Superliga-sæsonstarten nærmer sig med raske fjed. Læs BetXperts optakt (del 3 af 4), skrevet af Mike Larsen, der gennemgår klubberne – transfers, hold, profiler, odds, chancer...

Sidste sæsons Superliga-topscorere, Cornelius og Helenius (henholdsvis 18 og 16 mål for FCK og AaB) er draget over Vesterhavet for at indtage England. Hvem bliver denne sæsons profiler? Hvilken klub bliver mester, og hvem rykker ned?

Er man kæk, kan man spille FCK som nedrykker til odds 821, men mere sandsynligt er det selvfølgelig at københavnerne forsvarer mesterskabet til odds 1,4.

 

Byd meget gerne ind med inputs – kommentarer, ros, ris, spilforslag etc. Transfer-kilder: tipsbladet.dk og holdnyt.dk

Genvejs-links:

AaB

AGF

Brøndby

Esbjerg

FC København

FC Midtjylland

FC Nordsjælland

FC Vestsjælland

OB

Randers

SønderjyskE

Viborg

Superliga-sæsonodds

Hold dig opdateret med transfers hos Holdnyt.dk

Hold øje med nyheder, odds etc i Match Center

 


ODDS

Topscorer

Odds fra 
Ladbrokes
Makienok 7
Nicolai Jørgensen 9
Santin 9
Schwarz 9
Abdellaoue 15
Nordstrand 15
Mester  Nedrykning 
FC København 1,4
Betsafe
Danske Spil

801

Bet365
FC  Nordsjælland 5,3
NordicBet
250
NordicBet
FC Midtjylland

35

NordicBet

22

Bet365

AaB 40
NordicBet
16
MermaidBet
OB

40

NordicBet

12,5
NordicBet
Brøndby 50
Tipico

12,5

NordicBet

AGF 51
Bet365
Sportingbet
13
NordicBet
Randers 81
Bet365

7,5

NordicBet

Esbjerg 100
Betsafe

7,5

NordicBet

SønderjyskE

201

Bet365

3,75

Bet365

FC Vestsjælland

600

Tipico

1,7

Bet365

Viborg 750
Betsafe

1,75

Bet365FC NORDSJÆLLAND

I forhold til sidste sæson, er FCN svækket i defensiven med salget af Okore, mens offensiven ser meget stærk ud,

Træner: Kasper Hjulmand


Assistent: John Bredal


Hjemmebane: Farum Park (9.800 tilskuere)


Sidste sæson: Nr 2


Forventning til denne sæson: Nr 2

hvor man kan stille med mange gode spillere, der kan spille forskellige pladser. Sidste sæsons sølvvinder får får nok svært ved at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet i dette efterår, men holdet bør være stærkt nok til top3 i Superligaen, og det bør blive til endnu en 2.-plads efter FC København.

Sidste sæson

FCN var forsvarende mester og var holdet, som alle gerne ville slå. Derudover fik klubben sig en oplevelse i Champions League, men fik dog den forventede sidsteplads i gruppen.

 

I den hjemlige liga måtte man se FC København rende med guldet, da man tabte den indbyrdes kamp med syv kampe tilbage af sæsonen. I næstsidste runde var man med til at redde Brøndby IF fra nedrykning, da man tabte med 4-0 i en kamp, der ikke havde den store indflydelse på den samlede stilling for FCN. Det blev til en andenplads, fem point efter FCK, men otte point foran Randers.

 

Handler
IND: Seejou King (lejeretur, Sporting B), Andreas Laudrup (lejeretur, St. Etienne), David R. Jensen (lejeretur, AB), Bassel Zakaria Jradi (AB), Martin Hansen (Viborg FF), Oliver Tychosen (Vejle BK), Kim Aabech (Lyngby), Martin Vingaard (FC København), Jens Stryger Larsen (Brøndby IF)

UD: Joshua John (lejeretur, Twente), Ricardo Bueno (lejeretur, Atletico Goianiense), Jacob Egeris (Viborg FF), Jores Okore (Aston Villa), Seejou King (Sporting), Thomas Villadsen (leje, AC Horsens)

 

Der har været godt gang i svingdøren i det nordsjællandske, hvor der er en del, der er kommet ind, både nye spillere og spillere, der er kommet tilbage efter endt lejeaftale i andre klubber. Der er også solgt nogle markante spillere. Specielt salget af Okore efterlader defensiven svækket, men det lader ikke til, at man henter en erstatning for ham, da man har tiltro de spillere, der allerede er i truppen.

 

Hold øje med FCNs transfers her: http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/fc-nordsjaelland

 

Spilforslag

Odds Bookmaker
Top 3: FC Nordsjælland 1,40 1,4
NordicBet

Andre odds

 
Mester 5,3 NordicBet
Efterårsmester 5,5 NordicBet
Nedrykker 250 NordicBet
Første runde: 22/7 
19:00 Esbjerg fB-FC Nordsjælland

Bud på stærkeste opstilling

Hansen – Stryger Larsen, Calvo, Runje, Mtiliga – AC, Christensen, Vingaard – Lorentzen, Nordstrand, Aabech

Defensiven
I målet har man landsholdsmålmanden, Jesper Hansen, en vigtig spiller på det FCN-hold, der har været i top 2 i de seneste par sæsoner. Uden ham havde man fået endnu større stryg i Champions League. Som reserve har man fået den tidligere Liverpool-målmand Martin Hansen, der havde en flot sæson i 1. division for Viborg FF.

 

Defensiven mangler noget efter salget af Okore. Der er stadig tid til at man kan hente en forstærkning ind på holdet, men det kan være, at man undlader dette, da det forlyder, at Francisco Calvo er ved at finde til rette, og han ser ud til at starte i det centrale forsvar sammen med Ivan Runje i den kommende sæson.

 

Offensiven
Topscorer Joshua John er væk, da hans lejekontrakt er slut. Men til gengæld har man hentet Kim Aabech samt Martin Vingaard, der kan gå direkte ind på holdet, mens Oliver Tychosen er et ungt talent, der har gjort det godt for Vejle i den næstbedste række.

 

På de forreste pladser har man Morten Nordstrand, Uffe Bech samt Kim Aabech som de naturlige profiler, der kan score målene. Joshua John nettede en del vigtige mål for Nordsjælland sidste sæson, men Aabech har tidligere vist at han også kan finde målet.

 

Profil

Morten Nordstrand, angriber. Efter nogle år i FCK, var han i sidste sæson tilbage i Nordsjælland, hvor karrieren tog fart i 2006/07. Det endte med bare 7 mål i 22 kampe for Nordstrand, hvilket skal gøres bedre denne sæson, da man har mistet Joshua John.

 

Nordstrand har et godt spark og en god evne til at stå på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

 

Stjerneskud

Jens Stryger Larsen, forsvar/midtbane. Han kom i problemer i Brøndby, hvor man ikke kunne blive enig om en ny kontrakt. Det benyttede Nordsjælland til at få fingrene i den unge talentfulde spiller, der kan spille højre back, men primært er højre midtbanespiller. Jeg ser dog hans muligheder på backpladsen som bedre, da Nordsjælland er godt dækket ind på midtbane.

 

Stryger Larsen er en god spiller, der dog stadig har noget at lære i forhold til at placere sig rigtigt.FC VESTSJÆLLAND

Som oprykker er Vestsjælland naturlig favorit til at rykke ned igen, men man har et temmelig godt hold, der kan

Træner: Ove Pedersen

Assistent: Ulrik Balling


Hjemmebane: Slagelse Stadion (9500 tilskuere)


Sidste sæson: Nr 2 i Nordicbet* Ligaen


Forventning til denne sæson: Nr 9-11

drille de større hold i nogle kampe og måske spille lige op med nogle af de andre klubber. Man har diverse rutinerede kræfter på holdet, og ser man på de øvrige formodede bundhold, er vestsjællænderne bestemt ikke uden chancer for at overleve.

Sidste sæson
Man endte med 2. pladsen i Nordicbet* Ligaen efter Viborg FF grundet dårligere målscore. Man havde chancen i sidste runde for at tage ligatitlen, men da var oprykningen sikret, og det var nok. FCV var ikke blandt kandidaterne til oprykning, da sæsonen startede, men forstærkede sig løbende med erfarne spillere, der bidrog med en masse på banen.

 

Handler
IND: Oliver Lund (AB), Marc dal Hende (AB), Dennis Sørensen (FC Energie Cottbus), Marc Rochester Sørensen (HB Køge), Michael Lumb (VfL Bochum)

UD: Mads Heidelbach Hansen (kontraktudløb), Philip Rasmussen (kontraktudløb), Casper Henningsen (Brønshøj), Ansu Toure (kontraktudløb), Netan Sansara (Boston United)

 

Oprykkerne fra Slagelse ser ud til at mene det seriøst, når de vil forsøge at blive oppe i Superligaen. De har hentet gode spillere med rigtig god erfaring fra Superligaen ind på holdet, hvor især defensiven er styrket. FCV havde i forvejen gode spillere i truppen i sidste sæson.

 

Hold øje med FCVs transfers her: http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/fc-vestsjaelland

 

Spilforslag

Odds Bookmaker
Sæson-H2H: FC Vestsjælland-Viborg: FCV 1,8
Bet365
Første runde: 21/7 17:00 Brøndby IF-FC Vestsjælland Under 2,5 mål 1,87
Betsson

Andre odds

 
Mester 600 Tipico
Efterårsmester 100 NordicBet
Nedrykker 1,7 Bet365
Første runde: 21/7 
17:00 Brøndby IF-FC Vestsjælland

Bud på stærkeste opstilling

Mikkelsen – Christensen, Peric, Bozga, Lumb – Rochester, Madsen, Bertolt, Berg – Borges, Sørensen

Defensiven
FCVs svageste punkt er nok målmandsposten. 29-årige Thomas Mikkelsen (uden Superliga-erfaring) var førstemålmand i sidste sæson i Nordicbet* Ligaen, og det ser også ud til, at han bliver det i den kommende sæson. Som reserve er det igen Mads Petersen.

 

Forsvaret lukkede færrest mål ind af alle i NordicBet* Ligaen i sidste sæson, men ser en smule tyndt ud i bredden, selvom man har forstærket sig med Lumb på venstre back.

 

Offensiven
Offensiven er muligvis en smule tynd på enkelte pladser, men sidste sæson fik man spillet folk ind med stor erfaring. Bertolt, Berg og Sørensen kommer sandsynligvis til at spille en del kampe for Vestsjælland i denne sæson på trods af en lidt fremskreden alder - deres rutine ser vigtig ud for holdets chance for overlevelse i Superligaen.

 

Offensiven ser spændende ud og er blevet forstærket med Dennis Sørensen, der har spillet en del år i tysk fodbold. Man kunne dog godt bruge en spiller med 20 mål i støvlerne, men det havde man heller ikke i Nordicbet* Ligaen.

 

Profil

Den hjemvendte Dennis Sørensen, der kan spille angriber, men primært bruges på midtbanen, er nok spilleren, som folk vil vende sig imod, når presset spidser til. Han har stor erfaring fra tysk fodbold, hvor han har spillet i Cottbus i seks år.

 

 

Stjerneskud

20-årige Marc Rochester Sørensen, højre wing. Han har U-landskampe på sit CV og desuden nogle Superliga-kampe i bæltet, som han fik da HB Køge var oppe i Superligaen at vende. Han er en driblestærk og hurtig spiller, der kommer til at sætte diverse forsvarsspillere på en svær opgave, når han kommer op i fart.

 OB

De seneste sæsoner har OB ligget tæt på nedrykning. Man har dog holdet til at spille med om tredjepladsen, og

Træner: Troels Bech

 

Assistent: Joakim Mattsson

 

Hjemmebane: TREFOR Park (15.790 tilskuere)

 

Sidste sæson: Nr 10

 

Forventning til denne sæson: Nr 3-6

måske er det denne sæson, hvor Troels Bech får udløst fynboernes potentiale.

 

Sidste sæson
Det var 2. sæson i træk, at man blev nummer 10, og det er ikke noget, som man er stolt af i det fynske. Man havde dog sikret sig mod nedrykning med en del spillerunder tilbage, hvorefter man ikke havde motivationen til at give sig 100% i de sidste kampe.

 

Truppen var til en bedre placering, men da spillere, der skulle være ledere på holdet, formåede ikke at bære ansvaret. Derfor fik man en rodet sæson, hvor man endte i bunden af tabellen.

 

Handler
IND: Casper Radza (egen avl), Martin Spelmann (AC Horsens), Ari Skúlason (GIF Sundsvall, tiltræder 1. januar)

UD: Michael Silberbauer (lejeretur, Young Boys), Marcus Pedersen (lejeretur, Vitesse), Nicolai Jørgensen (kontraktudløb), Christian Sørensen (Silkeborg IF)

 

OB har mistet et par spillere, der er taget tilbage til deres klubber efter endt lejeophold i Odense: allrounder Silberbauer og angriber Marcus Pedersen. Til gengæld har midtbanen fået stærke Martin Spelmann, og defensivimand Ari Skúlason kommer efter planen, når hans kontrakt med Sundsvall ophører i januar (der arbejdes på at få ham til klubben tidligere).

 

Hold øje med OBs transfers her: http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/ob

 

Spilforslag

Odds Bookmaker
Sæson-H2H: FC Midtjylland-OB: OB 2
Bet365
Første runde: 21/7: info-analyse: 14:00 OB-SønderjyskE    

Andre odds

 
Mester 40 NordicBet
Efterårsmester 20 NordicBet
Nedrykker 12,5 NordicBet
Første runde: 21/7 
14:00 OB-SønderjyskE

Bud på stærkeste opstilling

Christiansen – Ruud, Møller Christensen, Høegh, Kadrii/Skúlason – N’Koum, Vadócz, Spelmann, Larsen – Falk, Bodul

 

Defensiven
Man har igen den tidligere landsholdsmålmand, Jesper Christiansen, som ligner en ret sikker førstemand, selv om han ikke havde en alt for god sæson på Fyn sidste sæson. Som reserve har man Mads Toppel, en god mand at have klar, hvis Christiansen skulle have en nedgang i formen.

 

Forsvarskæden kan se en smule smal ud, men man har en habil kæde samt et par gode unge talenter, der er klar til at tage over, når der skulle komme skader i truppen. Skúlason er udset til venstre back, men han kommer muligvis først til januar.

 

Offensiven
Man ser ud til at have en stærk midtbane, hvor man har fået Martin Spelmann fra Horsens. Det er det, som OB har savnet på midtbanen de seneste sæsoner – nemlig en rigtig fighter, der ikke giver sig i duellerne, mens han også er målfarlig. Han bliver sandsynligvis den defensive spiller på en temmelig offensiv midtbane.

 

Angrebet består af unge Rasmus Falk samt kroatiske Darko Bodul. Falk havde ikke den allerbedste sæson i 2012/13, men han er et godt talent, der har værktøjerne til at score masse mål. Bodul kom ind på holdet i sidste halvsæson, hvor han scorede 4 mål.

 

Profil

Martin Spelmann, midtbane. Han er kommet til fra Horsens, hvor han trods hård fight ikke kunne forhindre, at man rykkede ned. Spelmann var ikke interesseret i at spille i Nordicbet* Ligaen, så han rykkede videre til Odense, hvor han kommer til at afløse Michael Silberbauer. Spelmann er en kriger, der ikke giver sig i duellerne, der engang imellem kaster et kort af sig. Jeg ser ham som en spiller, der kommer til at blive en vigtig del af OB's midtbane i den kommende sæson.

 

 

Stjerneskud

Rasmus Falk, offensiv midtbane / angriber. I sidste sæson burde han have scoret flere mål, men han gjorde livet surt for mange modstandere i Superligaen. Han har en udfordrende og kreativ spillestil.