Den store fodboldfest buldrer afsted, og VM 2018 har været en kæmpe succes med en perlerække af fantastiske VM-brag. Fodboldekspert Frank Pilantra analyserer VM-tendenser og kigger på mulige spilforslag til semifinalerne, hvor vi især skal holde øje med odds for mål på hovedstød, "to eller tre mål", og så kan vi få nogle tætte semifinaler.

Ved EM 2016 sang vi alle med på "Will Grigg's on fire", men til denne slutrunde er det englændernes "It's coming home", der dominerer gadebilledet, og på de sociale medier bliver der flittigt delt opfindsomme videoer med den velkendte fodboldsang.

Og den forventningsfulde stemning har måske også ramt de engelske spillere, der spillede en stort set fejlfri kvartfinale og holdt svenskerne i et jerngreb. Sverige havde skuffende lidt at bidrage med offensivt, og England tog en udramatisk og sikker 2-0-sejr.

Der var til gengæld langt mere drama, da Belgien besejrede Brasilien med 2-1 i et underholdende opgør med flot fodbold. Belgierne viste skarpheden i kontrafasen, mens de brasilianske favoritter sendte den ene angrebsbølge efter den anden ned mod velspillende Courtois i det belgiske bur.

Belgien skal op mod Frankrig, der leverede en overbevisende præstation i 2-0-sejren over Uruguay. England kan se frem til at skulle møde Kroatien, der igen var igennem et drama og eliminerede de russiske værter efter straffesparkskonkurrence.

Tip til semifinalerne: Høje bolde skal nedbryde forsvarsmur

Luftspillet kan blive afgørende for at finde vejen til netmaskerne. Kvartfinalerne var domineret af hovedstødsmål, og der er også flere højtflyvende luftkaptajner i semifinalen, hvor franske Giroud, belgiske Lukaku, kroaternes Mandžukic og Englands VM-topscorer Harry Kane kan blive en trussel i luftspillet.

I kvartfinalerne fik vi sat målfesten igang af midterforsvareren Raphael Varane, der kom højst i luftduellen og gav Frankrig føringen mod Uruguay på et indøvet frispark.

Mod Sverige valgte England også luftvejen, da de kom foran med 1-0 på et hovedstødsmål fra forsvarsspilleren Harry Maguire, og da Dele Alli i 2. halvleg slog sejren fast med 2-0-scoringen, var det såmænd også på et hovedstød.

I kvartfinalerne blev 7 af de 11 mål scoret på hovedstød

Samme tendens så vi i Belgiens sejr over Brasilien. Her kom belgierne foran på et hjørnespark, hvor Brasiliens Fernandinho var uheldigt med at sende bolden i eget net. Brasiliens eneste mål i kampen blev iøvrigt scoret på hovedstød af Renato Augusto.

I den sidste kvartfinale mellem Rusland - Kroatien fik vi et meget flot langskudsmål af Cheryshev, men derudover blev tre af de fire mål scoret på hovedstød.

Oddsforslag til semifinalerne

Bedste odds Bookmaker
10/7 Frankrig - Belgien: Første mål scores på hovedstød 7,00

11/7 England - Kroatien: Første mål scores på hovedstød

7,00

Odds er senest opdateret den 08. juli kl. 22.00. Man skal ikke nødvendigvis blindt spille på oddsene for "første mål scores på hovedstød"; I kan dog benytte denne oddsoversigt som inspiration.

Stærk tendens i VM-slutspillet: Sats på to eller tre mål i kampene

Vi kommer ikke udenom, at vi også til semifinalerne skal se nærmere på oddsene for, at der bliver scoret "to eller tre mål i kampen".

I samtlige de fire kvartfinaler blev der scoret enten to eller tre mål i kampene, og det gav således et overskud på 3,95 units at følge denne tendens.

Så i alt er der scoret enten to eller tre mål i ni af de hidtil 12 kampe i slutspillet (scoringer i forlænget spilletid tæller ikke med).

Oddsforslag til semifinalerne

Bedste odds Bookmaker
10/7 Frankrig - Belgien: to eller tre mål i kampen 1,94

11/7 England - Kroatien: to eller tre mål i kampen

2,00

Odds er senest opdateret den 08. juli kl. 22.00. Man skal ikke nødvendigvis blindt spille på oddsene for "to eller tre mål i kampen"; I kan dog benytte denne oddsoversigt som inspiration.

Udsigt til tætte semifinaler

Det kan blive et par jævnbyrdige brag, og det kan blive de berømte små marginaler, der kan blive afgørende for, hvilke hold skal i VM-finalen. Bookmakerne har givet favoritværdigheden til Frankrig mod Belgien, mens der er mest fidus til, at England går videre mod Kroatien.

Udover spil på "2 eller 3 mål i kampen", så blev der til kvartfinalerne også anbefalet at bette på kombinationen "X eller favoritsejr på ét mål".

Statistikken viser, at af de seneste 30 af de 44 VM-slutspilskampe er endt enten uafgjort eller med en étmålssejr til favoritholdet (68% af kampene).
Her er medregnet slutspilskampe fra VM 2010, VM 2014 og de hidtil 12 slutspilskampe fra VM 2018.

Oddsforslag til semifinalerne

Bedste odds Bookmaker
10/7 Frankrig - Belgien: X eller Frankrig med 1 mål 1,83

11/7 England - Kroatien: X eller England med 1 mål

1,78

Odds er senest opdateret den 08. juli kl. 22.00. Man skal ikke nødvendigvis blindt spille på oddsene for "X eller favoritsejr på ét mål"; I kan dog benytte denne oddsoversigt som inspiration.

BetXpert kæmper bravt for VM-overskud

Det blev til flere rigtig gode eksperttip til de underholdende kvartfinaler, men der skal stadig et par solide VM-pletskud for at komme op på overskud.
Der er allerede ekspertanalyse ude til semifinalen med Frankrig og Belgien fra Jens Bøye.

Ser vi på tendens-anbefalingerne med "to eller tre mål" og "X eller favoritsejr på 1 mål", så blev til et samlet overskud på i alt 1,66 units i kvartfinalerne.

Pilantras Dom-regnskab:
Balance: +7,73
Hitrate: 28/48
TBP:  116%

BetXperts VM-regnskab:
Balance: -11,37
Hitrate: 33/85- 6 spil void
TBP:  87%

Statistikken omfatter kun ekspertanalyser til VM 2018.