VM-feberen stiger hos fodboldfansene og nedtællingen er godt i gang. Mens vi venter utålmodigt på at startskuddet lyder, så varmer fodboldekspert Frank Pilantra op til VM-slutrunden ved at kigge nærmere på bookmakernes mange specialspil. Se spilforslag og byd også gerne selv ind med jeres bedste VM-tips.

Bookmakerne har kørt det tunge skyts frem og er godt rustet til at tage imod VM-betterne. Der er et kæmpe udbud på det store spilmarked og bookmakerne tilbyder en lang række interessante spilvarianter og VM-specialspil.

Her er der blandt andet set nærmere på oddsene for dansk VM-succes.

Danske VM-specials: Fuser i Rusland eller sprængfarlig Danish Dynamite?

Det er efterhånden 20 år siden, der sidst var godt gang i den danske dynamit ved en slutrunde. Så kan Danmark finde magien fra VM'98, hvor de danske tropper tog en forrygende 4-1 sejr over Nigeria og derefter spillede lige op mod Brasilien i kvartfinalen.

Den danske landstræner Åge Hareide sidder lige nu med med taktikbrættet og rykker rundt med de danske spillere. Idealopstillingen skal findes, og de sidste justeringer skal være på plads, for at alle rammer topformen, når første gruppekamp bliver fløjtet igang. 

Og Hareide har et mandskab, der kan gøre det svært for samtlige VM-hold; selvom de færreste forventer, at Danmark når meget længere end til ottendedelsfinalerne.

Først skal Danmark dog klare sig igennem gruppekampene. Og skal vi tro bookmakerne, så står Danmark med ganske gode chancer for at gå videre til slutspillet. Stjernebesatte Frankrig er dog storfavoritter til at tage gruppens førsteplads (odds 1,35 hos Danske Spil*), men hverken Peru eller Australien virker uovervindelige.

Danmark scorer over 2,5 mål i gruppespillet til odds 1,65 hos Cashpoint*. CV: 65%

Der skal arbejdes på at finde skarpheden i VM-lejren, men den danske offensiv med Eriksen som kreatør og firnulige Sisto kan slå igennem på de russiske VM-arenaer. Gruppemodstanderne Peru og Australien virker ikke uovervindelige defensivt, og også den sidste gruppekamp mod Frankrig kan blive en livlig affære.

Der er masser af danske VM-specialspil hos bookmakerne, hvor vi blandt andet kan se nærmere på, hvem der bliver Danmarks topscorer ved VM-slutrunden.
Der er vel ikke en oplagt favorit som dansk målsluger. Nicolai Jørgensen ser ud til at få pladsen helt i front med Pione Sisto og Yussuf Poulsen på fløjene, mens Christian Eriksen har imponeret for Tottenham og trådte også i karakter i play off-kampene mod Irland.

Er der værdi i disse topscorer-odds?

Udvalgte odds på VM-topscorer for Danmark

Bedste odds Bookmaker
Christian Eriksen 3,00 Betsafe

Nicolai Jørgensen

5,50 Danske Spil
Andreas Cornelius 14,00 Unibet
Pione Sisto 15,00 NordicBet

Derudover er det hos flere bookmakere også muligt at spille på, hvilken dansk spiller der får flest kort eller laver flest assists. Det kan man blandt andet på Danske Spil*, Unibet*, LeoVegas* og 888sport*

VM 2018: Udvalgte danske VM-specials

Bedste odds Bookmaker
Danmark går videre fra gruppespillet 1,62 NordicBet

Danmark går ikke videre fra gruppespillet

2,30 Betsafe
Danmark møder Argentina i 1/8-finalerne 2,85 Danske Spil
Danmark bliver elimineret i 1/8-finalerne 2,70 Bet365

Danmark når kvartfinalerne

6,00
Betsafe

Danmark scorer under 4,5 VM-mål

2,00 Danske Spil

Danmark scorer over 4,5 VM-mål

2,00 Bet365
Danmark scorer over 2,5 mål i gruppespillet 1,65 Cashpoint

Danmark får 4, 5 eller 6 gruppepoint: Ekspert-analyse

2,04 Unibet

Værterne skuffer - men hold øje med Smolov

Det ser svært ud for VM-værterne Rusland, der skuffede både ved VM 2014, EM 2016 og sidste års Confederations Cup. Rusland er havnet i en umiddelbart overkommelig gruppe med Uruguay, Egypten og Saudi-Arabien. Der skal nok komme masser af opbakning fra lægterne til de russiske spillere, og det kan bære dem igennem gruppekampene.

Men herefter ser det mere end almindeligt vanskeligt ud for de russiske VM-håb. Der venter sandsynligvis langt hårdere modstand i 1/8-finalerne, hvor russerne risikerer at skulle møde enten Spanien eller Portugal.

Portugal og Spanien går videre fra gruppe B til odds 1,80 hos Nordicbet*. CV: 70%

Stjernebesatte Portugal og Spanien kommer ind til VM-slutrunden med god erfaring og overbevisende præstationer i kvalifikationen. Hverken Marokko eller Iran burde kunne presse Portugal og Spanien i kampen om videre kvalifikation.

Man skal kombinere følgende odds i gruppe B:
40% på Portugal bliver nr 1 og Spanien nr 2 til odds 4,5
60% på Spanien bliver nr 1 og Portugal nr 2 til odds 3.
Dette giver et samlet odds 1,80 hos Betsafe og Nordicbet*.

Se brugertip fra A_Broholm her.

Rusland har flere spændende profiler, heriblandt Krasnodar-bomberen Fyodor Smolov, der har scoret 14 mål i 22 kampe i den russiske liga i denne sæson. Der er flere om buddet og både Alan Dzagoev og Aleksandr Golovin kender også vejen til netmaskerne, men med fem fuldtræffere i de seneste seks landskampe kommer Smolov ind som Ruslands absolut største VM-håb.

Rusland: Elimineret i gruppespil eller 1/8-finalen til odds 1,54 hos Danske Spil* og Cashpoint* CV: 70%


Rusland går ikke videre fra gruppen: odds 3,60 hos Danske Spil*
Rusland elimineret i 1/8-finalerne: odds 2,70 hos Cashpoint*
Samlet odds: 1,54
Se ekspertanalyse her.


Rusland: Topscorer for holdet - Smolov til odds 4,50 hos 888sport*
Se ekspertanalyse her.
Nu faldet til odds 3,00

Værdi i spil på England og Belgien

Vi kan forvente god underholdning og spændende kampe i Gruppe G, hvor Belgien kommer med en lovende trup med stærke stjerner og stort potentiale. Der er god grund til, at belgierne er gruppefavoritter foran England, hvor der er flere ubesvarede spørgsmål omkring Gareth Southgates mandskab. De unge stjerner, Raheem Sterling og Marcus Rashford, skal forsøge at slå igennem, men de engelske VM-chancer ser ud til at afhænge af, at Harry Kane tager målstøvlerne med til Rusland, og samtidig skal Spurs-kammerat Dele Alli levere lidt tryllerier på den offensive midtbane.

Både Belgien og England burde gå komfortabelt videre fra gruppen, hvor vi også finder Panama og Tunesien. I ottendedelsfinalerne bliver Belgien og England sat op med vinderen og runner-up i Gruppe H med Polen, Senegal, Colombia og Japan.

Det kan sagtens vise sig, at disse 1/8-finaler bliver nogle jævnbyrdige og tætte kampe, men både England og Belgien vil være favoritter til at gå videre; uanset hvilke to hold, der går videre fra denne gruppe H.

England: Elimineret i kvartfinalerne til odds 3,40 hos Bwin CV: 33%
Potentialet er der, men England virker skrøbelige. De skuffede fælt ved VM 2014 med exit allerede i gruppespillet, og det gik igen galt ved EM 2016, hvor de engelske medaljedrømme blev slukket af Island i ottendedelsfinalerne. 
Læs mere om England i vores store VM-optakt.

Belgien: Elimineret i kvartfinalerne til odds 3,75 hos Unibet* CV: 30%
Belgierne kan også tillade sig at være skuffet over præstationer ved de seneste slutrunder. De blev elimineret af Argentina i kvartfinalerne ved VM 2014, mens de rendte ind i et 1-3 kvartfinale-nederlag til Wales ved EM 2016.
Læs mere om Belgien i vores store VM-optakt.

Skulle det lykkes England og Belgien at nå frem til kvartfinalerne, så møder de modstander fra Gruppe E og H, og risikerer dermed at skulle op imod VM-favoritter som Tyskland og Brasilien. Det kunne dermed godt ligne exit for Belgien og England i kvartfinalerne.

Sydamerikansk stjernekrig: Hvem vinder duellen mellem Messi og Neymar?

De er langt hjemmefra, og det bliver interessant at se, hvordan Brasilien og Argentina klarer sig i Rusland. De to sydamerikanske giganter kommer med ganske forskellige udgangspunkter. Mens bundsolide Brasilien spillede lystigt på alle tangenter og bragede igennem VM-kvalifikationen, så var det en meget ujævn, argentinsk tango, og det lykkedes først i i sidste kvalkamp for Argentina at sikre VM-billetterne.

Men man skal ikke undervurdere Argentina, der, anført af Lionel Messi, nåede helt frem til finalen ved VM 2014. Og argentinerne kommer igen med en super-offensiv med Sergio Agüero, Paulo Dybala og Gonzalo Higuaín, og så skal vi selvfølgelig igen glæde os til at se Messi folde sig ud på den store VM-scene.

Bedste sydamerikanske hold: Brasilien til odds 2,10 hos Unibet* CV: 50%

Velorganiserede Brasilien kommer til Rusland med en stærk, sammenspillet trup med en klar, succesfuld spillestil. Imens har Argentina store problemer med at komme på vinderkurs, og især 1-6-nederlaget i venskabskampen mod Spanien afslørede svaghederne på det argentinske mandskab.
Se ekspertanalyse her.


Topscorer for Brasilien: Neymar til odds 2,50 hos Bwin*. CV: 45%
Superstjernen Neymar er omdrejningspunktet i den brasilianske offensiv og skal gå forrest og sætte tempoet for brassernes samba-bold.
Se ekspertanalyse her.

Brasiliens store offensive håb er Neymar, der nåede op på 28 mål i 30 kampe for PSG, inden han i februar rendte ind i en skade. Men nu er Neymar tilbage og har trænet fuldt ud med de brasilianske holdkammerater i træningslejren, og forventningerne hos brasilianerne er som altid enorme.

Brasilien har et velsmurt mandskab, og det går uhyggeligt stærkt, når Neymar trykker på speederen og sender brasserne i angreb, hvor Barcelona-profilerne Paulinho og Phillippe Coutinho samt Gabriel Jesus gerne stormer med frem.

Argentina: Under 7,5 VM-mål til odds 2,32 hos Nordicbet* og Betsafe CV: 50%

Ved VM 2014 scorede Argentina i alt 8 mål, men her nåede de også frem til finalen, og den bedrift kan blive svær at gentage. Trods en perlerække af stjernespillere kan den argentinske offensiv få det vanskeligt i gruppekampene mod Kroatien, Island og Nigeria. VM-modstanderne vil sandsynligvis stille med en massiv defensiv for at bremse Messi og de argentinske angribere, der ikke har haft let ved at ramme netmaskerne.
Det blev derfor kun til 19 argentinske scoringer i deres 18 VM-kvalifikationskampe.


Ángel Di María: Under 0,5 VM-mål til odds 3,25 hos Betsafe CV: 35%
Det er svært at slå igennem i den argentinske offensiv, der er domineret af Lionel Messi. Det er endda langt fra sikkert, at Ángel Di María bliver stamspiller under VM. Den argentinske landstræner Sampaoli har flere stærke offensive kort at vælge imellem, og PSG-fløjen kan blive presset ud på bænken, hvis der skal gøres plads til både Paolo Dybala og Gonzalo Higuaín. Di María har ikke scoret i de seneste otte landskampe i træk. Han scorede dog et enkelt mål ved VM 2014 (mod Schweiz), mens det blev til to scoringer i de 18 kvalifikationskampe.

Mit favorit VM 2018-specialspil

I den store bunke af specialspil er der særligt ét spil, der har fanget min opmærksomhed. Godt gemt væk under "Turneringsspecials - Særtilbud" tilbyder Unibet* og 888sport* et yderst interessant odds 1,45 for, at der bliver scoret færre mål i gruppespillet til VM 2018, end der blev scoret i gruppespillet ved VM 2014.
Her er det nemlig værd at bemærke, at der blev scoret absurd mange mål i gruppespillet ved VM 2014.

Flere gruppemål end ved VM 2014: Nej til odds 1,45 hos Unibet* og 888sport* CV: 85%

Der var masser af underholdning og mål ved VM 2014. Faktisk blev alle de hidtil VM-scoringsrekorder slået, og vi nåede op på hele 136 mål i de 48 gruppekampe. Det giver et gennemsnit på 2,83 mål pr. gruppekamp.

Til sammenligning sluttede EM 2016 med et gennemsnit på 2,12 mål pr. kamp, mens der blev scoret 2,27 mål pr. kamp ved VM 2010 og ved VM 2006 faldt der i alt 2,30 mål pr kamp (disse tal er dog for hele turneringen og ikke isoleret for gruppespillet).
Det vil blive meget vanskeligt at gentage det høje målsnit fra VM 2014.

Som noget nyt kan dommerne benytte VAR-teknologi til at gennemse afgørende situationer, og det kan måske påvirke antallet af VM-mål, da vi nok kommer til at se flere scoringer blive annulleret efter brug af tv-billeder. Modsat kan VAR ikke gå ind og f.eks efterfølgende genstarte angreb, hvor spillet er stoppet - fejlagtigt - for offside, men er der fejlagtigt fløjtet for offside efter en scoring mål, så kan VAR godkende målet.

Hvor mange mål annulleres efter VAR-konsultering?

Bedste odds Bookmaker
Over 6,5 mål 2,30 Unibet

Under 6,5 mål

1,55 Unibet

Hvor mange røde kort uddeles efter VAR-konsultering?

Bedste odds Bookmaker
Over 3,5 røde kort 2,00 888sport

Under 3,5 røde kort

1,72 888sport

Udvalgte specialspil til VM 2018:

Bedste odds Bookmaker
Danmark får 4,5 eller 6 gruppepoint: Ekspert-analyse 2,04 888sport

Rusland: Elimineret i gruppespil eller 1/8-finale

1,54 NordicBet
Topscorer for Rusland: Smolov 4,50 888sport
England: Elimineret i kvartfinalerne 3,40 Bwin

Belgien: Elimineret i kvartfinalerne

3,75
Unibet

Bedste sydamerikanske hold: Brasilien

2,10 888sport

Topscorer for Brasilien: Neymar

2,50 Bwin
Argentina: Under 7,5 VM-mål 2,32 NordicBet

Ángel Di María: Under 0,5 VM-mål

3,25 Betsafe

Hold iøvrigt også godt øje med vores ekspertpanel for flere VM-tips.