Landskampene er overstået, og endnu en Premier League-runde venter. Thomas Schyth har taget et kig på de kommende kampe og sætter blandt andet fokus på, hvilke af mandskaberne der har sendt flest folk i aktion den seneste uge.

Sidste rundes PL-debat havde overskriften "Vendepunkt for Spurs?". Denne uges debat kan med rette så hedde "Nyt lavpunkt for Spurs" efter en horribel indsats sidste uge. Den tendens havde flere brugere fanget, og måske burde den såkaldte ekspert også have vidst, at det kunne gå helt galt for London-holdet. Det skabte en længere og interessant debat den forgangne uge, som kan læses her.

I forlængelse af snakken om Spurs har blandt andet Christian Eriksen udtalt, at det i en sådan periode er helt rart med en landskampspause, hvor man kan få clearet tankerne lidt omkring holdet, så man forhåbentlig kan komme tilbage med fornyet energi. Derfor kan man - som Spurs-fan - håbe, at pausen kan skabe et vendepunkt, for fortsætter man i samme stil som seneste runde, bliver presset på manager Pochettino i hvert fald ikke mindre.

Når vi snakker landskampspause, har de forskellige hold også haft forskelligt antal spillere afsted. Det vil der selvsagt blive sat fokus på under de enkelte kampe, da det er et element, der sagtens kan få betydning i forhold til træthed mm.

I denne optakt vil opsætningen under hvert opgør være en smule ændret for at komme bedre og mere struktureret omkring alle de vigtige elementer i opgørene. Der vil således blive taget et kig på seneste runde/form, skader, matchup, indbyrdes opgør, hjemmebanestyrke og hvor mange faste folk hvert hold har sendt afsted med landshold.

Everton - West Ham

Spilles lørdag d. 19/10 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

Med et nederlag senest til Burnley er presset på manager Silva i Everton ved at hobe sig alvorligt op, og det er næppe mange flere nederlag i den kommende periode, han kan holde til. Indtil videre har ledelsen dog vist ham tillid, og spørgsmålet er så, om han er i stand til at vende tingene. Holdet har ambitioner om at true top 6 i denne sæson, men realiteterne er, at man gik ind til landskampspausen under nedrykningsstregen.

West Ham ligner et solidt hold denne sæson, der ikke taber mange kampe, og faktisk har de ikke har tabt en eneste udekamp i sæsonen. Det ligner således et opgør mellem et stærkt udehold, og et normalt stærkt hjemmehold der dog er i krise.

I opgøret her kan man forvente et kampbillede, hvor Everton er mest på bolden. Generelt har de været det meget i denne sæson, omend de har haft svært ved at flytte spillet frem til farlige positioner og chancer. West Ham til gengæld er fint tilfredse med at overlade initiativet til modstanderne og selv satse på omstillinger.

Et interessant element i kampen kan blive på West Hams venstre, offensive side. Her huserer deres stjerne Anderson, der kan drive de fleste forsvarsspillere til vanvid. Everton er til opgøret her i den situation, at deres med afstand bedste højreback (og anfører) Coleman er ude med karantæne, så man kan sagtens se en spændende duel udvikle sig i denne side af banen.

Til gengæld kan Everton så måske glæde sig over, at West Ham har deres keeper Fabianski (der er en af ligaens allerbedste) skadet, hvilket alt andet lige giver dem bedre muligheder.

I landskampspausen har Everton sendt ni faste folk afsted, mens West Ham blot har sendt tre afsted.

Everton - West Ham: West Ham +0,25 til odds 2,25 hos Bethard (nu odds 2,26)

West Ham har umiddelbart et fint matchup, har haft flere folk hjemme i landskampspausen og kan måske udnytte skadessituationen og krisen hos Toffees.

Aston Villa - Brighton

Spilles lørdag d. 19/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Begge mandskaber kommer fra en rigtig flot sejr i seneste runde, der sparker begge hold over nedrykningsstregen, hvor man selvsagt også håber at ende, når sæsonen er slut.

Aston Villa er et stærkt hjemmebanehold med massiv opbakning i Birmingham, mens Brighton ofte kan se ud til at have lidt problemer med motivationen, når man er på udebane.

Villa har en potentiel ulempe her, da førstekeeper Heaton er skadet. Han er en solid sidste skanse, der kan redde holdet en masse point, så det bliver et stort tab, hvis han er ude. Brighton ser til gengæld ud til at have de fleste folk klar til opgøret her og kan således stille rigtig stærkt.

Under deres nye manager Potter er Brighton rigtig fint tilfredse med at have bolden og tage initiativet i kampen. Man er samtidig ganske offensivt indstillede, så man kan forvente, at de vil forsøge at presse Aston Villa, der til gengæld ofte står dybt og solidt og satser på omstillinger. Således kan man forvente, at begge hold kan spille med det matchup, man foretrækker.

I landskampspausen har Villa haft fem faste folk afsted, mens Brighton blot har sendt tre med landsholdstrupperne.

Aston Villa - Brighton: Brighton +0 til odds 2,21 hos Bethard (nu odds 2,22)

Det ligner et særdeles jævnbyrdigt opgør, og jeg synes egentlig de nuværende odds ret fint symboliserer forholdet mellem disse mandskaber, samt tager højde for hjemmebanefordelen. Med et tæt og uforudsigeligt opgør i vente går jeg med underdoggen i kampen.

Bournemouth - Norwich

Spilles lørdag d. 19/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Bournemouth tabte snævert i seneste runde til Arsenal på udebane, hvilket der ikke er nogen skam i, og generelt er holdet i rigtig fin form - også i de opgør, hvor man har mødt stærke modstandere. Så godt går det bestemt ikke for Norwich, der har lidt under et hav af fravær og har tabt fire af de seneste fem ligakampe. Senest endte det med en seriøs afklapsning på 1-5 mod Aston Villa, så holdet kan have haft godt af lidt landskampspause til at få tankerne lidt væk fra krisen.

I kampen her har vi et opgør mellem et udmærket hjemmehold i Bournemouth, mens Norwich ser alt andet end overbevisende ud på udebane, hvor man har tabt sæsonens første fire kampe med en samlet målscore på 1 - 10.

Bournemouth er startet sæsonen med en masse langtidsskader, så man har været nødt til at finde andre konstellationer på banen. Det er man lykkedes fint med, og således er det blot en yderligere forstærkning, at flere af de langtidsskadede den seneste periode er begyndt at vende tilbage til holdet.

Norwich har garanteret set lidt frem til landskampspausen for at få mulighed for at få nogle spillere tilbage fra skader, men dette har ikke været tilfældet. Tværtimod er deres situation nærmest forværret, da den offensive profil Cantwell nu også er tvivlsom, mens det meste af midtbanen - inklusive reserver - og forsvaret er fraværende. 

Matchuppet i kampen er lidt interessant. Da Bournemouth rykkede op og i sæsonerne efter, fik man meget ros for at spille offensivt og boldbesiddende - og til tider lidt naivt. Nu er Norwich rykket op og spiller lidt den offensive, naive, underholdene stil, mens Bournemouth har sadlet en smule om og er blevet mere defensive, mere pragmatiske og satser en hel del på hurtige omstillinger. Vi kan derfor forvente at se en kamp, hvor Norwich vil være offensive og forsøge at presse højt, mens Bournemouth vil se, om de hurtigt kan sende bolden frem til deres hurtige folk.

I landskampspausen har Bournemouth sendt syv faste folk afsted med deres respektive landshold, mens det for Norwich er gældende for fem af deres spillere.

Bournemouth - Norwich: Bournemouth -1,0 til odds 2,35 hos Bethard (nu odds 2,26)

Bournemouth ser ud til at have rigtig mange fordele i opgøret her. Hjemmebane, form, fravær og matchup taler umiddelbart alt sammen til deres fordel.

Chelsea - Newcastle

Spilles lørdag d. 19/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Chelsea fortsatte i seneste runde deres imponerende spil med en sejr ude over Southamton. Newcastle fik samtidig en yderst tiltrængt sejr over Man Utd, så begge mandskaber bør gå ind til opgøret her med fin selvtillid.

Det er lidt interessant, at Chelsea indtil videre i sæsonen har været bedre på udebane end hjemmebane ift. point - hvilket dog også kan hænge sammen med, at man har haft nogle særdeles svære hjemmekampe mod andre tophold. Newcastle ser umiddelbart lige svage ud, hvad enten de spiller ude eller hjemme, omend man her kan komme til at savne den store opbakning, der altid er på St. James' Park.

Chelsea har flere tvivlsomme spillere til opgøret her, men de fleste af dem kan nå at blive klar til kampen, således at man kan komme til at stille i absolut stærkeste. Newcastle har den seneste periode haft en del fravær, men har fået stort set alle mand klar igen.

Chelsea kommer næsten med statsgaranti til at være mest på bolden i dette opgør, da Newcastle som udgangspunkt trækker sig meget langt tilbage på banen og står defensivt. Chelsea vil gerne være et offensivt mandskab, og således bør matchuppet i princippet passe begge mandskaber udmærket, men Chelsea ser dog klart farligst ud, når de kan spille meget direkte, hvilket bliver svært her. Det bliver derfor spændende at se, om de er i stand til at skabe chancer mod en meget kompakt modstander.

Chelsea har som storklub selvsagt en masse spillere afsted med respektive landshold, og det har i denne omgang også været tilfældet for 9-10 af deres faste folk. Newcastle har til gengæld kunnet nøjes med at sende fire spillere afsted på landsholdstjeneste.

Chelsea - Newcastle: Under 3,0 mål til odds 1,91 hos Bethard

Chelsea ser gode ud og scorer mange mål, men ofte når de kan spille på omstillinger. I et opgør som dette kan man få sværere ved at åbne kampen, og det kan give en mere målfattig affære.

Leicester - Burnley

Spilles lørdag d. 19/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Leicester er inde i en flot stime med tre sejre i de seneste fem kampe og kun to nederlag til topklubber. En positiv stime er også noget, der kendetegner Burnley, med fire kampe i træk uden nederlag - dog også til mandskaber der ikke befinder sig i den bedste halvdel af rækken.

Sidste sæson mødtes de to mandskaber i marts, med de samme managers som er i klubberne nu. Det blev et lidt interessant opgør, idet Leicester fik rødt kort efter fire minutter, men alligevel formåede at vinde kampen. Det betød også et opgør, hvor Burnley havde bolden markant mest - et spilforløb der næppe kommer til at gentage sig her.

Begge mandskaber er som udgangspunkt en del bedre hjemme end ude. Leicester er det næstbedste hjemmehold i denne sæson, mens Burnley endnu har deres første udesejr til gode - men til gengæld er 5. bedste hjemmehold.

I seneste runde fik Burnley kantspilleren Gudmundsson klar efter en skade, men til opgøret her er han så væk igen med en ny skade. Man kan dog stadig stille i stærkeste - hvilket også er gældende for Leicester, der har fået Maddison klar efter en skade og efterfølgende sygdom.

I opgøret her kommer vi formentlig til at se Leicester sætte et markant pres på Burnley, der til gengæld vil stå langt tilbage og forsvare. Det bliver interessant at se, om Leicester formår at åbne et sådan forsvar, da de som udgangspunkt er bedst på omstillinger. Man har dog trænet meget at skabe chancer i etableret angrebsspil under Rodgers, så det er ikke utænkeligt, at man kan trives rigtig fint med matchuppet her.

Burnley har sendt fire faste spillere afsted på landsholdstjeneste, mens Leicester har hele otte faste folk afsted.

Leicester - Burnley: Leicester -1,0 til odds 1,92 hos Bethard (nu odds 1,97)

Leicester ser rigtig formstærke ud, og har i denne sæson haft flere storsejre over ellers kompakte mandskaber. Burnleys seneste flotte stime skal ses i lyset af, at de har mødt rigtig mange bundhold.

Tottenham - Watford

Spilles lørdag d. 19/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Tottenham leverede i seneste runde et absolut lavpunkt mod Brighton. Ikke nok med at man tabte, men man spillede ganske enkelt forfærdeligt, og det var fuldt fortjent, at Brighton tog en sikker sejr. Watford fik til gengæld uafgjort mod solide Sheffield, men det er stadig begrænset positivt for holdet, der endnu er uden en sejr i ligaen.

Selvom Tottenham er inde i en rigtig skidt periode, er det primært på udebane. Hjemme ser det meget bedre ud, og man har vundet tre af sæsonens fire kampe på Tottenham Stadium. Watford ser til gengæld svage ud både ude og hjemme, så det er ikke nemt at blive klog på dem på nuværende tidspunkt, om de er specielt gode eller dårlige på ude eller hjemmebane.

Tottenham må til kampen undvære keeper Lloris, der er ude lang tid, efter han vred sin albue i kampen mod Brighton senest. Reserven Gazzaniga har ikke et stabilt niveau, så på den måde er det en svækkelse, men når han rammer topniveau, er han en ganske god erstatning. Holdet har desuden hentet deres tidligere keeper Vorm ind i folden igen som resverve for at dække ind for Lloris.

Watford er fortsat uden deres anfører Deeney i angrebet, mens man har fået tvivl om den vigtige midtbanespiller Capoue og forsvarsspiller Prödl, der havde sæsondebut i sidste runde, da man forsøgte sig med et fem-mandsforsvar.

Watford er under deres nye manager Flores et særdeles defensivt mandskab, mens Spurs som tophold altid går efter at være meget boldbesiddende. Derfor kan vi forvente at se Tottenham rigtig meget i boldbesiddelse, men hvis spillet ikke flyder - hvilket har været et kæmpe problem de seneste runder - så kan man få svært ved at skabe store chancer mod et kompakt mandskab.

Tottenham har sendt intet mindre end 10 faste folk afsted med deres respektive landshold samt en god del reserver. Watford er "sluppet" lidt billigere ved at kunne nøjes med at sende to faste folk afsted.

Tottenham - Watford: Under 3,0 mål til odds 1,99 hos Bet365 (nu odds 2,02)

Tottenham er i en skidt periode, hvor man ikke kan få spillet til at flyde. Presspillet og tempoet i afleveringerne halter, og det kan gøre det svært at åbne en kompakt modstander som Watford.

Wolverhampton - Southampton

Spilles lørdag d. 19/10 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Wolverhampton har været i noget af en krise i ligaen i starten af sæsonen, hvor man ikke har kunnet finde en balance i, hvordan man skulle klare Europa League samtidig med ligaen. Man har imidlertid vendt tingene og er inde på en stime uden nederlag i de seneste fem kampe i alle turneringer, og man har vundet de seneste to i ligaen - i sidste runde endda yderst imponerende med en 0-2-sejr ude over Manchester City.

Southampton kører ikke helt så godt, og seneste rundes store nederlag hjemme mod Chelsea har bestemt ikke hjulpet på tingene.

I sidste sæson mødtes de to hold med samme managers som nu, hvor Southampton tog overhånden på hjemmebane og vandt overbevisende 3-1.

Wolverhampton er normalt hverken et godt eller skidt hjemmehold. På trods af en fantastisk stemningsfyldt hjemmebane præsterer man adækvat med medianen for hjemmehold i ligaen.

Southampton er lidt overraskende ligaens 7. bedste udehold denne sæson og er faktisk bedre ude end hjemme. Det skal dog med i betragtningen, at der nok er en del varians, da der blot er spillet fire udekampe og fire hjemmekampe, og normalt præsterer holdet som forventet både ude og hjemme.

Wolverhampton forventer at have alle faste folk klar bortset fra Saiss, der ellers på det seneste har tilspillet sig en fast plads i forsvaret over Bennett. Det virker dog ikke som en svækkelse, at man skal skifte tilbage nu, da Bennett i hele sidste sæson og starten af denne var det faste valg på positionen. Southampton har ingen fravær, og som sådan kan begge hold forventes at stille rigtig stærkt. 

Det er et interessant matchup i kampen, da Southampton og Wolves begge er bedst på omstillinger og gerne vil overlade initiativet til modstanderne. Begge tager dog kontrollen i de kampe, hvor man skal, men uden større succes, så det er ikke helt til at vide, hvem der vil blive mest offensive. Southampton har større tendens til at være boldbesiddende, mens Wolves er favoritter på hjemmebane og dermed kan blive nødt til at komme længere frem på banen, end de normalt vil.

Enten kan vi få et opgør, hvor begge som udgangspunkt er defensive og passer meget på at blotte sig, eller også vil begge mandskaber spille meget direkte, og vi kan ende med en masse chancer i begge ender. Jeg tror faktisk mest på det sidste, hvor bolden hurtigt vil flytte sig fra felt til felt, og det kan blive en helt underholdene omgang.

I landskampspausen har Wolves sendt fem faste folk afsted, mens det for Southampton er gældende for tre spillere.

Wolverhampton - Southampton: Over 2,5 mål til odds 2,10 hos bet365

Begge mandskaber er meget direkte i deres offensive spil, og det kan give en masse tempo i kampen. Om de er i stand til at åbne hinandens forsvar er ikke sikkert, men potentialet er til stede for en masse dueller omkring felterne.

Crystal Palace - Man City

Spilles lørdag d. 19/10 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

Palace hentede i seneste runde en flot sejr med en scoring i overtiden og har således to sejre i træk. Det fortsætter deres flotte resultater i sæsonen generelt, som gør, at man befinder sig helt oppe på en 6. plads. 

Man City leverede til gengæld endnu en stor skuffelse i sæsonen, da de hjemme tabte til Wolves senest, og forspringet, som Liverpool har, ser allerede voldsomt ud med otte point efter otte runder.

I sidste sæson mødtes de to mandskaber to gange med samme managers som nu, og begge gange blev det til en udesejr. Sejren, som Palace tog ude over City, var sæsonens største oddsmæssige overraskelse, og vil give holdet tro på, at det kan lade sig gøre igen her.

I denne sæson er Crystal Palace ubesejrede på hjemmebane, men det er ikke sikkert, den tendens fortsætter, for sidste sæson var man faktisk bedre på fremmed græs end hjemme på Selhurst Park. Man City ser til gengæld rigtig stærke ud - både ude og hjemme.

Palace har ingen nævneværdige fravær at bekymre sig om til opgøret her, mens Man City fortsat mangler deres bedste forsvarsspiller Laporte. Man kan til gengæld være heldige, at Stones er tilbage efter skade, og det vil give forsvaret et boost ift. de seneste kampe, hvor man har måttet spille med midtbanemanden Fernandinho.

I opgøret her kommer Man City med garanti til at være spildominerende, presse højt og generelt levere et højt tryk på Palace. Eagles vil til gengæld forsøge sig med omstillinger gennem deres stærke stjerne Zaha, og det bliver spændende at se, hvordan den duel ender.

Palace har blot sendt fire af deres spillere afsted på landsholdstjeneste, mens Man City har haft hele otte Sfaste folk afsted.

Crystal Palace - Man City: Over 3,5 mål til odds 2,10 hos Bet365

Man City vil formentlig gå efter en stærk trodsreaktion ovenpå seneste runde - som vi så tidligere med deres 8-0-sejr over Watford. Palace er til gengæld også stærke offensivt, og City ser sårbare ud uden Laporte. 

Begge indbyrdes opgør sidste sæson gik desuden over denne linje.

Man Utd - Liverpool

Spilles søndag d. 20/10 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Man Utd skuffede endnu engang i ligaen seneste runde med et nederlag til ellers svage Newcastle. I de seneste fem ligakampe har man således blot hentet en enkelt sejr, på trods af modstanderne ikke har været fra toppen af rækken.

Liverpool fortsætter til gengæld ufortrødent deres sejrsstime, da de slog Leicester på et sent og tvivlsomt straffespark. Man var bedst i opgøret, og det var en fortjent sejr, men det fortsætter tendensen med, at man ikke er overbevisende igennem sine kampe - men man henter sejre alligevel.

Sidste sæson mødtes de to klubber med de nuvlærende managers i spidsen. Det var et opgør, der blev set meget frem til med offensive Liverpool og Man Utd, der havde fået ny offensiv manager i Solskjær. Alligevel endte kampen med at blive en taktisk, låst og kedelig affære, som sluttede målløs.

Begge hold er normalt bedre hjemme end ude, men ikke i overvældende grad, så styrken i deres hjemmebane er adækvat med ligagennemsnittet.

Man Utd har været hårdt ramt af fravær denne sæson. Man har stadig mange folk ude, og det er ikke blevet bedre henover landskampspausen, hvor keeper De Gea modtog en skade i aktion for Spanien. 

Liverpool kan til gengæld glæde sig over, at man ser ud til at have alle mand klar - dette inkluderer også keeper Alisson, der er tilbage efter at have været ude det meste af sæsonen med en skade.

Begge mandskaber er som udgangspunkt offensivt indstillede og vil gerne dominere kampene, men samtidig er begge hold også præget af meget hurtige folk oppe foran, og man er oftest bedst til at skabe chancer på omstillinger. Med de mange problemer og formkrise hos Man Utd, tror jeg, vi får en kamp, hvor de overlader initiativet til Liverpool, og ser om de kan slå bolde i dybden til Rashford og co.

Man Utd har i pausen sendt seks faste folk afsted på landsholdstjeneste, mens det for Liverpool er gældende for otte mand.

Man Utd - Liverpool: Liverpool -1,0 til odds 2,29 hos Bethard (nu odds 2,25)

Man Utd er i krise både ift. mandskab og form. Liverpool cruiser til gengæld videre, og lykkes de med at komme foran, kan det åbne kampen meget til deres fordel.

Sheffield Utd - Arsenal

Spilles mandag d. 21/10 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Sheffield led i seneste runde et lidt skidt resultat med uafgjort mod sæsonens svageste mandskab Watford. Arsenal hentede til gengæld en fin sejr i Bournemouth og er ubesejrede i de seneste fem ligakampe.

Sheffield ser rigtig stærke ud hjemme på Bramall Lane, mens Arsenal de seneste sæsoner - og også i denne - har store problemer på udebane. Det er ganske markant, at der er noget galt, når man ikke spiller på Emirates, og det er et issue, der skal løses, hvis man vil helt i toppen.

Sheffield har lidt småtvivl om nogle offensive folk, men man forventer at kunne stille stærkt her. Arsenal har heller ikke mange fravær, men må dog fortsat undvære angriberen Lacazette, der har været ude de seneste runder med skade.

Normalt ville man forvente, at top 6-mandskabet Arsenal skal tage initiativet mod oprykkerne, men det er ikke sikkert, det bliver helt så udtalt her. Sheffield vil nemlig gerne benytte bolden, når de får den, og Arsenal er blevet mere bevidste om, at de er bedst på omstillinger, så de står ofte lidt dybere, end hvad man umiddelbart kunne forvente. Det kan derfor sagtens blive et opgør hvor boldbesiddelsen bliver fordelt nogenlunde lige, og særligt hvis Arsenal kommer foran, kan man forvente, at Sheffield trykker på og har bolden mest, mens Arsenal vil satse meget på omstillinger.

I landsholdspausen har Sheffield sendt fem faste folk afsted, mens Arsenal har haft otte faste folk på rejse. 

Sheffield Utd - Arsenal: Sheffield +0,5 til odds 1,98 hos Bethard (nu odds 1,97)

Sheffield ser solide ud, og særligt hjemme er man stærke, mens Arsenal ser svage ud på udebane.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Brighton - Tottenham 2 2,00 Tabt
Burnley - Everton Burnley +0 2,05 Vundet
Liverpool - Leicester Leicester +1,0 2,18 Void
Norwich - Aston Villa Under 3,0 mål 1,95 Tabt
Watford - Sheffield Utd Sheffield +0 2,58 Void
West Ham - Crystal Palace Over 2,5 mål 1,92 Vundet
Arsenal - Bournemouth Over 1,5 mål i 1. halvleg 2,04 Tabt
Man City - Wolverhampton Begge hold scorer 2,20 Tabt
Southampton - Chelsea 2 1,90 Vundet
Newcastle - Man Utd Under 2,5 mål 1,81 Vundet


Samlet for ugen: -0,32

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag denne sæson

Hitrate: 31 af 83
Units: -8,51
TBP: 90 %

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag siden starten af sæson 18/19

Hitrate: 235 af 501
Units: -10,88
TBP: 98 %