Mellem jul og nytår spilles der et utal af kampe i England, der kan nydes, mens man slår mave fra al julemaden. De mange kampe skaber stemning, overraskelser, træthed og rotation - og masser af muligheder for at finde værdi.

Premier League bevæger sig ind i en af de mest interessante perioder i sæsonen med juleprogrammet for døren. Programmet er tætpakket med mange kampe på kort tid, og Boxing Day-kampene i sig selv har en særlig stemning over dem, og det er kampe, der ses frem til overalt i England.

For at forstå betydningen af Boxing Day kampene kan man sammenligne med den amerikanske Thanksgiving Football. Boxing Day (26. december) er dagen efter juledag i England, folk har fri og rigtig mange familier og venner samles om tv-skærmen eller på stadions for at følge med i deres holds kamp.

Det betyder, at hele familier og vennepar sammen tager til fodbold, hvilket skaber fulde huse og fantastisk stemning på stadions.

Hele fire kampe skal hver klub igennem i jule- og nytårsperioden, som strækker sig fra 22. december til 4. januar. Det trækker store veksler på trupperne, og de managers, der forstår at benytte bredden på holdet, samt de spillere der fysisk er i topform, har ofte gode muligheder for at skille sig positivt ud.

Kampene den 26. december (Boxing Day)

1X2
13:30 Tottenham - Southampton

1,40

888sport
5,10
NordicBet
11,00
Danske Spil
16:00 Bournemouth - West Ham 2,36
NordicBet
3,40
NordicBet
3,80
Danske Spil
16:00 Chelsea - Brighton
1,23
NordicBet
7,45
NordicBet
22,00
Danske Spil
16:00 Huddersfield - Stoke
2,80
Danske Spil
3,25
Bet365
2,90
Bwin
16:00 Manchester United - Burnley
1,22
Bwin
7,55
NordicBet
19,00
Danske Spil
16:00 Watford - Leicester
2,40
NordicBet
3,45
NordicBet
3,10
Bwin
16:00 West Bromwich - Everton
2,50
NordicBet
3,30
NordicBet
3,20
Danske Spil
18:30 Liverpool - Swansea 1,21
NordicBet
8,00
Danske Spil
20,00
Danske Spil

Midter- og bundhold bliver presset af programmet

Tre kampe på en uge kan tage pusten fra de fleste hold og spillere, og det kræver noget særligt at komme positivt igennem juleprogrammet. Det hårde program favoriserer ofte topklubberne, der med deres bredde trupper og store kvalitet kan rotere spillere, så man har friske ben til hver af kampene.

Mindre klubber har ikke samme luksus, og de må foretage en afvejning til hver kamp mellem friske kræfter eller stjernespillere på 80 %.

Mange faktorer er i spil i denne periode, men med så mange points at spille om på så kort tid, kan en midterklub på en uge bevæge sig til at blive en del af topstriden eller en del af bundstriden, topklubber kan miste terræn eller skabe hul til modstanderne, og bundklubberne kan bevæge sig langt væk fra nedrykningsstregen eller nærmest afgøre deres skæbne.

I toppen af tabellen ser det nærmest umuligt ud for ethvert hold at kunne indhente Manchester City. Ikke nok med at man har et solidt forspring på hele 11 points til nr. 2, men man spiller også suverænt og har vundet hele 16 kampe i træk.

Til gengæld er der tæt kamp om de øvrige placeringer i top 7, hvilket vil sige, at juleprogrammet kan få afgørende betydning, idet hold med en skidt periode nærmest kan spille sig ud af kampen om Champions League-placeringerne.

I den anden ende af ligaen er der også masser på spil, da statistikken fortæller, at holdet på sidstepladsen ved nytår også har været blandt dem, der har måttet tage turen ned i den næstbedste række ved sæsonens slutning.

Tre interessante hold i juledagene

Alt i alt er der masser på spil for samtlige af holdene, så lad os tage et kig på nogle hold der kan være god værdi i at holde et ekstra skarpt øje på:

Burnley

Burnley har været denne sæsons helt store overraskelse, og lidt ligesom Leicester i deres mesterskabssæson har man pointsmæssigt slået samtlige statistikker, der ellers fortæller, at man brude være bundhold. Det er man dog langt fra. Man har skaffet masser points og er således at finde på 6. pladsen, foran blandt andet Tottenham og inden for rækkevidde af Champions League-kvalifikation.

Der er nok ikke mange, der forventer, at Burnley kan fastholde deres placering hele sæson, og juleprogrammet i år hjælper dem bestemt ikke. Ikke nok med at Burnley har en meget smal trup, man har også den ulempe af, at man i juleprogrammet skal færdiggøre sine kampe indenfor en periode på blot 215 timer. Det er næsten et døgn mindre end gennemsnittet på 236 timer, og det kan sagtens få stor betydning. 

Burnleys kampe i juleperioden

23/12 - 18:30: Burnley - Tottenham (eksperttip)

26/12 - 16:00: Manchester United - Burnley

30/12 - 16:00: Huddersfield - Burnley

01/01 - 16:00: Burnley - Liverpool

Udover at have kortere tid mellem de fire kampe, så er Burnley også så uheldige, at de møder tre af topholdene i de fire kampe. Det kan derfor sagtens tænkes at blive en særdeles svær periode for Burnley, der dog kan trøste sig med, at man ikke skal ud på ret lange rejser til kampene.

Det er mange kampe at komme i voldsomt pres under på kort tid, og det kan meget vel tænkes, at manager Dyche holder fokus på den mest realistiske af kampene - nemlig den mod Huddersfield. Derfor kan det netop være en god ide at kigge modstanderens vej i de øvrige kampe, da det kan tænkes, Burnley her sparer spillere. Måske særligt mod Manchester United, der også har et presset kampprogram, men en markant stærkere trupbredde.

Tottenham

Tottenham har på mange måder et "overkommeligt" juleprogram. For det første er man en af de klubber, der har længst tid til at afvikle deres fire kampe i, hvilket man gør over 288 timer. Dernæst er kvaliteten af modstanderne heller ikke prangende, og det må give forhåbninger om, at man kan skyde sig op i - eller i nærheden af - top 4 i løbet af perioden.

Tottenhams kampe i juleperioden

23/12 - 18:30: Burnley - Tottenham (eksperttip)
26/12 - 13:30: Tottenham - Southampton
02/01 - 20:45: Swansea - Tottenham
04/01 - 21:00: Tottenham - West Ham

Tottenham kan glæde sig over et kampprogram mod modstandere, de bør have gode chancer for at slå. Derudover er manager Pochettino kendt for at træne truppen enormt hårdt i starten af sæsonen, således at spillerne er i fantastisk form. Det hjælper dem ofte i disse pressede perioder, hvilket blandt andet ses ved, at man vandt samtlige tre jule/nytårskampe sidste sæson, samt to ud af tre sæsonen før.

Der kan være fin værdi i at kigge Tottenhams vej i dette program, måske særligt når vi nærmer os de to sidste kampe, hvor fysikken og trupbredden for alvor spiller ind.

Tottenham i top 4 - Trademulighed

Med Tottenhams "lette" jule- og nytårsprogram i vente, kan der måske skabes grobund for et fornuftigt trade ved at spille dem til at ende i top 4 med henblik på at trade ud efter juleprogrammet. Spurs er i øjeblikket placeret på 7. pladsen i ligaen, men kan man score tæt på fuldt hus henover julen, bør man kunne skyde sig op i top 4 eller i hvert fald tæt på. De andre tophold har nemlig sværere programmer og kan tænkes at tabe points.

Liverpool

Liverpool var sidste sæson en af de topklubber, der blev ramt hårdt af juleprogrammet. Den tyske manager Klopps højtpressende, tempofyldte spillestil er en ulempe for holdet, når kampprogrammet bliver så tætpresset, idet spillerne bliver presset fysisk.

I år har Klopp dog taget ved lære af fejlen fra sidste sæson, og han har i den seneste periode frem mod jul roteret kraftigt på holdet for at holde alle friske. Alligevel har man fået gode resultater, og kan man undgå for mange skader, bør der være gode muligheder for at skaffe mange points henover jul og nytår.

Liverpools kampe i juleperioden

22/12 - 20:45: Arsenal - Liverpool (eksperttip)
26/12 - 18:30: Liverpool - Swansea
30/12 - 16:00: Liverpool - Leicester
01/01 - 16:00: Burnley - Liverpool

Liverpools program er ganske vidst presset i forhold til tiden mellem kampene. Man kan dog være tilfredse med kvaliteten af de modstandere, man render ind i, samt at de også spiller tætpakkede programmer. Liverpools bredde bør derfor kunne hjælpe dem i forhold til eksempelvis Burnley og Leicester, der har endnu kortere tid til restituering.

Særligt kampen mod Leicester kan blive interessant. Under Puel er Leicester ikke helt så dybtliggende som tidligere, og det kan give succes for Liverpools hurtige offensiv. Leicester har samtidig kortest tid af alle holdene i ligaen til at få gennemført programmet, så de kan nemt tænkes at få problemer med fysikken.

Jule-odds på Premier League

Vi er startet solidt med et tip på periodens første kamp mellem Arsenal og Liverpool d. 22. december.

Lillejuleaften spiller så de resterende klubber, og her er der fuld smæk på analyser, med hele 6 stk. fordelt over de 9 kampe i runden. Alle kampe der vises på dansk tv er dækkede ind, så der er en god undskyldning for at sætte sig til rette foran skærmen.

Da også Sky Bet Championship er aktive med et fremragende juleprogram, så kan man også forvente analyser fra disse kampe.

Her på BetXpert vil vi sørge for at have en analyse oppe på hver enkelt Premier League-kamp, der vises på dansk tv henover jul og nytår, så DU kan nyde mange timers fantastisk fodbold med tilknyttede værdispil.

Hav dog først og fremmest en rigtig glædelig jul! 

Kilder: soccerway.com, bbc.com, whoscored.com, oddsportal.com, skysports.com