Kartellignende adfærd er blandt de påstande, som en studerendes advokater har fremsat mod bet365 i en retssag fra Nordirland, hvor bookmakerne nægter at udbetale en milliongevinst.

Den nordirske retssag mod bet365, hvor en studerende, Megan McCann, har lagt sag on mod bookmakeren for at tilbageholde hendes gevinster og indsats baseret på bet365s "third party rule" (stråmandskonto, red.), er kommet nærmere en fuld høring. I midten af december fik bet365 fire uger til at overveje, om de vil fortsætte med at forsøge at udhule den studerendes argumentation, og det næste møde i sagen er dermed sat til den 18. januar 2019 i Belfast. 

Det skriver den britiske avis The Guardian

Megan McCanns advokater har fremsat en ændret erklæring, hvori de hævder, at der er kartellignende tilstande hos flere af de største online spiludbydere. Ifølge advokaterne så bryder bet365s regler og vilkår med forbrugerlovgivning, mens andre spiludbydere sammen med bet365 bryder konkurrencelovgivning ved at begrænse eller lukke konti tilhørende vindende eller potentielt vindende kunder. 

"McCanns advokater vil argumentere for, at bookmakerne kunne have reageret på succesfulde kunder ved at investere i teknologi og dygtige medarbejder for at øge effektiviteten hos deres bookmakerafdeling, men at 'i stedet for at konkurrere indbyrdes på denne måde, så vælger de at indgå i uformel, parallel og kartellignende adfærd, der diskriminerer og udnytter kunderne,'" skriver The Guardian.

I erklæringen fra McCanns advokater citerer de eksempler på, at bet365 har nægtet at tilbagebetale tab for væddemål foretaget af tredjeparter, mens de tilbageholder gevinster foretaget af tredjeparter. 

McCann, der var 19 år, da væddemålene med milliongevinsten blev sat i 2016, har hverken be- eller afkræftet, om hun selv foretog væddemålene, eller om de var på vegne af tredjepart(er).

Brancheorganisation afviser anklager

Hos brancheorganisationen Remote Gambling Associationen, der repræsenterer online spiludbydere, afviser direktøren påstanden om, at medlemmer af organisationen opfører sig kartellignende.

"Man skal bare kigge på virksomhederne og markedet for at se, hvor hård konkurrence der er mellem dem. Hvis du vil maksimere det kommercielle, så vil det føre til nogle fælles praksisser, men enhver antydning af, at de sidder ned og arbejder på fælles om det her, er simpelthen ikke troværdig," siger Clive Hawkswood til The Guardian

Bet365 har ikke reageret på The Guardians henvendelse.

Spillemyndigheden følger med fra sidelinjen

Retssagen mod Bet365 har skabt interesse uden for de britiske øer, og også i Danmark holder Spillemyndigheden øje med sagens udvikling. Det fortalte kontorchef for væddemål og onlinekasino, Jan Madsen, til BetXpert i oktober

"Generelt kan vi sige, at vi kigger på de lande, der ligner os, og det gælder også Storbritannien og denne sag," sagde Jan Madsen. 

Det er dog for tidligt at sige noget om, hvorvidt Spillemyndigheden selv vil undersøge sagen:

"Det kan være, at deres regler er for forskellige fra vores, og at det ikke kommer til at få betydning i Danmark. Vi skal først se, hvad domstolen siger, og så skal vi lave vores egne undersøgelser," sagde Jan Madsen.