Vi har haft lang række danske profiler i Premier League, men det er en svær liga og ikke alle, der prøver lykken ender med at slå igennem. Her er vores Top 10 liste over danske spillere, der ikke slog igennem i Premier League.

Spil på Premier League hos Nordicbet

Spil på Premier League med bonustilbud

Besøg LeoVegas

1.000 kr. Ekstrabet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort spiludvalg
Høj tilbagebetaling
Lukrative kampagner
Omsætningskrav 1.00x indskud til minimum odds 1,80. Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 1000 DKK i dit første spil indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til LeoVegas hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Mr Green

1.000 kr. Live Cashbet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg af sportsgrene - også live
Overskuelig hjemmeside
Høj tbp på små markeder
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav Indsæt og spil mellem 75 og 1.000 kroner. Få et live cash bet , der matcher værdien af dit første væddemål, når dette er afgjort.

Yderligere vilkår Indbetalingen skal gennemspilles en gang på sportsbook med minimum 2,00 som odds, før du modtager dit live cashbet. Bemærk, at dit freebet udløber indenfor syv dage. Gevinster fra freebet udbetales som kontanter og skal derfor ikke gennemspilles.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Mr Green hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
Besøg Bet365
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Væddemålskreditter fra 50 kr, op til 1.000 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter.
Husk at bruge Bet365 bonuskode ved tilmelding.
Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus
Besøg ComeOn
God brugeroplevelse
Spændende specialspil og høje odds på Superligaen
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 5.00x bonus til minimum odds 1,80.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 5000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Bonussen gives kun til nye kunder, der er 18 år eller ældre og bosiddende i Danmark. Du skal indbetale mindst 100 kroner. Væddemål med kun to udfald, f.eks. over/under, tæller ikke med i omsætningen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til ComeOn hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
 
Besøg Unibet
Stort udvalg af sportsgrene
Ofte fokus på Skandinavien/DK
Stærk mobil platform
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 8.00x bonus til minimum odds 1,40.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 8000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Dette tilbud er tilgængeligt for udelukkende nye kunder, der er 18 år eller ældre. bosiddende i Danmark. Bonuspenge kan ikke benyttes på poker.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Unibet hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus

Top 10 over de største danske flop i Premier League

Der er vurderet udfra salgspris, forventninger og præstationer.

10. Per Krøldrup til Everton fra Udinese 

Everton-manager David Moyes hentede Per Krøldrup i Udinese i 2005 for 56 mio. kroner. Efter en række gode sæsoner i Udinese havde Krøldrup etableret sig på landsholdet og var bl.a med i den danske EM-trup i 2004.

Men Per Krøldrup nåede kun at få en enkelt Premier League-kamp før David Moyes sendte forsvarsspilleren tilbage til Serie A. Efter det mislykkede ophold i Everton kom Per Krøldrup stærkt tilbage og imponerede i 6 sæsoner i Fiorentina.

9. Jores Okore til Aston Villa fra FC Nordsjælland

Det gik stærkt for Jores Okore, der blev udtaget til det danske landshold, vandt det danske mesterskab med FC Nordsjælland og spillede Champions League.

Så gik turen til Aston Villa op til 2013/2014-sæsonen, og den 20-årige Jores Okore blev det største salg hidtil for FCN, der fik knap 35 millioner kr. En længere skadespause betød, at Okore blot fik 3 ligakampe i første sæson i klubben.

Det lykkedes aldrig for alvor at bide sig fast hos Aston Villa og op til 2016/2017-sæsonen var Premier League-eventyret forbi og Jores Okore skiftede til FC København.

8. Viktor Fischer til Middlesbrough fra Ajax

Tilbage i 2016 blev Ajax-talentet Viktor Fischer fremhævet som en kommende storspiller med tekniske kvaliteter, der blev sammenlignet med Dennis Bergkamp.

Næste skridt i karrieren skulle vise sig at blive Premier League-oprykkerne Middlesborough, der gav danskeren en 3-årig kontrakt.

Men den 21-årige Viktor Fischer kunne ikke helt finde magien og nåede kun at få spilletid i 13 Premier League-kampe i 2016/2017 sæsonen. Det lykkedes ikke Viktor Fischer at score for Middlesborough, der sendte danskere videre til Mainz. Det blev kun til en halvsæson i Bundesligaen inden Viktor Fischer tog videre og denne gang besluttede at prøve lykken i FC København.

7. Per Pedersen til Blackburn fra OB

OB-angriberen Per Pedersen blev den den hidtil største transfer fra den dansk klub, da han i 1997 skiftede til Blackburn for omkring 26 millioner kroner. 

Blackburn havde vundet det engelske mesterskab i 1995, men Per Pedersen blev ikke den store målhelt på Ewood Park. Efter 11 Premier League-kampe og en enkelt scoring var Per Pedersen ikke længere inde i planerne hos manager Roy Hodgson og danskeren blev udlejet til tyske Duisburg.

6. Nicklas Helenius til Aston Villa fra AaB

Det gik slet ikke for Nicklas Helenius i Premier League. Efter stor succes i AaB bankede den store angriber på til landsholdet. Op til 2013/2014-sæsonen skiftede den 22-årige Helenius så til Aston Villa. 

Men Helenius havnede på bænken og efter en enkelt sæson var opholdet slut. Det blev kun til spilletid i 3 Premier League-kampe, og det lykkedes ikke Nicklas Helenius at komme på måltavlen.

5. Brian Laudrup til Chelsea fra Glasgow Rangers

Brian Laudrup havde domineret den skotske liga med Glasgow Rangers og efter VM´98 ville han prøve kræfter med den engelske liga. Men Brian Laudrup kunne ikke finde sig til rette i Chelsea.

Det blev kun til 7 Premier League-kampe for Brian Laudrup, hvor manager Gianluca Vialli kørte med

rotationsprincip. Brian Laudrup scorede 1 mål for London-klubben, da de besejrede FC København i UEFA Cuppen.

I november ´98 skiftede Brian Laudrup til netop FC København, men det blev endnu et kort ophold før turen gik videre til Ajax. Brian Laudrup stoppede karrieren i en alder af 31 år.

4. Mikkel Damsgaard til Brentford fra Sampdoria 

Siden skiftet fra italienske Sampdoria har Mikkel Damsgaard endnu ikke spillet en hel kamp og har meget svært ved at finde fodfæste i Premier League.

Han er ganske vist startet inde i 9 kampe, men i samtlige disse 9 kampe har manager Thomas Frank valgt at udskifte Mikkel Damsgaard.

Skader har også medvirket til at de første par sæsoner i Brentford ikke er gået efter planen.

3. Christian Poulsen til Liverpool fra Juventus

Den tidligere FCK-træner Roy Hodgson sendte i august 2010 hele 5,75 millioner euro til Juventus for at få fat på Christian Poulsen. Men det blev ikke den store succes for danskeren, der ikke erobrede en fast plads på Liverpool-midtbanen.

Roy Hodgson blev afløst på managerposten Kenny Dalglish, men det blev heller ikke til fast spilletid for Christian Poulsen under Dalglish og efter blot en enkelt sæson sluttede opholdet på Anfield.

Christian Poulsen nåede at få spilletid i ialt 12 Premier League-kampe i Liverpool-trøjen og i august 2011 skiftede danskeren til Ligue 1-klubben Evian.

2. Jon Dahl Tomasson til Newcastle fra Heerenveen

Op til 1997/1998 sæsonen stod Alan Shearer og manglede en angrebsmakker, så Kenny Dalglish hentede den 21 årige Jon Dahl Tomasson, der scorede mål på samlebånd i Heerenveen.

Målnæsen svigtede dog for Jon Dahl, der ikke var vant til den kontante, engelske spillestil. Det blev til 3 mål i 23 Premier League-kampe for Jon Dahl i Newcastle-trøjen.

Efter en mislykket sæson gik turen tilbage til Holland, hvor Feyenoord stod klar til at få angriberen tilbage på rette kurs.

Det blev til fire sæsoner i Feyenoord før Jon Dahl Tomasson tog videre til italienske Milan, hvor han bl.a vandt Champions League. I 2010 sluttede Jon Dahl karrieren tilbage i Feyenoord. 

1. Andreas Cornelius til Cardiff fra FC København

Det var det største køb i Cardiffs historie, da de i juni 2013 hentede FCK-angriberen.

Andreas Cornelius blev en meget dyr mand for Cardiff City, der samlet set kom til at koste den walisiske klub lige under 10 millioner pund - cirka 90 millioner kroner.

Andreas Cornelius fik spilletid i 8 Premier League-kampe uden at finde vej til netmaskerne. Og i januar 2014 skiftede Andreas Cornelius tilbage til FC København.

Ofte stillede spørgsmål

🔎Hvad er den største transfer for en dansk spiller?
Rasmus Højlund har transferrekorden for en dansk spiller, da Manchester United hentede den unge angriber i sommeren 2023 for 560 millioner kroner.

🔎Hvilken dansker har spillet flest kampe i Premier League?
Den tidligere Sunderland-Aston Villa og Stoke-keeper Thomas Sørensen har rekorden for flest spillede kampe i den bedste engelske række. Thomas Sørensen opnåede hele 364 kampe i Premier League.

🔎 Hvor mange danskere har været manager for en Premier League-klub?
Indtil videre er det blot Michael Laudrup (Swansea 2012-2014) og Thomas Frank (Brentford 2018 - ), der har prøvet at stå i spidsen for et Premier League-mandskab.

🔎 Hvilken dansk spiller har vundet flest PL-titler?
Peter Schmeichel har vundet Premier League hele 5 gange med Manchester United. Og så lykkedes det familien Schmeichel at få endnu en guldmedalje til samlingen, da Kasper Schmeichel vandt Premier League med Leicester i 2016.

🔎 Hvilken dansker har scoret flest mål i Premier League?
Den rekord tilhører Christian Eriksen, der har scoret 54 mål. Christian Eriksen har spillet for Premier League-klubberne Tottenham, Brentford og Manchester United.