Vinduer og svingdøre. Fodboldmarkedets transfer-vindue smækkede i ved midnat. Vi lister klubbernes sidste øjebliks-handler...

Sommer-transfervinduet var åbent siden juni/juli. De vigtigste handler i de fem store ligaer plus den danske Superliga er beskrevet i BetXperts optakter (links kan ses forneden).

Men i går snerpede det til - det var nemlig allersidste dag før vinduet blev smækket i ved midnat. Traditonelt en hektisk dag med glohede faxmaskiner, stressede sportsdirektører og spillere der ikke ved om de er købt eller solgt...

Her er listen over transfervinduets sidste markante handler.

Vores primære kilde: holdnyt.dk. Men desuden diverse medier, udenlandske og danske.

Superligaen
Brøndby køber Wolfsburgs 23-årige fløjreserve Ferhan Hasani.

AaB-angriber Jeppe Curth mest været reserve i denne sæson) skifter til FC Midtjylland.

Horsens henter den 20-årige midterforsvarer Frederik Helstrup i Lyngby.

FCK henter den 31-årige norske landsholds-højrefløj Daniel Braaten på fri transfer fra Toulouse hvor han mest var reserve i sidste sæson.

AGF lejer den 21-årige midtbanemand Mohammed Abu (kilde: bold.dk) der ejes af Manchester City, men har været udlejet til klubber i Norge, Tyskland, Spanien og senest Lorient i Frankrig hvor han i foråret fik 7 ligakampe (6 fra start).

Randers køber Djiby Fall (angriber der tidligere har scoret mange mål i Randers og OB) i tyske Greuther Fürth. 

Esbjerg lejer Mushaga Bakenga (norsk U21-angriber) hos Club Brügge (7 mål i 27 kampe i sidste sæson).

FC København lejer midterforsvarer Georg Margreitter (24-årig østriger) hos Wolverhampton (kilde: eb.dk).

FC Nordsjælland køber højrefløj/angriber Joshua John i Twente (efter at have lejet ham i sidste sæson hvor han blev holdets topscorer med 10 mål i 21 kampe). Kilde: bold.dk

OB lejer FCKs norske angrebsreserve Abdellaue og Valenciennes svenske offensiv midtbanereserve Djuric.

FCK har fået orden på papirerne for den nigerianske angriber Adi (der har scoret to mål i sine første to Superliga-kampe). 

Premier League (England)
Den høje midtbanespiller Fellaini skifter fra Everton til Manchester United. Everton sender desuden angriber Anichebe til WBA.

Til gengæld henter Everton Manchester Citys defensiv-midtbanemand Barry (32-årig ex-landsholdsspiller), Chelseas store reserveangriber Lukaku (god 2012/13sæson for WBA) samt Wigan-midtbanemand James McCarthy. 

Real Madrid-kreatør Özil skifter til Arsenal for 45 mio euro.

Aston Villa køber den tjekkiske centreforward Libor Kozak af Lazio (hvor han var reserve). Kozak er 24 år og 1,92 meter høj. Villa sender til gengæld midtbanemand Ireland (mest reserve i sidste sæson) til Stoke og kollega Bannan til Crystal Palace.

Crystal Palace henter også forsvarer Mariappa fra Reading. Samt Stoke-angriber Cameron Jerome.

Angriber/fløj Odemwingie skifter fra WBA til Cardiff.

Liverpool lejer fløjspiller Victor Moses af Chelsea (kilde: bbc.com). Moses kan sparke med begge ben og kan bruges i begge sider (evt også som centreforward). Han fik 23 PL-kampe (12 fra start) og scorede 1 mål for Chelsea i sidste sæson.

Manchester City henter den rutinerede argentinske landsholds-defensivmand Demichelis (32-årig midterforsvarer eller defensiv midtbane) i Atlético Madrid (der lige havde købt ham i Málaga).

Tottenham (der forleden hentede Lamela i Roma og Christian Eriksen i Ajax) sælger sidste sæsons topscorer Gareth Bale til Real Madrid. Spurs sender til gengæld venstreback Assou-Ekotto og midtbanemand Carroll til QPR på et års lejemål.

Liverpool henter to midterforsvarere (konkurrenter til Daniel Agger): PSG-reserven Sakho og Sportings Tiago Ilori.

Chelsea køber Porto-fløjen Atsu - og udlejer ham med det samme til Vitesse Arnheim.

WBA henter Marseille-højrekantsmanden Amalfitano. Og Sunderland-dribler Sessegnon.

Sunderland henter til gengæld Liverpool-reserveangriber Borini og Napoli-forsvarer (venstre wingback) Dossena.

Cardiff henter den polyvalente defensivmand Theophile-Cathérine (som udgangspunkt venstreback, men også højreback eller midterforsvarer) i Rennes.

Arsenal lejer målmand Viviano i Palermo. Vivivano er 27 år og 1,95 meter høj - og har 6 landskampe for Italien.

Stoke henter Werder Bremen-angriber Arnautovic (24 år, 14 mål i 72 kampe).

Bundesligaen (Tyskland)
Schalke henter offensivmanden Prince Boateng i Milan for 12 mio euro. Billigt!

HSV-midtbanereserve Skjelbred tager til Hertha Berlin.

Hannover-midterforsvarer Haggui (16 kampe fra start i sidste sæson) skifter til Stuttgart.

Fløjspiller Barnetta (schweizisk landsholdsmand) skifter fra Schalke til Frankfurt.

Werder Bremen henter venstreback Santiago Garcia i Palermo og sælger angriber Arnautovic til Stoke.

Wolfsburg-angriber Patrick Helmes skifter til FC Köln.

La Liga (Spanien)
Espanyol henter Udinese-offensivmand Torje (var i sidste sæson udlejet til Granada hvor han spillede 34 kampe, 28 fra start).

Real Madrid henter offensivfænomenet Gareth Bale. Pris: I omegnen af 85 mio euro. Til gengæld går Özil til Arsenal.

Atlético Madrid sælger Demichlis til Man City før han overhovedet nåede at spille. Men henter til gengæld defensiv-midtbanemand Guilavogui i Saint-Étienne. Og Alderweireld (midterforsvarer/højreback) i Ajax.

Sevilla lejer Real Madrids venstrefløj-reserve Cheryshev.

Serie A (Italien)
Den rumænske angriber Stoian skifter fra Chievo (mest reserve) til Genoa.

Midtbanemand Obi skifter fra Inter (reserve) til Parma.

Sampdoria henter den islandske midtbanemand Bjarnason i Pescara (for hvem han spillede 24 Serie A-kampe (17 fra start) og scorede 2 mål i sidste sæson.

Catania henter den løbestærke midtbanemand Plasil (defensiv, offensiv, højrekant) i Bordeaux.

Milan henter sin tidligere offensivstjerne Kaká (31 år) tilbage efter fire skadesplagede og succesfattige år i Real Madrid. Til gengæld sendes Prince Boateng til Schalke.

Parma henter defensiv-midtbanemand Gargano i Napoli.

Bologna lejer den argentinske angriber Jonathan Cristaldo i ukrainske Metalist Kharkov (27 mål/62 kampe).

Ligue 1 (Frankrig)
Bordeaux sender sin mangeårige midtbanestyrmand Plasil til Catania.

Sochaux henter angriber Mayuka i Southampton (fik kun een PL-start i sidste sæson, plus 10 indskiftninger; 0 mål).

Valenciennes har hentet den 25-årige forsvarer Kagelmacher (Uruguay) - midterforsvarer der også kan udfylde en backplads - der var tilovers i Monaco.

Ajaccio har været på talentjagt i Italien og er kommet hjem med den 21-årige Juventus-ejede angriber Mbaye Diagne (senegaleser og navnebror til een af de få helte under folkemordet i Rwanda i 1994) samt to Roma-folk, den 20-årige offensivmand Tallo og den 21-årige back Crescenzi. 

Bastia har lejet højrefløj Milos Krasic (ex-Juventus) i Fenerbahce og hentet den venstrebenede dribler Boudebouz i Sochaux. Til gengæld er offensivmand Khazri på vej væk.

Saint-Étienne henter den dygtige Nancy-oplægger Mollo (han var udlejet til SE i sidste sæson) og den hurtige Rennes-angriber Erdinc. Til gengæld sendes den stærke defensiv-midtbanemand Guilavogui til Atlético Madrid.

Rennes sender angriber Erdinc til Saint-Étienne efter forleden at have lejet Marseille-offensivmand Kadir. For nyligt blev venstreback Théophile-Catherine desuden solgt til Cardiff, men erstatningen er nu fundet: den rutinerede venstreback Emerson (tidligere Lille, senest Portugal og Tyrkiet). Rennes henter også angriver Romero i argentinske Lanus.

Monaco sender defensiv-midtbanemand Ndinga (mest indskifter) til Olympiakos. Og venstreback-reserve Tzavellas til PAOK.

Marseille har købt højrefløjs-stortalentet Thauvin (bedste spiller da Frankrig vandt U20-VM i juni) af Lille for 15 mio euro. Lille havde ellers kun lige købt Thauvin i Bastia, men da Marseille meldte sig på banen, nægtede knøsen at træne i Nordfrankrig, og slutresultatet blev altså et skifte til Marseille.

Marseille snupper desuden den driblestærke midtbanemand Lemina i Lorient.

Nantes lejer fløj/angriber Audel i Stuttgart. Audel slog ikke igennem i Tyskland, men scorede i 2007-10 23 mål i 77 kampe for Valenciennes og har også spillet i Nice, Lille og Lorient.