18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds systemer: Betting strategier

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

I denne guide kan du læse om nogle af de bedste odds systemer. Odds systemer kan være en måde at gribe sportsvæddemål an på, men om du bruger det eller ej, skal du huske, at der ikke er garanti for gevinst ved at bruge et odds system.

Gode råd er normalt dyre, men ikke her hos BetXpert, hvor de er gratis. Jeg tror ikke på odds systemer, men jeg tror til gengæld 110% på værdien af en fasttømret betting strategi, der tager hånd om de parametre, der afgører succes eller fiasko i bettingverdenen. 

Odds systemer i sportsbetting

I sportsbetting er der nogle spillere, der kan lide at bruger oddssystemer, når de spiller. Der er forskellige former for odds systemer, du kan bruge, og du kan gøre brug af et odds system, uanset om du er en erfaren spiller eller er helt ny i sportsbetting.

Odds strategier er gode, fordi det kan hjælpe dig til at holde styr på din bankroll. Nogle professionelle spillere inden for sportsbetting bruger f.eks. units til at måle indsatser. En unit kan f.eks være 10 kroner. Hvis en sportsbettor har fundet et godt odds, kan det være, at vedkommende ønsker at satse f.eks. 3 units på spillet.

Hvis du benytter dig af et oddssystem skal du under alle omstændigheder huske på, at der ingen garanti er for succes og profit. For selvom du måske synes, at odds systemer virker gode, er det aldrig sikkert, at du vinder på det.

Derfor skal du til hver en tid spille ansvarligt og kun for beløb, som du kan tåle at tabe. I guiden her kan du læse om nogle af de mest kendte oddssystemer, som f.eks. Henze systemet og Martingale systemet.

Hvad er et odds system?

Et oddssystem er en strategisk måde at gribe sin sportsbetting an på.

Når det handler om systemer i odds, kan det også handle om at kombinere flere odds og udfald på den samme kupon. Der er f.eks. systemspil, hvor du eksempelvis vælger fem forskellige udfald i et 3/5-system. Det betyder, at du vinder en gevinst, hvis tre af dine valg går hjem. Du skal dog bemærke, at din kupon bliver dyrere af at spille sådan et systemBedste metoder inden for odds systemer

Det er tid til at se nærmere på nogle af de forskellige odds systemer. Du kan læse om tre bettingstrategier herunder.

Martingale systemet

Martingale systemet er et system, der har eksisteret i mange år, og det er et kendt casinosystem. Systemet handler om, at du fordobler din indsats, indtil du eventuelt vinder. Modellen i klassisk forstand går ud på, at man spiller på enten rød eller sort på rouletten. Hvis du taber, skal du ifølge systemet fordoble din indsats. I roulette giver det odds 2, hvis du rammer rød eller sort.

Systemet kan også bruges inden for væddemål på sport, og eksemplet nedenfor tager udgangspunkt i et væddemål på odds 2,00.

  • Første spil: Du spiller for 10 kroner på odds 2,00, og spillet går ikke hjem
  • Andet spil: Du øger indsatsen til 20 kroner, spiller på et odds 2,00 og taber dit væddemål
  • Tredje spil: Du spiller for 40 kroner på odds 2,00, og spillet tabes
  • Fjerde spil: Du spiller for 80 kroner på odds 2,00 og taber igen
  • Femte spil: Du spiller for 160 kroner og vinder. I dette eksempel giver det et plus på 10 kroner.

Dette er blot et eksempel, og du kan selv vælge dit startbeløb, men det er vigtigt at understrege, at det ikke er sikkert, at du kommer til at vinde på odds 2, og det er en metode, der kan ende med at blive meget dyr, hvis du f.eks. taber 10 spil i træk.

I eksemplet ovenfor vil dit 11. spil koste over 10.000 kroner, og det er rigtig mange penge for de fleste. Intet er sikkert i spil, og du kan også tabe 20 spil i træk, og derfor er det også et system, som du skal passe meget på med. Du skal aldrig spille for beløb, som du ikke kan tåle at tabe, og du skal ikke fortsætte med systemet Martingale, hvis du ikke har råd til at fortsætte. Det er et system, hvor der er risiko for at lide store tab, og det skal du være opmærksom på, inden du eventuelt vælger at prøve kræfter med systemet.

Du har ikke uendelige penge, og der er som nævnt ingen garanti for, at du vinder. Du kan blive ved med at tabe og tabe, og derfor er det også et system, der kan være hårdt for psyken. Hvis du f.eks. har tabt mange væddemål i træk, kan det også være, at bookmakerne ikke vil tillade at sætte alle de penge på et væddemål.

Martingale systemet er derfor ikke den gyldne formel inden for betting, og den findes i bund og grund ikke. Det går op og ned i sportsbetting, og derfor skal du altid spille ansvarligt.

Labouchere systemet

Labouchere systemet er også et system, der er kendt fra rouletten. Til forskel fra eksempelvis Martingale-systemet går Labouchere-systemet ikke ud på, at du skal vinde dine penge tilbage på et spil, men i stedet over flere bets. I dette system skal du sætte dig for, hvilken gevinst du gerne vil vinde. Det skal selvfølgelig passe sammen med din bankroll på din bettingkonto. Det kan være, at du ønsker at vinde 300 kroner i gevinst med systemet.

Efter du har besluttet, hvad du gerne vil vinde i gevinst, skal du fordele beløbet ud på forskellige mindre beløb. Du kan f.eks. opdele de 300 kroner i 7-10 beløb. En seksvens kan eksempelvis se sådan ud:

10 kr. - 20 kr. - 30 kr. - 40 kr. - 50 kr. - 60 kr. - 70 kr. - 80 kr. - 90 kr.

  • Første indsats: Her vælger du de to yderste tal, så det er altså 10 + 90 = 100 kroner. Det skal placeres på odds 2,00.
  • Hvis du vinder på første væddemål, fjerner du beløbene 10 og 90 fra din sekvens.
  • Andet spil: Din næste indsats er summen af de næste tal i hver sin række af sekvensen. Det vil altså være 20 + 80 = 100 kroner. Igen skal det placeres på odds 2,00.
  • Hvis du taber på dit næste væddemål, skal du tilføje beløbet af den tabte indsats til slutningen af din sekvens, og din sekvens vil så være: 20-30-40-50-60-70-80-90-100.
  • Du kan fortsætte processen, indtil du måske når dit mål på 300 kroner i gevinst, men husk på, at det ikke er sikkert, at du ender med at vinde penge på systemet.

I dette system har du mere kontrol over dine indsatser, men der er stadig risiko for store tab med denne metode, hvis du f.eks. har en lang streak med tabende væddemål i træk.

Kelly Criterion odds systemet

Kelly Criterion systemet bygger på matematiske principper. Det er en matematisk formel, der kan hjælpe dig med at beslutte størrelsen på dine indsatser.

Du kan kun bruge formlen, hvis du med sikkerhed ved, at du har fundet et bet med værdi. Har dit valgte bet ikke værdi, er formlen ikke brugbar.

Her kan du se den matematiske formel:

  • f∗ = bb-p /b​
  • b = odds -1
  • p = sandsynligheden for at vinde
  • q = sandsynligheden for at tabe

Det kan være, at du f.eks. overvejer at placere et bet på en tennisspiller til odds 2,10. Her mener du , at spiller A har 50% chance for sejr, og bookmakeren tilbyder odds 2,10 på spilleren til at vinde kampen mod spiller B.

Kelly Criterion odds systemet kan så bruges til at beregne den optimale størrelse af din indsats.

I eksemplet her vil formlen se sådan ud: (0,50 x 2,10 - 1) / (2,10 - 1) = 0,045

Resultatet svarer til 4,5%, og ifølge odds systemet betyder det, at du bør satse 4,5% af din bankroll på spillet. Hvis din bankroll er på 1.000 kroner, svarer det til en indsats på 45 kroner.

Heller ikke odds systemet her er svaret på succes i online betting, og metoden kan også resultere i store tab.

Andre typer af odds systemer

Henze systemet er også en kendt betting strategi, og den kigger vi nærmere på nu.

Du kan bruge odds systemet Henze på alle sportsgrene, og den går ud på at placere væddemål på lave odds.

Hvis dit startbeløb på odds systemet er på 100 kroner, og du vinder 100 væddemål i træk, har du vundet over en million kroner, men du kan risikere limits hos mange bookmakere. Derudover er chancen for at vinde 100 bets i træk meget lav. Helt præcist er der 0,0036% chance for at vinde 97 i træk, som der skal til for at runde millionen i systemet med startkapitalen på 100 kroner.

Henze systemet er enkelt, og det handler om at spille på lave odds som f.eks. odds 1,10. Højere odds som 1,20 kan også bruges i Henze systemet, men ved at spille på odds 1,10 skal der 97 vundne bets i træk til for at runde millionen.

Hvis du vinder på dit første bet, som eksempelvis gav odds 1,10, og du satsede 100 kroner på det, vil din gevinst være på 110 kroner. Det beløb, du har satset forinden, skal du så satse igen plus gevinsten på de 10 kroner. Det kan f.eks. være 110 kroner på odds 1,12.

Da sandsynligheden for at vinde mange bets i træk er minimal, er chancen for at slå bookmakerne med denne metode selvfølgelig også lav.

Multibets

Du kan også bruge multibets i online betting på det danske marked, og det går ud på, at du kan vælge udfald fra flere kampe på den samme kupon. Det kan f.eks. være en kupon, hvor du satser på store overraskelser, men det vil også minimere chancen for gevinst.

Du kan få gode odds ved at vælge flere udfald på én kupon, men der er ikke mange chancer for gevinst, da det er svært at vinde på et højt odds med flere væddemål, der skal gå hjem. Du kan lave et multibet på sportsgrene som f.eks. amerikansk fodbold, tennis, ishockey, fodbold osv.

Odds betting strategier

Der findes mange betting systemer, men fælles for dem alle er, at de ikke kan garantere dig succes inden for sports betting.

I stedet for at følge odds systemer kan du også vælge at dygtiggøre dig selv og bruge meget tid på research og få en større indsigt end din grundlæggende viden.

Du kan også vælge at følge spillere, der deler ud af deres erfaringer og deler spilforslag. Det kan være eksperter, der er professionelle og har et pænt overskud over lang tid. Men deres overskud betyder ikke, at du også får overskud af at følge deres spiltips. Spil derfor med omtanke.

Odds system - Fordele og Ulemper

Herunder kan du læse om fordele og ulemper ved oddssystemer.

Fordele Ulemper
Struktureret tilgang til betting Nogle systemer kan være komplekse
Risikostyring ved f.eks. Kelly Criterion-systemet Ubehagelige følelsesmæssige belastninger
Du kan risikere limits hos ikke bare en enkelt bookmaker, men flere

Hvis du kan lide at placere bets og er glad for at følge en strategi, så kan oddssystemer være en tilgang, du kan bruge i din sportsbetting. Men flere af oddssystemerne går på, at du skal forsøge at vinde det tabte hjem, og det kan være en farlig vej at gå, da det hurtigt kan løbe løbsk.

Hvis du har lidt flere tab i træk, kan det påvirke dit humør og økonomi i negativ retning. Hvis du oplever problemer med dit spil, kan du udelukke dig selv fra at spille på Rofus.nu, og her er der mange spillere, der er registreret.

Betting Systemer: Et lille udsnit

Systemer og strategier. Her er bare et lillebitte udsnit af nogle af de ”systemer”, jeg er stødt på i diverse fora gennem de senere år:

  • Greenwood
  • Martingale
  • D’Alembert systemet
  • Double up systemet
  • The safety system
  • Low odds systemet
  • Odds 3 eller højere systemet
  • 1,01 systemet

Drømmen om det sikre system

OK, kender i det her billede? Man sætter sig ned og finder ud af, at man vil lave sine spillevaner om, man vil tjene lidt penge og opleve at have et overskud for en gangs skyld, så man har brug for et system! Det burde da ikke være så svært, der findes jo alskens smarte måder at narre penge fra de stakkels bookies, og i øvrigt var der én i et forum, der skrev noget om at guld og grønne skove ventede om hjørnet, hvis bare man lige gjorde sådan og sådan.

Uden at vide det, så kunne jeg godt forestille mig, at en del af jer har forsøgt jer på den facon (jeg ved i hvert fald, at det har jeg selv engang), at man har troet på den nærmest automatiserede måde at skabe overskud på, hvis bare man altid griber tingene an på en bestemt måde. Er det ikke en vidunderlig sutteklud at ty til, når man endnu en gang har tabt penge: ”Jamen, jeg begynder da bare nu at bruge SYSTEMET, så bliver alting godt...” Tropeøen er faktisk allerede købt, katten Keld kan leve af Beluga kaviar og Far her kan bade sig i ”wine, women and song” resten af sine dage.

Du kan også lær hvordan spiller man oddset i vores odds guide.

Odds Systemer - FAQ

Er oddsystemer lovligt?

Ja, det er lovligt at anvende oddssystemer, hvis du vil placere et bet.

Hvad er det bedste oddssystem?

Det er svært at sige, hvad der er det bedste oddssystem. De fleste spillere vil have forskellige meninger om det.

Hvilke bookmakere er de bedste at prøve oddssystemer på?

Dette er også forskelligt fra person til person. Nogle foretrækker at spille på en enkelt kamp med et singlevæddemål. Andre foretrækker at spille på mange kampe på den samme kupon som et multibet

Feedback