Superliga-sæsonstarten nærmer sig (19.-22. juli). Læs BetXperts optakt (del 4 af 4), skrevet af Mike Larsen, der gennemgår klubberne: transfers, hold, profiler, odds, chancer...

Sidste sæsons Superliga-topscorere, Cornelius og Helenius (henholdsvis 18 og 16 mål for FCK og AaB) er draget over Vesterhavet for at indtage England. Hvem bliver denne sæsons profiler? Hvilken klub bliver mester, og hvem rykker ned?

Er man kæk, kan man spille FCK som nedrykker til odds 821, men mere sandsynligt er det selvfølgelig at københavnerne forsvarer mesterskabet til odds 1,4.

Denne artikel behandler følgende klubber: Randers, SønderjyskE og Viborg.

AaB, AGF og Brøndby kan findes her. Esbjerg, FC København og FC Midtjylland her. FC Nordsjælland, FC Vestsjælland og OB her.

Byd meget gerne ind med inputs – kommentarer, ros, ris, spilforslag etc. Transfer-kilder: tipsbladet.dk og holdnyt.dk

Genvejs-links:

AaB

AGF

Brøndby

Esbjerg

FC København

FC Midtjylland

FC Nordsjælland

FC Vestsjælland

OB

Randers

SønderjyskE

Viborg

Superliga-sæsonodds

Hold dig opdateret med transfers hos Holdnyt.dk

Hold øje med nyheder, odds etc i Match Center


ODDS

Topscorer

Odds fra 
Ladbrokes
Makienok 7
Nicolai Jørgensen 9
Santin 9
Schwarz 9
Abdellaoue 15
Nordstrand 15
Mester  Nedrykning 
FC København 1,4
Betsafe
Danske Spil

801

Bet365
FC  Nordsjælland 5,3
NordicBet
250
NordicBet
FC Midtjylland

35

NordicBet

22

Bet365

AaB 40
NordicBet
16
MermaidBet
OB

40

NordicBet

12,5
NordicBet
Brøndby 50
Tipico

12,5

NordicBet

AGF 51
Bet365
Sportingbet
13
NordicBet
Randers 81
Bet365

7,5

NordicBet

Esbjerg 100
Betsafe

7,5

NordicBet

SønderjyskE

201

Bet365

3,75

Bet365

FC Vestsjælland

600

Tipico

1,7

Bet365

Viborg 750
Betsafe

1,75

Bet365RANDERS FC

Randers har et spændende hold, der ganske vist har mistet nogle spillere, men man har fået dem erstattet ganske

Træner: Colin Todd

 

Assistent: Thomas Thomasberg

 

Hjemmebane: AutoC Park Randers (12000 tilskuere)

 

Sidste sæson: Nr 3

 

Forventning til denne sæson: Nr 3-6

fornuftigt, og det ligner endnu en sæson i toppen af dansk fodbold. Jeg tror dog ikke, at kronjyderne kan ende lige så højt som sidste sæson (bronze), da de andre klubber nu er klar over, hvordan man skal spille mod dem. Dog ser jeg Randers i den øverste halvdel af tabellen, da man har et hold, der ser bedre ud end fx AaB og Brøndby.

Sidste sæson
Randers var den helt store positive overraskelse sidste sæson, da man som oprykker endte med at få bronzemedaljerne samt en pokalfinale, som man dog tabte til Esbjerg.

 

Kronjyderne var især imponerende på eget græs, og det var også bemærkelsesværdigt at de kunne holde kadencen sæsonen ud.

 

Handler
IND: Rasmus Hansen (lejeretur, SønderjyskE), Mads Agesen (AC Horsens), Nicolai Poulsen (egen avl), Martin Svensson (Silkeborg IF), Mikkel Andersen (leje, Reading), Viktor Lundberg (AIK Stockholm)

UD: David Ousted (Vancouver Whitecaps), Pierre Boya (kontraktudløb), Anders Egholm (Hobro IK), Oliver Feldballe (kontraktudløb), Christopher Geertsen (kontraktudløb), Elfar Freyr Helguson (kontraktudløb), Remco van der Schaaf (kontraktudløb)

 

Der har været gang i svingdøren i Randers, hvor flere spillers kontrakter er udløbet. Derfor har man været ude at hente nye spillere ind på holdet, og der er spændende folk iblandt.

 

Hold øje med Randers' transfers her: http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/randers-fc

 

Odds

 
Mester 81 Bet365
Efterårsmester 35 NordicBet
Nedrykker 7,5 NordicBet
Første runde: 20/7 
17:00 Viborg-Randers FC

Bud på stærkeste opstilling

Andersen – Thomsen, Agesen, Fenger, C. Sørensen – Kamper, Bjarnason, Keller, Fischer – Brock-Madsen, Schwartz.

 

Defensiven
Man har mistet keeper David Ousted. Som erstatning har man hentet Mikkel Andersen, der har tilbragt en del år i engelsk fodbold, hvor han primært har været reservemålmand for Reading. Han har dog været lejet ud til mindre klubber, hvor han har fået en del spilletid, og der har han bevist, at han er en god målmand.

 

Anders Egholm er overraskende smuttet til Hobro IK, men man har været i Horsens for at hente hans erstatning i Mads Agesen, der er en rutineret centerforsvarer. En værdig erstatning. Bredden har mistet Helguson samt van der Schaaf grundet kontraktudløb.

 

Offensiven
Det er noget af en midtbane, som man kan sætte i Randers, hvor man har diverse spillere, der kan spille forskellige pladser. Man har en stor arbejdsmand i Christian Keller, der ikke er den store målscorer, men sætter en stor ære i, at modstanderne ikke scorer mål. Han er en rigtig kriger på den centrale midtbane. Derudover har man et par gode fløjspillere i Jonas Kamper og Alexander Fischer, der kan skabe en masse på egen hånd.

 

Bredden virker også til at være i orden i Randers, hvor man bl.a. har Jonas Borring og det tidligere Silkeborg-talent Martin Svensson som reserver.

 

Til at score målene har man igen Ronnie Schwartz, der var nærmest ustyrlig sidste sæson, hvor han scorede 14 gange. Til at assistere ham på de forreste pladser har man lokale Brock-Madsen, der havde et mindre gennembrud i sidste sæson, hvor han scorede 5 mål. Der var forventninger til Charlie Davids, der kom til klubben sidste sæson, men dem har han ikke levet op til endnu.

 

Profil

Ronnie Schwartz, angriber. Den tidligere AaB-angriber, der ikke kunne score så mange mål i Aalborg og ikke fik den store spilletid, har fået tilliden i Randers, og den takkede han gevaldigt for i sidste sæson, hvor han scorede mål på samlebånd. Han har et godt spark og en vinderinstinkt, der er behov for foran målet. 14 mål blev det til sidste sæson, og han skal nok op på samme antal igen, hvis Randers skal forblive i toppen af rækken.

 

 

Stjerneskud

Nikolai Brock-Madsen, angreb. Sidste sæson var der forventninger til Charlie Davids i angrebet, men dem kunne han ikke leve op til, og derfor fik Randers-drengen Brock-Madsen chancen. Han greb den og scorede 5 mål i 28 kampe (18 fra start). Ikke fantastisk, men nydeligt for en 20-årig knægt. I denne sæson skal han bevise, at han skal have pladsen i front hele sæsonen. Han er en hårdtarbejdende og fysisk stærk, en besværlig type at have med at gøre for modstanderen.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

SØNDERJYSKE

SønderjyskE kunne meget vel kommer i nedrykningsfare igen i denne sæson. Man skal overleve på den holdånd

Træner: Lars Søndergaard

 

Assistent: Peter Enevoldsen

 

Hjemmebane: Haderslev Stadion (10000 tilskuere)

 

Sidste sæson: Nr 8

 

Forventning til denne sæson: Nr 9-11

samt den normalt stærke hjemmebane (det kneb dog med sidstnævnte i sidste sæson). Der er ikke ret mange profiler på holdet, især efter salget af Hedinson og topscorer Vibe, men man har et temmelig sammenspillet hold. Kommer man i problemer med skader og lignende, så kan man meget let komme i nedrykningsfare. Men ok, det har man sagt før om sønderjyderne...

 

Sidste sæson
SønderjyskE var igen-igen nævnt som en kandidat til at rykke ud af Superligaen, men det har man været så mange andre år og alligevel krattet ved. Denne gang var sønderjyderne del af nedrykningskampen indtil de fik taget sig sammen på hjemmebane - normalt en fæstning, men det kneb i sidste sæson. I alt blev det kun til fem sejre på hjemmebane.

 

Handler
IND: Kenneth Fabricius (lejeretur, Esbjerg fB), Mikael Uhre (egen avl), Patrick Born (egen avl), Adama Guira (FC Dacia), Bo Storm (HB Køge)

UD: Lasse Vibe (IFK Göteborg), Rasmus Hansen (lejeretur, Randers FC), Eyjolfur Hedinsson (FC Midtjylland), Kenneth Stenild (Vard Haugesund), Rabiu Afolabi (kontraktudløb), Gill Swerts (NAC Breda), Thomas Hansen (kontraktudløb)

 

Man har fået et par spillere ind, men man har også mistet en del spillere (især topscorer Vibe og midtbanemand Hedinsson), hvor det især er offensiven, der er ramt i forhold til sidste sæson.

 

Hold øje med SønderjyskEs transfers her: http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/soenderjyske

 

Odds

 
Mester 40 NordicBet
Efterårsmester 20 NordicBet
Nedrykker 12,5 NordicBet
Første runde: 21/7 
14:00 OB-SønderjyskE

Bud på stærkeste opstilling

Skender - Hart, Jonasson, Lodberg, Troest - Storm, Guira, Hansen, Salami, Christensen - Bechmann

 

Defensiven
Man har mistet Kenneth Stenild som reservemålmand til denne sæson, da han prøver lykken i Norge, mens man har rykket Patrick Born op som reserve. Bredden på denne plads er blevet svækket en del. Men det er stadig Skender, der er 1.-valget i målet.

 

Forsvarskæden ser tynd ud. De første fire spillere på holdkortet er godkendte, men når man kommer til erstatningerne, ser kvaliteten tvivlsom ud.

 

Offensiven
Man har mistet topscorer Lasse Vibe (13 mål i sidste sæson), der er taget til Sverige, samt Eyjolfur Hedinsson (6 mål), der er taget til Midtjylland. Man har fundet et par erstatninger i Guira og Storm, men jeg ser dem ikke som værende lige så gode som de rejste spillere.

 

Man har fået Kenneth Fabricius tilbage efter et endt lejeophold i Esbjerg fB, hvor han ikke fik den store spilletid, men i SønderjyskE ser det heller ikke ud til, at han får den store spilletid, da jeg forventer, at SønderjyskE stiller med en femmands-midtbane, og så er der kun plads til én angriber, og der ser jeg Tommy Bechmann (8 mål i sidste sæson) forrest i køen.

 

Profil

Marin Skender, målmand. Han kom ind til forårssæsonen, hvor der reelt set kun skulle een kamp til for at han havde overbevist klubben om, at man skulle satse på ham. Han er uhyre reaktionsstærk og udviser en god ro og autoritet i feltet. Han ligner en vigtig spiller for SønderjyskE i denne sæson.

 

 

Stjerneskud

Den unge østrigske back Florian Hart kommer nok til at spille en del kampe igen denne sæson, da man har en ret smal forsvarskæde. Han har spillet en del kampe på østrigske ungdomslandshold gennem karrieren. En god back, der spiller på det sikre og er mere defensiv end offensiv. Han har dog også offensive kvaliteter, da han har god speed i støvlerne, så han har mulighed for at gå med frem og stadig nå tilbage på plads.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIBORG FF

Viborg ligner ikke et hold, der kommer til at spille flere sæsoner i Superligaen. Det ligner en hurtig retur til Nordicbet* ligaen, da man næppe har bredden eller styrken på holdet til at overleve i den bedste række. Viborgenserne kan

Træner: Ove Christensen

 

Assistent: Søren Frederiksen

 

Hjemmebane: Energi Viborg Arena (9956 tilskuere)

 

Sidste sæson: Vinder af Nordicbet* Ligaen

 

Forventning til denne sæson: Nr 12

muligvis drille i nogle kampe, men set over hele sæsonen, så kan man næppe være med. Målmandspladsen er ikke i samme klasse som de andre klubber, mens angrebet ser ud til at blive svækket gevaldigt ved vinterpausen, hvis/når topscorer Dalgaard drager bort.

 

Sidste sæson
Viborg rykkede op efter en flot sæson, hvor man vandt Nordicbet* Ligaen via en bedre målscore end FC Vestsjælland. Man havde en række gode spillere i truppen, som ydede en rigtig flot indsats. Man var det mest scorende hold i rækken med 60 mål (30 gik den anden vej), og for det kan man især takke Thomas Dalgaard, der scorede hele 26 mål i 32 kampe.

 

Handler
IND: Kristoffer Pallesen (Hobro IK), Jacob Egeris (FC Nordsjælland), Christopher Poulsen (klubløs)

UD: Martin Hansen (FC Nordsjælland), Kasper Stiller (Jammerbugt FC), Jens-Kristian Sørensen (Vendsyssel FF), Mads Lauritsen (kontraktudløb), Carlos Shiralipour (kontraktudløb), Razak Pimpong (karrierestop)

 

Viborg rykkede flot op, men har mistet et par gode profiler fra sidste sæson. Målmand Martin Hansen er smuttet til vicemestrene i Nordsjælland, hvor han skal agere back-up. Razak Pimpong har stoppet karrieren, selvom han kunne have været en vigtig spiller med sin erfaring. Desuden: Topscorer Thomas Dalgaard er ikke solgt endnu, men han har kun kontrakt til januar, og det lader ikke til, at den bliver forlænget.

 

Hold øje med Viborgs transfers her: http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/viborg

 

Spilforslag

Odds Bookmaker
Sæson-H2H: FC Vestsjælland-Viborg: FCV 1,8
Bet365

Andre odds

 
Mester 750 Betsafe
Efterårsmester 150 NordicBet
Nedrykker 1,75 Bet365
Første runde: 20/7 
17:00 Viborg-Randers FC

Bud på stærkeste opstilling

Mendoza – Gotfredsen, Rask, Egeris, Poulsen – Jensen, Nagel, Sarr, Mensah – Arrieta – Dalgaard

 

Defensiven
Tidligere Liverpool-målmand, Martin Hansen, var en vigtig brik i forhold til oprydningen, men han er smuttet videre i karrieren til Nordsjælland. I Viborg har man dermed kun (pt) Kevin Ray Mendoza Hansen på 18. Han er et af de største talenter, der er kommet ud af Viborg, men det er ligner en klar svækkelse af holdet, at man har så ung en målmand 1. målmand.

 

I forsvaret har man flere spillere, der har Superliga-erfaring, men man har ikke bredden. Man har dog lånt Jacob Egeris i Nordsjælland og hentet kontraktløse Christopher Poulsen. I sidstnævnte får man en rutineret back.

 

Offensiven
Man har flere spændende spillere, der ikke fik så meget spilletid i andre klubber, på midtbanen, men den ser alligevel noget tyndt bemandet ud. Man har en del unge spillere, der er gode talenter, men ikke spillere der kan trække et tungt læs, hvis der kommer skader. Pimpong har stoppet karrieren – ærgerlig. Jeg mener, at han kunne have bidraget med en masse rutine, som Viborg godt kunne have brugt i den bedste række.

 

I angrebet har Viborg eenmandshæren Thomas Dalgaard. Lukker modstanderen ham ud af spillet, så bliver det svært for Viborg, der ikke har en decideret angriber udover Dalgaard. Det er sandsynligvis Arrieta, der kommer til danne makkerpar med Dalgaard. Arrieta er et tidligere AGF-talent, der kom omkring Valencia i Spanien uden dog at få den store spilletid.

 

Profil

Thomas Dalgaard, angriber. Selvom han sandsynligvis kun er i klubben til nytår, så kommer han nok til at have en stor betydning for klubben, positivt og negativt. Hans 26 mål sidste sæson vidner mildt sagt om en målfarlig angriber – men også om en eenmandshær, som klubberne i Superligaen nok har kvaliteterne til at lukke mere eller mindre ned for.

 

 

Stjerneskud

Kevin Mensah, midtbane. Den teknisk stærke spiller er et produkt af lokalt talentarbejde. Han har på trods af sin unge alder allerede scoret afgørende mål for førsteholdet samt været til prøvetræning i både Arsenal og Newcastle af flere omgange. En elegant spiller, der har en vidunderlig teknik samt et antrit, der gør ham svær at håndtere for enhver forsvarsspiller.