Chelsea vandt mesterskabet i sidste sæson, hvor de ikke havde nogle europæiske kampe på programmet. Nu skal de spille Champions League, og det kan fjerne fokus fra ligaen, samtidigt med at specielt de to Manchester-klubber ser stærke ud. Læs første del af vores optakt, der gennemgår 10 af ligaens 20 hold.  

Læs anden del af Premier League 2017/18-optakten her. 

En milliardstor tv-aftale i England gør, at pengene kan flyde frit fra klubberne i transfermarkedet. Særligt storklubberne forventes at gøre store handler, men sandheden er, at samtlige klubber i ligaen har råd til at forstærke sig. Det kan give en tæt og uforudsigelig sæson, og selvom mange forventer, at de to Manchester-klubber vil være dominerende, så er der ingen tvivl om, at der er flere udfordrere til mesterskabet end tidligere set. 

Sæsonen fløjtes i gang den 11. august, når Arsenal på hjemmebane tager imod Leicester City, mens Chelsea begynder deres titelforsvar dagen efter mod Burnley. 

Ligaen huser flere af de største managers i verden, og spørgsmålet er om Conte, Guardiola, Mourinho, Klopp, Pochettino og Wenger kan få det maksimale ud af deres trupper.

Optakten til Premier League er i to dele. Dette er den første del, og alle klubber er sorteret efter, hvordan Premier League-eksperten- og skribenten Thomas Schyth vurderer, at de ender i løbet af sæsonen. Bemærk, at der er stadig er to uger til sæsonstart, og transfervinduet er endnu ikke lukket, så hold øje med kommentarer til optakten, hvor der løbende vil blive orienteret om de vigtigste transfers. Del to kommer ud senere på måneden. 

Manchester City Manchester United Chelsea Arsenal Tottenham
Liverpool Everton West Ham Stoke West Bromwich

Premier League 2017/18 odds:

Udvalgte odds for vinderen af Premier League 2017/18

Bedste odds Bookmaker
Manchester City 2,90
Danske Spil
Manchester United 4,50
NordicBet
Chelsea 4,50
Betfair Sportsbook
Arsenal 13,00
Danske Spil
Liverpool 13,00
Bet365
Tottenham 10,00
Bwin
Everton 81,00
Jetbull

Manchester City – Guardiola jagter mesterskab i sin tredje liga

City havde store forhåbninger sidste sæson efter tilkomsten af en af verdens bedste managers. Man måtte dog noget skuffende tage til takke med 3. pladsen, og man formåede i det hele taget ikke at hjemtage et eneste trofæ. I år skal det være for klubben, og derfor har man da også allerede set dem smide om sig med millionerne på transfermarkedet.

Forventet startopstilling:

4-1-4-1: Ederson – Walker, Kompany, Otamendi/Stones, Mendy – Toure/Danilo – Jesus, De Bruyne, Silva, Sané - Aguero

Bud på straffesparksskytte:

Sergio Aguero

Styrker/Svagheder:

City benytter sig af en tålmodig og boldbesiddende spillestil blandet med et hurtigt og højt genpres. Det giver dem en stor grad af boldbesiddelse, og deres mange kreative spillere skaber enormt mange chancer i løbet af kampene. Deres store svagheder sidste sæson var deres uskarphed foran mål, samt at man er meget sårbare overfor omstillinger hos modstanderne.

Nøglespillere:

Kompany og Aguero bliver formentlig nøglespillerne i sæsonen. Kompany skal styre forsvaret og er så dygtig taktisk og placeringsmæssigt, at han er en styrke for dem mod kontraangreb. I den anden ende bliver Agueros skarphed – som manglede sidste sæson – afgørende, da man har brug for at få sparket bolden i mål på de mange chancer, man skaber.

Transfers ind:

City har allerede haft spenderbukserne på og har hentet Danilo (back) i Real Madrid, Mendy (back) i Monaco, Walker (back) i Tottenham, Silva (offensivspiller) i Monaco og Ederson (målmand) i Benfica.

Guardiola har skiftet samtlige af klubbens backs ud, da han ønsker at bruge en meget bestemt type spiller på denne postition, og det har han så skaffet sig nu. Derudover skulle man bruge en målmand, der er god med fødderne, hvilket er tilfældet med Ederson. Silva er formentlig tiltænkt en rotationsrolle i offensiven sammen med de mange andre stjerner, man har på denne del af banen, mens man også skal have med, at midtbanespilleren Gündogan formentlig bliver klar til denne sæson. Han blev købt for et år siden, men var skadet hele sidste sæson, så på den måde kan man sige, at han er en ny mand til holdet i år.

Transfers ud:

Klubben har ligeledes været aktive i forhold til at skaffe sig af med spillere. Af mest markante navne er Zabaleta (back), Navas (kantspiller), Clichy (back), Caballero (målmand), Sagna (back), Nolito (kantspiller), Joe Hart (målmand) og Kolarov (back).

Sæsonen:

Citys klare mål denne sæson er at vinde Premier League. Intet andet vil være acceptabelt med den bunke penge, man har benyttet, og de er da også favoritter hos bookmakerne til at kunne gøre det. Sidste sæson var man i forhold til Expected Goals det bedste hold i ligaen – denne sæson skal man også være det i forhold til reelle points.

Manchester City vinder Premier League til odds 3,25 hos Danske Spil*

Manchester City var i forhold til spil og chancer det bedste mandskab sidste sæson og med markante forstærkninger på transfermarkedet, skal bedre effektivitet sørge for at bringe Guardiolas mandskab til tops i ligaen. Læs mere detaljeret analyse her. 

Manchester United – Kan Mourinho og co. true den anden Manchester-klub uden Zlatan?

Slutplaceringen som nr. 6 i ligaen sidste sæson var en klar skuffelse for United, men dækker også over en sæson, hvor man mod slutningen stillede med reserver i ligaen for at satse på pokaler. Her hentede man Europa League-trofæet til klubben. Det betyder, at holdet i år skal spille Champions League, men med de mange milliarder til rådighed, og store stjerner i klubben, vil endnu en sæson med ligaskuffelse ikke blive tolereret blandt fans og ledelse.

Forventet startopstilling:

4-3-3: De Gea – Valencia, Bailly, Lindelöf, Blind – Herrera, Fellaini, Pogba – Mkhitaryan/Mata, Lukaku, Martial

Bud på straffesparksskytte:

Lukaku / Pogba

Styrker/Svagheder:

United har under Mourinho fokus på at bygge spillet op omkring en velorganiseret defensiv. De offensive kvaliteter er på plads i form af store verdensstjerner, der både kan true på indlæg, i dybden og på langskud, så de er svære at dæmme op for. En styrke hos United er deres evne til fra kamp til kamp at ændre en smule i systemet, så man er uforudsigelig, men det er samtidig også holdets svaghed, da det er svært at finde kontinuitet. Fokus på organisering og derfra en offensiv, medfører også ofte uafgjorte kampe, fordi der simpelthen ikke er tid nok i anden halvleg til at presse nok på.

Nøglespillere:

Lukaku og en defensiv midtbane. Lukaku er hentet til klubben for et rekordbeløb for at erstatte Zlatan i angrebet og han skal stå for målene på holdet, som Zlatan gjorde det sidste sæson. I de kampe, hvor man var bedst sidste sæson, havde man en fastlåst, stabil, defensiv midtbanespiller á la Carrick, der medførte mere frihed til Pogba, Herrera, Fellaini, Mata m.fl. I den nye sæson har man stadig Carrick, men er på jagt efter en yngre og bedre mand til positionen, hvor der blandt andet tales om Chelseas Matic.

Transfers ind:

United har blot hentet to spillere indtil videre, men har til gengæld haft den store pengepung oppe af lommen for at sikre sig Evertons topscorer Lukaku. Han er ment som erstatning for Zlatan, der er skadet og uden kontrakt. I forsvaret har man forstærket sig med Benficas Lindelöf, som man også var kraftigt ude efter sidste sæson. Nu er skiftet så en realitet, og han forventes at skulle skabe noget mere stabilitet bagude og danne fast makkerpar med Bailly.

Transfers ud:

Den mest omtalte transfer ud af klubben har nok været kaptajn Wayne Rooneys skifte til barndomsklubben Everton. Rooney var kun reservespiller sidste sæson, og derfor var skiftet naturligt.

Derudover har man sagt farvel til sidste sæsons topscorer i klubben Zlatan Ibrahimovic, der kun havde kontrakt på et år, og var så uheldig at blive langtidsskadet. Der er dog snak om, at han kan få tilbudt en ny 1-årig kontrakt i klubben, men hvem skal så spille af ham og Lukaku, og hvem af de to vil være tilfreds med at være reserve?

Sæsonen:

Der er ingen tvivl om, at United i denne sæson skal kæmpe med om mesterskabet. Man undskylder sidste sæson med at man satsede på Europa League, men det virker som en tam undskyldning, da det først gjaldt slutningen af sæsonen. Og man var alligevel aldrig i nærheden af mesterskabskampen. I år kan man håbe på en mindre skadesfyldt sæson, og med mere kontinuitet i ligaen kan det sagtens forventes, at United vil blande sig helt oppe i toppen.

Chelsea – Kan mestrene fastholde suveræniteten?

Sidste sæsons mestre skal forsøge at gentage triumfen i år, men der venter større udfordringer for Conte og hans mænd denne gang. I år skal man nemlig også deltage i Champions League, hvilket man "slap" for i sidste sæson. Spørgsmplet er, om man er i stand til at konkurrere på flere fronter.

Forventet startopstilling:

3-4-2-1: Courtois – Azpilicueta/Rudiger, Luiz, Cahill – Moses, Fabregas/Bakayoko, Kante, Alonso – Hazard, Pedro - Morata

Bud på straffesparksskytte:

Hazard

Styrker/Svagheder:

Chelsea spiller under italienske Conte med stor fokus på defensiv organisering. Tre midterforsvarer, dynamiske midtbanespillere og tre kreative målmagere i front. Det giver en stor grad af stabilitet på holdet, men man er også til tider meget afhængige af, at de tre frontløbere kan skabe noget på egen hånd.

Nøglespillere:

Nøglespilleren på holdet må være Eden Hazard. Han er manden, der alene kan sætte adskillige folk og åbne et forsvar på egen hånd. Chelsea bringer sjældent et hav af folk med frem, og det bliver derfor op til Hazard at skabe noget offensivt, hvilket han da også har kvaliteterne til. Falder han for meget i niveau, er det svært at se, hvordan Chelsea skal skabe chancer.

Transfers ind:

Morata (angriber) fra Real Madrid. Chelsea forventede helt klart at hente topangriberen Lukaku til klubben, men i forhold til denne handel blev man overhalet indenom af konkurrenterne fra United. Det betød, at man måtte gå efter en anden angriber, da Diego Costa var røget ud i kulden. Valget faldt på spanske Morata, der ikke længere kunne være tilfreds med en reserverolle i Real Madrid. Morata skal stå for målene på holdet, og han vil blive fodret af Hazard og Pedro. Hans skarphed foran mål vil blive vigtig for holdet, så det er afgørende, at han ikke skal bruge for lang tid til at vænne sig til Premier League.

Derudover har man købt Rudiger til forsvaret og Caballero som reserve til keeper-positionen. På midtbanen forventes det, at man ikke er så bredt besat som sidste sæson, og det har fået Conte til at investere 40 millioner pund i Monacos Bakayoko, der skal indgå i samarbejde med Kante og/eller Fabregas på midten.

Transfers ud:

Chelsea har skillet sig af med adskillige reservespillere, og det mest opsigtsvækkende i denne henseende er, at man har ladet Terry, Ake og Zouma skifte klub – alle tre midterforsvarere. Det betyder, at man nu kun har fire midterforsvarere til rådighed på et hold, der vil spille med tre fra start, og det svækker selvfølgelig bredden. Transfervinduet er dog stadig åbent, og man kan da håbe for klubben, at de får hentet minimum en midterforsvarer mere.

Udover disse forsvarsspillere så forventes det også, at midtbanemanden Matic og angriberen Costa skifter klub, da ingen af dem er blevet indlemmet i holdets pre-season. Costa er røget ud i kulden, mens Matic jagtes af flere andre klubber.

Sæsonen:

Chelsea havde seneste sæson den fordel, at man ikke havde europæisk fodbold at tænke på. Det gjorde, at man kunne stille med den samme, friske startellever til næsten hver kamp i ligaen, hvilket man ikke i samme grad kan nyde godt af denne sæson. Her skal man nemlig spille Champions League, og det kræver en bred trup at kunne begge dele. Med stort frafald i klubben af reservespillere, har man pt. en meget smal trup, og det vil kræve flere handler på transfermarkedet til at styrke klubben, hvis man for alvor skal kunne regne dem for titelaspiranter igen i denne sæson.

Morata scorer under 19,5 mål til odds 1,85 hos 888Sport*

Morata kan få svært ved at vænne sig til den mere fysiske liga, og Frank Pilantra har lavet en ekspertanalyse på, at nyindkøbet ikke runder de magiske 20 scoringer i sin første sæson i Premier League. Læs analysen hele her. 

Arsenal – Kan Wenger vende sidste sæsons ”fiasko”?

Arsenal havde ifølge de fleste en miserabel sæson sidste år, og ”Wenger Out” lød til tider højere end nogensinde før. En 5. plads og dermed ingen Champions League er langt fra tilfredsstillende for London-klubben, men sandheden er også, at man faktisk skaffede fire points mere end forrige sæson hvor man blev nr. 2 i ligaen. Samtidig hjemtog man flot FA-cuppen, og det har nok givet en livline til Wenger. Mod slutningen af sidste sæson skiftede Wenger til et 3-mandsforsvar, hvilket man også har benyttet i samtlige træningskampe denne sæson. Kan det nye system og indkøb af topangriberen Lacazette hjælpe klubben mod mesterskabet?

Forventet startopstilling:

3-4-2-1: Cech – Mustafi, Koscielny, Monreal – Chamberlain/Bellerin, Ramsey, Xhaka, Kolasinac – Özil, Alexis – Lacazette

Bud på straffesparksskytte:

Alexis Sanchez / Mesut Özil

Styrker/Svagheder:

Arsenal vil gerne spille boldbesiddende, og de har som følge heraf flere bevægelige spillere oppe foran, samt dynamiske midtbanespillere. De har haft tendens til ind imellem at bringe for mange folk med frem i offensiven, og de er deraf blevet ramt af omstillinger, men det kan man måske begrænse med overgangen til et 3-mandsforsvar.

Nøglespillere:

De fleste nævner superstjernen Alexis, når man taler Arsenal, men jeg ser nu mere Koscielny og Özil som værende nøglespillerne. Anfører Koscielny skal sørge for gejst og styre defensiven, mens Özil er den kreative chanceskaber i offensiven. Alexis kan skabe noget på egen hånd, men han har brug for en mand som Özil til at spille sig god og skabe plads – og så er det jo ikke sikkert Alexis spiller i klubben denne sæson.

Transfers ind:

Arsenal har åbnet pengepungen og hentet Lyons franske stjerneangriber Lacazette sammen med Schalkes offensive back Kolasinac. Lacazette er indkøbt for at give større dynamik i offensiven end Giroud kan bidrage med, og for at give en større grad af skarphed end engelske Welbeck besidder. Indkøbet af backen Kolasinac er interessant, da det vidner om, at man vil spille med 3-mandsforsvar, hvor Monreal formentlig bliver rykket fra pladsen som venstre back og ind i midterforsvaret. Kolasinac er en bedre spiller offensivt end Monreal, og på den måde virker det umiddelbart som et fornuftigt indkøb.

Transfers ud:

Indtil videre har Arsenal kun skaffet sig af med reservespillere, men det forventes, at især angriber Giroud forlader klubben i jagten på at finde fast spilletid. Samtidig florerer der et hav af rygter omkring Alexis Sanchez, som kan blive svær at holde i klubben, når man ikke kan tilbyde Champions League-fodbold.

Sæsonen:

Arsenal er en klub, der SKAL være med i Champions League. Det er man ikke i år, og derfor er den klare målsætning at ende i top 4, mens drømmen er at kæmpe med om mesterskabet. Sandheden er dog også, at man manglede stabilitet seneste sæson, og det er svært at se, at det skulle ændre sig i år. Samtidig er der flere bejlere til mesterskabet end normalt, så en decideret titeludfordrer er det svært at udråbe dem til.

Arsenal ender over Tottenham til odds 2,10 hos Danske Spil*

Tottenham var flere niveauer bedre end Arsenal sidste sæson, men kan få problemer med at skaffe ligeså mange points, når man flytter hjemmebane til Wembley. Spurs skal konkurrere i Champions League, mens Arsenal formentlig vil have mere fokus på Premier League end på Europa League. Værdien er dog afhængig af, at Arsenal beholder Alexis Sanchez, hvilket kan blive en stor opgave. Umiddelbar CV: 49-50 %.

Lacazette scorer under 15,5 Premier League mål til odds 2,00 hos Bet365*

Det er et stort spring at gå fra den franske Ligue 1 til mægtige Premier League. Tempoet og fysikken er en helt anden, og det kan Lacazette få problemer med at vænne sig til. Læs hele Frank Pilantras ekspertanalyse her.

Tottenham – Spurs are on their way to Wembley

Som den gamle Tottenham-slagsang lyder, så er ”Spurs on their way to Wembley.” Denne gang dog ikke i forbindelse med FA Cup-finalen, men i stedet som fast hjemmebane i 2017/18 sæsonen, da man i mellemtiden bygger nyt stadion. Flere klubber har før skiftet hjemmebane, og bl.a. Arsenal og West Ham kan bevidne, hvor svært det kan være. Spurs var langt hen ad vejen den eneste reelle udfordrer til Chelseas mesterskab, men kan man opretholde samme pointhøst uden sidste sæsons uindtagelige White Hart Lane?

Forventet startopstilling:

4-2-3-1: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Wanyama/Dier, Dembele/Dier, Son, Alli, Eriksen - Kane

Bud på straffesparksskytte:

Harry Kane

Styrker/Svagheder:

Tottenham spiller hurtigt, boldbesiddende og med et højt presspil. Den altid gode grundform under manager Pochettino gør, at man ofte har overtaget selv mod slutningen af kampene. Ulempen ved denne type fodbold er, at man i år rykker til en større bane på Wembley, hvor det kan blive ekstra trættende at præstere et så aggressivt helbanepres.

Nøglespillere:

Harry Kane er spilleren, der de seneste sæsoner har banket boldene i nettet for Spurs, og det skal han også gøre i den nye sæson. Klubben er afhængige af hans mål og dynamik i angrebet, for afløser Jansen har indtil videre vist sig ikke at holde niveau i Premier League. Angriberpositionen er derfor en position, hvor man er meget sårbar, og det er afgørende for klubben, at Kane er fit hele sæsonen.

Transfers ind:

Tottenham har endnu ikke købt nogle spillere. Formand Levy er en tålmodig forhandler, og det betyder ofte, at klubben er sent ude med at hente transfers. Det kan betyde gode handler, men kan også være en ulempe, at spilleren ikke når at deltage i pre-season. Tottenham er meget interesserede i Portos højreback Pereira som afløser for Kyle Walker, mens man også er aktive i jagten på Evertons Ross Barkley.

Transfers ud:

Tottenham har solgt deres faste højreback Walker til City for 50 millioner pund. Derudover har kun reservespillere som Njie, Bentaleb og Fazio forladt klubben, så alt i alt kan man præstere nogenlunde samme trup som sidste sæson. Det er selvfølgelig en fordel, at spillerne er godt spillet sammen fra sæsonens start, og de har da også præsteret flot med netop dette unge hold de seneste sæsoner.

Sæsonen:

Tottenham har nu succesfuldt endt i top 4 i ligaen to sæsoner i træk. Sidste sæson var man eneste reelle udfordrer til Chelseas mesterskab, og med en 2. plads ville det være oplagt at have mesterskabet som målsætning i år. Problemet er dog bare, at Tottenham i år spiller sine hjemmekampe på Wembley og ikke det mere intime, stemningsfyldte White Hart Lane, og det kan få stor betydning. Sæsonforventningerne begrænser sig derfor naturligt nok til igen at ende i top 4 og dermed Champions League placering, og odds 9,10 hos en licensløs bookmaker på et Spurs-mesterskab viser med alt tydelighed, at de ikke regnes blandt de største favoritter i år.

Liverpool – Kan Klopps tropper finde stabilitet over en hel sæson?

Manager Jürgen Klopp har aldrig lagt skjul på, at hans fodboldstil kræver en bestemt type spillere. Nu har han haft nogle transfervinduer til at skaffe præcist det hold, han ønsker, og det skal bringe succes denne sæson. Sidste sæson startede man som lyn og torden, og alle troede, at Liverpool skulle være med i mesterskabskampen, men særligt en skidt januar måned forpurrede dette for Merseyside-klubben. Kan man finde mere stabilitet over en hel sæson i år, eller bliver man ekstra pressede fordi man i år – modsat sidste sæson – skal spille med i Champions League?

Forventet startopstilling:

4-3-3: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner/Robertson – Lallana, Henderson, Wijnaldum – Mané, Firmino, Coutinho

Bud på straffesparksskytte:

James Milner

Styrker/Svagheder:

Liverpool spiller med et enormt højt og aggressivt helbanepres, der ofte får modstanderne til at tabe bolden i farlige positioner. Alle spillerne på Liverpools hold er meget dynamiske, og hjælper både i tilbageerobring af bolden, samt den kreative del af spillet. Sidste sæson var de største svagheder, at man manglede kreativitet i angrebet mod forsvar, der var veletablerede og dybtliggende, mens man samtidig var sårbare overfor lange bolde hen over det første pres.

Nøglespillere:

Jordan Henderson og Coutinho. Henderson er anføreren, og manden der skal indpiske gejst på holdet. Det er nødvendigt med den spillestil, der praktiseres, og derfor er han vigtig, hvilket man også så i den lange periode, han var skadet sidste sæson.

Coutinho skal stå for den kreative del af offensiven, og i flere kampe haltede det i sidste sæson. Han var manden, alle folk kiggede mod, når man havde bolden, men uden kreative spillere omkring sig var han ofte for nem for modstanderne at lukke ned. Han skal finde sit bedste niveau frem over en hel sæson, hvis holdet skal være succesfuld – hvis han da vel at mærke bliver i klubben. Barcelona er nemlig meget aktive i jagten på hans underskrift.

Transfers ind:

Liverpool har indtil videre hentet Romas hurtige kantspiller Salah til klubben. Det kan forventes at være et indkøb, der skal styrke bredden, idet man sidste sæson var meget sårbare, da Mané og/eller Coutinho ikke var til rådighed i offensiven. Med deltagelse i Champions League er det ekstra vigtigt med bredde på holdet, og det forventes derfor, at han kommer til at dele spilletid med de andre offensive stjerner.

Hulls forsvarsspiller Andy Robertson har man også fået fat på, og det virker som en fordel med en reel venstre back til rådighed, fremfor midtbanespilleren James Milner der blev brugt på positionen sidste sæson. Milner er dog en mand, der passer perfekt i Klopps mentalitet og spillestil, så det er ikke afgjort, at Robertson kommer til at overtage venstre backen fast, men han er uden tvivl en styrkelse af bredden på holdet.

Transfers ud:

Liverpool har indtil videre undladt at sælge ud af deres førsteholdsspillere, og kan således præstere samme trup som sidste sæson.

Sæsonen:

Liverpool er en traditionsrig klub, der altid vil stræbe efter mesterskabet. Sidste sæson havde man gode muligheder, da man ikke havde europæiske kampe at tænke på, men alligevel fik man ”kun” med nød og næppe fat i 4. pladsen. I år skal man så koncentrere sig om Champions League samtidig med Premier League, og det gør det svært at se, at Klopps tropper skal kunne kæmpe seriødt med om mesterskabet, og en top 4-placering må være et godkendt mål for klubben.

Everton – Massive indkøb skal give succesfuld sæson

Everton var det hold, der i sidste sæson var tættest på at kunne udfordre de seks store klubber i ligaen. Man måtte dog til sidst strække våben og nøjes med en 7. plads, selvom man i løbet af sæsonen havde flere gode perioder og flotte sejre. Everton er en af de ”nyrige” klubber, og det har man kunnet se i dette vindue. Man har allerede tidligt i transfervinduet hentet et massivt antal spillere til førsteholdet, og da man skal spille europæisk denne sæson, er det nok ikke nogen dum idé at have en god bredde. Men hvor langt kan det føre klubben i den hjemlige liga uden sidste sæsons topscorer Lukaku?

Forventet startopstilling:

4-3-3: Pickford – Coleman/Martina, Williams, Keane, Baines – Davies, Schneiderlin, Klaasen – Barkley, Rooney, Sandro

Bud på straffesparksskytte:

Wayne Rooney

Styrker/Svagheder:

Everton er et meget fleksibelt hold, der både kan dominere kampe med boldbesiddelse og kreativitet, men som helt sikkert er bedst, når modstanderne bevæger sig en smule frem på banen, så man får mere plads til det direkte spil. Det kan samtidig være Evertons svaghed, at man ikke har et helt fastlagt koncept i alle kampe.Samtidigt har man til denne sæson købt et stort antal nye spillere, som skal indgå i førsteholdet, og det kan måske tage noget tid, før løbemønstre, samspil, kommunikation mm. er på plads mellem spillerne.

Nøglespillere:

Wayne Rooney – Everton har måttet sige farvel til seneste sæsons topscorer Lukaku, og han er bestemt ikke en nem mand at erstatte oppe foran. Til gengæld har man hentet bysbarnet Rooney hjem til barndomsklubben, og han skal forsøge at udfylde den store belgiers sko. At Rooney får gang i målscoringen og indgår dynamisk og kreativt med de øvrige offensive spillere, bliver essentielt for klubben i deres jagt på sejre.

Transfers ind:

Pickford (målmand) er kommet til klubben fra Sunderland. Han er en god, ung, engelsk keeper, der formentlig får førstevalg foran Stekelenburg og Robles i buret.

Wayne Rooney (offensivspiller) fra Manchester United er kommet tilbage til barndomsklubben. Forventningerne er høje til angriberen, der da også har leveret mål fra start i venskabskampe.

Davy Klaasen (offensivspiller) fra Ajax. Klaasen er en enormt god og dynamisk offensivspiller, som kan dække flere pladser både helt fremme i offensiven eller som en dynamisk midtbanespiller. Han styrker både holdet i bredden og startelleveren, særligt hvis Ross Barkley bliver solgt, idet han kan spille samme rolle som Barkley havde sidste sæson.

Sandro Ramirez (offensivspiller) fra Malaga. Sandro er en kreativ offensivspiller, som får til opgave at fodre Rooney med gode bolde. Det er allerede lykkedes fint i træningskamp, så nu skal samspillet mellem de to også fungere i løbet af sæsonen i Premier League. Han får kamp til stregen om pladsen på førsteholdet, da klubben endnu råder over Mirallas, Bolasie og den unge Calvert-Lewin.

Michael Keane (forsvarsspiller) fra Burnley. Keane var en af de helt store oplevelser sidste sæson, hvor han flot dirigerede forsvaret i Burnley. Flere storklubber var aktivt inde i kampen om hans signatur – bl.a. Manchester United – men det endte med at blive The Toffees, der trak det længste strå. Keane er en klar forstærkning af et til tider svagt Everton-forsvar, og finder han et godt samarbejde med Williams, kan de skabe stabilitet bagude.

Cuco Martina (Back) fra Southampton. Er kommet til klubben på en fri transfer, og han har i Southampton spillet under Koeman før. Den faste stjerne på højre backen, Coleman, er fortsat ude med en langvarig skade, så Martina må forventes at være købt ind som gardering på denne position.

Transfers ud:

Den væsentligste transfer ud af klubben er uden tvivl topscorer Lukaku, som gik for omkring 90 millioner pund til Manchester United. Det er et stort tab for klubben, da han konstant var en trussel sidste sæson, men man har samtidig fået penge ind, som man har brugt til at hente adskillige erstatninger.

Udover Lukaku har man sagt farvel til en masse reservespillere, og Tom Cleverly er også skiftet permanent til Watford. Man er dog ganske godt besat på midtbanepositionen, så nogen svækkelse er det ikke.

Til gengæld vil det være et tab, hvis man som forventet mister Ross Barkley til Tottenham. Den unge Merseyside-knægt var ikke altid lige gode venner med Koeman sidste sæson, så måske kan et eventuelt skifte ende med at have positiv indflydelse på atmosfæren i klubben.

Sæsonen:

Everton er gået hårdt ind på at kunne være konkurrencedygtige i toppen af ligaen denne sæson. Målet er at udfordre de seks store klubber, men om det er muligt, er svært at sige. Everton har forstærket sig markant og fornuftigt, men også meget hurtigt, med rigtig mange nye spillere på centrale pladser. Samtidig har man mistet den store stjerne Lukaku, og selvom Rooney har et godt omdømme omkring klubben, er der nok næppe nogen, der vil mene, at han har kvaliteterne til fuld ud at kunne erstatte den store belgier.

Everton vinder uden "The Big Six" til odds 2,50 hos Unibet*

Everton har forstærket sig markant på transfermarkedet i år, og er tidligt ude så spillerne kan nå at blive spillet ind. En fare kan dog være hvis man får for meget fokus på Europa League, men kvaliteten på holdet bør være til stede. Brugeren Hennis76 har lavet en brugeranalyse på tippet som kan læses her. 

West Ham – Solide forstærkninger skal skyde The Hammers op i tabellen

En sæsonstart med blot tre sejre i de første 15 kampe, ødelagde West Ham deres seneste sæson allerede inden, den var gået i gang. Midt i sæsonen valgte den store stjerne Payet så at skifte til fransk fodbold, og alt i alt blev sidste sæson en rodet affære. Det skal man have ændret på i år, og solide indkøb skal være med til at skabe et bedre udgangspunkt.

Forventet startopstilling:

3-4-2-1: Hart – Fonte, Reid, Ogbonna – Zabaleta, Noble, Kouyate, Cresswell – Lanzini, Hernandez, Arnautovic

Bud på straffesparksskytte:

Mark Noble / Lanzini

Styrker/Svagheder:

West Ham var sidste sæson et meget fysisk hold, der gik efter at dominere kampene i luftrummet og i nærkampe. Indkøb af spillere som tekniske Arnautovic og den mere bevægelige Hernandez i front tyder på, at man gerne vil være mere kreative i boldbesiddelse, men samtidig er det også spillere, der kan være med på den fysiske del af spillet. West Ham spiller ofte meget direkte, men har til gengæld problemer med at åbne forsvar, der er kommet på plads og/eller står kompakt. Spillere som Noble, Cresswell, Kouyate og Carroll er ikke de store kreative stjerner, så ofte bliver der bare hældt en masse bolde ind i feltet, som Carroll skal forsøge at gøre noget ved.

Nøglespillere:

Den nyindkøbte, tidligere United-spiller Hernandez skal stå for at banke bolden i kassen for West Ham. Det er samtidig vigtigt, at han er bevægelig oppe foran, så man kan åbne rummene i modstandernes forsvar. Viser han sig fra sin bedste side, kan West Ham gå en flot sæson i møde.

Transfers ind:

West Ham har forstærket sig godt med Joe Hart (målmand), Zabaleta (back), Arnautovic (offensivspiller) og Javier Hernandez (angriber). Udover at de alle er dygtige fodboldspillere, så har de alle også huseret i Premier League i flere år, og skal derfor ikke bruge lang tid på at omstille sig til en ny liga. Handlerne er samtidig kommet tidligt i hus i løbet af pre-season, så man har god mulighed for at spille dem ind på holdet.

(Se i øvrigt hvordan Zabaleta valgte at sige velkommen til sin gamle holdkammerat: http://metro.co.uk/2017/07/20/pablo-zabaleta-welcomes-joe-hart-to-west-ham-with-thunderbolt-in-training-6793854/ )

Transfers ud:

De mest markante navne, der har forladt The Hammers, er Randolph (målmand) og Nordtveit (forsvarsspiller). Randolph ville formentlig være endt som tredje valg i den nye sæson efter Hart og Adrian, så det var naturligt at se ham skifte, mens Nordtveit blot fik 11 kampe fra start i sidste sæson. Her er altså tale om to spillere, der ikke kunne bruges i 1. holdstruppen, så det er ikke umiddelbart en svækkelse af holdet.

Sæsonen:

West Ham går uden tvivl efter en placering i top 10 (ifølge Joe Hart går man efter top 8), og det bør da også være muligt. Bilic har været manager i to sæsoner nu, og i første sæson hentede man en 7. plads, mens man i sidste sæson blev nr. 11, hvor kun en dårligere målscore var afstanden mellem dem og 10. pladsen. Sidste sæson kom man miserabelt fra start med blot tre sejre efter 15 kampe, og man er nødt til at finde mere stabilitet i år fra start. Spillermaterialet er godt nok til top 10, spørgsmålet er så bare, om samspillet også falder på plads.

West Ham slutter i top 10 til odds 2,37 hos Bet365*

West Ham har forstærket sig fornuftigt i transfervinduet og har et godt hold. Hvis man kan undgå at rende ind i ligeså mange skader som sidste sæson, har manager Bilic vist, at han kan føre dem langt op i tabellen. Læs hele ekspertanalysen her. 

Stoke – Hughes' tropper skal udnytte deres potentiale bedre

I forhold til Expected Goals var Stoke sidste sæson placeret på en flot 8. plads i ligaen. De faktiske resultater spillede sig dog ikke således ud, og man måtte nøjes med en 13. plads. I samtlige af Stokes øvrige sæsoner under Mark Hughes er man dog endt på en 9. plads i ligaen, men spørgsmålet er, om man kan finde tilbage til øverste halvdel uden bl.a. top assistmager og vicetopscorer Arnautovic?

Forventet startopstilling:

4-2-3-1: Grant – Johnson, Shawcross, Zouma, Pieters – Cameron, Fletcher – Shaqiri, Allen, Bojan - Berahino

Bud på straffesparksskytte:

Bojan

Styrker/Svagheder:

Stoke vil gerne spille en attraktiv, boldbesiddende spillestil under manager Hughes. Man vil gerne være offensive og tillade kreativitet til særligt de tp wings, mens man kan tillade sig at stå med en dyb forsvarslinje, da Shawcross rager godt op i luften. Man er dog ofte ikke helt boldsikre nok til at gennemføre spillestilen 100 procent, og man risikerer derfor ofte at miste bolden i positioner, hvor det er svært at omstille sig til at forsvare.

Nøglespillere:

Berahino - Stoke har haft problemer med at finde en ordentlig angriber, og sidste sæson blev 36-årige Crouch topscorer med blot syv kasser. Berahino er en bevægelig type, der har haft mentale problemer i West Bromwich, men som nu må forventes at få vist tillid som førsteangriber, og det kan måske skubbe ham op på det niveau, han hele tiden har haft potentiale til. Det bliver vigtigt for klubben at have en spiller, der kan skabe og score målene, og her er det Berahino, man må lægge sin lid til.

Transfers ind:

Stoke har ikke hentet mange spillere endnu, og de gik helt skævt af en ellers sikker handel med Indi fra Porto. I stedet ville skæbnen, at man fik fat på Zouma fra Chelsea til midterforsvaret, hvilket må siges at være en klar forstærkning.

Udover Zouma har man hentet den rutinerede midtbanemand Fletcher i WBA, der er god i pasningspillet, men samtidig har en stor fightervilje. Han kan blive et godt aktiv med sin mentalitet på midtbanen.

Udover ovennævnte har man også hentet 18-årige Tymon i Hull, der dog ventes at være en mand til fremtiden og bredden mere end til førsteholdet.

Transfers ud:

Stoke har været villige til at lade flere førsteholdsspillere gå i dette vindue, hvilket bl.a. har medført, at Walters (angriber, 13 kampe fra start sidste sæson), Martins Indi (forsvarsspiller, 35 kampe fra start sidste sæson), Whelan (midtbanespiller, 26 kampe fra start sidste sæson) og Arnautovic (offensivspiller, 32 kampe fra start, top assistmager og vicetopscorer sidste sæson), har forladt klubben.

Det virker som en voldsom svækkelse af holdet at lade så mange bærende kræfter gå på en gang, men man har jo allerede hentet Zouma og Fletcher ind som fuldgode erstatninger, og hvis man samtidig har planer om at forstærke offensiven, kan det godt gå hen og blive et helt godt transfervindue for klubben.

Sæsonen:

Stoke skuffede sidste sæson ved blot at ende som nr. 13 efter tre år i træk i top 10. Det skal der laves om på i år, hvor en top 10-placering er målsætningen. K man have lidt mere held med at udnytte det potentiale og de chancer. man skabte sidste sæson, så virker det som en realistisk målsætning. Det kræver dog, at man får en skarp mand oppe foran, og her kan Berahino være løsningen, mens Shaqiri igen skal finde sit tidligere høje niveau frem.

West Bromwich – Kan Pulis igen forsvare en top 10-placering hjem?

WBA var yderst succesfulde sidste sæson, og det så rigtig flot ud halvvejs inde i sæsonen, hvorefter man slappede lidt af mod slutningen, da årets målsætning var opfyldt. Var spillet prangende, flot og underholdene? Det må blive et stort NEJ. Var det effektivt? Det må blive et ligeså stort JA. Og det opsummerer vel meget godt et hold ledet af Pulis. De fighter, de forsvarer, og de er enormt effektive, og hvert eneste år henter Pulis’ hold flere point end medier mm. forventer. Kan han gøre det igen i år?

Forventet startopstilling:

4-5-1: Foster – Dawson, McAuley, Evans, Nyom – Chadli, Livermore, Yacob, Morrison, Phillips – Rodriguez

Bud på straffesparksskytte:

Nacer Chadli

Styrker/Svagheder:

WBA står ekstremt dybt og kompakt under Pulis, og det gør, at modstanderne har store problemer med at åbne dem. Samtidig er det et stort og fysisk stærkt hold på samtlige positioner, og det gør, at man som regel vinder titlen som det hold, der har scoret på flest dødbolde. Omstillinger og dødbolde skal skabe målene, og et helt hold, der forsvarer, skal sørge for, at modstanderne ikke scorer. Til tider har man dog tendens til at stå en anelse for dybt, og så er det svært at modstå modstandernes bombardement. Samtidig er man ofte utrolig tandløse offensivt, særligt hvis spidsangriberen ikke lykkes med at få fat i de lange bolde.

Nøglespillere:

Rodriguez - nyindkøbte Rodriguez skal finde sin gamle form frem, fra før han blev langtidsskadet. Der var han hurtig, fysisk stærk og enormt træfsikker. Det skal han være igen, efter Rondon og Kanu skuffede sidste sæson på frontpladsen. Holdet forsvarer som en enhed, og det medfører, at manden i front ofte er alene om at skulle skabe noget, eller i stedet skal holde på bolden til medspillerne kommer frem. Derfor bliver Rodriguez en enormt vigtig mand for holdet.

Transfers ind:

WBA har indtil videre været rimelig stille på transfermarkedet, og eneste markante forstærkning er Jay Rodriguez, som er kommet til fra Southampton og er nærmere beskrevet ovenfor. Han kan også agere kantspiller, og det er ikke utænkeligt, at han vil figurere her i nogle kampe.

Transfers ud:

Det er tydeligt, at Pulis gerne vil beholde sin faste stamme, men han har alligevel ikke kunnet undgå at lade midtbanemanden Fletcher skifte til Stoke. Det er en svækkelse af holdet, hvis der ikke samtidig kommer en ny spiller til klubben på positionen, men alt i alt har man formået at beholde et hold af spillere, der passer godt ind i Pulis’ system.

Sæsonen:

West Bromwich kom flyvende fra start sidste sæson, og halvvejs gennem sæsonen var de sammen med Burnley blandt de mandskaber, der havde overrasket mest. Da man nåede de magiske 40 points, der formentlig er nok til at sikre overlevelse, var det som om motivationen forsvandt, og resultaterne udeblev. Stabiliteten i pointhøsten skal forbedres til at vare en hel sæson denne gang, og lykkes det, bør man med effektivitet kunne bringe sig til endnu en top 10-placering.