Poker er poker. Eller er det? Der er stor forskel på at spille multi table-turneringer og Sit&Go-turneringer (også kaldet single table tournaments), og det kan godt betale sig at overveje hvad man er mest egnet til.

Denne artikel er 1. del af 3, som behandler multi table tournaments vs. Sit&Go-strategi: Hvilke faktorer skal man overveje, inden man sætters sig til bords som profitsøgende pokerspiller?

De næste to artikler omhandler, hver for sig, multi table-turneringsstrategi og Sit&Go-strategi, mens denne er ment som en kort, indledende introduktion til problemstillingen alle spillere bør tage op.

Mange faktorer
Der er i pokerverdenen så mange forskellige kombinationer af blindlevels, bordstørrelser, turneringsformer og en masse andre faktorer, at det ville kræve et analysearbejde som bare pokker at skabe et overblik over helt præcist hvilke forhold der optimerer hver enkelt spillers overskud i længden.

Derfor vil jeg i første omgang afdække det helt basale spørgsmål - turnering eller Sit&Go? - og senere hen komme ind på de næste trin i udvælgelsesprocessen.

For at gøre det hele lidt mere overskueligt har jeg valgt at antage, at bordstørrelsen er konstant, altså ikke vil variere med en overgang fra enten multi table-turnering til Sit&Go eller omvendt.

Multi table-turnering
De pokerspillere som har deres force i multi table-turneringsstrukturen, kan i første omgang karakteriseres som enten lykkeriddere eller strategiske og koncentrationsstærke spillere.

Førstnævnte vil jeg ikke gå nærmere ind på, da det handler om en tilgang (læs: held og håb om at ramme monsterhænderne), der i det lange løb, når variansen har lagt sig, giver udslag i underskud.

Sidstnævnte er til gengæld den profitbevidste spiller, som har tålmodigheden til at holde sin på forhånd lagte og testede taktik, hele vejen igennem ikke blot den igangværende turnering, men vigtigst af alt også turneringer fremover – uanset resultatet af den igangværende, positivt som negativt.

Når jeg også nævner positivt, er det fordi mange ofte bliver grebet af at ride på bølgen i medgangstider og slækker på taktikken for liiiiige at presse citronen lidt ekstra og få endnu mere ud af den opståede situation, da et evt. tab så rigeligt er dækket ind. Det er dog desværre det, som gør netop maksimeringen af profitten til en by i Rusland.

Sit & Go
Hvordan ens fokuspunkter skal tilrettelægges i Sit&Go-turneringer, kræver indsigt i hvor Sit&Go adskiller sig markant fra traditionel turneringspoker. For det første er der tale om et mindre antal spillere, hvilket betyder mere action og mere hard core-poker i sin reneste form, hvis man da definerer poker på denne vis.

Det betyder du skal kunne koncentrere dig mere eller mindre konstant, altså med andre ord være god til og kunne lide ”at være på” og være med hvor det sker. Du skal kunne tage beslutninger en hel del oftere end ved traditionel turneringspoker, da turneringen har en kortere levetid og som oftest hurtigere voksende blinds.

Derfor kræver det skærpet koncentration, og du kan ikke tillade dig at være i gang med andre ting, eller have andre ting i hovedet mens turneringen står på, hvis du vil have optimalt udbytte.

Til gengæld skal du ikke regne med samme lange tidsforbrug som ved almindelige turneringer, og du har heller ikke en hel masse udenoms-faktorer at tage stilling til, såsom udbetalingsstruktur, udefra kommende spillere (med mindre der er tale om større Sit&Go turneringer), gennemsnitsstakes og flere væsentlige forhold der gør sig gældende for dine beslutninger ved det traditionelle turneringsbord.


Fortsættelse følger senere på ugen: En artikel om multi table-turnering, og en artikel om Sit & Go.

Se BetXperts poker-guide.



Har du spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at benytte dig af nedenstående kommentar-funktion.