Retssagen mellem en nordirsk studerende og Bet365, der nægter at udbetale en gevinst på over otte millioner kroner, følges fra sidelinjen af Spillemyndigheden i Danmark.

En ganske opsigtsvækkende retssag mellem en bookmaker og en spiller indledes i Belfast 13. november, hvor en studerende med en indsats på over 200.000 kroner har vundet over otte millioner kroner. 

Bet365 nægter at udbetale pengene, fordi selskabet mener, at den studerende kvinde, der var 19 år gammel, da hun i 2016 placerede væddemålet, ikke spillede for sine egne penge. Derfor har hun trukket bookmakeren i retten. Og retssagen er ikke kun interessant på de britiske øer. Også Spillemyndigheden i Danmark holder øje med sagens udvikling.

"Generelt kan vi sige, at vi kigger på de lande, der ligner os, og det gælder også Storbritannien og denne sag," siger Jan Madsen, der er kontorchef for væddemål og onlinekasino hos Spillemyndigheden.

Spillemyndigheden vil selv undersøge sagen

Sagen kan vise sig at få betydning for, hvordan bookmakeres regler og vilkår på det engelske marked skal fortolkes. Den studerende kvinde mener nemlig ikke, at hun har set en passus i reglerne, der siger, at hun ikke må spille for penge, der ikke er hendes egne.

Hendes advokat har direkte sagt, at bookmakerens regler er "for lange, komplicerede og alt for vage til, at den gennemsnitlige kunde kan forstå dem."

Jan Madsen vurderer, at det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt sagen vil få konsekvenser for, hvordan reglerne på det danske marked skal fortolkes.

"Det kan være, at deres regler er for forskellige fra vores, og at det ikke kommer til at få betydning i Danmark. Vi skal først se, hvad domstolen siger, og så skal vi lave vores egne undersøgelser," siger han til BetXpert.

En voldsom overtrædelse af vilkårene

I et brev til Bet365s advokater kalder den studerende kvindes advokater ifølge The Telegraph sagen for "ligetil." 

"Vores klient placerede et væddemål hos jeres klient. Hun vandt. Hun har ret til sin gevinst," står der i brevet.

Bookmakerens advokater er ikke overraskende uenige i den påstand.

"Dette er forkert. Det er en sag, hvor jeres klient har benyttet kontoen [...] ved brug af midler fra og til fordel for en tredje part. Det er en voldsom overtrædelse af vores klients vilkår. Vores klient har en begrundet mistanke om, at jeres klient er skyldig i kriminelle overtrædelser inklusiv bedrageri, snyd og forsøg på snyd," svarer de.

The United Kingdom Gaming Commission, der er det engelske svar på Spillemyndigheden, undersøger i øjeblikket lignende sager, hvor vindende spilleres gevinster af forskellige årsager er blevet tilbageholdt af bookmakere. Direktør Sarah Harrison har i den forbindelse udtalt, at nogle bookmakere bevidst har upræcise og indviklede regler og vilkår.