Landsholdsanfører Simon Kjærs ambassadøraftale med Nordicbet* er udgangspunkt for en økomonisk strid mellem Nordicbet* og DBU, da fodboldforbundet mener, at aftalen overtræder Simon Kjærs forpligtelser til landsholdet. 

DBU kræver 500.000 kroner fra Nordicbet*, som Simon Kjær har en ambassadøraftale med, for overtrædelse af landsholdsaftalen mellem forbundet og landsholdsspillerne, erfarer Politiken fra fire af hinanden uafhængige kilder. 

Striden handler om landsholdsanføreren ambassadøraftale med bookmakeren Nordicbet*, hvor Simon Kjær reklamerer for forhøjede odds, velkomstbonus og særlig Simon Kjær-inspireret konkurrence. I markedsføringen optræder Simon Kjær i flere tilfælde i rød t-shirt og hvide shorts, og derfor mener DBU, at han optræder som landsholdsspiller og ikke privat person.

Og det må han ikke ifølge aftalen mellem DBU og landsholdet, hvor førstnævnte har de kommercielle rettigheder til landsholdsspillerne. Her har DBU nemlig en aftale med Danske Spil*, hvorfor man flere steder i bybilledet, på busstoppesteder og online ser landsholdsspillere reklamere for det statsejede spilleselskab. 

Hverken Simon Kjær eller DBU ønsker at udtale sig om sagen til Politiken. 

"Det har jeg ingen kommentarer til - jeg fokuserer på de kampe, jeg skal spille ved VM," siger Simon Kjær til Politiken.

"Vi ønsker ikke at kommentere på konkrete sager, da det kan påvirke sagernes forløb. Vi ønsker på ingen måde at skabe uro omkring VM-forberedelserne, tværtimod er vi rigtig ærgerlige over disse sager. Men hvis der er kampagner, der overtræder VM-holdets kommercielle rettigheder, bliver vi nødt til at reagere med det samme – ellers svigter vi både spillerne og de kommercielle partnere. Nogle selskaber har ændret deres kampagner, andre fortsætter, selv om vi har oplyst dem om overtrædelsen og dermed givet dem en advarsel," skriver DBUs kommercielle direktør, Jesper Lind Andersson, i en mail til Politiken.


Foto: Screenshot fra Nordicbet*

Hos Spillerforeningen, der har forhandlet landsholdsaftalen på plads med DBU, fortæller direktør Mads Øland, at han har været i dialog med Simon Kjær om aftalen, inden den blev indgået. 

"Simons aftale med NordicBet* er indgået, så den er i overensstemmelse med landsholdsaftalen. Det sikrede Simon sig før indgåelse af aftalen, da han bl.a. var i kontakt med mig," siger foreningens direktør Mads Øland til Ekstra Bladet, og fortsætter: 

"Jeg ved, at Simon og de andre landsholdsspillere er topprofessionelle, og op til en stor begivenhed som VM lever man i en boble, hvor det kun er den sportslige opgave, der er fokus på," siger Mads Øland, der afvise at uroen skulle have indflydelse på spillerne. 

BetXpert har været i kontakt med Nordicbet*, men pressechef Thomas Holm oplyser, at de ikke har nogle kommentarer til sagen mellem Simon Kjær og DBU, da det er en verserende sag, og de er i gang med at undersøge det juridiske. 

Nadia Nadim også i fokus

Årets dansker kåret af Berlingske, fodboldspiller i Manchester City og landsholdsspiler Nadia Nadim er også kommet i problemer for sit samarbejde med en bookmaker. Hun har landet en aftale med LeoVegas* sammen med Thomas Gravesen, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger så har DBU også en sag på vej mod LeoVegas* og Nadia Nadim  for overtrædelse af aftalen mellem landsholdet og Spillerforeningen, der forhandlede aftalen på vegne af Kvindelandsholdet. 

I paragraf 5, stk. 17 i aftalen, står der:

"Spillerne kan ikke indgå personlige aftaler, hvor reklameaktiviteten relateres til landsholdet eller på andre måder udnytter tilknytningen til DBU. Spillerne kan således ikke udenom DBU anvende landsholdsdragten eller andre referencer til landsholdet/DBU til reklame/promotion aktiviteter. Velgørenhed er omfattet af denne bestemmelse. Ved enhver tvivl skal DBU A/S kontaktes inden aftale indgås."

Nadia Nadim optrådte i en rød/hvid trøje, hvide shorts og sokker sammen med Thomas Gravesen og Uffe Holm, da hun blev præsenteret som ny ambassadør for LeoVegas*. I baggrunden hang Dannebrog. Nadia Nadim optræder også på busreklamer i rødt og hvidt. Ekstra Bladet har ikke fået en kommentar fra hverken DBU eller Nadia Nadim, men Spillerforeningens direktør Mads Øland udtaler: 

"Spillerforeningen er ikke blevet spurgt eller har rådgivet Nadia Nadim i forbindelse med Leo Vegas-reklamen. Vi kender derfor ikke til aftalen eller indholdet," siger direktør for Spillerforeningen Mads Øland.


Foto: LeoVegas*

Ekspert: Simon Kjær overtræder FIFAs etiske kodeks

BetXpert afslørede i fredags, at Simon Kjærs samarbejde med Nordicbet* er en overtrædelse af FIFAs etiske kodeks ifølge to eksperter.  I det etiske kodeks i artikel 25 står der nemlig, at blandt andet spillere ikke må associeres med betting, og det vurderer sportsjurist Jens Bertel Rasmussen, at Simon Kjær klart gør: 

"Der er ingen tvivl om, at Simon Kjær ved sit samarbejde med en bookmaker overtræder artikel 25," sagde Jens Bertel Rasmussen til BetXpert.

Jens Bertel Rasmussen bakkes op i sin vurdering af artikel 25 af James Kitching, der er uddannet Master i sportsjura, -management og -humaniora hos FIFA. Han ønsker ikke at gå ind i Simon Kjærs sag, men oplyser helt overordnet til BetXpert, at en spiller, der samarbejder med en bookmaker, overtræder artikel 25.

Hverken DBU, Nordicbet*, Simon Kjærs medierådgiver eller agent eller Spillerforeningens direktør har ønsket at udtale sig til BetXpert i forbindelse med historien. 

Læs hele historien her

Rettelse: Tidligere stod der, at DBU krævede 500.000 kroner af Simon Kjær. Det er forkert. De kræver pengene fra Nordicbet*