for første gang i sæsonen, og Thomas Schyth har taget både denne og alle de øvrige ni af rundens kampe under lup.

Endnu en runde er overstået, og som det har været kutyme i denne sæson i ligaen har det givet endnu mere anledning til at snakke om VAR og hvordan det bliver benyttet i ligaen. Lang ventetid, fans, der ikke får info om, hvad der foregår, tvivlsomme kendelser og manglende ensrettet linje mm. gør, at der er stor utilfredshed med systemet, og det har nu ført til, at klubberne skal mødes med overdommer Riley for at tale om, hvad man kan gøre fremadrettet.

Der kommer dog ikke til at ske nogen ændringer inden denne runde, hvor der er lagt op til et kæmpe brag søndag aften mellem førerhundende Liverpool og Manchester City. Kan Liverpool tage et afgørende skridt i mesterskabskampen, eller åbner City på ny en intens sæson mellem de bedste af de bedste?

Norwich - Watford

Spilles fredag d. 08/11 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Et absolut bundbrag spilles her fredag aften, når de to nederst placerede klubber tørner sammen. Norwich har fire nederlag i de seneste fem kampe, mens Watford endnu ikke har formået at hente en sejr i ligaen. 

Norwich har i en længere periode været hårdt ramt af skader, men det ser endelig ud til at være et overstået kapitel for klubben med kun nogle få spillere væk her. Watford har ligeledes en begrænset fraværsliste og kan endda få Capoue tilbage, der har været ude de seneste kampe.

Jeg forventer, at Norwich får initiativet i kampen her, men spørgsmålet er, om det er godt eller skidt for dem? Watford er nemlig rigtig stærke på omstillinger, og her kan Norwich bestemt godt se sårbare ud.

Norwich - Watford: 1 til odds 2,70 hos Unibet (nu 2,73 hos Cashpoint)

Ingen af holdene er særligt gode, og selvom der godt kunne være et fint matchup for Watford her, så virker oddset alt for højt på et hjemmehold i en kamp mellem et par rimelig jævnbyrdige hold. Norwich har desuden fået en hel del af deres vigtige spillere tilbage fra skader og kan således stille i næsten stærkeste.

Chelsea - Crystal Palace

Spilles lørdag d. 09/11 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

Klubberne her tørner sammen, efter Chelsea i midtugen leverede et voldsomt comeback mod Ajax i Champions League, i en yderst vanvittig kamp.

Begge mandskaber er ganske formstærke, dog med plus til Chelsea der virkelig ser stærke ud - særligt fremad banen har man held til at skabe mange store chancer i kampene, og det er et godt udgangspunkt for at kunne levere et positivt resultat.

Crystal Palace er mere defensivt solide og pragmatiske i deres spillestil end Chelsea, og kan de få held til at sætte Zaha i scene her, kan de måske levere noget positivt.

For Chelsea er det klart en ulempe, at man har fået tvivl om den vigtige midtbanespiller Barkley, mens Jorginho har karantæne. Derudover er der også tvivl om den offensive profil Mount. Til gengæld kan man glæde sig over, at Kanté er tilbage i træning og måske kan starte her.

Palace har tvivl om en håndfuld spillere, men forventer at få dem alle - eller i hvert fald de fleste - klar til kampen, så de bør ikke for alvor være svækkede.

Chelsea - Crystal Palace: Chelsea -1,5 til odds 2,03 hos Nordicbet (nu 2,00 hos Bethard)

Chelsea virker bare skræmmende gode i øjeblikket med virkelig flot form, mens Palace også ligger godt til, men til gengæld også har været ganske effektive i flere af deres kampe.

Burnley - West Ham

Spilles lørdag d. 09/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

To meget formsvage mandskaber tørner sammen her, og begge kommer frisk fra en uinspireret indsats og et fortjent nederlag dertil. Det skal der ændres på i opgøret her, men hvem vil trække det længste strå?

Burnley vil formentlig stå langt tilbage på banen og forsvare og satse på, at dødbolde og omstillinger kan give dem sejren. West Ham har mange kreative spillere, der burde kunne udnytte at få initiativet, men det er næppe sikkert, for de har ofte problemer med at skabe chancer i etableret angrebsspil.

Der er ingen meldinger om nye fravær hos de to mandskaber, og således kan man forvente, at de vil komme med fuldt fokus på kampen og en gennemført indsats.

Burnley - West Ham: Under 2,5 mål til odds 2,25 hos Nordicbet (nu 2,20)

Begge mandskaber er fysisk stærke og kan måske begrænse hinanden på dødbolde, mens West Hams offensiv kan få svært ved at skabe store chancer mod et kompakt og disciplineret mandskab.

Newcastle - Bournemouth

Spilles lørdag d. 09/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Newcastle kan ikke skabe chancer, spiller defensivt og laver ingen mål - Lige indtil i seneste runde hvor man skabte et hav af kæmpe chancer mod West Ham og fortjent tog en flot sejr - og sagtens kunne have scoret mange flere end de tre mål, de fik.

Bournemouth, der til gengæld er kendt for offensivt spil, tempo og målrige kampe, har nu spillet tre kampe i træk i ligaen, som tilsammen har indeholdt et enkelt mål. 

Begge mandskaber virker til at have fokus på defensiven denne sæson og satser stærkt på hurtige omstillinger. Hvis begge mandskaber står rimelig dybt, bliver der dog næppe mange kontraer eller bolde, man kan løbe i dybden på, og så kan det godt gå hen og blive kedeligt - medmindre vi får en tidlig åbning.

Der er ingen nævneværdige, nye fravær på holdene, og således bør begge komme i absolut stærkeste.

Newcastle - Bournemouth: Begge hold scorer: Nej til odds 2,02 hos Unibet (nu 2,05 hos Betfair Sportsbook)

Begge mandskaber er bedst på omstillinger, men det bliver der næppe mange chancer for at udnytte i et opgør, hvor begge hold gerne vil stå kompakt. Derfor kan det blive svært at åbne opgøret, og hvis et af holdene endelig kommer foran, kan det blive svært for modstanderne at skabe chancer den anden vej.

Southampton - Everton

Spilles lørdag d. 09/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Med en flot indsats senest på udebane mod Manchester City fik Southampton løftet sig lidt efter 0-9-afklapsningen i forrige runde mod Leicester. Southampton stod meget defensivt kompakt mod City, og det lykkedes dem faktisk at begrænse hjemmeholdet og frustrere dem mere, end de fleste hold lykkes med, så kan man tage den organisering med videre, kan det begynde at se markant bedre ud for holdet.

Everton hentede uafgjort mod Tottenham i et opgør, der mest vil blive husket for en mærkelig VAR-linje, samt en kvalmende modbydelig skade til Andre Gomes, hvis fod vendte den forkerte vej efter et uheldigt sammenstød med Tottenhams forsvarsspiller, Aurier.

Af samme grund er Gomes selvfølgelig ikke med i opgøret her, og det ser derfor slemt ud på midtbanen, for Everton da den anden midtbanemand Delph er skadet igen, efter han ellers lige var kommet tilbage til holdet.

Hvis Southampton tager forventninger om offensivt spil på hjemmebane til sig, kan vi få et yderst seværdigt opgør, men jeg tror mere på, at man vil forsøge det, der virkede mod Man City - nemlig at stå meget koncentreret og kompakt. Det vil i så fald give dem en fordel mod Everton, der i denne (og sidste) sæson ikke har været gode til at skabe chancer i etableret angrebsspil.

Southampton - Everton: Under 2,5 mål til odds 1,96 hos Nordicbet.

Jeg forventer at Southampton vil komme meget defensivt til opgøret her, og det kan gøre det meget svært for Everton at åbne kampen.

Tottenham - Sheffield United

Spilles lørdag d. 09/11 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Tottenham er et mandskab i dyb krise, der ikke ser ud til at kunne hente en sejr, om så det gjaldt deres liv. Det skal dog retfærdigvis siges, at den udmelding primært holder stik når de spiller på udebane, for hjemme ser de faktisk ganske solide ud.

Sheffield er sæsonens helt store overraskelse, og de har vist adskillige gange, at de er gode til at stå kompakt og satse på omstillinger. I seneste runde viste de så flere kvaliteter fremad banen også, idet de skilte Burnley fuldstændig ad, i et opgør de vandt solidt.

Hos Tottenham kunne man have set frem til at mangle angriberen Son, der fik rødt kort efter tacklingen mod Everton, der førte til Gomes' skade, men Spurs appellerede dagen efter det røde kort og har fået medhold, og han har derfor ikke karantæne alligevel. 

Spurs spiller (i skrivende stund) mod Røde Stjerne i Champions League, i et midtugeopgør der sagtens kan tage noget fokus.

Tottenham - Sheffield United: Under 2,5 mål til odds 2,10 hos Betfair Sportsbook (nu Bet365)

Tottenham kan slet ikke finde den offensive melodi i ligaen denne sæson, og de kan derfor få svært ved at skabe ret meget mod Sheffield United. Sheffield kan til gengæld sagtens skabe chancer på omstillinger, men har også været meget effektive i sæsonen, og det er langt fra sikkert, vi får en målfest her.

Leicester - Arsenal

Spilles lørdag d. 09/11 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

Leicester er ganske enkelt flyvende denne sæson og spiller virkelig god fodbold, uanset hvilken type modstander de render ind i. Man har fire sejre i de seneste fem kampe (hvor man kun har tabt til Liverpool), og sammenlagt for de fem kampe siger målscoreren 19 - 2. Yderst imponerende, og der er ikke noget at sige til, at stemningen er i top hos holdet.

Arsenal har til gengæld problemer i ligaen, hvor man slet ikke kan få spillet til at flyde. Særligt på udebane har man store problemer, og så er det bestemt ikke ønskværdigt at skulle møde et hjemmestærkt, sprudlende Leicester-mandskab.

Udover de spillemæssige problemer har Arsenal i øjeblikket også lidt problemer internt. Man har valgt at tage anførerbindet fra Granit Xhaka, efter han i forrige kamp råbte skældsord af holdets egne fans, og der er ingen tvivl om, at det skaber uro på holdet, der derudover spiller Europa League i midtugen.

Leicester - Arsenal: 1 til odds 2,12 hos Nordicbet (nu 2,08 hos Bethard)

Oddset er lavere her, end hvad jeg normalt ville ønske mellem disse mandskaber, men det er simpelthen svært at se udenom, at Leicester på alle parametre ligner det stærkeste af de to mandskaber. De har desuden et rigtig fint matchup mod et Arsenal-hold, der virker meget famlende i deres stil for tiden.

Man Utd - Brighton

Spilles søndag d. 10/11 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

Der er flere af de normale tophold, der halter i ligaen denne sæson, og Man Utd er bestemt ingen undtagelse. Blot en enkelt sejr i de seneste fire kampe er det blevet til, og senest leverede man en ikke prangende indsats mod Bournemouth.

Brighton har til gengæld fået gang i spil og resultater igen efter en lidt ramt periode formmæssigt, og man har nu to sejre i træk. Det er bl.a. interessant, at de to sejre er kommet i de to kampe, hvor Trossard er vendt tilbage til holdet efter skade. Han har ganske vidst kun været indskifter i kampene, men begge gange har han skabt mål, når han kom på banen og dermed været med til at afgøre kampene. Hvis han er helt fit til en startplads, kan det begynde at være endnu mere lovende for holdet.

Man Utd spiller Europa League i midtugen og har derudover et hav af fravær at tumle med til opgøret her - særligt i defensiven. Her mangler man fortsat Shaw, Fosu-Mensah, Tuanzebe og Bailly der er skadede, mens anfører Young har karantæne, og der er tvivl om midterforsvarer Lindelöf. Bestemt ikke gode nyheder inden dette opgør.

Defensivt mangler Brighton også et solidt kort, da Webster måtte udgå med skade i seneste kamp, og det betyder, at langsomme Dunk og Duffy igen skal spille sammen i defensiven - noget som Martial og Rashford måske kan udnytte.

Man Utd - Brighton: Over 2,5 mål til odds 2,05 hos Nordicbet

Begge mandskaber har masser fart i offensiven, når de rammer dagen. Brighton er generelt offensivt indstillede under Potter, og de bør lugte blod mod et Man Utd-hold med store defensive problemer.

Wolverhampton - Aston Villa

Spilles søndag d. 10/11 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

Wolves er et svært hold at slå og har i de seneste seks runder ikke tabt en Premier League-kamp. Dyderne, der bragte dem langt sidste sæson med solidt forsvarsspil og stærke omstillinger, er stadig fremtrædende, og det lader til, at man har fundet en bedre balance på at spille Europa League i midtugerne, end hvad man havde i starten af sæsonen.

Aston Villa er et positivt bekendtskab i ligaen, som et oprykkerhold der er virkelig svære at slå. Senest var det Liverpool, der havde store problemer, og som måtte ud i et meget sent comeback for at tage sejren.

De to mandskaber her mødtes faktisk i slutningen af sidste måned i ligacuppen, hvor det var Aston Villa, der tog det længste strå med en sejr -  omend Wolves stillede med et rent reservehold i den kamp.

Wolves har fortsat den vigtige forsvarsspiller Boly ude med skade, mens man kan blive forstærket med Bennett, der dog ikke er 100 % fit endnu efter en skade. 

Hos Villa bliver stjernen Grealish konstant sparket ned af modstanderne og befinder sig ofte der, hvor tingene sker, og det betyder, at han næsten hver uge efter en kamp døjer med lidt knubs. Mon ikke han dog også denne gang bliver helt fit til opgøret.

Wolverhampton - Aston Villa: Under 2,5 mål til odds 1,92 hos Unibet (nu 1,95 hos Bethard)

Wolves har normalt svært ved at skabe chancer mod defensive mandskaber, og Villa er yderst solide i deres kompakte opstilling. Samtidig er begge mandskaber meget fysisk stærke og kan således måske udligne hinandens styrker.

Liverpool - Man City

Spilles søndag d. 10/11 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Det absolutte topopgør i Premier League mellem de absolut bedste mandskaber både denne og sidste sæson. Det første af to drabelige, indbyrdes slag i sæsonen, der i længden sagtens kan komme til at afgøre, hvor denne sæsons mesterskab skal ende.

Det bliver ikke større end disse indbyrdes opgør denne sæson, og derfor er dette opgør selvfølgelig set frem til med stor forventning fra alle Premier League-fans.

Liverpool kommer til opgøret som ubesejrede, og faktisk er det i deres seneste 50 kampe kun netop Manchester City, der har været i stand til at slå dem.

Man City har været mere svingende i deres resultater, men når de rammer topniveau, overskygger de til gengæld de fleste andre mandskaber i verden, så der er i sandhed lagt op til en spændende duel.

I midtugen spillede begge mandskaber Champions League. På den front var Man City mest uheldige, da de fik deres førstekeeper Ederson skadet. Han er nu tvivlsom til opgøret her, og derudover mangler man Zinchenko, Rodrigo og Laporte til defensiven.

Liverpool har Matip ude  i forsvaret, men ellers ikke nogen fravær, og kommer således i lidt bedre tilstand.

Liverpool - Man City: Over 3,0 mål til odds 2,10 hos Unibet

Begge mandskaber har defensive fravær til opgøret, og særligt Man City er tvunget til at jagte sejren, hvilket kan give et matchup, hvor begge hold kan spille på deres offensive styrker.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Bournemouth - Man Utd Over 2,5 mål 1,83 Tabt
Arsenal - Wolverhampton Wolves +0,5 2,20 Vundet
Aston Villa - Liverpool Liverpool -1,5 2,05 Tabt
Brighton - Norwich Under 2,5 mål 2,20 Vundet
Man City - Southampton -3,0 2,21 Tabt
Sheffield Utd - Burnley Burnley +0,25 2,04 Tabt
West Ham - Newcastle Under 2,5 mål 1,98 Tabt
Watford - Chelsea Chelsea -1,0 2,21 Void
Crystal Palace - Leicester 2 2,15 Vundet
Everton - Tottenham Over 2,5 mål 1,77 Tabt


Samlet for ugen: -2,45

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag denne sæson

Hitrate: 44 af 113
Units: -8,32
TBP: 93 %

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag siden starten af sæson 18/19

Hitrate: 248 af 531
Units: -10,69
TBP: 98 % ​