Skal champagnepropperne springe på Champs-Élysée, eller skal vi sende VM-trofæet til Zagreb? De forventningsfulde fodboldfans er naturligvis klar til at feste natten lang i både Frankrig og Kroatien. Fodboldekspert Frank Pilantra analyserer VM-tendenser og kigger på mulige spilforslag til både bronzekampen og VM-finalen.

Så skal det hele afgøres! Vi er nået til højdepunktet, og  der er lagt op til en forrygende VM-finale i Moskva. Fransk finesse mod krigeriske kroatere; hvordan kommer det til at gå, når den franske frontlinje med Griezmann og Mbappé støder sammen med den kroatiske forsvarsmur med Vida og Lovren? Og hvem trækker sig sejrsrigt ud af duellen mellem Varane og Mandžukic?

Stjernebesatte Frankrig nåede også finalen ved EM 2016 og har igen leveret flere overbevisende præstationer på de russiske VM-stadions. Og Frankrig tager da også favoritværdigheden hos bookmakerne. Men Kroatien har vist fighterinstinkt og god moral i deres tætte slutspilskampe mod Danmark, Rusland og senest England.

Og hvis ikke 'Les Bleus' får lukket ned for den kroatiske midtbane med Modric, Rakitic og Perisic, så kan det blive til endnu et finalenederlag for Pogba & Co.

Bronzekamp: Velkommen til slutrundens mest ligegyldige kamp

Som optakt til VM-finalen skal vi først have afviklet bronzekampen mellem Belgien og England. Det er selvfølgelig rart at kunne forlade Rusland med en medalje, men en sejr i bronzekampen vil på ingen måde kunne måle sig med skuffelsen over ikke at stå i finalen.

Bronzekampen er ofte målrig, hvilket sikkert skyldes kampens manglende betydning, og samtidig er motivationen hos spillerne sjældent skyhøj.


Se også ekspert-analyse til Belgien - England her.

Det har været en stærk tendens i VM-slutspillet, at der bliver scoret "to eller tre mål i kampene". Det er sket i 10 af de hidtil 14 kampe ved dette VM-slutspil. Og for for år siden tog Holland en 3-0 sejr over de brasilianske værter, så selvom bronzekampen falder udenfor de øvrige slutspilskampe, så anbefales det, at holde godt øje med odds for "to eller tre mål i kampen".

Oddsforslag til bronzekampen

Bedste odds Bookmaker
14/7 Belgien - England: Første mål scores på hovedstød 6,50

14/7 Belgien - England: to eller tre mål i kampen

2,10

14/7 Belgien - England: X eller Belgien med ét mål

1,98

Odds er senest opdateret den 12. juli kl. 22.00. Man skal ikke nødvendigvis blindt spille på tendens-oddsene; I kan dog benytte dette som inspiration.

Tror man på en mere målrig bronzekamp, kan man foretrække odds 2,35 for "tre eller fire mål i kampen" hos Unibet* og 888sport.

Frankrig - Kroatien: Det kan blive en nervepirrende tæt finalekamp

Modsat bronzekampen, så forventer bookmakerne ikke, at der falder ret mange mål i finalekampen og det kan blive en taktisk låst affære, hvor frygten for nederlag er større end lysten til sejr.


Frankrig har et par stærke Armée de air-våben med forsvarduoen Varane og Umtiti, der er vist sig ganske målfarlige i luftspillet. Og samtidig har Varane og Umtiti også lukket helt ned for både Uruguay og Belgien i de seneste kampe.

De kroatiske forsvarsspillere har dog også været meget stabile i deres opdækning ved standardsituationer, men det kan alligevel sagtens vise sig, at vejen til netmaskerne går gennem luftspillet.

Ser vi på scoringerne i kvart-  og semifinaler, så er otte af de 15 mål scoret på hovedstød.

En anden stærkt VM-tendens i slutspillet er, at vi ofte får meget tætte kampe. Hele 32 af de seneste 46 VM-slutspilskampe er endt enten uafgjort eller med en sejr på ét mål til favoritholdet (70% af kampene). Her er medregnet slutspilskampe fra VM 2010, VM 2014 og de hidtil 12 slutspilskampe fra VM 2018.

Oddsforslag til VM-finalen

Bedste odds Bookmaker
15/7 Frankrig - Kroatien: Første mål scores på hovedstød 7,00

15/7 Frankrig - Kroatien: to eller tre mål i kampen

1,95

15/7 Frankrig - Kroatien: X eller Frankrig med ét mål

1,67

Odds er senest opdateret den 12. juli kl. 22.00. Man skal ikke nødvendigvis blindt spille på tendens-oddsene; I kan dog benytte dette som inspiration.

Forrygende succes for tendens-anbefalingerne

Da den franske forsvarsspiller Samuel Umtiti steg til vejrs og headede bolden i netmaskerne bag den belgiske keeper Thibaut Courtois, sikrede det samtidig en flot gevinst på odds 7,00 for bettet for "første mål i kampen scores på hovedstød".

Og da der ikke blev scoret yderligere i kampen, var der også gevinst for anbefalingen på "X eller Frankrig med ét mål". Det blev trods alt ikke til fuldt hus, da sidste anbefaling  til semifinalen var "to eller tre mål i kampen".

Det blev heller ikke til hattrick i semifinalen mellem England og Kroatien. Der var ganske vist gevinst for både "to eller tre mål i kampen" og "X eller England med ét mål", men England bragte sig foran på et flot frisparksmål af Kieran Trippier.

Det samlede overskud for tendens-spillene til semifinalerne blev på 6,61 units.

Kroatisk langskud på vej i netmaskerne?

Der var ikke de store forventninger til Kroatien, der havde problemer i kvalifikationen og blandt andet skiftede træner, efter de skuffende sluttede på andenpladsen i deres gruppe (efter Island!).

Men den nye landstræner Zlatko Dalic fik styret kroaterne sikkert gennem play off-kampe mod Grækenland, og inden VM blev sparket i gang, havde vores fodboldekspert Torben N. Sørensen luret, at Kroatien var på vej til noget stort.  Han kaldte Kroatien for "slutrundens mest odds-undervurderede mandskab" og fangede odds 35,00 hos Danske Spil*, for at Kroatien ville vinde VM.

Pilantras Dom-regnskab:
Balance: +14,34
Hitrate: 32/54
TBP:  127%

BetXperts VM-regnskab:
Balance: -13,37
Hitrate: 33/87- 6 spil void
TBP:  84%

Regnskabet omfatter kun ekspertanalyser til VM 2018.