Engelske børn i alderen 11-16 år bliver bombarderet med bettingrelaterede reklamer i TV, online og på sociale medier. Flere end 80 % af alle børn i aldersgruppen har set reklamerne i TV, og 39 % ser dem på ugentlig basis. 12 % har spillet for deres egne penge.

De britiske spilmyndigheder har udtrykt bekymring over, at et stort antal børn udsættes for bettingrelaterede reklamer i TV, og når de færdes på nettet og sociale medier. En undersøgelse viser ifølge EGR, at mere end fire ud af fem engelske børn har set mindst én TV-reklame for betting, mens næsten 40 % støder på dem på ugentlig basis. 70 % har set dem på sociale medier og 66 % på andre hjemmesider.

Den engelske spilmyndigheds direktør, Tim Miller, understreger, at operatørerne skal arbejde intenst for at sikre, at børn ikke eksponeres for reklamerne og operatørernes produkter i almindelighed. Han ser dog en udfordring i, at børn og unge ikke blot rammes af bookmakere og casinoer.

"Det er tydeligt, at børn også støder på gambling, når de eksempelvis spiller konsol eller bevæger sig på sociale medier. Det er derfor essentielt, at vi arbejder sammen på tværs af brancher og med børnenes forældre, så vi sammen kan beskytte børnene og tilskynde unge voksne, der vælger at gamble, til at gøre det på en sikker måde", siger han ifølge EGR.

Børn spiller for egne penge

370.000 børn svarende til 12 % har ifølge undersøgelsen indenfor den seneste uge spillet for deres egne penge, mens 25.000 af de 11-16-årige betegnes som problemspillere.

De britiske spiloperatører blev i efteråret skarpt kritiseret af spilmyndighederne for at tilbyde spil på spillemaskiner, som er målrettet børn, og de blev bedt om at fjerne alle reklamer, der appellerede til børn, fra hjemmesider og affiliates. Operatørerne afviste dog kategorisk, at deres markedsføring er specifikt rettet mod børn, og man kan derfor stadig finde reklamer for bl.a. Jack and the Beanstalk og Fluffy Favorites på operatørernes sider.

De britiske spilmyndigheder har selv fremhævet en række nøglepunkter i undersøgelsen af børn og unges spillevaner og eksponering for spil:

  • 12 % af 11-16-årige har i den seneste uge brugt deres egne penge på at spille. 
  • Det gennemsnitlige spillede beløb var £10.
  • 11 % har gamblet, mens de har spillet computerspil eller app-baserede spil.
  • 80 % har set spilrelaterede reklamer i TV, 70 % på sociale medier og 66 % på andre hjemmesider.
  • 9% har brugt deres egne penge hos licenserede operatører.
  • 0,9% kategoriseres som problemspillere, mens 1,3 % regnes for at være i farezonen.
  • 39 % oplyser, at deres forældre har talt med dem om de problemer, som gambling kan føre med sig.