Flere divisionsspillere har meldt ud, at de er en del af den danske trup, der tirsdag eftermiddag rejser til Slovakiet for at spille venskabskamp. Oddset har været i frit fald, siden konflikten mellem DBU og Spillerforeningen eskalerede.

Det har været en urolig dag på oddsmarkedet på venskabskampen mellem Slovakiet - Danmark, der spilles onsdag aften. Konflikten mellem DBU og Spillerforeningen har betydet, at bookmakerne ikke har vidst, hvilken trup Danmark ville stille med, og det har afspejlet sig i oddset. 

"Flere bookmakere har skiftet mellem at have åbent for indskud, suspendere væddemål og på at sænke oddset yderligere," siger Kim Ragle til onlinemediet BetXpert.

Han er analysemanager ved Global Lottery and Monitoring System (GLMS), hvor han overvåger oddsmarkeder og rapporterer mistænkelige mønstre videre. Rapporter fra hans kontor hos Danske Spil* i Brøndby er blevet brugt i flere matchfixingsager. 

"De bookmakere, der har valgt stadig at holde åbent for spil, har taget højde for situationen ved at sætte oddset ned, men der har stadig været usikkerhed om, hvilke spillere der tager med DBU til Slovakiet. Da det blev bekræftet, at det ikke var førstevalgene, satte bookmakerne oddsene ud fra deres bedste vurderinger," siger Kim Ragle. 

Flere bookmakere ventes at åbne for spil igen

Flere spillere har offentliggjort, at de er en del af den danske landsholdstrup. Det gælder blandt andet topscoreren i 2. Division for BK Avarta, Christian Offenberg, samt klubbens målmand, Morten Bank. Derudover er også fem spillere fra Tarup-Paarup IF afsted med landsholdet. Og offentliggørelsen af spillerne giver bookmakerne vigtig viden, vurderer Kim Ragle. 

"De her bookmakere er vant til at sætte odds på de forskellige divisioner i Danmark, som de få offentliggjorte spillere optræder i. Det er ikke ukendt for dem nu," siger analysemanageren, der forventer, at flere bookmakere vil åbne for odds igen, når den endelige trup offentliggøres i løbet af tirsdagen. 

"Jeg kunne forestille mig, at flere og flere bookmakere vil åbne for kampen igen i løbet af i dag og i morgen, når de blandt andet ser truppen, og i hvilket oddsniveau de andre bookmakere ligger i," siger Kim Ragle. 

Tidligere på dagen sagde Kim Ragle til BetXpert, at hvis han ikke kendte baggrunden for det markante oddsfald, men bare så på tallene, så ville Slovakiet - Danmark være den mest suspekte kamp, han nogensinde havde set oddsudvikling på. 

Hvordan reagerer Slovakiet?

Ifølge Kim Ragle er det dog også interessant at se på, hvordan Slovakiet vælger at reagere på den aktuelle situation. I truppen er blandt andre den tidligere Liverpool-spiller Martin Škrtel, der nu spiller i tyrkiske Fenerbache, Milan Škriniar fra Inter i den italienske Serie A og stjernespilleren Marek Hamšík fra Napoli, men de kan måske risikere en skade mod danske divisionsspillere, der ikke er vant til at spille på et internationalt højt niveau. 

"Hvordan reagerer Slovakiet på al den virak om den danske landsholdstrup? Måske siger træneren, at det er for risikabelt at lade Serie A-spillere spille overfor en lavtrangeret spiller. Slovakkerne kan prioritere markant anderledes, og det kan bookmakerne ikke vide," siger Kim Ragle til BetXpert. 

Hos Danske Spil* fortæller pressechef Marie Grabow Westergaard, at det endnu er usikkert, om de vælger at åbne for odds på kampen. Flere bookmakere, der har haft odds på kampen det meste af i dag har valgt at lukke ned for odds. Det gælder blandt andet for Bet365* og Betfair*, der endte helt nede i hhv. odds 1,08 og 1,12.

I skrivende stund er der kun enkelte udenlandske bookmakere, der tilbyder spil på kampen. Ingen udbydere på det danske marked har odds på kampen.

Opdatering kl. 17.02: Det er stadig muligt at spille kampen på børsen hos Betfair*, hvor Slovakiet-sejr i skrivende stund handles til odds 1,18. 

Opdatering kl. 17.15. Bet365* har sidenhen åbnet for odds igen på kampen, og nu giver de odds 1,16 på sejr til Slovakiet.