Champions League-gruppespillet er startet denne uge, og det kan få indflydelse for topklubberne. Derudover er der derby på sydkysten, som Thomas Schyth selvfølgelig også har taget under lup i den ugentlige optakt.

Bemærk; den ugentlige Premier League-debat er skrevet, inden alle engelske hold har været i aktion i hhv. Europa League og Champions League.

De europæiske turneringers gruppespil blev skudt i gang i midtugen, og det sætter et naturligt pres på trupperne hos de bedste mandskaber, der skal navigere i mange kampe på kort tid. Det er ofte også dem, der har de bredeste trupper, men rytmen kan alligevel blive ødelagt hos dem, og det skal de mindre hold forsøge at udnytte i ligaen.

Sæsonens største oddsmæssige overraskelse kom i stand i seneste runde, hvor Norwich hjemme på Carrow Road chokerede de regerende mestre og tog en sejr, til et odds der lukkede i 25,83. Giver det en trodsreaktion fra mestrene i denne uge, og kan Norwich opretholde deres voldsomme momentum?

Southampton - Bournemouth

Spilles fredag d. 20/09 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Southampton og Bournemouth er lidt en mærkelig sammensætning. De befinder sig begge på sydkysten cirka 30 miles fra hinanden. Fansene er også blevet enige om at kalde dette opgør for et derby, men de er også meget enige om, at her ikke er tale om et rivalopgør.

I England betyder lokalderbies rigtig meget, og netop derfor er denne kamp lidt speciel, da spillere og fans ikke betragter det som et rigtigt rivalopgør, og derfor er der slet ikke samme intensitet, som man ofte ser i andre sammenhænge. Man kan med garanti regne med, at fansene hos Southampton har langt større øje mod næste midtuge hvor de møder deres ærkerivaler fra Portsmouth i ligacuppen.

Den begrænsede intensitet kommer også til udtryk i, at der blot er faldet mere end tre kort en enkelt gang i de sidste fire indbyrdes opgør.

Begge klubber kommer ind til opgøret her med momentum, efter de vandt i seneste runde. Fælles for begge mandskaber er det dog også, at de ikke var det bedst spillende mandskab i deres opgør, men det er som bekendt resultaterne, der tæller.

Southampton havde en ulempe i sidste runde, da de var uden fast venstreback, men begge faste folk er tilbage til opgøret her, og det bør styrke dem.

Southampton - Bournemouth: Bournemouth +0,25 til odds 2,15 hos Bethard

På hjemmebane kan Southampton komme til at skulle styre kampen, men begge mandskaber er bedst på omstillinger. Southampton kan desuden finde på at have et halvt øje på ligacuppen, som de satser på i denne sæson, og hvor de i næste midtuge skal møde ærkerivalerne fra Portsmouth.

Southampton - Bournemouth: Under 3,5 kort til odds 2,00 hos Bet365

Dette bliver lidt fejlagtigt kaldt et rivalopgør i medierne og det kan have indflydelse på oddset. Normalt er der ikke en voldsom intensitet i denne kamp, og dommeren er ofte blandt de mere rolige.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Leicester - Tottenham

Spilles lørdag d. 21/09 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

Leicester spillede senest ude mod Man Utd, og det lignede, at begge hold slet ikke ramte topniveau. Leicester var dog rigtig fint med i kampen, selvom United fik et lidt tilfældigt, tidligt straffespark, og Foxes var generelt uheldige med ikke at få noget med fra opgøret.

Tottenham var til gengæld dominerende mod Palace, og de havde ikke de store problemer med hurtigt at lukke det opgør. 

Tottenham er fortsat ramt af flere fravær, og det svækker bredden i truppen. Det kan sagtens vise sig at blive et problem, da man onsdag spiller Champions League i Grækenland.

Leicester - Tottenham: Leicester +0 til odds 2,23 hos Mr Green

Leicester ser stærke ud denne sæson - især i opgør hvor det ikke er dem, der er presset til at dominere. Det er de ikke her mod stærke Spurs, der dog har ulempe i team news og med midtugekam i Champions League i benene.

Burnley - Norwich

Spilles lørdag d. 21/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Burnley fik senest et acceptabelt og lidt heldigt point ude mod Brighton, mens det gik markant bedre for Norwich, der leverede sæsonens overraskelse med deres sejr over de regerende mestre fra Manchester City.

Norwich ligner et hold, der ufortrødent banker videre med deres offensive spil fra Championship. Det giver masser underholdning og målrige kampe, men ikke altid så fantastiske resultater.

Umiddelbart skulle man mene, at et bundhold, der spiller meget frisk og offensivt (og en smule naivt til tider?), bør være en god nyhed for Burnley ift. taktisk matchup.

Burnley har et helt fit mandskab her, mens Norwich fortsat er markant skadesramt. Det plagede dog ikke holdet i deres sejr mod Man City.

Burnley - Norwich: 1 til odds 2,00 hos Bethard (nu odds 2,02 hos Nordicbet)

Burnley har et rigtig fint matchup mod et markant fraværsramt Norwich-mandskab.

Everton - Sheffield Utd

Spilles lørdag d. 21/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Begge mandskaber her må komme ind til opgøret med en lidt mærkelig følelse. Begge tabte nemlig i seneste runde, men gældende for dem begge var også, at de var bedst i deres kampe, så præstationen var ikke så skidt.

Everton har fravær hos midtbanemanden Gomes, der blev skadet senest, og så er der også lidt tvivl om offensivspilleren Richarlison, mens Sheffield Utd har karantæne til angrebsreserven Sharp. Begge mandskaber kan således som udgangspunkt stille i en meget stærk opstilling.

Everton - Sheffield Utd: Sheffield +1,0 til odds 1,70 hos Bethard (nu odds 1,76 hos Nordicbet)

Everton er et bedre mandskab i ren styrke, men har ofte problemer, når de skal skabe kampene. Det må man forvente de skal her, mod et Sheffield-hold der har præsteret rigtig flot i sæsonstarten.

Man City - Watford

Spilles lørdag d. 21/09 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

City stod i seneste runde på den tabende side af sæsonens overraskelse, da de mødte Norwich. Det er selvsagt et resultat, der skal revancheres her, men det er ikke sikkert, det bliver så lige til, da man i midtugen har taget hul på Champions League.

Watford leverede et yderst positivt resultat senest, da de i Flores' første kamp som manager hentede uafgjort mod Arsenal. Arsenal var klart bedst i 1. halvleg og var fortjent foran, men i 2. halvleg stod der Watford på det meste, og det havde bestemt ikke været ufortjent, hvis de havde taget sejren.

Man City har et problem til opgøret her, for i seneste runde var første kamp uden Laporte til at dirigere forsvaret - og han var savnet. Hans reserve Stones kom ind, men er nu også skadet og ude i op til fem uger, så man kan forvente at man må bruge midtbanespilleren Fernandinho i forsvaret sammen med den individuelle fejlmaskine Otamendi.

Man City - Watford: Begge hold scorer til odds 2,05 hos Bwin

Man City var udfordrede i defensiven i seneste runde, og nu er man endnu svagere stillet. Flores fik sit Watford-mandskab til at spille meget direkte og positivt i 2. halvleg i seneste kamp, og kan de opretholde det spil, bør de kunne true City's bagkæde.

Newcastle - Brighton

Spilles lørdag d. 21/09 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

Newcastle havde ikke meget at byde på i seneste runde mod Liverpool udover et rigtig flot mål af Willems. Liverpool cruisede efterfølgende til sejr, og generelt ser offensiven ikke prangende ud hos Newcastle.

Brighton dominerede til gengæld deres opgør mod Burnley, men måtte nøjes med uafgjort. Holdet bliver ved at spille rimelig friskt og offensivt, og de har ikke større problemer med at skabe chancer.

Newcastle har til opgøret her en del fravær, og særligt forsvaret ser ramt ud. Brighton har dog også flere bærende spillere ude, så det kan blive et ganske tæt opgør mellem to forventede nedrykningskandidater.

Newcastle - Brighton: X til odds 3,20 hos Bethard 

Mandskaberne her virker til at have et tæt niveau og spiller generelt chancefattige kampe. Særligt Newcastle har problemer med at score og spiller ofte tætte opgør.

Crystal Palace - Wolverhampton

Spilles søndag d. 22/09 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

Palace fik senest ørene i maskinen mod London-rivalerne fra Tottenham, hvor man tabte 4-0. Holdet har generelt ikke været formstærkt i denne sæson, men har alligevel fået nogle fine resultater og point med sig.

Wolves havde et særdeles målrigt opgør mod Chelsea, og selvom det ikke er en katastrofe at tabe til et tophold, vil man nok alligevel være skuffede.

Wolves har i denne sæson haft store problemer med at balancere mellem Europa League og Premier League, og det har givet skiftende præstationer. I midtugen skal de igen i aktion i Europa League, og spørgsmålet er, om det så giver problemer her.

Palace er ramt af fravær til opgøret her, men om det får større betydning end Wolves' midtugekamp kan være svært at sige.

Crystal Palace - Wolverhampton: 2 til odds 2,70 hos Bethard

Crystal Palace har hentet fine point, men virker præstationsmæssigt i svag form. Som hjemmehold kan man desuden få bolden meget i opgøret her, og det er et taktisk element, man ofte har svært ved at mestre, mens det bør være en stor fordel for Wolves.

West Ham - Man Utd

Spilles søndag d. 22/09 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

West Ham spillede mandag mod Villa og havde svært ved at skabe chancer. Man havde bolden meget, spillede sig godt frem til farlige situationer, men blev aldrig for alvor farlige foran mål. Samtidig holdt man Villa fra at få mange chancer, og så endte man med et lidt skuffende 0-0-resultat. Mod slutningen af opgøret fik man desuden Masuaku smidt ud, og det var interessant, at man efter den udvisning faktisk blev farligere - som følge af at Villa bevægede sig længere frem på banen.

Man Utd spillede mod Leicester og havde svært ved at skabe de store chancer, men en tidlig straffesparksscoring gav holdet en sejr. 

I midtugen spiller Man Utd Europa League, hvor man dog forventes at stille med en del reserver, så spørgsmålet er, om det kommer til at få stor betydning her.

West Ham - Man Utd: West Ham +0 til odds 2,65 hos Unibet

West Ham er stærke hjemme, mens United fortsat har tvivl om flere spillere og deltage i Europa i midtugen. Derudover er Man Utd nok mere offensive, end Villa var i West Hams seneste kamp, og det bør passe Hammers rigtig fint.

Arsenal - Aston Villa

Spilles søndag d. 22/09 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Arsenal leverede en Dr. Jekyll og Mr. Hyde-kamp senest mod Watford. I første halvleg styrede man spillet og kreerede sig frem til nogle rigtig flotte chancer og mål. I anden halvleg stillede man sig dog blot tilbage og tog imod, hvilket overlod så meget spil og chancer til Watford, at man skal være taknemmelige for det ene point, man fik.

Villa hentede til gengæld et flot point mod West Ham hvor man skabte de bedste chancer.

Arsenal skal i midtugen en tur til Tyskland og spille Europa League, og det kan selvfølgelig få en betydning til opgøret her.

Holdene har ingen umiddelbare nye teamnews, og det betyder at Arsenal fortsat er uden angriberen Lacazette.

Arsenal - Aston Villa: Arsenal -1,5 til odds 2,12 hos Bethard (nu odds 2,10)

Begge mandskaber er markant bedst på hjemmebane, og det bør give The Gunners en pæn fordel. Kan de undgå at stille sig for langt tilbage ved en eventuel føring, bør de desuden få gode muligheder for at skabe en solid sejr.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Chelsea - Liverpool

Spilles søndag d. 22/09 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Topopgør på Stamford Bridge. Det er altid spændende, når to af mandskaberne fra Big Six mødes, og måske endnu mere i et tilfælde som her, hvor vi har at gøre med nogle klubber, der har leveret masser mål og tempo i sæsonen.

Chelsea tog senest en stærk sejr over Wolves, mens Liverpool kørte Newcastle over. Begge har dog også problemer med at lukke af bagude denne sæson, så forventningerne peger mod underholdning i kampen her.

Chelsea har fortsat fraværende spillere, og det er især skidt, hvis formstærke Mount er ude, efter han fik en skade i midtugens Champions League-kamp mod Valencia. I forsvaret skiftede man senest til et 3-mandsforsvar, men Rudiger er blevet skadet igen, og det svækker muligheden for den variant.

Begge mandskaber tabte deres første gruppekamp i CL i midtugen, på trods af man stillede med et stærkt hold. Man har således samme forudsætninger op til dette opgør.

Chelsea - Liverpool: 2 til odds 2,00 hos Bethard og Unibet (nu odds 2,03 hos Nordicbet)

Liverpool ligner et hold i bedre form og med bedre kvalitet end Chelsea, der ikke har fået styr på defensiven. Det kan give store problemer mod et mandskab som Liverpool, der er dødbringende i det fremadrettede spil.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Liverpool - Newcastle Under 3,25 mål 1,96 Tabt
Brighton - Burnley Burnley +0,25 2,11 1/2 Vundet
Man Utd - Leicester Leicester +0,25 2,23 Tabt
Sheffield Utd - Southampton 1 2,47 Tabt
Tottenham - Crystal Palace Tottenham -1,5 2,17 Vundet
Wolverhampton - Chelsea 1 3,05 Tabt
Norwich - Man City Begge hold scorer 1,84 Vundet
Bournemouth - Everton 2 2,40 Tabt
Watford - Arsenal 2 2,10 Tabt
Aston Villa - West Ham 2 2,70 Tabt


Samlet for ugen: -4,44

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag denne sæson

Hitrate: 16 af 52
Units: -13,57
TBP: 74 %

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag siden starten af sæson 18/19

Hitrate: 220 af 470
Units: -17,03
TBP: 96 %