Den første landskampspause i denne sæson er overstået, og Thomas Schyth har taget et kig på, hvad det har af betydning for den kommende runde i Premier League.

For alle, der er vilde med Premier League, er det altid en lang ventetid, der skal overstås, når landskampspauserne spiller ind, men nu er ligaen endelig klar til endnu en gang topfodbold. Landskampene kan dog hurtigt få betydning, for det er forskelligt, hvor mange spillere de enkelte klubber sender afsted, og hvor trætte de kommer tilbage. Det kan nogle gange give en lille fordel til de hold, der ikke har så mange folk afsted, mens topklubberne for alvor har behov for at benytte deres brede trupper.

Er man interesseret, kan man læse en fuld liste over, hvilke spillere de forskellige hold har sendt afsted med landshold her.

En anden ting, der kan have indflydelse, er, at gruppespillet i de europæiske turneringer begynder i den kommende uge, så her skal flere af topholdene i aktion, og spørgsmålet er så, om de vil rotere på holdet i ligaen eller i Europa.

Det helt store samtaleemne i ligaen den forgangne uge har været, at vi allerede efter fire runder fik den første trænerfyring. Watfords succestræner, Gracia, var gået lidt i stå resultatmæssigt, og det har fået klubbens ledelse til at hente den tidligere Watford-manager Flores, der bl.a. førte holdet til en FA Cup-semifinale i 2016.

Liverpool - Newcastle

Spilles lørdag d. 14/09 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

Begge hold har haft folk afsted på landskampstjeneste, men for Liverpool er det alligevel positivt, at holdets to stjernespillere fra Afrika (Mane og Salah) ikke har skullet afsted, på hvad der normalt er lange rejser.

Liverpool er i stærk form med rene sejre i de første fire kampe, mens Newcastle til gengæld ikke har imponeret.

Liverpool - Newcastle: Under 3,25 mål til odds 1,96 hos Bethard

Liverpool har haft mange spillere afsted med landshold og har en vigtig CL-kamp i midtugen. Selvom man har vundet sine kampe i sæsonstarten, har det offensive spil ikke været sprudlende. 
Newcastle er meget afhængige af at spille bolde op på Joelinton i deres offensiv, men han bør kunne lukkes ned af Van Dijk.

Brighton - Burnley

Spilles lørdag d. 14/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Brighton har overrasket spillemæssigt positivt i denne sæson, ved at være meget mere offensivt indstillede end under den tidligere manager Hughton. Det har også givet fine point og resultater, omend man har tabt de seneste to kampe i træk.

Burnley ligner sig selv under Sean Dyche med en solid og defensiv konstruktion, og man har allerede skaffet fire points i et svært startprogram, så det ser fornuftigt ud for holdet.

Brighton - Burnley: Burnley +0,25 til odds 2,11 hos Bethard

Brighton vil gerne være offensive denne sæson, men det kan være en spillestil man mangler at vænne sig helt til, før den sidder i skabet. Samtidig er det en spillestil, der passer Burnley perfekt i matchuppet.
Brighton fik desuden en af sine farligste offensivspillere Trossard skadet i landskampspausen, så det svækker bestemt holdets kreative muligheder.

Man Utd - Leicester

Spilles lørdag d. 14/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Man Utd er kommet yderst skidt fra land i denne sæson, og de seneste resultater med uafgjort mod Southampton og nederlag til Crystal Palace har været ganske skuffende.

Til dette opgør har man endda tvivl om en stor gruppe faste spillere, hvilket ikke er positivt - særligt mod en stærk modstander som Leicester.

Udeholdet Leicester er nemlig kommet fint fra start med to uafgjorte og to sejre i et svært startprogram. Man spiller godt under Rodgers og har fortsat takterne fra slutningen af sidste sæson, og da truppen er skadesfri her, bør man kunne levere en toppræstation.

Man Utd - Leicester: Leicester +0,25 til odds 2,23 hos Unibet

Man Utd har tvivl om Pogba, Shaw, Martial, Wan-Bissaka og Lingard, der alle er vigtige spillere, og det kan ramme dem hårdt.
Matchuppet bør desuden passe fint til Leicester, der kan ramme De Røde Djævle på omstillinger.

Sheffield Utd - Southampton

Spilles lørdag d. 14/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Sheffield har overrasket de fleste i denne sæson ved at vise sig enormt stærke taktisk. De er solide i organisationen, og det kompenserer for deres manglende individuelle niveau. Man har fået imponerende fem point ud af fire svære opgør, og det er en yderst solid start i kampen mod nedrykning.

Southampton har været mere svingende, men kan tage en masse moral med fra deres uafgjorte resultat mod Man Utd senest, hvor man fik begrænset modstanderne til nogle halve chancer, der aldrig rigtig blev farlige.

Sheffield har haft begge deres faste angribere afsted med landshold, men til gengæld har Southampton set sin danske anfører Højbjerg spille fuld tid i begge Danmarks landskampe, så han kan være en smule træt her.

Sheffield Utd - Southampton: 1 til odds 2,47 hos Unibet

Forskellen i styrke hos de to mandskaber er i øjeblikket ikke så udtalt, som oddset giver udtryk for. Der er ulemper i forbindelse med landskampene for begge hold, men måske størst for Southampton, der har fået trukket store veksler på anfører Højbjerg inden en kamp, der sagtens kan blive afgjort i slaget om midtbanen.

Tottenham - Crystal Palace

Spilles lørdag d. 14/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Tottenham har ikke haft den bedste sæsonstart, og selvom uafgjort ude mod rivalerne fra Arsenal senest er acceptabelt, så står man alligevel med blot fem point efter fire kampe, hvilket er i underkanten, når man gerne vil spille med i toppen.

Der har været en masse snak om intern uro i Spurs her i starten grundet transferrygter mm., men med transfervinduet lukket forlyder det, at der er kommet ro på, og at der igen er spilleglæde hele vejen rundt. Topscorer Kane er i hvert fald formstærk med mange mål i landskampspausen.

Udeholdet fra Palace har på imponerende vis banket sig op på en 4. plads i ligaen. Endnu mere imponerende er det, fordi man faktisk ikke har spillet ret godt, så vi har at gøre med et hold, der i ganske solid grad har overpræsteret. Spørgmålet er så, om man kan fortsætte med det?

Tottenham - Crystal Palace: Spurs -1,5 til odds 2,17 hos Nordicbet

Hvis det passer, at Tottenham har fået ro i truppen og har trænet fornuftigt op til opgøret her, bør man være så meget stærkere end Palace, at linjen her skal være lavere.
Det er dog selvfølgelig ikke sikkert, at man er helt på toppen, og i hvert fald kan det godt se ud, som om Zaha har et fint matchup mod Tottenhams svage højre back, så der er bestemt også ting, der taler imod dette spil.

Wolverhampton - Chelsea

Spilles lørdag d. 14/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Wolves har haft svært ved i sæsonstarten at jonglere mellem ligaen og kvalifikationen til Europa League. Det har blot kastet tre point af sig i de første fire kampe, hvilket bestemt er under forventet niveau, og til denne kamp har man så Boly i karantæne.

Chelsea har dog også udfordringer med teamnews, da der er tvivl om både Kovacic, Kante, Rüdiger, Emerson og Pedro - omend nogle af dem kan nå at blive klar.

Chelseas helt store problem denne sæson er, at man tilsyneladende kun er i form til at spille godt i 1. halvleg. Holdet har i de første kampe blot leveret een god halvleg pr. kamp, og det er sjældent nok til at hive en sejr hjem i Premier League. Går det bedre her?

Wolves - Chelsea: 1 til odds 3,05 hos Bethard

Der er kvalitetsforskel på disse hold, men ikke så meget, som nuværende odds antyder. Wolves har desuden et rigtig fint matchup, hvis Chelsea som ventet bliver offensive, og så har Wolves faktisk en rigtig dygtig forsvarsreserve i Vallejo til at tage overfor karantæneramte Boly.

Norwich - Man City

Spilles lørdag d. 14/09 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

Norwich har imponeret de fleste efter oprykningen ved at spille friskt og offensivt i deres kampe, selvom man er nyoprykkere. Det har givet masser af mål, chancer og underholdning i deres kampe - men desværre for holdet ikke de helt store resultater. En enkelt sejr er det blevet til og tre nederlag, og man kan næppe forvente, at det er i dette opgør, sejr nr. to kommer.

Man City har set ligeså solide ud i år som sidste sæson og brager bare derudad. De snublede en enkelt gang mod Tottenham, hvor de kun fik uafgjort, men der var rent tyveri af Spurs.

I opgøret her bliver det særlig interessant at se, hvordan Man City klarer sig uden forsvarsstjernen Laporte, der blev langtidsskadet i seneste runde.

Norwich - Man City: Begge hold scorer til odds 1,84 hos Nordicbet

Norwich har et ganske svagt forsvar og er oppe mod ligaens bedste offensiv. Til gengæld spiller man selv friskt til og vil gerne frem på banen, så man kan bestemt også selv skabe chancer - måske i særdeleshed nu, hvor City mangler sin bedste forsvarsspiller.

Bournemouth - Everton

Spilles lørdag d. 15/09 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

Fire point efter fire kampe er egentlig et ok resultat for Bournemouth, omend de nu har tabt to kampe i træk. Med til historien om deres sæsonstart hører det også, at de har været ramt af et hav af vigtige fravær, og de spillere er fortsat ude her, så det er bestemt ikke en nem opgave, de nu står overfor.

Everton har set yderst svage ud offensivt i deres kampe i sæsonstarten. Alligevel har man hentet syv point i de første fire kampe, hvilket er ganske udmærket. I seneste kamp valgte man, at de nyindkøbte offensive stjerner var nok integreret på holdet, til at man kunne give dem deres første tur i startopstillingen, og straks leverede man så tre mål og en hæsblæsende, underholdende, offensiv start på kampen mod Wolves. Hvis det er et symbol på, hvordan det vil komme til at gå fremadrettet, er det virkelig et mandskab, vi skal holde skarpt øje med fremadrettet.

Bournemouth - Everton: 2 til odds 2,40 hos Nordicbet

Everton ser skarpere ud offensivt med deres nye folk på banen, og det bør de kunne udnytte mod et formsvagt og fraværsramt hjemmehold.

Watford - Arsenal

Spilles lørdag d. 15/09 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Det helt store tema omkring Watford er selvsagt deres managerskifte. Ud er gået Gracia, og ind er kommet holdets tidligere manager Flores. Flores er kendt som en type, der har haft rigtig fin succes i sine tidligere klubber i starten af sin tid, men han har ofte svært ved at skabe succes over en længere periode. Vil vi se det samme mønster her? Spillestilen, som han stort set altid benytter, er meget defensiv, og med to spydspidser, der skal gribe de få chancer, man får.

Arsenal fik senest uafgjort i North London Derby, hvor man var det bedste mandskab på banen. Generelt har holdet leveret flere pæne præstationer i denne sæson, og særligt midtbanespilleren Ceballos på leje fra Real Madrid ser spændende ud. Et problem for holdet er dog, at spydspidsen Lacazette er ude med en skade, så andre folk er nødt til at tage over.

Watford - Arsenal: 2 til odds 2,10 hos Bethard

Det er sjældent, man ser et managerskifte give pote allerede i første kamp, og Arsenal er med afstand et bedre mandskab end Watford. Arsenal har desuden fået flere kreative typer på holdet, som bør kunne trives, hvis hjemmeholdet stiller sig defensivt og kompakt.

Aston Villa - West Ham

Spilles lørdag d. 16/09 kl. 21:00  Se mere info i vores matchcenter.

Aston Villa har vundet en enkelt kamp og tabt tre, hvilket ikke er alarmerende som oprykker, men særligt den seneste præstation mod Crystal Palace var ikke god. Holdet følte sig snydt af dommeren til allersidst i opgøret, men realiteten var nu også, at det havde været yderst ufortjent, hvis man havde fået point med fra det opgør.

West Ham har for alvor fået spillet angriber Haller ind på holdet og bygget en solid offensiv op. Det er noget, der har manglet, og man har tydeligt kunne se på præstationerne på det seneste, at spillet er blevet markant bedre. Kan de opretholde den rytme og det spil, så bør de bestemt også kunne skabe problemer her i Birmingham.

Aston Villa - West Ham: 2 til odds 2,70 hos Bwin

West Ham er styrkemæssigt langt foran Villa, og formmæssigt er de også en del bedre. Truppen er desuden endelig blevet skadesfri, hvilket ellers har ødelagt rytmen hos holdet før, så der bør kunne ses frem til mere stabile præstationer fremadrettet.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Southampton - Man Utd 2 2,07 Tabt
Chelsea - Sheffield Utd Sheffield +1,5 1,83 Vundet
Crystal Palace - Aston Villa Aston Villa +0,25 1,97 Tabt
Leicester - Bournemouth Leicester -1,0 2,28 Vundet
Man City - Brighton Begge hold scorer 2,55 Tabt
Newcastle - Watford 1 2,62 Tabt
West Ham - Norwich 1 1,92 Vundet
Burnley - Liverpool Burnley +1,5 1,91 Tabt
Everton  Wolverhampton Wolves +0,25 2,03 Tabt
Arsenal - Tottenham Arsenal +0 1,79 Void


Samlet for ugen: -2,97

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag denne sæson

Hitrate: 13 af 42
Units: -9,13
TBP: 78 %

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag siden starten af sæson 18/19

Hitrate: 217 af 460
Units: -12,59
TBP: 97 %