Fem runder af Premier League er overstået, og det er tid til at lave en første lille status. For eksperten Thomas Schyth har det budt på fire runder med fint overskud og en enkelt med et lille minus, og dermed har projektet med at finde værdi i hver eneste Premier League-kamp i sæsonen fået en solid og profitabel start. Denne uge krydres optakten med en power ranking, og her bør der være rigeligt at debattere.

De første fem runder af Premier League er spillet, og det er nu, det for alvor begynder at spidse til. Nu går de europæiske turneringer nemlig ind i gruppespillet, samtidig med at Carabao Cuppen begynder for alvor med deltagelse af Premier League-holdene. I en periode vil det derfor betyde masser af bold for fodboldelskere med både weekend- og midtugekampe.

Med fem runder spillet er det ligeledes oplagt at lave en lille status over holdene, og det vil jeg gøre med en ganske simpel power ranking over, hvordan jeg synes, holdene placerer sig styrkemæssigt efter de første runder.

Rankingen er ikke et bud på den endelige stilling i ligaen eller et billede på, hvordan stillingen er lige nu, men et billede på hvor stærke, jeg synes, holdene ser ud - det stærkeste hold er rangeret først og til hvert hold  er der knyttet en meget kort kommentar.

Se vores Champions league optakt og læs eksperternes vurderinger

Power Ranking

  1. Manchester City - Tæt kamp med Liverpool, men jeg synes, City ser mest komfortable ud mod modstandere, der pakker sig.
  2. Liverpool - Virkelig stærkt og komplet hold. Ikke mange svagheder at spore, men måske alligevel en smule med kreativiteten mod tætpakkede hold.
  3. Chelsea - Det er svært at vurdere deres niveau, da de primært har mødt nemme modstandere, men i disse kampe ser de også ganske overlegne ud.
  4. Tottenham - At tabe til Liverpool er ingen skam, og holdet ser fortsat godt besat ud. Lucas komplimentere flot Kane, og rammer holdet noget form, bliver de skræmmende stærke.
  5. Arsenal - De ser bedre og bedre ud, og har kun tabt til tophold.
  6. Manchester United - Ser ud til at have mange problemer med kreativitet og kontinuitet. Nogle gange solid indsats, men også et lavt bundniveau.
  7. Watford - Ser virkelig stærke ud under Gracia, og spillerne virker i god form. Særdeles effektive.
  8. Wolves - Ligner som ventet en stærk oprykker, der tør - og kan - spille bold mod selv de allerbedste hold.
  9. Bournemouth - Har set ganske solide ud og er sikre i konceptet under Howe.
  10. Everton - Har været plaget af skader, men ikke i offensiven, hvor man alligevel ser utrolig tamme ud.
  11. West Ham - Har mødt svære modstandere i starten og deraf famlet lidt, men ligner et stærkt mandskab, når de rammer hinanden.
  12. Leicester - Spiller godt med, når de leverer, men har også et ganske lavt bundniveau.
  13. Crystal Palace - Et rigtig solidt hold når det kører for dem, og alle får svært ved at slå dem. Dog enormt afhængige af Zaha.
  14. Newcastle - Meget svært startprogram, der har givet dem problemer, men mod nemmere modstandere bør man høste fint med points.
  15. Southampton - Vanvittigt lavt bundniveau, men med noget mere kontinuitet i formationen kan de skabe noget godt.
  16. Fulham - Har haft det svært, men når de rammer dagen, har de flot niveau.
  17. Burnley - Har haft problemer med træthed ift. europæisk kvalifikation, men truppen ser generelt ikke stærk ud.
  18. Cardiff - Har en meget direkte spillestil der sagtens kan skabe overraskelser, men niveauet er ikke højt.
  19. Brighton - Solide på hjemmebane, men bundniveauet er så ringe, at de ville få store problemer mod hold selv fra den nederste del af Championship.
  20. Huddersfield - Ser svage ud på samtlige områder af banen, og er slet ikke i stand til at skabe noget offensivt.

Gå ikke glip af Champions league kampene - Se kampprogram her

Fulham - Watford

Spilles lørdag d. 22/9 kl. 13:30 og vises på TV3 Max. Se mere info i vores matchcenter.

Fulham var senest på en svær opgave mod mestrene fra Manchester City, og det endte da også med en forventet lussing. Watford led deres første nederlag i sæsonen, men formåede alligevel at byde Manchester United op til dans, og de viste, at de bliver et særdeles svært hold at slå denne sæson.

Begge hold kan blive en smule forstærkede ift. teamnews, da Deulofeu har en lille chance for at blive klar for Watford, mens anfører Cairney er tæt på comeback for Fulham efter en skade.

Fulham - Watford: Over 2,5 mål til odds 1,80 hos Betfair Sportsbook*

Begge hold har gode og effektive offensiver. Begge vil ligeledes gerne søge målet ganske direkte, så det kan give en kamp med masser felt-felt aktion og dermed blive en ganske underholdende affære.

Fulham - Watford: 2 til odds 3,00 hos Nordicbet* og Bwin*

Det ligner en ganske lige duel ift. trupstyrke, hvor der måske er et lille plus til Watford. Fulham skifter en smule spillestil efter, om de er ude eller hjemme og afhængig af modstanderen, mens Watford er fast sat op i deres velkendte 4-2-2-2 system under Gracia. Fulham skal nok tage kontrol, og det bør Watfords direkte spillestil trives rigtig godt med.

Burnley - Bournemouth

Spilles lørdag d. 22/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

To hold, der har historik for at spille tætte kampe mødes på Turf Moor, hvor særligt Burnley skal til at i gang. Burnley har i starten været plaget af træthed og brudte forberedelser grundet europæiske kampe, men det er slut nu for deres vedkommende, og dermed skal de til at hente points. Der var dog ikke meget positivt at sige om deres indsats mod Wolves, hvor man fra start til slut var banens dårligste mandskab.

Bournemouth fortsatte deres flotte start på sæsonen med en målrig sejr over Leicester med hele 4-2. Bournemouth er kommet godt igang med sæsonen, og trives med hold der vil lade dem have bolden.

Burnley - Bournemouth: X til odds 3,40 hos Nordicbet*

Under de respektive managers har disse to mandskaber historik for at spille særdeles tætte opgør, og det kan vi sagtens ende med at se igen her. Begge hold er tilfredse i matchuppet, men samtidig påpasselige overfor modstandernes forcer. Bournemouth har haft en langt bedre sæsonstart, men Burnley er nu fri for det europæiske pres, og de har spillet bedre end resultaterne viser.

Cardiff - Manchester City

Spilles lørdag d. 22/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Cardiff er stærke hjemme i Wales, og det får de bestemt også brug for her. Senest fik de en afklapsning af Chelsea, og opgaven bliver næppe nemmere mod City, der om muligt spiller endnu hurtigere og bedre end The Blues.

City kørte sikkert Fulham over i sidste runde, og de tunge forsvarsspillere fra Cardiff bør være guf for de hurtige City-spillere. Manchester-klubben har den ulempe, at man skal spille europæisk i midtugen, men mon ikke de her sparer et par spillere, så de kan være helt klar til weekenden?

Cardiff - Manchester City: Man City -4,0 hjørnespark til odds 1,85 hos Bet365*

Linjen for dette spil mod Cardiff var senest på -5,0 da de mødte Chelsea. Nu møder man så City der er det hold i ligaen der selv får flest hjørnespark og som indkasserer færrest. Det kan forventes at Cardiff står dybt og kompakt, og det vil formentlig give power-play lignende tilstande, som kan udløse et hav af hjørne til City.

Crystal Palace - Newcastle

Spilles lørdag d. 22/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Newcastle står med blot et enkelt point efter de første fem runder, og i de fleste af kampene har holdet knap nok set bolden. De svage resultater og præstationer skal dog også ses i lyset af, at man har mødt fire af holdene fra Big Six, og man har faktisk alligevel maksimalt tabt med et enkelt mål.

Crystal Palace har gjort det en smule bedre, og hentede senest en fin sejr over Huddersfield på et flot mål af Zaha. Generelt virker man enormt afhængige af Ivorianeren, men defensiven er solid og kompakt. Det er svært at forestille sig en målrig affære her, og Palace bør egentlig trives med et opgør, der spilles ganske direkte fra begges side, men det kan også gøre kampen ganske uforudsigelig.

Newcastle har tvivl om vigtige Lascelles i midterforsvaret, som dog sagtens kan nå at blive klar, mens Palace må undvære den faste men formsvage angriber Benteke.

Crystal Palace - Newcastle: Newcastle +0,5 til odds 1,87 hos Bet365*

To hold, der er bedst i det direkte spil, kan give en tæt affære. Det lignende opgør sidste sæson endte da også 1-1, og jeg synes, markedet har reageret for voldsomt på Newcastles ringe præstationer i starten uden at skele til, at det har været mod storhold.

Leicester - Huddersfield

Spilles lørdag d. 22/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Leicester fik senest ørene lidt i maskinen i Bournemouth og har heller ikke set alt for imponerende ud i deres kampe. Særligt offensivt har man til tider haft svært ved at kreere chancer, og det bliver ikke nødvendigvis nemmere mod Huddersfield.

Huddersfield har nemlig fået opsat sit hold med meget defensiv fokus, mens man til gengæld er ganske svage offensivt. Man skaber stort set ingen chancer, og det gør selvsagt chancen for sejre meget lille - senest symboliseret godt i 1-0-nederlaget til Crystal Palace.

Leicester er svækkede af, at den faste forsvarer Morgan har karantæne, efter han fik rødt kort senest, mens Huddersfield ligeledes er karantæneramt med midtbanespilleren Hogg.

Leicester - Huddersfield: Under 2,5 mål til odds 1,80 hos Betsafe (nu odds 1,76)

Begge hold har deres primære styrke i defensiven og er bedst offensivt, når de får lov at spille direkte. Leicester skal forventeligt tage initiativet, og det kan blive svært for dem at håndtere, selvom man er blevet en smule bedre til det under Puel.

Liverpool - Southampton

Spilles lørdag d. 22/9 kl. 16:00 og vises på 6'eren. Se mere info i vores matchcenter.

Liverpool ser skræmmende stærke ud denne sæson. Ikke blot fordi de tog deres femte sejr ud af lige så mange mulige, men ligeledes fordi de blot indkasserede sæsonens andet mål. Allison er stærk i målet, men endnu mere imponerende er deres defensiv grundet Van Dijk, der ganske simpelt lukker alt ned. Een twitter-kommentar lød efter kampen mod Tottenham: "When Van Dijk came home after the match, he emptied his pockets and found keys, phone and Harry Kane."

Southampton så ud til at komme på ret køl igen med deres nye 4-4-2 formation, da Højbjerg med et drøn af et langskud bragte dem foran mod Brighton, og man efterfølgende også kom på 2-0. Det var dog ikke, fordi man spillemæssigt imponerede, men mere fordi Brighton var enormt ringe i første halvleg, og da Brighton startede en smule bedre op efter pausen, endte kampen uafgjort 2-2. Saints ligner virkelig et hold, der har svært ved at finde noget positivt form, og de kan få det rigtig svært mod Liverpool, der dog skal spille Champions League i midtugen.

Liverpool - Southampton: Liverpool(-2,0) til odds 2,06 hos Nordicbet*

Helt grundlæggende ser Liverpool skræmmende stærke ud, mens Southampton ser enormt svage ud. Derudover bør det tunge forsvar hos Southampton være en ren gave for den dynamiske og lynhurtige offensiv, Liverpool besidder, og når et udesvagt og impotent Brighton-hold kan score to mod Southampton, er det svært at se, hvordan de skal kunne lukke ned for The Reds.

Manchester United - Wolverhampton

Spilles lørdag d. 22/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Manchester United ser ud til at være kommet bedre i gang efter en svag sæsonstart. Spillet på banen er blevet bedre og mere solidt, hvilket har haft indvirkning på resultaterne, der også straks er blevet forbedrede. Senest tog man en flot sejr på en rigtig svær udebane mod Watford, selvom man stadig har perioder i kampene, hvor man overlader for meget initiativ til modstanderne.

Wolves fik sig en fortjent sejr, da man hjemme slog et tamt udseende Burnley-mandskab, og man vil forventeligt også forsøge at gribe chancen i kampen her mod mægtige United.

Wolves er forskånede for fravær, som de har været hele sæsonen, mens United må undvære Matic, der har karantæne efter rødt kort senest. Derudover mangler man også Herrera, Rashford og Jones, så man kan hurtigt blive tyndt besat, da man også skal spille europæisk i midtugen.

Manchester United - Wolverhampton: Begge hold scorer til odds 2,00 hos Betfair* Sportsbook

Begge hold  har interessante offensiver, men ser samtidig ud til at have svært ved at lukke af defensivt. United er desuden svækket defensivt med fraværet af Matic, og det kan sagtens blive en kamp, der bølger lidt frem og tilbage.

Brighton - Tottenham

Spilles lørdag d. 22/9 kl. 18:30 og vises på TV3+. Se mere info i vores matchcenter.

Brighton leverede vel en af sæsonens ringeste halvlege i 1. halvleg mod Southampton, hvor man hverken kunne aflevere, tæmme bolden eller forsvare. Alligevel lykkedes det at hente uafgjort med en forbedret indsats efter pausen, og da man er markant stærkere på hjemmebane, er det ikke usandsynligt, at man kan skabe noget positivt her.

Spurs tabte fuldt fortjent til Liverpool seneste runde. Nederlaget var ganske vidst kun på 1-2 hvilket ikke er slemt, samtidig med at målene til dels skyldtes ringe målmandsspil af Vorm. Alligevel var indsatsen ikke fremragende, for Liverpool var markant bedre og kunne sagtens have lukke kampen helt tidligere. Spurs kommer således med to nederlag i to kampe, og da man også har midtugekamp i Champions League, er denne tur til palmekysten ikke nødvendigvis en formsag.

Odds på champions league vinderen - Få din bonus nu

Brighton - Tottenham: Brighton -0,5 kort til odds 2,33 hos Unibet*

Brighton er et hold der skal fighte for at få points i kampe, og det har medført at man er det hold der har indkasseret 3. flest kort i sæsonen. Tottenham er ofte i kontrol i deres kampe og forventeligt også her, og det betyder de har bolden meget og dermed ofte får færre kort.

West Ham - Chelsea

Spilles søndag d. 23/9 kl. 14:30 og vises på TV3 Max. Se mere info i vores matchcenter.

West Ham fik sig endelig en sejr i seneste runde, efter man havde tabt i de fire første runder af sæsonen. Everton leverede dog ikke den store trussel, og således kunne en offensiv, der blev dirigeret af Arnautovic og Yarmolenko, sikre The Hammers sejren. Yarmolenko startede inde for første gang i sæsonen og kvitterede med en helt enorm arbejdsindsats og to flotte mål. Sejren kan dog vise sig at have været dyr for West Ham, idet stjerneangriberen Arnautovic måtte forlade banen skadet. Bliver han ikke klar til dette opgør, vil det være et kæmpe tab for holdet.

Chelsea tog hjemme mod oprykkerne fra Cardiff, og det var såmænd en formsag for The Blues at køre en sikker sejr i land. Cardiff kom ganske vidst overraskende foran allerede efter 16 minutter efter en dødbold, men siden da tog Chelsea fuld kontrol og cruisede til en 4-1-sejr - særligt grundlagt af en Hazard i hopla.

Chelsea har dermed fuldt udbytte efter de første fem runder og fører ligaen, og da man samtidig forventes at rotere en del på holdet til midtugens Europa League-kamp, bør man være klar til at udfordre The Hammers her.

West Ham - Chelsea: Chelsea (-1,5) til odds 2,55 hos Unibet* (nu odds 2,43)

Chelsea ser flyvende ud - særligt offensivt - og med et endnu ukoordineret West Ham-forsvar bør man få masser muligheder. West Ham ligner et hold, der har det rigtig svært mod hold, der spiller bolden godt og hurtigt rundt, og det er netop, hvad Chelsea gør. Samtidig er der stor tvivl hos West Ham om Arnautovic, der er altafgørende for deres offensiv.

Arsenal - Everton

Spilles søndag d. 23/9 kl. 17:00 og vises på 6'eren. Se mere info i vores matchcenter.

Arsenal tabte de to første runder i sæsonen til to af de øvrige hold fra Big Six, men har siden taget tyren ved hornene og skaffet sejre. Det har ikke været lige kønt i hver kamp, men man ser bestemt ud til at finde sig bedre og bedre til rette under Emerys spillestil, og særligt offensiven har flere momenter, hvor man spiller hurtigt og godt. Senest tog man en flot sejr ude over Newcastle, der ellers altid er svære at besøge, og man bør komme med masser selvtillid her.

Everton indtager en 10. plads i ligaen og har blot tabt en enkelt kamp, men alligevel synes jeg ikke, det ser imponerende ud, hvad de leverer. Særligt offensiven ser ganske svag ud, og man skaber meget få gode chancer i kampene. Det kostede også dyrt senet mod West Ham, hvor defensivens mangler ligeledes blev udstillet.

Igen til dette opgør har Everton adskillige defensive fravær, men kan dog trøste sig med at, man har Richarlison tilbage fra karantæne. Han bør bestemt kunne udfordre Bellerin på Arsenals back, der ofte har problemer defensivt.

Læs eksperternes spilforslag på årets Champions league

Arsenal - Everton: 1 til odds 1,55 hos Betfair Sportsbook*

Arsenal ser bedre og bedre ud, mens det samme ikke kan siges om Everton. Seneste sæson og starten af denne sæson har også vist en stor forskel i mentalitet hos Everton ude og hjemme, og på Emirates kan man få rigtig svært ved at få noget med hjem.

Tips og resultater fra sidste runde

Tottenham(+0) - Liverpool: 1 (odds 2,03) : Tabt
Bournemouth - Leicester: 1 (odds 2,55) : Vundet
Chelsea-Cardiff(+5,0 hjørnespark): 2 (odds 1,90 ): Vundet
Huddersfield - Crystal Palace: Begge hold scorer "Nej" (odds 1,90) : Vundet
Manchester City - Fulham: Begge hold scorer: "Ja" (odds 2,05): Tabt
Newcastle - Arsenal: 2 (odds 2,00) : Vundet
Watford - Manchester United: Over 2,5 mål (odds 2,10): Vundet
Wolverhampton - Burnley: Wolves holder buret rent (odds 2,10) : Vundet
Everton - West Ham (0-1 EH): 2 (odds 2,00) : Vundet
Southampton - Brighton: 1 til (odds 2,07): Tabt

Samlet for ugen: +4,55 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 37 af 56
Units: +17,81
Tbp: 132 %