En af Verdens bedste ishockey-ligaer, den svenske Elitserie, går i gang med en ny sæson denne mandag. I den anledning har Peter Larsen kigget nærmere på klubbernes spillerhandel, og han kommer her med et bud på hvordan det kommer til at gå.

OBS! Holdene er listet efter den forventede slutplacering i grundspillet.

(Hold øje med Elitserie-tip på denne side: http://www.betxpert.com/ekspert/svehock/ )

Hv71

Det var gensynsglæde for mange Hv71-spillere henover sommeren. Flere tidl. Hv71-profiler valgte nemlig at tage turen tilbage over Atlanten pga. mislykkede ophold i NHL og tilhørende farmerligaer.

I målet er Stefan Liv vendt hjem til Småland, hvilket må siges at være en enorm forstærkning på trods af tabet af Erik Ersberg. Foran sig får Stefan Liv selskab af profiler af som Åkerman og nyerhvervet Mikko Louma, men ellers er det den gamle garde i form af Niskanen, Petrasek, Puistola m.fl. Holdet råder den vel bedste defensiv i ligaen, hvor de førnævnte spillere suppleres af ligeså stærke backs, og kun tabet af talentet Niklas Hjalmarsson er værd at bide mærke i.

Offensivt har Hv71 formået at holde på grundstammen i form af Hrdina, Johan Davidsson, Stefan Petterson og et par absolut kompetente finner i form af Voutalainen og Kauppila. Hertil er svenske Thörnberg, Remstam og Jämtin altid garant for en omgang solid og offensiv ishockey. Hvad der er mest interessant, er dog, at Jonas Johansson og Björn Melin vender hjem til Jönköping. Jonas Johansson var et af de absolut største svenske talenter, da han drog til USA, men tiden i minor leagues og NHL-holdenes farmer-teams tog hårdt på den unge knægt, som dog viste sine evner på isen. En enkelt NHL-optræden blev det da også til. Melin fik for alvor gang i karrieren i sin sidste sæson i NHL, men han er nu vendt hjem efter blot én sæson i AHL/NHL, hvor det blev til ét mål i tre kampe i NHL. Den sidste tilføjelse er powerforwarden fra Färjestad – Per Ledin. Ledin er egentlig nem at beskrive, da han altid er god for stabilitet og point. Alt i alt en bred og harmonisk offensiv, som både har et par hårde finner til tacklingerne, men bestemt også de mere tekniske spillere på isen.

Hold øje med: Kent Johansson. Kent er den nye træner i Hv71, som overtager den tunge arv fra Pär Mårts, hvilket er noget af et pres. Johansson kommer med rutine fra Timrå, og har holdet et svagt punkt, så kan det måske være her, da han ikke er bekendt med det store pres – det er dog et meget lille spørgsmålstegn.

Modo

De svenske mestre ligger ikke på den lade side, når det gælder om at forsvare guldet fra sidste sæson. Holdet har tabt en lille håndfuld profiler, bl.a. det store backtalent Tobias Enström, men ind er til gengæld kommet tre kommende profiler på et Modo-mandskab, som også har formået at beholde den stærke keeper-duo i Krizan og Zajkowski.

Mattias Timander, Per Hållberg og Pierre Hedin. Enhver forward vil formentlig blive skræmt overfor disse defensive kapaciteter, og med støtte fra solide Tommy Wargh og Adam Andersson, så kommer der næppe til at flyve mange farlige slagskud imod Karol Krizans mål. Per Hållberg er hentet ind som erstatning for Tobias Enström, hvilket er et scoop. For at fylde hullet efter Enström skal der en kapacitet til, og det er der virkelig kommet her.

Offensivt har man mistet en væsentlig spiller i Justin Morrison, som bidrog med 28 point i 34 kampe i forrige sæson, men ind er til gengæld hentet Wernblom fra Skellefteå, landsholdsspilleren Fredrik Warg fra Timrå og erfarne Jari Tolsa fra Finland. Specielt Wernblom bliver interessant at følge, da han formentlig med lidt mindre tid på isen vil kunne fordele sine kræfter bedre over kampe, og dermed fortsætte sin gode stime fra Skellefteå. Fredrik Warg fik for alvor spillet sig ind i landsholdsvarmen i den forgangne sæson, og Modo vil uden tvivl komme til at nyde godt af den tekniske spilleres kreativitet. Bredden er generelt styrket hos holdet fra Örnsköldsvik, og tabet af Morrison er dækket flot ind.

Hold øje med: Magnus Wernblom. I Skellefteå var han nærmest konstant på isen, og dette sled på den gamle krop, som dog viste overraskende styrke og fart i skøjterne. Lidt aflastning vil sikkert gøre Wernblom uhyre farlig foran mål og i powerplay.

Färjestad

Seks år i træk havde holdet været i finalen, men sidst blev det kun til en plads i semifinalen, hvor Linköping højest overraskende kom fra baghjul og snuppede finalepladsen. Klubben som har til huse i Karlstad, har endnu en gang forsøgt at opruste til sæsonen udover den sædvanlige grundstamme, men på målmandsposten er der et spørgsmålstegn. Dette spørgsmålstegn består i, hvorvidt Christopher Heino-Lindberg er klar til at løfte arven efter Daniel ”Hento” Henriksson, som forlod de erfarne titeludfordrer.

På backsiden er der sket enorme forandringer. Hele seks spillere har forladt FBK henover sommeren, og specielt rekordspilleren Niskala vil blive savnet. Ind er kommet to spørgsmålstegn i form af Dave Cullen og Dominik Granak, hvoraf Granaks meritter og statistikker fra sin tid i Tjekkiet vel og mærke er stabile, men ikke ligefrem prangende. Ind er dog også kommet Lintner fra Skellefteå, som ikke er prangende, men bestemt værd at have med som en stabil kraft i fx 3. backpar. Alt i alt ser defensiven en smule svækket ud, men klasse fornægter sig bestemt ikke, og bl.a. Frögren og Rhodin vil til enhver tid kunne hjælpe holdet ud af problemerne.

I navnet Andreas Johansson er der ikke noget specielt, men lige denne Johansson som spillede i FBK i sidste sæson, er speciel. Han har nemlig et hav af rutine fra NHL m.m., og forwarden bidrog også rigtig pænt til holdets offensiv, men nu har han søgt imod mere lukrative lønninger i Rusland. Savnet kunne umiddelbart se stort ud, men klubben handlede hurtigt og hentede den næsten ligeså meriterede finne Eero Somervuori. Finnen får selskab af den hjemvendte Rickard Wallin, som tidligere havde stor succes inden han drog til NHL og en afstikker i Schweiz. ”Den fortabte søn” er nu hjemme, og han vil uden tvivl blive et farligt bekendtskab for defensiverne rundt omkring. Den gamle garde i form af Prestberg, Jörgen Jönsson og Nordström holder man stadig fat i, og netop den kæde er normalt garant for at få nettet til at blafre, som førstefemmeren gerne skal. Alt i alt er offensiven styrket en anelse.

Hold øje med: Heino-Lindberg og Wallin. Heine-Lindberg fordi, at den unge keeper nu skal ind og have det fulde ansvar imellem stængerne, hvilket godt kan tynge knægten, og Wallin, fordi han tidligere har vist sig utrolig skarp på svensk is, og formentlig gå ind som en sand powerforward.

Linköping HC

Det er nok ikke i defensiven, at Linköping skal hente sine flotte resultater i denne sæson. Holdet har således sagt farvel til Andreas Holmqvist, Mikko Louma og Magnus Johansson, hvilket må siges at være et pænt tab for klubben, der til gengæld har hentet Andreas Pihl tilbage fra Østrig, hvor han har været i en sæson – inden hans afstikker spillede han i netop LHC. Daniel Fernholm er den anden markante back, der er kommet til, men klubben må stadigvæk se sig svækket i den linje. Forandringer på målmandsposten er der heller ikke, hvor Rastislav Stana stadig er førstevalget, og på gangene i Linköping håber man virkelig, at den tidl. Malmö-spiller finder sit høje niveau frem i samtlige kampe og ikke blot viser det i glimt, som det skete i den forgangne sæson.

Fremme er det lykkedes for klubben at holde på sidste sæsons pointmaskine Mårtensson, som får selskab af to utrolig interessante herrer. I Finland har klubben hentet Ville Vahalahti i Turku, hvor han i sidste sæson lavede hele 44 point i 54 kampe. En rutineret herre som i flere sæsoner her domineret i den finske liga, og nu kan svenskerne så nyde godt af hans egenskaber. Den anden forward, som næsten er endnu mere interessant er Mattias Weinhandl. Weinhandl lavede hele 44 point for Modo i den sæson, hvor NHL-lockout’en stod på, så det er altså med store forventninger, at holdet tager imod Weinhandl. Ind er også kommet danske Kim Staal, som efter et par knapt så succesfulde år er søgt tilbage til Sverige. I bund og grund forventer jeg mig ikke det store af danskeren, som også får konkurrence i startopstillingen af den farlige duo fra Rögle, hvor klubben har hentet Mattias Carlson og Patrik Zackrisson. To fantastiske breddespillere til Elitserien.

Alt i alt ser mandskabet styrket ud i offensiven, hvor især bredden er utrolig skræmmende, men defensivt halter det en anelse, og meget kommer til at afhænge af Stanas stabilitet.

Hold øje med: Weinhandl og Vahalahti. De to spillere har haft god tid til at lære hinanden at kende, og de vil formentlig blive et par af profiler i den kommende sæson, hvor vi selvfølgelig også kan håbe på personlig succes for Kim Staal.

Frölunda

Det var intet mindre end et kæmpe chok for hockeysverige, da man så Frölundas spil og slutplacering i sidste sæson. Storholdet måtte kæmpe sig til en 9. Plads, som altså hverken gav play-off eller nedrykning – holdet var dog blot tre point fra at ryge i Kvalserien. Nu har bestyrelsen fået styr på tingene, og der er rustet pænt op på flere pladser. Holdet får næppe nogen kanonsæson, men den bedre halvdel vil formentlig se Frölunda i igen.

Specielt defensiven var en katastrofe sidste år, og meget af problemet kan nok finde hos unge Joel Gistedt i målet, som bestemt er en dygtig målmand og formentlig kommende NHL-keeper, men den pludselig debut og tjans som 1. valg i målet kom bag på den unge knægt, som kvitterede med nogle svingende præstationer. Nu har Gistedt formentlig fået lidt mere hår på brystet, og med Ari Ahonen som backup keeper ser det mere end fornuftigt ud. Ahonen kommer med en række succesfulde år i Finland i bagagen, og en enkelt kamp i NHL er det da også blevet til – den resterende tid foregik dog på farmerholdet for New Jersey Devils.

Den gamle garde i form af Seikola, Arto Tukio og specielt Alavaara er nu væk, og på trods af sidstnævntes lunkne indsats i forrige sæson, så vil han formentlig blive savnet. Man har dog stadigvæk gode aktiver som Ackeström, Ronnie Sundin og Niemi, som alle har en vis rutine og kvalitet. Ind er dog også kommet bl.a. Tuukua Mäntylä, der tidligere har oprtrådt for Luleå med moderat succes. I samme kategori kan Toni Söderholm puttes, da han med flere flotte sæsoner i Finland og Schweiz nu har fundet vej til Göteborg. Sidst men ikke mindst er Linköpings Andreas Holmqvist hentet ind, hvilket må siges at være ren kvalitet til backlinjen.

I offensiven har Frölunda holdt fast i rutinerede kræfter som Kahnberg, Jonas Johnson og Martin Plüss. Til er så kommet bl.a. Justin Morrision fra Modo, og netop Morrision kan vise sig at blive guld værd, når hans kynisme foran mål virkelig får lov til at blive spillet ind på Frölunda-mandskabet. Til offensiven er dog også kommet Jonas Sundquist og Michael Holmqvist, som begge bliver rigtig spændende at følge. Begge kommer med erfaring fra NHL, dog kun en smule for Sundquist vedkommende, men Holmqvist har været fast mand for Chicago Blackhawks i de to seneste sæsoner, så det bliver bestemt interessant at følge – tilmed er ingen af disse afdankede spillere, som blot vil hjem at hæve lønnen. Offensiven ser alt i alt bedre ud end sidste sæson.

Hold øje med: Joel Gistedt. Den unge keeper nu forbedret på at være 1. valg mellem stængerne, og dette kan blive sæsonen, som sender ham til NHL.

Timrå

Timrå har store ambitioner for Elitserien i år, og der er da også købt flot ind, men samtidig har holdet mistet et par vitale profiler, så guldet bliver det næppe til, på trods af, at den nye trænerduo tror på det.

Holdets absolutte største backprofil røg af sted til det store udland henover sommeren, og her menes selvfølgelig Anton Strålman, som efterlader et gabende hul hos Timrå. Ind er dog kommet Robin Jonsson, tidl. fast mand i Färjestad og Jyri Marttinen, der i sidste sæson vist flot spil for Malmö i en lille håndfuld kampe. Begge er habile spillere, men hullet er ikke helt udfyldt i mine øjne – også på trods af rutinerede kræfter som Kalle Koskinen og Sanny Lindström. Et bundrutineret forsvar, som dog ikke udstråler den store offensive vilje.

Bag de aldrende backs har Timrå formået at holdet på Johan Backlund, hvilket er rigtig flot. Flere tilbud fra NHL blev afslået, så Backlund, der fik sit store gennembrud i sidste sæson, er stadig at finde i mellem stængerne i det nordlige Sverige.

Peter Regin & co. led et stort tab ved tabet af Frederik Warg, som ikke længere fik opfyldt sine ambitioner i Timrå. Ind har man dog hentet en håndfuld håbefulde og unge spillere i form af Fredrik Hynning, Erik Andersson og Anton Axelsson. Sidstnævnte mangler bestemt at vise noget i forhold til sit udråbte talent, så måske, at dette kommer til udtryk i Timrå. Man har dog også hentet finske Mika Pyörälä ind, og han skal uden tvivl udfylde en rolle som profil. Det helt store gennembrud kom i sidste sæson, hvor han lavede 45 point for finske Kärpät og tilmed blev udtaget til VM. Ind er dog også hentet tjekkiske Petr Tenkrat, som i sidste sæson spillede i NHL med pæn succes. Der er fyldt pænt ud efter afgangen af Peter Nylander, Fredrik Warg og Per Hallin, og offensiven kan næsten tillægges et lille plus i forhold til sidste sæson. Danske Peter Regin er fortsat i truppen.

Hold øje med: Anton Axelsson og Hynning. Begge spillere kan formentlig komme op på et niveau højere, og gør de det, så er guldet måske ikke så langt væk.

Brynäs

Man vil vinde guld i Brynäs i denne sæson. Så klar er udmeldingen, og på trods af, at der ofte sker ting og sager i den svenske Elitserien, så er det en anelse tvivlsomt – holdet har dog oprustet fint.

Efteråret bliver personligt interessant for Markus Korhonen, som efter nogle jævne år i Brynäs tog på udflugt til Finland og senest Malmö, hvor han specielt i Malmö spillede sig op på et højt niveau. Interessant er nu at se, om han efter hjemkomsten til Brynäs kan holde samme niveau. Hvis ikke, så har Brynäs den talentfulde Daniel Sperrle i hånden, og han er uden tvivl klar til at tage chancen efter, at han i sidste sæson begyndte at konkurrere på lige fod med Robert Kristan.

Backbesætningen i Brynäs ligner stort set den forgangnes sæsons, da holdets ledelse har formået at holde på de tunge profiler. Ind er dog også kommet et par stærke tilføjelser, hvor specielt Juuso Heitanen er værd at bide mærke i. Den lille back på blot 76 kg var i den forgangne sæson en af den finske ligas bedste teknikere, og dette vil han formentlig bringe med til en Brynäs-forsvar, som må siges at være forstærket en anelse i forhold til sidste sæson.

Offensiven bliver utrolig spændende at følge hos Brynäs i år. Et par enkelte breddespillere er hentet ind, og bl.a. talentet Alexander Sundström bliver interessant at følge, da han i sidste sæson gav de forskellige defensiver kvaler i Allsvenskan – om han kan slå igennem i den bedste række nu bliver interessant at se. Mere interessant er dog, at holdet har mistet Nicklas Bäckström, som er rejst til NHL. Unge Bäckström var den helt store oplevelse i sidste sæson, så en god forstærkning var tiltrængt. Ind er hentet Pavel Brendl i Mora, hvor han i sidste sæson blev topscorer. En karismatisk og utrolig skudstærk spiller, men så sandelig også en herre, som kan skabe splid i truppen. Offensiven er status quo hvad angår sammenligning med sidste sæson. Bäckström er bedre end Brendl, hvis man også tæller harmonien med, men unge Sundström kan hjælpe på dette.

Hold øje med: Pavel Brendl. Brendl kan gå en ny stor sæson i møde, men falder han ikke falde til på holdet, så kan det også blive en dyr signing, som Brynäs har lavet.

Djurgården

Vi skal ganske enkelt blive bedre, lyder meddelelsen fra træner Särkijärvi, som tilmed har fået ny assistenttræner. Djurgården er fortsat det unge hold, med enkelte rutinerede spillere, som skal have nogle år at udvikle sig i, men om dette bliver sæsonen hvor niveauet bliver løftet endnu en tak er uvist.

Djurgården stiller med ligaens mest spændende målmænd. Ikke, at de er ligaens bedste, men de bliver absolut nogle af de mest interessant at følge. Teemu Lassila har nemlig forladt klubben, så unge Daniel Larsson får formentlig tjansen som førstekeeper. Han gjorde det dog også glimrende i den ene halvdel af sidste sæson, hvor en redningsprocent på 91.11 % var medvirkede til mange rosende ord. Til at støtte sig har han de kun 18 og 19-årige backups i form af Mark Owuya og Stefan Ridderwall – især sidstnævnte kan gå ind at imponere. Holdet er dog ikke synderligt styrket på denne post med tabet af Lassila, så et lille minus.

Bredden på backpladserne i stockholmske Djurgården har ikke taget skade. Holdet har bevaret den næsten samme stamme, men ud er røget profilen Fernholm, som formentlig ønskede en større chance for guld. Til gengæld har man hentet kæmpen Frylén i Malmö, hvor hans fysiske spil og slagskud kan gå ind på ethvert hold. Mest interessant er dog signingen af David Printz, som har en håndfuld kampe fra NHL. I farmerligaen spillede han solidt, så den svenske back er formentlig en pæn forstærkning.

Bäcker-Bremberg-Hörnqvist er nøgleordet hos Djurgården. Kæden var en af de absolut farligste i sidste sæson, hvor især Fredrik Bremberg gjorde sit til, at målene væltede ind hos modstanderne. Kæden er bibeholdt, og vil formentlig være ligeså skarp i den kommende sæson. Det i sig selv er bedre end forstærkninger, om end at holdet også har hentet Niklas Anger hjem, som tidligere har været i klubben. Et rutineret indkøb, som bestemt også laver point.

Hold øje med: Daniel Larsson. Den unge keeper har et stort pres hvilende på sine skuldre, så om han kan bære det må vi se fra mandag d. 24/9.

Luleå

Luleå er af mange dømt til at kæmpe imod nedrykning, og det ser da også svært ud, når man ser på de manglende indkøb. Holdet har dog et stærkt kollektivt, og den unge Mattias Modig i målet kan få endnu en god sæson for ”Norrbottningerne”, hvis han følger op på sidste sæsons flotte kampe. Han vil formentlig, i sig selv, have styrket målmandsposten, da hans udvikling er rivende for tiden.

På backsiden er der ikke sket det store. Man havde fået fingre i Niklas Hjalmarsson i Hv71, men den unge svensker valgte hurtigt at prøve lykken i NHL i stedet – måske springet kom lidt for tidligt. Ikke desto mindre er defensiven forholdsvis tynd og uden større profiler. Dog er bredden værst, hvor holdet stadig mangler at spillere flere backs ind. Ejdepalm er på try-out, og falder han fra, så ser det bestemt ikke bedre ud.

Offensivt ser det virkelig skidt ud i forhold til sidste sæson. Holdet mistede kaptajnen Renberg, stjernen Hynning og den målfarlige Surovy. Nærmest en hel førstekæde i offensiven, som er røget ud. Ind er bl.a. kommet Mats Lavander, men hullet er så absolut ikke lukket efter de tre førnævnte.

Hold øje med: Modig kan blive det helt store hit i svensk hockey i den kommende sæson, og holder han de svingende præstationer væk, så ender han l NHL.

Södertälje

Man kan fristes til at kalde Södertälje for Malmö v. 2.0, da holdet har gjort præcis som skåningerne i sidste sæson. Holdet har købt hele 13 spillere ind, og på papiret burde det også blive mere til en 10. Plads i ligaen, men Elitserien spilles nu engang i et utroligt højt tempo, og så tager det altså længere tid at spille så mange nye spillere sammen.

På mål har mange unge Jonas Enroth. Han har imponeret mangt og mange, og han står nu overfor det helt store gennembrud i ligaen. Han har uden tvivl evnerne til at blive landsholdets førstevalg senere i karrieren, men spørgsmålet er, om springet til bedste række er for tidligt. Evnerne er der til det, men er psyken det også.

Kultanen, Kudroc og Harmer er alle tre drønrutinerede backs, som er hentet ind for at skabe stabilitet på holdet, men rent faktisk mangler man en back eller to mere for, at bredden kan siges at være op til Elitserien niveau. Rammes backpladserne af bare to centrale skader ser det tyndt ud, og specielt det, at de tre spillere først skal passes ind til den svenske spillestil, kan koste point i starten.

Offensivt ser det noget bedre ud. En lang række erfarne spillere er hentet ind til holdet, flere af dem med erfaring fra Elitserien. Ind er tilmed hentet Pakaslahti og Tomek Valtonen, som begge bliver utrolig spændende at følge, og formentlig også to af profilerne på holdet. Dertil er en rutineret og stabil herre som Per Hallin hentet ind på holdet, og offensiven ser klart styrket ud i forhold til sæsonen i Allsvenskan.

Hold øje med: Finnerne Pakaslahti og Valtonen. De kan blive den nye Bremberg-Hörnqvist-duo, hvis alt falder i hak.

Skellefteå:

Det ligner en hård sæson for SAIK, som har mistet holdets største profil, men til gengæld hentet en ny ind. Resten af holdet imponerer dog ikke.

Målmandsposten er stadig skidt besat, hvor Dave Stahtos er røget ud efter en middelmådig sæson. Til gengæld er aldrende Andreas Hadelöv stadig i klubben, men den sidste sæson overbeviste bestemt ikke undertegnede om hans kvaliteter, som han ellers havde nok af tidligere i karrieren.

Defensiven har fået noget af et slag. Tre af holdets profiler, bl.a. Lintner, har valgt at forlade klubben, og ind er kommet forholdsvis ukendte erstatninger, som næppe kommer til at gøre det store væsen af sig fra start. Holdet har et nogle stabile krafter som Jan Novak og Haakana – dog ikke nogen, som gør sig meget fremad isen. Det ligner en helt ordinær defensiv uden noget ekstra at byde på.

Offensivt er der til gengæld sket noget. Wernblom, som bar holdet i sidste sæson, er rejst fra klubben, men ind er hentet Renberg i Luleå – han vil formentlig kunne udfylde hullet i offensiven. Klubben har dog forstærket sig jævnt på den offensive side, hvor talentfulde Erik Forsell og Kimmo Koskenkorva nemt kan gå ind og overraske. Specielt Forsell vil kunne tilføre den lidt langsomme offensiv noget.

Hold øje med: Erik Forsell har ikke været i mediernes søgelys efter turen til SAIK, men han kan gå ind og gøre en god sæson.

Mora

Det ser skidt ud i Mora. Holdet har ikke formået at holde på profilerne fra sidste sæson, og specielt tabet af Pavel Brendl kan komme til at gøre ondt.

På målmandsposten ser det dog fortsat god ud, da man har Juha Pitkämäki. Han var nemlig målmanden med den bedste redningsprocent i sidste sæson, og fortsætter han den stil, så kan han formentlig redde nogle vitale point.

Blatak og Kultanen var hurtigt ud af Mora, da sæsonen sluttede i foråret. Spillerne følte ikke, at ambitionerne i klubben stod mål med deres, så klubben måtte ud at hverve nye nøglespillere til defensiven. Her er Järventie og Haran hentet ind til at fylde hullerne ud, men de to nyankomne skal formentlig først tilpasse sig den svenske spillestil efter ophold i Nordamerika.

Et stort minus i offensiven er, at holdets stjerne Brendl forlod klubben. Brendl var nærmest eneste mand om at lave pointene for holdet, og på trods af to tilføjelser til holdet, så kan ingen af dem udfylde holdet efter den temperamentsfulde spiller, som også fik skabt lidt splid i truppen. Offensiven ligner alt i alt ikke noget, som hører til i den bedste række.

Hold øje med: Pitkämäki. Han er holdets største profil til den kommende sæson, og han kan gøre forskellen i kampen imod nedrykning.