4. runde i Premier League blev den første hvor eksperten Thomas Schyth endte en runde i minus i det nye projekt med at finde værdispil til samtlige kampe i sæsonen. Minusset var ikke overvældende, men nok til at der skal tages revanche denne runde.

Premier League-mandskaberne har fået en velfortjent pause efter en underholdende start på sæsonen. Mange af spillerne har været på landsholdstjeneste, mens klubberne i ro og mag har kunnet forberede sig på den kommende tid, hvor der også startes op på gruppespillet i de europæiske turneringer. Liverpool, Chelsea og Watford er de eneste klubber med maksimum points efter de første 4 runder, men kan de alle tre hold liv i stimen?

Tottenham - Liverpool

Spilles lørdag d. 15/9 kl. 13:30. Se mere info i vores matchcenter.

Tottenham har ikke haft den bedste start på sæsonen. Man startede ganske vidst med tre sejre i træk - bl.a. over Manchester United - men spillet har ikke været så flydende som i sidste sæson, Kane har ikke virket ligeså skarp og senest led man et skuffende nederlag mod Watford. Indstillingen virkede senest til ikke at være på plads, men det kan man nok ikke undgå at den er i en topkamp mod Liverpool.

Liverpool har spadseret fra succes til succes i ligaen, med sejre i samtlige deres fire kampe. Det er tydeligt, at holdet er blevet bedre defensivt end i starten af sidste sæson, og man har holdt clean sheet i tre af de fire nævnte opgør. Gældende for deres sæson er dog også, at man ikke har mødt de stærkeste modstandere, så et besøg hos Tottenham på Wembley er en helt anden test af holdet.

De to hold spiller normalt nogle meget tætte opgør, og under de respektive managers har man mødtes syv gange med hele fire uafgjorte, en sejr til Spurs (hjemme) og to sejre til Liverpool (begge hjemme).

Ingen af holdene har nævneværdige fravær, idet Spurs kan forvente at have deres førstekeeper Lloris klar igen, og deraf er der lagt i kakkelovnen til en tempofyldt og spændende topkamp.

Tottenham(+0) - Liverpool: 1 til odds 2,03 hos Bet365*

Det er sjældent at se, at Spurs er underdogs, når de er på hjemmebane, og normalt spiller de to hold da også ganske jævnbyrdige opgør. Kampen kan blive afgjort på små marginaler, og her bør Spurs have mindst ligeså gode chancer for at trække det længste strå som Liverpool.

Bournemouth - Leicester

Spilles lørdag d. 15/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Begge hold har fået en fornuftig start på sæsonen, og har lagt sig pænt tilrette i den øverste halvdel af ligaen. Begge hold kommer direkte fra et nederlag til et hold fra "Big Six", og i forhold til trupstyrke er der heller ikke meget, der adskiller de to. Dette kan blive en særdeles interessant kamp, da det er et par klassiske midterhold, der skal definere styrken, på hvad der skal til for at komme i top 10, og hvem der måske ender lige udenfor.

Selvom holdene ligger meget tæt og har en solid trup, er der alligevel noget, der må tale til Cherries fordel. De har nemlig formået at dominere de fleste af deres kampe, og dermed vundet fortjent, mens Leicester ikke har fået flow i deres angreb. De fleste af kampene har Leicester været pressede og stort set ikke skabt chancer, og på den front er det lidt overraskende at de nu står med to sejre.

Under Puel vil Leicester gerne være bedre på bolden og gå en smule væk fra deres klassiske spil på kontra, men det virker lidt, som om de kommer til at befinde sig i ingenmandsland ift. spillestil. De ser nemlig ikke rigtig komfortable ud på bolden, og er ikke i stand til at åbne modstandere, der står kompakt, men samtidig har de mistet lidt af deres kontrastyrke.

Bournemouth er omvendt ganske sikre i deres spillestil. De har haft manager Howe siden 2012, og han har bygget holdet op omkring en pasningsbaseret tilgang, der krydres med fysisk stærke spillere. Det betyder, at man er gode når man får initiativet, og samtidig er man i stand til at skabe fine chancer, hvis modstanderne pakker sig for dybt.

Bournemouth - Leicester: 1 til odds 2,55 hos Betfair* Sportsbook

Leicester har ganske vidst 2 sejre i 4 kampe, men har ikke imponeret spillemæssigt. Deres offensiv ser impotent ud, hvorimod Bournemouth med deres sikre spillestil er i stand til at spille, som de plejer og er fortrolige på bolden. Jeg forventer, at Leicester vil overlade initiativet til hjemmeholdet, og det bør passe Cherries rigtig fint.

Chelsea - Cardiff

Spilles lørdag d. 15/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Sarris nye Chelsea har fået en blændende start på turneringen, med fire sejre i de fire første kampe. Man ser mere komfortable ud på bolden end i sidste sæson, og man er i stand til at tage initiativet i kampene - omend forsvaret endnu ikke ser ud til at være helt på plads. Man tillader modstanderne chancer, men er dog selv i stand til at være endnu farligere offensivt - og også spille med en god effektivitet.

Cardiff er af mange - inklusiv undertegnede - vurderet som rækkens svageste hold og næsten sikre nedrykkere, men de har her i starten vist, at de ikke vil give sig uden kamp. De bider godt fra sig - senest symboliseret ved at man pressede Arsenal hele vejen, og først tabte på et mål ni minutter før tid.

Ingen af holdene har afgørende fravær til opgøret her, og det må forventes, at Chelsea får overladt massiv boldbesiddelse. Cardiff vil dog forsøge deres chance på omstillinger og dødbolde, og det er ikke afgjort, at Chelsea kan holde dem fra scoring. Når det er sagt, så er Cardiff nok et hold, der vil satse mest på at hente points hjemme i Wales, og denne kamp bør da også blive en forholdsvis komfortabel sejr for The Blues.

Chelsea-Cardiff(+5,0)(hjørnespark): 2 til odds 1,90 hos Bet365*

Chelsea forventes at få stort spilovertag her og vinde komfortabelt. Netop det element kan give en rolig affære hvor Chelsea kører en sikker sejr hjem, og den høje hjørnesparkslinje her har de endnu ikke dækket denne sæson. 

Huddersfield - Crystal Palace

Spilles lørdag d. 15/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Huddersfield startede sæsonen med at få ørene i maskinen med sammenlagt 1-9 mod Chelsea og Manchester City. Siden har man dog hentet et par points gennem uafgjorte kampe mod Cardiff og Everton, og kan man hente et godt resultat her, ser det ikke helt skidt ud for klubben.

Crystal Palace sluttede sidste sæson rigtig flot af og startede også solidt med en sejr over de stærke oprykkere fra Fulham. Siden har dog fulgt nederlag til Liverpool og Watford, hvor man ellers leverede fine indsatser, men senest mod Southampton leverede man særdeles svagt - i en kamp hvor stjernen Zaha sad ude med skade.

Zaha ser nu ud til at være tilbage for klubben og det er bestemt vigtigt. Siden han kom til klubben fra Manchester United, har holdet nemlig ikke vundet en eneste af de kampe hvor han ikke har været med, hvilket meget godt viser, hvor aktivt man har bygget sit spil op omkring ham. Med angrebsmakkeren Benteke skadet, er det nu af afgørende betydning at Zaha er fit.

Huddersfield - Crystal Palace: Begge hold scorer "Nej" til odds 1,90 hos Betfair Sportsbook*

Begge hold er gode til at stå solidt defensivt, men har omvendt problemer med at åbne modstanderhold, der står forholdsvis dybt. Derfor kan det hurtigt blive en målfattig kamp, og hvis et af holdene kommer foran, vil de nok have ekstra fokus på at stille sig kompakt, og det kan blive svært for holdet, der er bagud, at få skabt noget.

Manchester City - Fulham

Spilles lørdag d. 15/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

De forsvarende mestre tager på hjemmebane mod oprykkerne for Fulham, i en kamp hvor det er svært at se, hvordan London-klubben skal få noget som helst med hjem. Fulham er et udmærket fodboldhold, når de får lov at være på bolden, men det er ganske tvivlsomt, om de kommer til at have kuglen ret meget i egne rækker, for Citys markante genpres og boldbehandling er uovertruffen.

Manchester City kom efter en flyvende start lidt ned på jorden, da de blot fik uafgjort mod Wolves (der også er oprykkere), men siden har man genfundet vinderopskriften, da man slog Newcastle. Fulham har blot fået en enkelt sejr i de første fire kampe, men har set fornuftige ud i det offensive spil og har da også leveret pænt med mål.

Fulhams chance i dette opgør kan måske findes i trupnyt, hvor Manchester City har tvivl om bærende spillere som Sterling og Bernardo Silva. De kan begge nå at blive klar, men det vil være et stort tab for holdet, hvis de ikke gør, da man også er uden stjernen De Bruyne, der er langtidsskadet.

Manchester City - Fulham: Begge hold scorer: "Ja" til odds 2,05 hos Bet365*

Manchester City bør vinde opgøret her ganske komfortabelt, da det er svært at se, hvordan Fulhams forsvar skal kunne stille noget op mod den stærke offensiv. Omvendt er Fulham selv ganske dygtige til at skabe chancer, og med Mitrovic i målform på toppen kan de bestemt true City, når de stormer fremad banen.

Newcastle - Arsenal

Spilles lørdag d. 15/9 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Det er et hårdt startprogram, Newcastle befinder sig i, hvor man i de første fire runder har mødt tre hold fra "Big Six" og nu støder ind i endnu en af slagsen. Indtil videre er det som forventet blevet til nederlag til samtlige af topholdene, og The Gunners er da også favoritter her.

Hjemme på St. James' Park er Newcastle dog normalt stærke, og manager Benitez er god til at sætte en solid defensiv op.

En solid defensiv er til gengæld ikke noget der har præget Arsenal i denne sæson, hvorimod man offensivt er ganske godt med. Arsenal har ganske vidst tabt to og vundet to, men de to kampe, man har tabt, har været til andre tophold, mens man har vundet mod hold fra den lavere del af rækken. Problemet for Arsenal er, at spillet ikke flyder, og det lader til, at holdet lige skal finde sig til rette under den nye manager.

Ingen af holdende har umiddelbart nævneværdige fravær til kampen her og forventes således at stille i stærkeste formation.

Newcastle - Arsenal: 2 til odds 2,00 hos Betfair Sportsbook*

Newcastle er stærke hjemme, men det ændrer ikke på, at Arsenal har en markant stærkere trup og normalt er rigtig gode, når de får overladt initiativet. Det vil de formentlig få her, og det bør gøre dem i stand til at presse Newcastle det meste af kampen.

Watford - Manchester United

Spilles lørdag d. 15/9 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Der kan slet ikke være tvivl om at sæsonens største overraskelse indtil videre er Watford, der som forventet hold i den nederste halvdel af rækken har vundet samtlige af deres fire første kampe. Senest imponerede Gracias tropper med en sejr over stærke Tottenham, og spanieren har da også fortjent sikret sig titlen som månedens manager.

Watford ser skarpe ud - både i forhold til præstationer og resultater - men det er også tydeligt at spillerne er mere fit, end de nogensinde har været tidligere, hvilket symboliseres godt af anfører Deeney, der ser bomstærk ud.

Hvor Watford har været sæsonens mest positive overraskelse, så har United måske været sæsonens største skuffelse indtil videre. Man har spillet noget ganske forfærdeligt fodbold, hvor fokus på defensiven har fået holdet til at se ganske uinspireret ud, og "Mourinho out" har lydt ganske højt. Senest fik man dog en sikker sejr over et svagt Burnley-mandskab, hvor man skabte masser chancer, og det kan måske være vendepunktet for holdet.

Watford har ingen nye fravær og kan endda blive forstærket med Deulofeu der er kommet sig over en skade. United har dog nok af problemer med Rashford i karantæne, Jones skadet i midterforsvaret, og nu er en af deres bedste spillere i sæsonen - Shaw - blevet skadet i landsholdsaktion for England.

Watford - Manchester United: Over 2,5 mål til odds 2,10 hos Betfair Sportsbook*

Manchester United viste senest nogle gode offensive takter mod Burnley, hvor man kreerede chancer og mål. Burnley er bestemt ikke et stærkt offensivt hold, men alligevel skabte også de pænt med chancer, og på den baggrund er det svært at se, hvordan United skal kunne forhindre direkte spillende Watford  fra at sende bolden i nettet.

Wolverhampton - Burnley

Spilles søndag d. 16/9 kl. 14:30. Se mere info i vores matchcenter.

Det er bestemt ikke et topbrag der venter os denne søndag, med Wolves der blot har vundet en enkelt kamp i denne sæson, mens Burnley har spillet en uafgjort og tabt resten. Wolverhampton har dog set fornuftigt spillende ud i flere af deres kampe, og særligt stemningen hjemme på Molineaux har været helt fantastisk. Selvom man blot har vundet en enkelt kamp, har man også blot tabt en enkelt, og det ser bestemt ikke skidt ud for ulvene.

Burnley har haft det særdeles svært i starten af sæsonen, hvor man har fået uafgjort mod svage Southampton og så ellers tabt de øvrige tre kampe. Holdet har tydeligt været præget af at skulle spille europæiske midtugekampe, men da man i seneste kval-runde blev slået ud af Europa League, kan man nu igen rette fuld fokus mod ligaen. Spørgsmålet er, om man kan få succes med den taktik, der plejer at virke for dem, eller om denne sæsonstart er et udtryk for, at de øvrige hold er ved at finde ud af, hvordan man skal åbne dem?

Wolverhampton - Burnley: Wolves holder buret rent til odds 2,10 hos Bet365*

Wolverhampton ligner det stærkeste hold af oprykkerne, blandt andet fordi deres tremandsforsvar med en solid midtbane lukker godt af defensivt. Burnley har under Dyche aldrig været et offensivt prangende hold, og her vil de givetvis igen gå efter at holde kampen lavtscorende og tæt. Hvis Wolves som favoritter kommer foran, kan Burnley få meget svært ved at skabe chancer.

Everton - West Ham

Spilles søndag d. 16/9 kl. 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Det lyder umiddelbart som en kamp, der ligger lige til højrebenet for hjemmeholdet. Everton har endnu ikke tabt denne sæson, mens West Ham har tabt samtlige kampe i ligaen. Helt så enkelt er det dog ikke at stille det op, for Everton har faktisk kun vundet en enkelt af deres kampe og spillet resten uafgjort. Det skal samtidig ses i lyset af, at de har haft et rimelig overkommeligt kampprogram, og at de bestemt ikke har været prangende i deres kampe. Særligt offensivt har man svært ved at skabe ret meget, og stor grad af effektivitet har været en afgørende faktor for, at det har været muligt at hente de points, man har fået.

West Ham har som nævnt tabt alle sine kampe, men dette skal så også ses i lyset af, at man har mødt to af holdende fra "Big Six". Man har dog også tabt til både Bournemouth og Wolverhampton, og selvom man faktisk har været gode på bolden og bringer sig i de rigtige situationer, har man ikke formået at udnytte det til for alvor at blive farlige. De store investeringer op til denne sæson skal snart til at vise sig at bære frugt, og med det in mente er en svær udekamp mod Everton måske ikke noget, man ser frem til med udpræget optimisme.

Noget der taler til West Hams fordel kan dog være trupnyt. Everton er ganske massivt ramt af fravær, og må således undvære Keane, Richarlison, Jagielka, Gomes, Mina. Derudover har man tvivl om Walcott, Bernard og Gueye, og da flere af dem er faste og vigtige folk, er man efterhånden ved at være pressede.

West Ham kan derimod glæde sig over at man er ved at have alle de vigtige folk klar igen efter at have været skadesplaget op til seneste runde, så måske The Hammers endelig kan få startet sæsonen?

Everton - West Ham (0-1 EH): 2 til odds 2,00 hos Bet365*.

Everton har hentet points, men har ikke imponeret spillemæssigt. Man har svært ved at skabe gode chancer, og nu mangler man forventeligt flere af de bedste offensive folk. West Ham skal til at i gang, men kan trøste sig med, at teamnews er på deres side, og at man faktisk har været gode på bolden i mange af de hidtidige kampe.

Southampton - Brighton

Spilles mandag d. 16/9 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Southampton fik en rigtig skidt start på sæsonen. Ikke nok med at man kun fik et enkelt point i de første tre kampe, men hvad værre var, at man skiftede system fra kamp til kamp, fordi manager Hughes ikke kunne finde en formation, der gav pote. I sidste runde fik man så noget oprejsning med en tiltrængt sejr, og da man også vandt i ligacuppen kan man dermed komme til opgøret her med løftet pande og tro på tingende.

Spørgsmålet er dog, om alle problemer er løst. Hele preseason trænede man - og byggede holdet op til - at spille med tremandsforsvar men det har vist sig, at man ikke kan få det til at fungere. Er skiftet til firebackkæde det, der skulle til, eller vil vi fortsat se problemer med den indbyrdes forståelse?

Brigthon har indtil videre leveret en af sæsonens helt store overraskelser med en sejr over selveste Manchester United. Alligevel står man dog med blot fire points fra de første fire kampe, og et opgør mod Southampton kan blive et af dem, hvor man skal hive points hjem, til den fremtidige kamp mod nedrykning.

Brighton er dog i den situation, at man oftest er klart bedre hjemme end ude, og spørgsmålet er, om de kan sætte sig ordentligt op til en tur til St. Marys Stadium.

Southampton - Brighton: 1 til odds 2,07 hos Nordicbet*

Brighton var sidste sæsons svageste udehold i ligaen, og denne sæson er man da også startet uden at have skabt noget som helst i de første to udekampe. En tur til St. Marys er aldrig nemt - slet ikke når Saints kommer med selvtillid efter et par vigtige og fine sejre.

Hold øje med tråden til denne artikel, hvor der løbende vil blive opdateret med flere spilforslag, efterhånden som markedet åbner for flere spiltyper, og hvor der generelt forhåbentlig vil komme gang i en enormt spændende debat. Der skal i hvert fald herfra lyde en stor opfordring til alle om at komme med inputs, kritik, korrektioner, spilforslag mm.

Ift. spilforslag i artiklen her gøres det opmærksom på, at odds var repræsentative på tidspunktet, da artiklen blev skrevet, og selvfølgelig kan have ændret sig siden.

Tips og resultater fra sidste runde:

Leicester - Liverpool(-2,5) (hjørnespark): 2 (odds 1,95): Tabt
Brighton - Fulham: over 2,5 mål (odds 2,10): Vundet
Chelsea(-1,5) - Bournemouth: 1 (odds 1,84): Vundet
Crystal Palace - Southampton: 1 (odds 2,04): Tabt
Crystal Palace - Southampton: over 2,5 mål (odds 2,20): Tabt
Everton - Huddersfield: Under 1,0 mål 1. halvleg (odds 1,86): Tabt
West Ham - Wolverhampton: Over 2,5 mål (odds 1,90): Tabt
Manchester City - Newcastle(+2,5): 2 (odds 1,92): Vundet
Cardiff(+0,25) - Arsenal (1. halvleg): 1 (odds 2,07): 1/2 Vundet
Burnley - Manchester United: Lukaku scorer (odds 2,43): Vundet
Watford - Tottenham(-1): 2 (odds 2,09): Tabt

Samlet for ugen: -1,175 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag:

Hitrate: 30 af 46
Units: + 13,26
Tbp: 129 %