Vi har fået masser af mål, men også nogle meget tætte kampe i slutspillet. Fodboldekspert Frank Pilantra analyserer VM-tendenser og kigger på mulige spilforslag til kvartfinalerne.

Så har vi kun de 8 bedste VM-hold tilbage til at kæmpe om VM-titlen. Og slutspillet har været en fantastisk fodboldfest med nogle underholdende og nervepirrende ottendedelsfinaler, der skabte både helte og skurke.

Desværre var en dansk drømmestart med Zanka-scoring i første minut og en storspillende Kasper Schmeichel ikke helt nok mod Kroatien, da Hareides tropper røg ud efter straffesparksdrama.

Trods det ærgerlige danske VM-exit, så kan vi glæde os over, at vi blev præsenteret for både spændende og målrige slutspilskampe. Vi måtte også tage afsked med Spanien, der faldt efter straffesparkskonkurrencen mod de russiske værter, mens Colombia også måtte forlade VM-festen efter nederlag efter straffesparkskonkurrence mod England.

Der var virkelig fart over feltet, da Argentina og Lionel Messi kastede sig ud i et livligt 3-4 brag mod Mbappe og Frankrig, der nu kan se frem til at møde de fightende krigere fra Uruguay. Der er også masser af gejst i den belgiske lejr, da de lavede et utroligt comeback og vendte 0-2 til en 3-2 sejr mod Japan på kampens sidste spark.

Og så har vi fundet et godt bud på den kommende VM-topscorer, da Englands Harry Kane nu er alene i front på topscorerlisten med seks VM-fuldtræffere.

Tip til kvartfinalerne: Favoritterne dominerer, men værdi i tætte kampe

Til ottendedelsfinalerne blev det anbefalet at bette på oddsene for favoritterne går videre. Den strategi skabte et overskud på 1,11 units og man bør fortsat holde øje med oddsene for favoritter, men vi kan få nogle meget tætte kampe.

Langt hovedparten af slutspilskampene ender enten uafgjort eller med en étmålssejr til favoritholdet og ved VM 2010 sluttede 12 af de 16 slutspilskampe med det resultat. Det mønster gentog sig ved VM 2014 i Brasilien, hvor det også endte med 12 af 16 kampe med X eller étmålssejr til favoritholdet.

Så hvis vi tæller sammen med slutspilskampene fra '10,'14 samt ottendedelsfinalerne fra VM 2018, så er vi oppe på, at 29 af de 40 VM-slutspilskampe er endt enten uafgjort eller med en étmålssejr til favoritholdet (72,5% af kampene).

Oddsforslag til kvartfinalerne

Bedste odds Bookmaker
6/7 Uruguay - Frankrig: X eller Frankrig med ét mål 1,69

6/7 Brasilien - Belgien: X eller Brasilien med ét mål

1,82
7/7 Rusland - Kroatien: X eller Kroatien med ét mål 1,71
7/7  Sverige - England: X eller England med ét mål 1,74

Odds er senest opdateret den 04. juli  kl. 01.30 Man skal ikke nødvendigvis blindt spille på oddsene for X eller favorit med 1 mål ; I kan dog benytte denne oddsoversigt som inspiration.

VM-tendens: Sats på to eller tre mål i kampene

Vi er godt på vej mod en ganske målrig slutrunde, da der indtil videre er scoret 146 mål i de 54 kampe, hvilket giver et scoringsgennemsnit på 2,61 mål pr. kamp.

Der er allerede scoret flere mål, end der blev scoret ved hele VM 2010 i Sydafrika. Og så har vi forhåbentlig stadig en række store oplevelser og målrige kampe til gode.

Der er scoret to eller tre mål i 31 af de 54 VM-kampe, og fem af de otte kampe i 1/8-finalerne endte da også med enten to eller tre mål.

Oddsforslag til kvartfinalerne

Bedste odds Bookmaker
6/7 Uruguay - Frankrig: to eller tre mål i kampen 2,00

6/7 Brasilien - Belgien: to eller tre mål i kampen

1,95
7/7 Rusland - Kroatien: to eller tre mål i kampen 2,00
7/7  Sverige - England: to eller tre mål i kampen 2,00

Odds er senest opdateret den 04. juli  kl. 01.30 Man skal ikke nødvendigvis blindt spille på oddsene for 2 eller 3 mål i kampen; I kan dog benytte denne oddsoversigt som inspiration.

Stærk VM-tendens: Flest mål i 2. halvleg

Det er blevet gentaget helt fra den første artikel, men det givet så massivt overskud at spille på "flest mål i 2. halvleg", at der igen bør gøres opmærksom på denne spilvariant.

I slutspillet kan holdene vælge at starte kampene med en mere taktisk tilgang, mens der først bliver trykket på speederen i 2. halvleg.

Vi har også set nogle hold, der i desperation smider alle mand frem i slutminutter. En taktik, der lykkedes for både Belgien og Colombia, der scorede dybt inde i overtiden. Ser vi på 1/8-finalerne, så sluttede seks af de otte kampe med "flest mål i 2. halvleg".

I de 56 VM-kampe er der blevet scoret flest mål i 2. halvleg i 34 af kampene.
I alt er 92 af de146 VM-mål blevet scoret i 2. halvleg
.

Man kan ofte hente omkring odds 2,15 for "flest mål i 2. halvleg", så det har givet et solidt overskud at følge denne tendens.

BetXpert med røde tal

Resultaterne i ottendedelsfinalerne faldt desværre ikke helt ud til ekspertpanelets fordel, og der skal nu sættes gang i en slutspurt for at igen at komme i plus for vores VM-tips.

Hold godt øje med ekspertpanelet, hvor der allerede er spilforslag ude til flere af kvartfinalerne.

Ser vi på Pilantras dom-anbefalingerne til ottendedelsfinalerne, så gik seks af favoritterne videre til kvartfinalerne. Spanien og Schweiz var eneste, der ikke levede op til favoritværdighed og røg ud til Rusland og Sverige. Men de seks favoritter var nok til at sikre overskud for denne runde også.

Pilantras Dom-regnskab:
Balance: +6,17
Hitrate: 23/40
TBP:  115%

BetXperts VM-regnskab:
Balance: -9,77
Hitrate: 28/74- 6 spil void
TBP:  87%

Statistikken omfatter kun ekspertanalyser til VM 2018.