Premier League står for døren, og der skal igen spilles fodbold på de engelske stadions, hvor Chelsea skal forsvare deres titel, mens det bliver spændende at se, hvordan de dyre nyindkøb klarer sig rundt omkring i klubberne. BetXpert har interviewet vinderen af sidste års efterårsmanagerspil til Premier League, og han kommer her med gode råd og tips til, hvordan du sætter det optimale managerhold. 

Daniel Atli vandt sidste efterårs managerspil i Premier League på holdet.dk*. Han lå nummer 1 efter ni runder, og den placering holdt han i de resterende 11 runder, så da spillet sluttede efter 20 runder, havde han et forspring på over én million kroner til nummer to. Sejren indbragte ham 20.000 kroner og en plads på verdens bedste fodboldrejse, hvor han blandt andet var i Madrid og se Atletico mod Real. 

Sejren kom endda i hus ved at spille konservativt hele vejen igennem, fortæller Daniel Atli. 

"Min overordnede strategi er at have spillere fra færrest mulige hold, så jeg har kun spillere fra tre eller fire hold, som typisk er tophold. Jeg er ret konservativ, når jeg deltager i managerspil. Jeg prioriterer hellere at have en defensiv midtbanespiller fra et tophold end en offensiv midtbanespiller fra et hold, jeg er usikker på, om de vinder deres kamp," siger han og fortsætter: 

"Jeg er konservativ, når det kommer til gebyret, og jeg forsøger at skifte så lidt ud som muligt. Jeg vælger spillere fra hold, der ikke skal møde hinanden i starten, så jeg slipper for at skifte ud. Jeg beholder ofte spillere, selvom jeg tror, at deres hold taber i en runde, hvis jeg gerne vil have dem på mit hold igen i runden bagefter. Det er simpelthen for usikkert, om den, man skifter ud, kan optjene nok til, at det kan betale sig" 

Daniel Atli foretog sine første udskiftninger i tredje runde, hvor der blev brugt cirka 72.000 kroner i transferomkostninger. Han deltog med tre hold i managerspillet, hvoraf det ene hold altså blev en suveræn vinder. 

"Jeg deltager typisk med tre til fire hold, hvor der er nogle af de samme spillere på alle hold, som jeg satser meget på, mens der så er forskel på for eksempel de dyre topangribere. Det er svært at have råd til både Lukaku og Kane på toppen, hvis man også vil have gode midtbane- og forsvarsspillere. Jeg spreder risikoen ud," siger Daniel Atli. 

Held skal man også have

Daniel Atli pointerer flere gange under interviewet, at held spiller en vigtig rolle i spillet. Han nævner et eksempel fra sit hold, hvor han havde Romelu Lukaku som anfører, mens mange af konkurrenterne havde Sergio Agüero som anfører, da Manchester City skulle møde en "let" modstander. Lukaku scorede hattrick, og det gav Daniel Atlis hold gode point og et solidt pointspring. 

"Jeg var ret heldig i spillet, men det skal man også være. Jeg havde Maarten Stekelenburg på mål for Everton, da de mødte Manchester City, og i den kamp reddede han to straffespark. Det gav uventede point," fortæller Daniel Atli. 

"Nogle gange er det som at kaste med terningerne, når det kommer til valg af anfører, eller valg af angribere, når der er flere i en runde, der er favoritter til at score mål. Der er enormt stor forskel på at vælge en, der måske ikke scorer, sammenlignet med en der scorer hattrick," fortsætter han. 

Hvornår skal der udskiftes?

I løbet af managerspillet skal der tages mange beslutninger om ens hold. Hvem skal være anfører? Hvilke spillere skal skiftes ud, og hvornår skal de skiftes ud, er blandt de spørgsmål, der opstår undervejs. 

Når Daniel Atli skal vælge kaptajn til sit hold, vælger han som regel den kedelige variant: En topangriber der er favorit til at score mål i runden, da hans hold møder en "let" modstander. 

"Det vælger jeg stort set altid at gøre, medmindre jeg er langt bagefter. Da jeg vandt, havde jeg altid en af topangriberne som anfører, og så var det også mavefornemmelse, der afgjorde, hvem der skulle være anfører fra kamp til kamp. Normalt skifter jeg ikke angribere ud i spillet, for topangriberne koster meget i transfergebyr. Jeg kan også godt finde på at beholde to angribere, der møder hinanden i den samme runde, for de kan jo stadig godt begge to score," siger Daniel Atli. 

Hvis en spiller er skadet, bliver han udskiftet. Og det samme gør sig gældende, hvis han sidder ude med karantæne. 


Daniel Atli har sat et foreløbigt hold indtil videre, og her han stor tiltro til, at Romelu Lukaku kommer til at få succes i Manchester United efter sit skifte i denne sæson fra Everton. I sidste sæson scorede han 25 mål for Everton, hvilket gav ham en placering som nummer to på topscorerlisten, der blev vundet af Harry Kane.

"Harry Kane er et must-have, selvom han er den dyreste spiller i managerspillet. Han laver bare mange mål for Tottenham. Jeg har også Wayne Rooney på mit hold, for jeg tror, at han kan få en lille revival i Everton efter skiftet fra Manchester United og score en del mål," siger Daniel Atli.


Harry Kane koster 10 millioner kroner i spillet, mens Wayne Rooney koster 4,5 millioner kroner. 

"Jeg bruger de fleste penge på angriberne, og så sparer jeg typisk på midtbanen og målmanden," tilføjer Daniel Atli.  

Fem råd fra Daniel Atli

  • Kig kampprogrammet igennem. Se hvem der møder hinanden. Find herefter to-tre hold, som du tror, kan vinde flere kampe i træk og sats på spillere derfra. 

  • Hav styr på transfergebyret. Det bliver hurtigt dyrt at foretage mange udskiftninger, og en spiller skal optjene en del point, før gebyret er tjent hjem. Vær specielt opmærksom på dette, hvis du har tænkt dig at skifte spilleren ud igen efter kort tid. 
  • Research og læs optakter. Det er brugbart at finde bud på startopstillinger, hvem der tager dødbolde osv. En assist giver 50.000 point, så det kan give gode point at vide, hvem der tager hjørnespark og frispark. Og også hvem der tager straffespark. 
  • Vælg den rigtige anfører. Det er let at sige, men det betyder meget at vælge den rigtige anfører. Der er både held, dygtighed og mavefornemmelse involveret. Det kan også være en god ide at tjekke bookmakernes odds for at undersøge, hvem, de vurderer, vil score mål (og eventuelt også flere mål) i en given kamp. 
  • Se kampene. Det er en fordel, hvis man ser kampene i tv, for her får man et overblik over, hvilke spillere der skaber chancer og er tætte på at score - noget som kan være svært at læse ud fra statistikker og kampreferater. 

Husk at du kan deltage i BetXperts konkurrence om en gratis gavekortskoder til Guld+hold til dette efterårsmanagerspil i Premier League. Konkurrencen kan du læse mere om her.