Tirsdag aften spilles den første EM-semifinale mellem Italien og Spanien. I denne artikel får du blandt andet bud på startopstillinger samt udvalgte odds på kampen.

Det er to fodboldgiganter, der tørner sammen tirsdag aften klokken 21.00 på Wembley, og det er samtidig også en gentagelse af EM-finalen fra 2012. Dengang kørte spanierne italienerne over med 4-0 i en finale, hvor der var klasseforskel. Meget er sket siden dengang, og der er formentlig kun fire gengangere fra finalen i 2012 på banen tirsdag. De fire spillere er Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Sergio Busquets og Jordi Alba.


Begge nationer var i aktion fredag. Først sikrede Spanien semifinalepladsen efter en dramatisk kamp mod Schweiz, der blev afgjort efter straffesparkskonkurrence. Her var schweizerne uskarpe og formåede blot at få bolden ind bag Unai Simón en enkelt gang. Spanierne var heller ikke selv for skarpe med to misbrugte forsøg, men Mikel Oyarzabal sikrede den spanske semifinalebillet med sin scoring fra 11-meterpletten. 

Italien var ude i en fremragende kvartfinale mod Belgien i München, og her stod Gianluigi Donnarumma en blændende kamp og havde et par vigtige redninger undervejs. Italien vandt kampen med 2-1, og de italienske mål blev sat ind af Nicolò Barella og Lorenzo Insigne, mens Romelu Lukaku stod for det belgiske mål. 

Odds på Italien - Spanien

Herunder finder du de bedste odds på Italien - Spanien, der spiller EM-semifinale tirsdag klokken 21.00 på Wembley. Du kan se kampen direkte på TV3+ og Viaplay. Semifinalen dømmes af Felix Brych.

Odds på Italien - Spanien (1X2) Højeste odds Bookmaker
Italien 2,55
Uafgjort 3,40
Spanien 3,25
Over/under-odds på Italien - Spanien Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,30
Under 2,5 mål 1,70
Begge hold scorer-odds til Italien - Spanien Højeste odds Bookmaker
Ja 2,00
Nej 1,90
Målscorerodds til Italien - Spanien Højeste odds Bookmaker
Ciro Immobile scorer 3,10
Álvaro Morata scorer 3,50
Gerard Moreno scorer 3,80
Ferran Torres scorer 4,35
Lorenzo Insigne scorer 4,35
Pablo Sarabia scorer 4,50
Federico Chiesa scorer 5,00
Dani Olmo scorer 5,40
Jorginho scorer 8,50
Nicolò Barella scorer 9,00
Pedri scorer 11,00
Marco Verratti scorer 18,00

Odds på Italien - Spanien er senest opdateret mandag den 5. juli klokken 15.00.

Spil på Italien - Spanien hos Onsidebetting

Bookmakerne tror på en meget tæt kamp i den første EM-semifinale. Hvis du tror på en italiensk sejr i ordinær spilletid, kan du få odds 2,55 på dette hos Onside Betting. Tror du mere på uafgjort, kan odds 3,40 fås hos Onside Betting. Spansk sejr i ordinær tid giver odds 3,25 hos Onside Betting.

Begge nationer har været ude i forlænget spilletid i knockoutfasen, men for italienernes vedkommende kun i ottendedelsfinalen mod Østrig. Spanien har spillet 120 minutters fodbold i begge deres knockoutkampe indtil videre. 

"Italien er små favoritter"

BetXpert har talt med den svenske Eurosport-journalist Siavoush Fallahi, der ligesom bookmakerne tror på en tæt kamp.

- Jeg synes, det er en jævnbyrdig kamp mellem to store hold. Jeg vil gå med Italien som favoritter, da jeg synes, de har set bedre ud i defensiven under turneringen. Spanien har været i problemer flere gange i turneringen til forskel fra Italien, der har set imponerende ud hele vejen, og jeg synes, de er små favoritter til at vinde, fortæller Siavoush Fallahi til BetXpert.

Italien har lukket næstfærrest mål ind i turneringen, og de gik igennem gruppespillet med rent bur i alle tre kampe. Italienerne har indkasseret to mål i alt i turneringen, mens Spanien har lukket fem mål ind. 

Italien har ikke tabt i vanvittige 32 kampe i træk, så selvtilliden er enorm i Mancinis trup. Vi skal helt tilbage til den 10. september 2018 for at finde seneste italienske nederlag, og her tabte de med 1-0 til Portugal. Spanien har ikke tabt i 13 kampe i træk, men de har spillet et hav af kampe uafgjort. Otte af deres seneste 13 kampe er endt uafgjort efter ordinær spilletid. 

Spanierne har været svære at blive kloge på i denne slutrunde. De startede dårligt ud med to uafgjorte i de første to gruppekampe. Herefter smadrede de Slovakiet med hele 5-0, og de havde også ottendedelsfinalen mod Kroatien under kontrol i det meste af kampen, men alligevel smed de en 3-1-føring til sidst. I den forlængede spilletid kørte de den dog forholdsvist sikkert hjem efter to flotte mål af henholdsvis Morata og Oyarzabal.

Mod Schweiz havde de et hav af chancer, men den sidste skarphed manglede, og spanierne formåede ikke at udnytte, at de var en mand i overtal fra det 77. minut og frem til Michael Olivers slutfløjt på den forlængede spilletid. Det skal dog nævnes, at Yann Sommer i det schweiziske mål stod en pragtkamp. 

Tirsdagens semifinale er det første møde mellem de to hold siden 2017, hvor de mødtes i VM-kvalifikationen. Dengang vandt Spanien med 3-0, mens det omvendte opgør i Torino året før endte 1-1. 

Spanien og Italien mødtes også i knockoutfasen ved seneste EM i Frankrig, og dengang trak italienerne sig sejrrigt ud af ottendedelsfinalen med en 2-0-sejr. 

Bud på startopstillinger

Italien: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson - Verratti, Jorginho, Barella - Chiesa, Immobile, Insigne

Spanien: Simón - Azpilicueta, Laporte, Torres, Alba - Koke, Busquets, Pedri - Torres, Morata, Olmo

Ovenstående bud på startopstillinger er fra WhoScored.

Italienerne er svækkede til opgøret, da de er uden Leonardo Spinazzola, der har været blandt turneringens største profiler. Spinazzola er færdig ved dette EM, da han pådrog sig en slem skade i kvartfinalen mod Belgien. Pablo Sarabia er tvivlsom hos Spanien.