Premier League kører på højtryk, og det samme gør eksperten Thomas Schyth, der nyder tiden med ganske meget positiv varians i både analyser og projektet med spilforslag til hver eneste Premier League-kamp. Denne uge byder på en mere insisterende "Mourinho Out"-sætning, Carabao Cup og et par hold, der skiller sig ud i toppen af tabellen.

Endnu en spillerunde er sendt i historiebøgerne med masser af spænding, mål, røde kort og intensitet. I denne uge kommer holdene fra sidste sæsons nederste halvdel i aktion i midtugen, når de træder ind i Carabao Cuppen, mens topholdene kan bruge tiden på at forberede næste weekend.

I denne ugentlige Premier League-debat kigges der udelukkende på Premier League-kampe, men der vil selvfølgelig blive henvist en smule til de midtugekampe, der kan få betydning for de forskellige opgør i den kommende weekend.

Skal man tage et kig på tendenser allerede efter tre runder, så kan det måske være interessant at holde øje med de forskellige over-linjer. Efter 30 kampe er hele 19 kampe gået over 2,5 mål, hvor man på nuværende tidspunkt sidste sæson blot havde spillet 11 kampe over 2,5 mål. Det kan være en interessant og begrundet tendens, fordi der er kommet flere offensivt indstillede managers i ligaen ved eksempelvis Pellegrini og Sarri. Samplen er dog nok for lille til, at man for alvor kan konkludere noget, men det er bestemt en tendens, der kan være værd at holde et øje på fremadrettet.​​​​​​

Leicester - Liverpool

Spilles lørdag d. 1/9 kl. 13:30 og vises på 6'eren. Se mere info i vores matchcenter.

Begge hold kommer til opgøret her med en sejr i bagagen. Leicesters sejr over Southampton blev hjulpet godt på vej af danske Højbjerg, der så rødt efter at have fået gult kort nummer to for at forsøge at filme sig til et straffespark. Det udnyttede Leicester, men først i overtiden, hvor et langskud fra Maguire blev rettet af og røg i mål. Det var lidt symptomatisk for Leicester i denne sæson, der har scoret mål på trods af en ganske tam offensiv, der ikke har skabt mange chancer.

Det var heller ikke, fordi Liverpool vadede i chancer i deres hjemmekamp mod Brighton, men det var alligevel positivt at se for The Reds, at de har rykket sig siden sidste sæson. Sidste sæson var det nemlig netop et opgør som dette, hvor de kunne være gået fra banen med blot et enkelt point, men man viste her, at man er i stand til at holde en føring ved at forsvare solidt og spille bolden tålmodigt rundt. Det kunne sagtens være gået galt helt til sidst, men omvendt havde det heller ikke været ufortjent, hvis Liverpool havde lukket kampen med flere mål.

Gå ikke glip af Champions league kampene - Se kampprogram her

Dette opgør kan blive interessant, for selvom Liverpool ser skræmmende stærke ud, så har de to seneste af deres kampe også vist, at de har svært ved at komme frem til rigtig mange chancer mod hold, der er kompakte. Leicester er ganske vidst en smule mere offensive under Puel, men har stadig forsvarsspil og omstillinger som absolut farligste våben. Hvis de kan stå kompakt i 90 minutter kan det blive svært for Liverpool at åbne dem, og så er det ikke utænkeligt, at man selv kan slå til på kontra - Men hvem skal skabe disse omstillingschancer, når Vardy fortsat har karantæne?

Leicester - Liverpool(-2,5) (Hjørnespark): 2 til odds 1,95 hos Bet365

Jeg synes ganske enkelt linjen er lidt for lav her. Liverpool leverer et højt pres, skyder meget på mål og laver mange indlæg. Det resulterer ofte i mange hjørnespark. Omvendt har Leicester set virkelig svage ud offensivt i denne sæson, og kommer ikke frem til meget. Det betyder også få hjørnespark - Ja faktisk er man det hold i sæsonen der har fået færrest hjørnespark.

I sidste sæsons 2 indbyrdes kampe i ligaen dækkede Liverpool da også denne linje begge gange.

Brighton - Fulham
Spilles lørdag d. 1/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Fulham fik deres første sejr i Premier League efter oprykningen, mens Brighton kom ned på jorden igen efter deres choksejr over Manchester United. The Seagulls tabte fortjent til Liverpool, omend man sagtens kunne have fået et point mod slutningen, hvor man kom frem til et par fine chancer.

Fulhams kamp blev en direkte affære mod Burnley, der ligner et hold, der er presset af kampprogrammet med europæisk bold på menuen.

I midtugen inden opgøret her skal begge hold i aktion i Carabao Cuppen, hvor Fulham umiddelbart har nemmeste modstander, da de møder Exeter. Brighton spiller til gengæld en svær kamp, og det kan måske få dem til at køre mindre turnover end Fulham og dermed give en lille fordel til London-klubben i dette opgør.

Brighton - Fulham: Over 2,5 mål til odds 2,10 hos Betfair Sportsbook (nu faldet til 2,05)

Brighton er normalt mere offensivt indstillede hjemme end ude, mens Fulham har fået gang i deres stærke offensive spillere. Det kan blive en kamp med meget tempo fra felt til felt og dertilhørende mange chancer på mål.
Læs den fulde ekspertanalyse her.

Chelsea - Bournemouth
Spilles lørdag d. 1/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Chelsea leverede en sejr ude mod Newcastle, men det var bestemt ikke overbevisende, idet man skulle bruge et selvmål i kampens slutning til at tage alle tre points. Newcastle havde blot bolden 19 % af tiden, og Chelsea var i fuld kontrol - omend det selvfølgelig er svært at skabe chancer mod et hold, der står så voldsomt defensivt, som Newcastle gjorde her.

Bournemouths kamp mod Everton blev lidt en rodet og ødelagt affære. Først fik Richarlison rødt kort for Everton, og senere var det så Smith for Cherries, der så rødt. Det lykkedes Bournemouth at hente et point i opgøret, hvor man - fordelt på spil og chancer - sagtens kunne have taget sejren.

Læs eksperternes spilforslag på årets Champions league

Inden kampen her spiller Bournemouth midtugekamp i Carabao Cuppen mod MK Dons, mens Chelsea sidder over i runden. Det kan give Chelsea en lille fordel, selvom Cherries forventeligt sparer spillere.

Chelsea(-1,5) - Bournemouth: 1 til odds 1,84 hos Nordicbet

Chelsea ser skarpe ud offensivt og har god og sikker boldomgang. Det bør være en fordel mod Bournemouth der normalt er bedst, når de skal styre slagets gang, hvilket de næppe kommer til her på Stamford Bridge.

Crystal Palace - Southampton
Spilles lørdag d. 1/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Palace spillede i weekenden en meget tæt kamp mod højtflyvende Watford, hvor man særligt i starten kom frem til et par voldsomt gode chancer, man burde have udnyttet. Det var dog Watford, der tog det længste strå i en kamp, der sagtens kunne være endt uafgjort.

Southampton tog hjemme mod Leicester, og det ligner, at manager Hughes har forkastet hele preseasons forberedelse på tremandsforsvaret og i stedet er gået over til en mere klassisk 4-4-2, hvor man gerne vil spille lidt mere offensivt og pasningsbaseret fodbold. Det lykkedes i flere dele af kampen mod Leicester, der til gengæld ikke skabte meget, men alligevel formåede at vinde 2-1 på et sent langskudsmål af Maguire. Southampton ser bestemt stadig skrøbelige ud i defensiven, samtidig med at offensiven ikke helt formår at spille sig til store chancer, men man forsøger dog alligevel mere end i slutningen af sidste sæson og starten af denne.

Begge hold spiller i Carabao Cuppen i midtugen, og begge hold forventes at skifte markant ud på holdet til den kamp for at være mere klar til ligaopgøret her.

Crystal Palace - Southampton: 1 til odds 2,04 hos Betsafe og Nordicbet (nu faldet til 1,99)

Crystal Palace har set skarpe ud, og er normalt enormt stærke hjemme på Selhurst Park. Saints ser modsat ud til at famle lidt efter et system, der kan virke, og det må give manglende koordination på banen.
Læs den fulde ekspertanalyse her.

Crystal Palace - Southampton: Over 2,5 mål til odds 2,20 hos Betfair Sportsbook

Begge hold har gode offensive spillere, mens særligt Southampton ser svage ud defensivt. Palace ser mere solide ud defensivt, men må formentlig undvære den vigtige midterforsvarer Tomkins. Jeg forventer Saints under Hughes vil være rimelig offensive og gerne være på bolden, og det kan Palace udnytte med farlige omstillinger.

Everton - Huddersfield
Spilles lørdag d. 1/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Everton har nu spillet tre kampe, fået rødt kort i de to af dem og blot vundet den ene, man sluttede med alle 11 mand på banen. Senest var det Richarlison, der dummede sig, men ligesom i opgøret mod Wolves klarede man sig overraskende godt med blot 10 mand. Man kom foran 2-0, men endte med uafgjort - endda efter Bournemouth ligeledes havde fået smidt en mand ud.

Huddersfield ville ikke stå tilbage for udvisninger, med Hogg der blev sendt tidligt i bad. På den positive side for holdet fik man et point, og danske Lössl fik holdt buret rent, efter han blev skiftet ind for den skadede Hamer. Til gengæld skal en hjemmekamp mod ligaens på papiret svageste mandskab, Cardiff, kaste tre points af sig, hvis man vil undgå nedrykningskampen. Alt i alt må holdet dog have fået noget positivt ud af opgøret, da man fik rejst sig fra 6-1-nederlaget til Manchester City.

Opgøret her kunne umiddelbart godt komme til at ligne et af de mere kedelige. Huddersfield forsvarer solidt på egen banehalvdel, og særligt på udebane er man ofte ganske sløje offensivt. Everton vil forventeligt tage initiativet, men deres offensiv har heller ikke imponeret - lige bortset fra Richarlison, der jo altså har karantæne nu. Så hvem skal skabe noget for Everton, der selv ser solide ud i defensiven, men som nu mangler Keane, der er ude med et mindre kraniebrud?

Everton - Huddersfield: Under 1,0 mål i 1. halvleg til odds 1,86 hos Unibet

Hverken Everton eller Huddersfield har set specielt skarpe ud i det etablerede offensive spil, og de er begge bedst, når de får lov at spille på omstillinger. Det er der næppe et af holdene, der nødvendigvis kommer til, da Everton nok vil skulle tage initiativ, men vil gøre det forsigtigt i starten af opgøret. Everton har deres farligste,offensive spiller, Richarlison, ude med karantæne, men bliver nok styrket defensivt med Schneiderlin på midtbanen.

West Ham - Wolverhampton

Spilles lørdag d. 1/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Det ser bestemt ikke fremragende ud for West Ham, der har investeret solidt i transfervinduet, men som står med tre nederlag efter lige så mange kampe. Det er dog nok ikke så skidt endda, eftersom man har mødt stærke Liverpool og Arsenal allerede. Arnautovic virker skarp, og generelt viste holdet fin figur mod Arsenal.

Wolves leverede noget af en overraskelse, da man fik uafgjort mod de regerende mestre fra Manchester City. Man havde ganske vidst marginalerne med sig med tre City-afslutninger på træværket og forventeligt ét straffespark, der skulle være dømt til The Shark Team, men Wolves skal også have ros for at gribe deres chance. De stillede sig nemlig ikke bare ned i eget felt, men forsøgte at komme frem på banen og spille fodbold mod et stærkere hold.

West Ham - Wolves: Over 2,5 mål til odds 1,90 hos Betfair Sportsbook

Det ligner et matchup der kan blive underholdende. West Ham er bedst offensivt når de får lov at diktere spillet, og det vil gerne bringe mange folk med frem. Wolves er til gengæld bedst offensivt når de kan få lov at lave farlige og hurtige omstillinger. Begge hold bør således være tilfredse med det offensive matchup, og ingen af forsvarene ser så solide ud at de forventes at kunne lukke helt af.

West Hams offensive spillere Antonio og Arnautovic har været skadestvivlsomme, men det forventes at de bliver klar til opgøret.

Manchester City - Newcastle

Spilles lørdag d. 1/9 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Newcastle leverede i weekenden en indsats, som mange kommentatorer har kaldt direkte pinlig, idet det var tydeligt, at Magpies ikke ønskede at spille fodbold mod Chelsea, men blot danne en mur foran målet. Det resulterede i sølle 19 % boldbesiddelse, men målet helliger jo midlet, og man var faktisk ganske tæt på at få point. Mod slutningen afgjorde et selvmål til Yedlin dog kampen til Chelseas fordel.

Manchester City leverede præstationsmæssigt en flot og underholdene kamp mod Wolves, men endte alligevel skuffende med blot et point efter blandt andet at have ramt træværket tre gange og blive snydt for straffe.

Der tegner sig efterhånden et billede af, at hvis man skal slå City, så skal man forsøge at presse deres opspil, og netop det kan måske blive svært for Newcastle, der i kampe mod store hold ofte forsøger at grave sig ned. Hvis man gør det igen her, kan man få det svært - i særdeleshed med den vigtige forsvarskaptajn Lascelles skadet.

Manchester City - Newcastle(+2,5): 2 til odds 1,92 hos Unibet

Newcastle bliver formentlig boosted defensivt med tilbagekomst af forsvarskaptajnen Lascelles, der var skadet i seneste kamp. City ser skarpe ud offensivt, men Newcastle-manager Benitez ved ,hvordan man sætter sit hold defensivt solidt op, og det vil han forsøge igen her. Man vil desuden nok næppe åbne sig for meget, selvom man kommer bagud, så Newcastle kan måske holde opgøret her tættere, end markedet forventer. Sidste sæson tabte Newcastle ikke med mere end to mål i de to indbyrdes kampe.

Cardiff - Arsenal

Spilles søndag d. 2/9 kl. 14:30. Se mere info i vores matchcenter.

Cardiff hentede sæsonens anden målløse pointdeling, da man spillede 0-0 ude mod Huddersfield. Ligesom i kampen forrige uge mod Newcastle havde Cardiff fine tilbud foran mål og kunne med rette have fortjent sejren. Man spillede en udmærket kamp og holdt samtidig Huddersfield til stort set ingenting. 

Arsenal spillede mod et West Ham-mandskab, der var bedre spillende end i de første kampe i sæsonen, og det var en kamp med fine chancer i begge ender. I sidste ende trak Arsenal det længste strå med en 3-1-sejr, men det var ikke, fordi præstationen som sådan var overbevisende.

Hold da opdateret på de seneste champions league nyheder - Læs artikler

Nu er Cardiff så tilbage på hjemmebanen i Wales, hvor man normalt er ekstremt svære at slå. Arsenal kommer på en svær opgave, og et nøglepunkt i kampen kan hurtigt blive, hvilket af holdene der får kampen over på deres præmisser. Kan Cardiff få kampforløbet til at blive en fysisk affære med meget direkte spil i begge ender, bør de fint kunne spille op med Arsenal, men hvis Arsenal derimod formår at finde åbninger med tålmodighed og sikkert pasningsspil, kan det blive en lang dag på kontoret for waliserne.

En lille ulempe for Cardiff er, at de møder stærke Norwich fra Championship i Carabao Cuppen i midtugen, mens Arsenal kan holde fri indtil opgøret her. Det forventes dog, at Cardiff roterer meget på holdet mod Norwich, så det ikke får en afgørende betydning.

Cardiff(+0,25) - Arsenal (1. halvleg): 1 til odds 2,07 hos Bet365 (nu steget til 2,12)

Cardiff skal hente sine points på den stærke hjemmebane i Wales denne sæson, og de ser gode ud i det direkte spil. Arsenal er markant stærkere, men har ikke været overbevisende - senest mod West Ham, hvor man tillod Hammers en del gode chancer. Kan Cardiff udnytte dem og lukke af for Gunners i starten af opgøret, kan de godt holde den tæt eller endda snige sig foran inden pausen.

Burnley - Manchester United

Spilles søndag d. 2/9 kl. 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Burnley virker som et hold, der er en smule presset af de europæiske kampe, man deltager i - også selvom man ellers har brugt flittigt med reserver i midtugekampene. Holdet bød senest på en underholdende affære - særligt i 1. halvleg - mod Fulham, hvor der var tryk på i begge ender, men hvor Fulham trak sig sejrrigt ud med 4-2.

Manchester United spillede mandag topkamp mod Tottenham, og det generelle billede i medierne efter kampen er, at Tottenham dominerede De Røde Djævle og vandt fortjent. Deraf mange røster omkring "Mourinho out", som konstant tager til, så længe resultaterne ikke er med holdet. Jeg synes dog, at det lidt er et uretfærdigt billeder, der tegnes af United i kampen mod Spurs. Mourinho havde nemlig lagt en rigtig fin taktik fra kampens start, og havde man ikke været så ineffektive, kunne man snildt have været foran med et eller to mål ved pausen - idet Tottenham ikke fik et ben til jorden i 1. halvleg. Efter pausen havde Pochettino justeret Spurs-mandskabet bedre, og her var det fortjent Tottenham, der vandt halvlegen, men jeg synes bestemt ikke, de var overlegne i kampen fra start til slut. Holdene havde en halvleg hver - og her var Spurs skarpest til at kende deres besøgstid.

 "Retfærdighed" eller ej - Mourinho en presset mand i øjeblikket, og spørgsmålet er så, om man i dette opgør vil se en offensiv reaktion fra United, hvor de kommer blæsende og viser kreativ fodbold - eller om man vil gå tilbage til den resultatorienterede stil.

Burnley - Man U: Lukaku scorer til odds 2,43 hos LeoVegas

United har brug for en markant reaktion, så man ikke igen skuffer. Hvis man kommer defensivt ud til opgøret og ikke får et positivt resultat, kan Mourinho nok snart ikke forsvare sig selv længere. Jeg forventer derfor, United presser på, og så vil Burnley nok blive trukket langt tilbage. Det bør være guf for store, stærke Lukaku, der har fået gode chancer indtil videre, men blot brændt dem. Det kan være mangel på selvtillid, men det kan også være, det blot er et spørgsmål om tid, før han får sat den næste ind. Alexis virker frisk igen for United, og han bør kunne give Lukaku en smule frihed og samtidig sætte ham godt op.

Watford - Tottenham

Spilles søndag d. 2/9 kl. 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Inden sæsonen var det nok ikke forventet, at vi her skulle snakke om et topopgør i ligaen, men ikke desto mindre ligger både Watford og Tottenham med fuldt udbytte efter de første tre runder. Watford har været direkte i deres spillestil, og særligt partnerskabet mellem Gray og Deeney ser bedre ud end nogensinde, mens Pereyra bare konstant leverer.

Tottenham kommer til opgøret efter en underholdende kamp mod United, hvor man var presset helt i bund i 1. halvleg, men vendte det i 2. halvleg og endte med at tage en 0-3-sejr på Old Trafford. Særligt Moura leverede en strålende indsats offensivt, mens Kane endnu engang scorede i august, og Alderweireld kom ind og dannede den "gamle" solide stopperduo med landsmanden Vertonghen.

Begge offensiver hos holdene ser ud til at sprudle, mens særligt Watfords defensiv er mere tvivlsom, og det kan måske give et ganske seværdigt opgør. Watford har desuden den ulempe, at de i midtugen skal spille Carabao Cup ude mod Reading, mens Spurs kan slappe af og forberede sig optimalt.

Watford - Tottenham(-1): 2 til odds 2,09 hos Nordicbet og Betsafe

Tottenham ser enormt skarpe ud - senest med en forrygende 2. halvleg mod United. Watford har ganske vidst vundet alle tre kampe i sæsonen, men det har været mod væsentlig ringere - og langsommere spillende - mandskaber som Burnley, Brighton og Crystal Palace. Nu møder man et hold, der kommer med stort tempo, og det bør de få svært ved at klare.
Læs den fulde ekspertanalyse her.

Hold øje med tråden til denne artikel, hvor der løbende vil blive opdateret med flere spilforslag, efterhånden som markedet åbner for flere spiltyper, og hvor der generelt forhåbentlig vil komme gang i en enormt spændende debat. Der skal i hvert fald herfra lyde en stor opfordring til alle om at komme med inputs, kritik, korrektioner, spilforslag mm.

Ift. spilforslag i artiklen her gøres det opmærksom på, at odds var repræsentative på tidspunktet, da artiklen blev skrevet, og selvfølgelig kan have ændret sig siden.

For yderligere info om den nye Premier League-sæson kan der desuden med fordel bruges lidt tid på at læse denne sæsons store optakt, der gennemgår samtlige Premier League-klubber.

Læs første del af optakten her.

Læs anden del af optakten her.

Tips og resultater fra sidste runde:

Wolves - City: City vinder og btts (odds 2,70): Tabt
Arsenal(-1,5) - West Ham: 1 (odds 2,12): Vundet
Arsenal - West Ham: Over 3,0 mål (odds 1,87): Vundet
Bournemouth - Everton: Over 2,5 mål (odds 1,90): Vundet
Huddersfield - Cardiff(+0,25): 2 (odds 1,93): 1/2 Vundet
Southampton - Leicester: Over 2,0 mål (odds 1,75): Vundet
Southampton - Leicester: 1 (odds 2,45): Tabt
Liverpool - Brighton: Liverpool vinder med rent bur (odds 1,90): Vundet
Watford - Crystal Palace: 1 (odds 2,55): Vundet
Fulham - Burnley: 1 (odds 2,09): Vundet
Newcastle - Chelsea: Over 2,5 mål (odds 1,95): Vundet
Newcastle - Chelsea(-1,5): Flest hjørnespark 2 (odds 2,00): Tabt
Man U - Tottenham: 2 (odds 2,95): Vundet
Man U - Tottenham: Spurs flest hjørnespark (odds 2,10): Tabt

Samlet for ugen: +6,545 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag:

Hitrate: 25 af 35
Units: + 14,435
Tbp: 141 %