Premier League-eksperten Thomas Schyth er i gang med et projekt hvor der forsøges at finde minimum ét værdispil til samtlige Premier League-kampe i sæsonen. Den første runde endte med stor succes, mens senest afviklede runde bød på et mere beskedent resultat - dog med plus på bundlinjen. Samlet ser det således fint ud, men det stopper bestemt ikke der, for endnu en runde står for døren, og her skal vi ligeledes have et kig på samtlige kampe.

Efter en sommer med VM-fodbold er Premier League i gang igen, og vi er to uger inde i turneringen. De første kampe er ofte uforudsigelige da holdene skal starte op, spilles sammen og finde sig til rette i deres systemer, men stille og roligt tegner der sig nogle tendenser for de enkelte hold - tendenser der måske kan benyttes i et bettingperspektiv i holdenes matchups.

Når der blot er spillet to runder i turneringen, er det endnu for tidligt præcist at spå om holdenes indbyrdes styrkeforhold. da der kan have været meget held/uheld inde over, men der er alligevel et par ting, der springer i øjnene.

For det første er Liverpools og Manchester Citys suveræne start på sæsonen svær at overse. Inden sæsonstart blev de udråbt som klubberne, der skal kæmpe om mesterskabet, og den vurdering kunne meget vel vise sig at holde stik.

I den anden ende af tabellen er det måske overraskende at finde storholdet Arsenal med 0 points, men efter opgør mod Chelsea på udebane og stærke Manchester City er det måske ikke så alarmerende igen - særligt fordi man spillede en flot og underholdende kamp mod førstnævnte.

Den første og største overraskelse denne sæson var sidste års sølvmedaljevindere fra Manchester United med til at levere i den netop overståede runde. Desværre for dem var det ikke særlig positivt, da man på udebane tabt til upåagtede Brighton, der ellers vurderes til at være en af nedrykningskandidaterne. Sammenholdt med en ganske skidt spillet premierekamp mod Leicester hvor man var heldige med at vinde, ser det bestemt ikke positivt ud for storklubben. Der er allerede snak om intern uro, og en manager der virker stædig i et system. der ikke fungerer, men er Mourinho netop manden. der kan vende skuden igen? Eller er han nærmere i en position som favorit til at være den første manager, der bliver fyret i ligaen denne sæson?

Wolverhampton - Manchester City

Spilles lørdag d. 25/8 kl. 13:30 og vises på 6'eren. Se mere info i vores matchcenter.

Manchester City ser voldsomt suveræne ud i denne sæson. De har endnu ikke stillet i stærkeste opstilling, og de har mødt meget forskellige spillestil i Arsenal, der forsøgte at presse højt og Huddersfield, der forsøgte at parkere bussen. Begge modstandere blev dog udsat for meget klare nederlag, og det kan ikke undgås, at 6-1-resultatet mod Huddersfield giver endnu mere selvtillid, end holdet havde i forvejen.

Wolverhampton har ikke været helt så heldige efter deres oprykning. Man har endnu ikke vundet en kamp, men dog fået en uafgjort i 1. runde. Senest tabte man 2-0 til Leicester, men tingene er måske ikke så dystre, som man med resultaterne kunne forvente. Wolves har nemlig spillet rigtig fin fodbold, og seneste opgør var man deciderede uheldige med ikke at vinde. Leicester scorede på stort set de eneste chancer, de havde, mens Wolves brændte deres mange gode forsøg - inklusiv tre afslutninger på træværket.

Det har virkelig været stolpe ud for Wolves i starten, og de kan nok næppe forvente en sejr mod mægtige City her. Til gengæld kan de måske glæde sig over, at de endelig møder en modstander, som passer til deres spillestil. Indtil nu har Wolves nemlig skulle skabe kampene, men de er klart bedst, når modstanderne skal tage initiativ, og de kan satse på omstillinger. Det bør der være rigelig mulighed for mod City, der nok i vanlig stil kommer blæsende med et højt pres og mange mand med fremme.

Wolves - City: City vinder og begge hold scorer til odds 2,70 hos Nordicbet*

Det er svært at se, hvordan noget hold skal kunne bremse City på nuværende tidspunkt. De har kørt alt modstand over, og endda formået at bytte rundt på formationen/systemet så man er blevet mere uforudsigelige. Oprykkerne fra Wolves kan derfor få meget svært ved at lukke ned for The Shark Team, der da også er gjort til ganske store favoritter. Med Citys høje pres, høje bagkæde, og mange mand med fremme i angreb, bør Wolves få mulighed for at sætte gang i nogle dræbende omstillinger, når de får bolden, og så er det langt fra sikkert, at City kan holde buret rent.

Arsenal - West Ham

Spilles lørdag d. 25/8 kl. 16:00 og vises på 6'eren. Se mere info i vores matchcenter.

Et opgør mellem to klubber der har tabt begge deres første opgør, og således er der ved at være pres på for at levere et positivt resultat. Arsenal er dog alligevel kommet en smule bedre fra start end West Ham. I seneste kamp var man nemlig rigtig godt med mod stærke Chelsea, og det havde bestemt været et mere retfærdigt resultat med uafgjort, hvis man havde fordelt resultatet efter spil og chancer. Det blev dog til et nederlag, men at tabe til City og Chelsea er ingen skam - det er det til gengæld, hvis man også taber dette opgør. Man bør således være topmotiverede.

Det samme bør West Ham være, selvom det kan være svært at løfte sig efter nederlaget til Bournemouth. Her formåede man nemlig at spille rigtig god fodbold og bringe sig foran, men da det skete, var det som om, at "spøgelset" fra de gamle managers vendte tilbage, og man kom til at trække sig alt for langt tilbage på banen. Det er slet ikke positivt, da man under Pellegrini gerne vil være i boldbesiddelse og flytte spillet langt frem på banen, og det endte da også med et fortjent nederlag.

Arsenal(-1,5) - West Ham: 1 til odds 2,12 hos 888Sport (nu faldet til odds 2,00)

Arsenal fik flot gang i det offensive spil senest mod Chelsea, og møder her en modstander, der i bund og grund gerne vil spille lidt ligesom London-holdet, men som ikke har kvaliteten til at udføre det i samme grad. West Hams forsvar ser ukoordineret ud, og det kan skabe masser af chancer til de offensive profiler hos Arsenal.
Læs den fulde ekspertanalyse her.

Arsenal - West Ham over 3,0 mål til odds 1,87 hos Unibet* (nu faldet til 1,70)

Begge hold har mange offensive profiler, der kan skabe chancer. Arsenal skal tage initiativ og bør kunne udnytte et svagt West Ham-forsvar, mens The Hammers til gengæld bør have gode muligheder for at komme bag Arsenals høje bagkæde.
Læs den fulde ekspertanalyse her.

Bournemouth - Everton

Spilles lørdag d. 25/8 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Bournemouth hentede senest en god sejr over West Ham, hvor de dog også fik overladt initiativet fra London-klubben ved scoringen til 1-0. Everton er lidt et hold med forskellige ansigter, for hjemme på Goodison Park vil man gerne frem på banen, presse højt og spille offensivt, mens man på udebane er langt mere defensivt anlagt, står meget dybt og overlader bolden til modstanderne.

På den måde bør matchuppet her egentlig passe begge hold godt, for Everton vil foretrække at spille på omstillinger her, mens Bournemouth vil foretrække at have bolden, benytte hurtigt pasningsspil og skabe chancer gennem en offensiv tilgang.

Bournemouth - Everton: Over 2,5 mål til odds 1,90 hos Betfair Sportsbook* (nu faldet til 1,80)

Matchuppet her bør passe begge holds offensiver fint. Spillere som Richarlison og Walcott bør trives med at kunne slå omstillinger, mens Bournemouth bør trives med at få overladt bolden til sig. Everton har desuden fravær i defensiven, der giver en startplads til ustabile Holgate, og på den anden side af kridstregen ser Bournemouth bestemt heller ikke ud til at have helt styr på at lukke ned for modstanderne.
Læs den fulde ekspertanalyse her.

Huddersfield - Cardiff

Spilles lørdag d. 25/8 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Huddersfield var senest ude for en regulær lussing, da man blev kørt over af mesterholdet City med hele 6-1. Man havde ikke meget at stille op, og fra første minut stillede man sig ned i eget felt og forsøgte at danne en mur. Det lykkedes ikke ret godt, og det var måske også at forvente, for det er egentlig slet ikke sådan, man foretrækker at spille. Man vil hellere presse højt under Wagner og forsvare sig på den måde.

Offensivt har man svært ved at skabe store chancer, og det kan blive et problem mod Cardiff, der formentlig vil stå meget kompakt.

Cardiff hentede senest uafgjort mod Newcastle hjemme i Wales. Det må være en ambivalent følelse, man står med efter kampen, for man var helt klart det bedste hold på banen og havde i forhold til spil og chancer fortjent en ganske sikker sejr. Til gengæld brændte Newcastle et straffespark i overtiden ved stillingen 0-0, så på den front er man nok tilfredse med det ene point.

For Cardiff var det særdeles positivt at få nyindkøbte Arter i aktion mod Newcastle. Han spillede en virkelig god kamp på den centrale midtbane, hvor han bidrog fornemt både offensivt og defensivt, og han kan blive en afgørende brik for dem.

Huddersfield har fortsat tvivl om danske Zanka i midterforsvaret, men bør blive forstærkede sammenlignet med sidste kamp, da de faste midtbanefolk Hogg og Mooy forventes at spille opgøret.

Huddersfield - Cardiff(+0,25): 2 til odds 1,93 hos Bet365*

Huddersfield skal efter seneste lussing rejse sig på hjemmebane ved at dominere kampen. Det bør passe Cardiff godt, der senest viste, at de er enormt gode, når de får lov at spille ekstremt direkte og føre bolden hurtigt op i nærheden af modstandernes felt. Det bør de kunne få mulighed for igen her, og det kan blive svært for Huddersfield at håndtere - især hvis man fortsat mangler Zanka i forsvaret.
Markedet forventer en ganske lavtscorende kamp, og det bør være en fordel for underdoggen, der ikke skal gøre så meget svagere end Huddersfield.

Southampton - Leicester

Spilles lørdag d. 25/8 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Leicester har haft en lidt mærkelig start på sæsonen. Først spillede man på udebane mod et tophold (Manchester United), hvor man leverede en rigtig god indsats, dominerede kampen og havde fortjent at vinde. Den kamp tabte man dog 2-1. Derefter spillede man så hjemme på King Power Stadium mod en oprykker. Her var billedet markant anderledes, idet man fra start til slut var det svageste hold på banen: Wolves dominerede, Leicester fik en mand smidt ud - og vandt 2-0, fordi Wolves blandt andet ramte stolpen hele tre gange og scorede et ganske flot selvmål.

Southampton ser ud til at kunne få det svært i denne sæson. Man har ganske vist fået uafgjort og et nederlag, men allerede to kampe inde i sæsonen har manager Hughes prøvet forskellige formationer og spillestile af, da den første, man har trænet hele preseason, tydeligvis ikke virkede. Det er bestemt ikke en god start, men omvendt kan man plædere, at det kan blive en fordel, hvis man holder fast i en mere offensivt anlagt spillestil, som Hughes tidligere i sin karriere har haft succes med.

Leicester må undvære de seneste sæsoners tospcorer Vardy, der så rødt i seneste kamp efter en meget voldsom tackling, hvor han ganske vidst ramte bolden, men samtidig savede modstanderen midt over - Roy Keane ville have været stolt.

Southampton - Leicester: Over 2,0 mål til odds 1,75 hos Unibet* (nu faldet til 1,71)

Begge mandskaber har de seneste kampe vist meget svage defensiver frem. Saints vil måske dedikere sig fuldt ud til en mere offensiv formation og spillestil - særligt på hjemmebane - mens Leicester er gode til at presse højt, men samtidig har beholdt deres evner på dødsensfarlige omstillinger.

Southampton - Leicester: 1-tal til odds 2,45 hos Nordicbet* (nu faldet til 2,40)

Leicester skal måske nok vurderes til at være det stærkeste hold af de to i øjeblikket, men jeg synes, det er tæt. Særligt når man kigger på seneste kamp, hvor Leicester var ganske ringe offensivt mod Wolves, og hvis Southampton formår at tage initiativet her, er der ingen grund til, at de ikke skal kunne tage alle tre points på hjemmebanen.

Liverpool - Brighton

Spilles lørdag d. 25/8 kl. 18:30 og vises på 6'eren. Se mere info i vores matchcenter.

Liverpool ser enormt stærke ud, og selvom det holdt hårdt mod Crystal Palace, der havde lagt en fornuftig taktik, så var man alligevel det bedste hold på banen og tog en sejr. Liverpool har ikke blot været gode til at skabe chancer offensivt, men har også lukket godt af defensivt, og her kan Brighton godt få problemer. Liverpool skubber nemlig deres bagkæde meget højt op på banen, og da Brightons forreste spiller er Murray, der ikke er hurtig, så kan det blive svært for dem at true Liverpool. Særligt fordi hans hovedspil nok også lukkes ned af Van Dijk, der senest havde enormt godt styr på Benteke.

Birghton leverede vel sæsonens indtil videre største overraskelse ved at slå storholdet Manchester United. En særdeles flot præstation og fortjent sejr, men United er også en helt anden størrelse denne sæson end Liverpool, og særligt det enormt høje tempo kan blive et problem for det lille hold.

Liverpool - Brighton: Liverpool vinder med rent bur til odds 1,90 hos Bet365*

Liverpool har set skræmmende stærke ud i denne sæson - ikke kun offensivt, men i særdeleshed også defensivt. Brightons offensive våben ser ud til at kunne blive lukket effektivt ned af Liverpools defensiv, og det er vanskeligt at se, hvordan Brighton - der er klar bedst på hjemmebane - skal kunne holde Liverpool fra at score.

Watford - Crystal Palace

Spilles søndag d. 26/8 kl. 14:30 og vises på TV3 Max. Se mere info i vores matchcenter.

Det er et opgør mellem to hold, der faktisk er kommet rigtig fornuftigt fra start i sæsonen. Watford har vundet begge deres kampe og spillet flot fodbold, mens Palace vandt premieren og gjorde livet svært for mægtige Liverpool i anden runde. Begge hold har som udgangspunkt fokus på defensiven, og det kan give en kamp, hvor bolden hurtigt bliver flyttet fra felt til felt, og underholdning kan blive i højsædet.

Selvom begge hold har en solid defensiv, er det nemlig også hold med masser kreative spillere som Pereyra, Hughes, Zaha og Towsend, så der kan hurtigt skabes gode situationer. Crystal Palace er selvfølgelig ikke hjulpet af at have fået smidt en mand ud senest, der nu har karantæne, men reserven Ward er nu en ganske god erstatning på positionen.

Watford - Crystal Palace: 1 til odds 2,55 hos Nordicbet*

Watford er et stærkt hold med en trupkvalitet, der retfærdiggør en placering i midten af tabellen - ligesom Palace. Nu har Watford så hjemmebane og kommer med høj selvtillid efter et par flotte og solide sejre, og i forhold til det er oddset simpelthen for højt på hjemmesejren.
Læs den fulde ekspertanalyse her.

Fulham - Burnley

Spilles søndag d. 26/8 kl. 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Fulham kan faktisk godt være deres start som nyoprykkere bekendt, på trods af man har indkasseret to nederlag. I premieren spillede man en tæt kamp mod stærke Crystal Palace, mens man senest tabte forventet til Tottenham. Man havde dog momenter i kampen mod Spurs, hvor man turde presse højt på banen, og det skabte også nogle solide chancer. Man fik vist, at man godt kan spille fodbold, når man tør.

Burnley har ikke haft helt ligeså god en start på sæsonen med uafgjort mod et svagt spillende Southampton-mandskab, mens man senest tabte til Watford, der dog spillede godt. Man har ikke den bredeste trup i ligaen, og det kan bestemt ikke udelukkes, at det påvirker holdet, at man er midt i Europa League-kvalifikation, hvor man spiller midtugekampe - og hver anden gang med rejsetid ud i Europa.

Fulham - Burnley: 1 til odds 2,09 hos Nordicbet*

Fulham bør være tilfredse med matchuppet her. Man har nemlig masser kreativt dygtige spillere, og man foretrækker at være meget på bolden og tage initiativet i kampen. Burnley er samtidig tilfredse med at overlade bolden til modstanderne, så hjemmeholdets fans kan måske glæde sig over at se deres hold i kontrol.
Burnley har yderligere den ulempe, at de skal spille Europa League-kvalifikation i Grækenland torsdag, så der bliver endnu flere minutter i benene i et presset program, og oveni er der også en del rejsetid, der skal håndteres.

Newcastle - Chelsea

Spilles søndag d. 26/8 kl. 17:00 og vises på TV3 Max. Se mere info i vores matchcenter.

Det "nye" Chelsea med meget mere offensivt fodbold, end man er vant til, er et spændende mandskab at følge, og senest leverede de mod Arsenal en særdeles seværdig fodboldkamp med masser af mål. Chelsea ser gode ud offensivt og kan endda blive styrket med Hazard fra start, men til gengæld ser defensiven ikke helt sammespillet ud endnu.

Newcastle er altid en svær størrelse på hjemmebane, og det er bestemt ikke sikkert, Chelsea får det nemt her. Magpies må dog undvære deres bedste kreative spiller Kenedy, der er udlejet fra Chelsea, og så har man karantæne til reserven Hayden, der fik rødt senest. Det var i en kamp mod Cardiff, hvor man burde have gjort det bedre, men hvor man fuldstændig endte med at spille kampen, præcist som Cardiff foretrækker det. Således kan Newcastle sagtens tillade sig at føle sig heldige med, at de fik et point, selvom de brændte straffespark i overtiden.

Newcastle - Chelsea: Over 2,5 mål til odds 1,95 hos Betfair Sportsbook*

Chelsea ser ud til virkelig at være gode offensivt, og med Hazard tæt på topform og som mulig starter, bør man blot være endnu bedre. Defensivt ser det til gengæld slet ikke sikkert ud, og forsvarsspillerne virker ikke til endnu at være komfortable i spillestilen. Det kan give Newcastle chancer på deres altid farlige omstillinger.
Læs den fulde ekspertanalyse her.

Newcastle - Chelsea: Chelsea -1,5 asian hjørnespark til odds 2,00 hos Bet365*

Newcastrle har under Benitez stor fokus på at stå dybt og forsvare, og så satse på omstillinger og dødbolde. Under Sarri vil Chelsea på den anden side gerne presse højt og være meget i boldbesiddelse, og det fører ofte til flere hjørnespark. Chelsea har da også vundet den statistik i begge de første runder ganske solidt, og bør gøre det igen her.

Manchester United - Tottenham

Spilles manddag d. 27/8 kl. 21:00 og vises på TV3+. Se mere info i vores matchcenter.

Et opgør her mellem to store klubber, der normalt leverer nogle særdeles intensive opgør. Manchester United må komme til kampen med en dårlig følelse. Man vandt over Leicester i premieren, men i en kamp hvor udeholdet sagtens kunne have fortjent sejren, og senest leverede man så en kæmpe skuffelse, da man præsterede virkelig dårligt mod de forventede nedrykningskandidater fra Brighton der vandt kampen 3-2.

Tottenham leverede heller ikke en overbevisende indsats i første runde, hvor Newcastle pressede dem godt, men senest lykkedes det dem at hæve deres niveau en del, da man slog Fulham. Man var i kontrol det meste af kampen, og når Harry Kane endelig kunne formå at score i august, er der intet, der er umuligt for holdet.

Spurs kan stille i stærkeste formation her,  mens United fortsat mangler flere spillere - blandt andet den offensive stjerne Alexis Sanchez.

Manchester United - Tottenham: 2 til odds 2,95 hos Bwin*

Tottenham er kommet langt bedre i gang med sæsonen end United, der senest skuffede. "Mourinho Out" begynder efterhånden at lyde fra flere fronter, der er snak om intern uro på holdet, og spillet på banen har været ganske forfærdeligt. United har tendens til i deres topkampe at trække sig dybt og overlade initiativ til modstanderne, og det bør Tottenhams kreative folk trives yderst godt med.
Læs den fulde ekspertanalyse her.

Manchester United - Tottenham: Tottenham får flest hjørnespark til odds 2,10 hos Bet365*

Tottenham henter normalt mange hjørnespark fordi de presser højt og afslutter deres angreb. United har ikke været offensive mod mindre gode hold i de første runder, og det er tvivlsomt om de bliver mere målsøgende her.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Hold øje med tråden til denne artikel, hvor der løbende vil blive opdateret med flere spilforslag, efterhånden som markedet åbner for flere spiltyper, og hvor der generelt forhåbentlig vil komme gang i en enormt spændende debat. Der skal i hvert fald herfra lyde en stor opfordring til alle om at komme med inputs, kritik, korrektioner, spilforslag mm.

Ift. spilforslag i artiklen her gøres det opmærksom på, at odds var repræsentative på tidspunktet, da artiklen blev skrevet, og selvfølgelig kan have ændret sig siden.

For yderligere info om den ny Premier League-sæson kan der desuden med fordel bruges lidt tid på at læse denne sæsons store optakt, der gennemgår samtlige Premier League-klubber.

Læs første del af optakten her.

Læs anden del af optakten her.

Tips og resultater fra sidste runde:

Cardiff (+0,25) - Newcastle (odds 1,78): 1/2 vundet
Everton - Southampton 1 (odds 2,00): Vundet
Leicester - Wolverhampton over 2,5 mål (odds 2,10): Tabt
Tottenham (-1.5) - Fulham (odds 1,80): Vundet
West Ham - Bournemouth over 2,5 mål (odds 1,95): Vundet
Chelsea - Arsenal(+0) 2 (odds 3,25): Tabt
Burnley - Watford over 10,5 hjørnespark (odds 2,00): Tabt
Manchester City - Huddersfield under 3,5 kort (odds 1,85): Vundet
Brighton - Manchester United United holder rent bur (2,20): Tabt
Crystal Palace - Liverpool 2 (odds 1,47): Vundet

Samlet for ugen: +0,46 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag:

Hitrate: 15 af 21
Units: + 7,89
Tbp: 137 %